Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 19 072
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
Аз пак не разбирам - кърмене на поискване е да кърмиш в 6, а не в 7 ? Или да буташ цица при всяко вря на детето.

# 196
  • София
Да кърмиш детето когато иска да бъде кърмено, а не защото часовника сочи 6 или 7.

# 197
А как разбираш, че иска да бъде кърмено? 

# 198
  • София
Мисля родителите добре си познават децата и знаят общо взето кога кои сигнали какво означават. А ако не сте се опознали предлагаш, детето ако не му е проблема, че иска гърда, просто не засуква.

# 199
  • София
Аз пак не разбирам - кърмене на поискване е да кърмиш в 6, а не в 7 ? Или да буташ цица при всяко вря на детето.

При кърмене на поискване изобщо не гледаш часовника  Grinning

Аз разбирам, когато малката ми сочи гърдите и ми казва АМ  Wink Като беше по-малка и не можеше да говори я кърмех когато огладнееше, а разбирах че е гладна, когато ставаше нервна, въртеше главичка, търсейки гърдата, примляскваше с устичка и така Simple Smile

# 200

Ти изобщо гледала ли си бебе? Не дали си раждала деца, а дали си гледала такива? Как може да не знаеш кога детето ти плаче от глад, кога от болка или друго?

# 201

Ти изобщо гледала ли си бебе? Не дали си раждала деца, а дали си гледала такива? Как може да не знаеш кога детето ти плаче от глад, кога от болка или друго?

Точно това е проблемът - вие бутате гърдата при всяко промрънкване на бебето - независимо дали е глад, дали му  е топло, студено или просто иска да пръдне! Смятате ли, че 5 минути, сед като е яло, бебето е гладно?! Така просто го научавате, че гърдата е единствения начин за успокоение. И после идва другият аспект: свиквате така. И като свикнете - правите го до 3-4 годишна възраст, навсякъде и по всяко време...

Аз разбирам, когато малката ми сочи гърдите и ми казва АМ  Wink

"АМ" горе-дору е приемливо, ако може да каже "мамо, моля те дай ми да си цокна малко" вече е проблем, при това сериозен психологически...
Кърменето е най-прекрасното нещо, което можеш да направиш за своето бебе. Подчертавам, бебе, не дете до предучилищна възраст.

# 202
  • Пловдив
е те "бебета" се водят до 3 години Mr. Green
В такъв случай - аз кърмих баткото до преди да стане "дете" hahaha hahaha hahaha

...сега сериозно - абе Вие вярно ли не разбирате кога бебето плаче, защото е  гладно и кога - защото го боли нещо, търси внимание или нещо съвсем различно?!?
Да, аз кърмя на поискване, но това далеч не означава, че при всяко примрънкване/заплакване и запушвам устата с гърдата си...

# 203
е те "бебета" се водят до 3 години Mr. Green

Е, стига де, след годинката си е вече малко дете... ти пък сега съвсем се оля  Crazy за тия "3 години"

Повечето потребителки в този подфорум признават, че преди да кърмят и те са  мислели за безумие кърменето до късно, но в последствие и с практиката съзнанието се променя и поглеждат нещата от друг ъгъл, макар и "малко" вманиачени  Crazy

И аз да си призная, че в началото бях така, на всяко заплакване давах, но това беше първите няколко месеца и то, защото си мислех, че не й стига на малката и че стои гладна  Crazy, в последствие нещата се оправиха .... и аз също  Mr. Green

# 204
  • Пловдив
до годинката се води кърмаческа възраст, до 3 - бебета Peace Поне така знам аз Simple Smile

Като бременееех с баткото, се молех да имам кърма... После се надявах да изкараме до 6тия месец, след това до годинката, после до втората...
След 2 РД си казах, че когато той си реши - тогава, като се надявах, че ще кърмя и в тандем... Е 2 месеца преди да родя се отби...
Сега с малката срокове не си поставям - когато е готова, ще престане да суче, а до тогава само мога да се наслаждавам да тези моменти, защото са неповторими Heart Eyes

# 205
Темата е "Как и къде..." .................

# 206

Точно това е проблемът - вие бутате гърдата при всяко промрънкване на бебето - независимо дали е глад, дали му  е топло, студено или просто иска да пръдне! Смятате ли, че 5 минути, сед като е яло, бебето е гладно?! Така просто го научавате, че гърдата е единствения начин за успокоение. И после идва другият аспект: свиквате така. И като свикнете - правите го до 3-4 годишна възраст, навсякъде и по всяко време...

"АМ" горе-дору е приемливо, ако може да каже "мамо, моля те дай ми да си цокна малко" вече е проблем, при това сериозен психологически...
-И това кой го каза?? Ти ли? Thinking Това е едно изключително възпитано дете!
Кърменето е най-прекрасното нещо, което можеш да направиш за своето бебе. Подчертавам, бебе, не дете до предучилищна възраст.

Толкова много глупости в един пост отдавна не бях чела Joy , ама то май не е смешно Confused .
Синът ми е кърмен на поискване и никога не е цокал през 5 мин. Знаела съм кога плаче от глад и кога от друго.

# 207

Dimeli, любопитно ми е защо толкова категорично заклеймявате продължителното кърмене като "сериозен психологически проблем". Световни здравни организации като СЗО, Американска педиатрична асоциация и пр. препоръчват продължително кърмене. Повечето жени не го правят,   защото не е практично. Други са предубедени (примери много в този форум). От сериозните проучвания, които са направени досега (а не мнения на районния ви педиатър от сорта "от моя опит знам..."), единственото заключение, до което може да се достигне, е, че продължителното кърмене влияе доста положително психологически за независимостта и самоувереността на детето. Не говоря "от личен опит" или понеже така се случва с приятелките ми и техните деца, а споделям това, което съм чела.

Освен това, защо смятате, че имате право да осъждате начина, по който съфорумничките отглеждат децата си? Доколко, как и къде сте кърмила си е било ваше решение и никой няма право да ви се бърка. Нека сме толерантни, моля.

# 208
Темата е "Как и къде..." .................

Права сте, ама понеже за някои отговорът е "никъде", та там се пресичат темата "как и къде" с въпроса "дали".

# 209
Освен това, защо смятате, че имате право да осъждате начина, по който съфорумничките отглеждат децата си? Доколко, как и къде сте кърмила си е било ваше решение и никой няма право да ви се бърка. Нека сме толерантни, моля.

Подкрепям изказването!
Всеки си решава кога, къде, как и до колко......

Общи условия

Активация на акаунт