Как и къде на обществени места се кърми в България???

• 19 021
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
В метрото е забранено яденето.

На мен лично би ми било неудобно да си извадя цицата.

Никой не те и кара да вадиш каквото и да било! А какво вадят другите, си е тяхна работа!

# 241
Не ви ли е неудобно да си показвате циците в метрото, например?

# 242
  • София
В метрото е забранено яденето защото се цапа. А моето бебе като суче какво и къде ще изцапа? И за твое сведение си вадя цицата така, че никой да не разбере. Всъщност разбира само детето ми  Mr. Green

# 243
  • София
В метрото е забранено яденето защото се цапа. А моето бебе като суче какво и къде ще изцапа? И за твое сведение си вадя цицата така, че никой да не разбере. Всъщност разбира само детето ми  Mr. Green

Освен на морето, където си позволявам да ходя по монокини (все още, ако съм на кеф) никъде не съм "вадила" цици... с подходящи дрехи и бельо, наистина само детето разбира! Peace

# 244
  • София
Да, да, забравих, че майката не може да няма кърма.

Над 500 страници с теми за кърмене. Как нито една тема не се появи: "Помощ, нямам кърма!"   hahaha

# 245

Над 500 страници с теми за кърмене. Как нито една тема не се появи: "Помощ, нямам кърма!"   hahaha

Как ще се появи, като ще я направите на маймуна. А такива теми има много, макар и не точно така формулирани.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 13:22 от Трещерица

# 246
  • София

Над 500 страници с теми за кърмене. Как нито една тема не се появи: "Помощ, нямам кърма!"   hahaha

Как ще се появи, като ще я направите на маймуна. А такива теми има много, макар и не точно така формулирани.

Само че ако се появи никой няма да направи на маймуна въпросната майка, а ще й бъде обяснено от опитни специалисти от НАПК и ЛЛЛ. Щом има желанието да кърми, ще кърми въпреки трудностите.  Но виж, ако не иска, било защото пуши или пие алкохол, или просто не й се занимава, тази майка няма да има кърма. Нито капка. Такива наистина има много. С лопата да ги ринеш. За съжаление!  Sad

# 247
Само че ако се появи никой няма да направи на маймуна въпросната майка, а ще й бъде обяснено от опитни специалисти от НАПК и ЛЛЛ. Щом има желанието да кърми, ще кърми въпреки трудностите.  Но виж, ако не иска, било защото пуши или пие алкохол, или просто не й се занимава, тази майка няма да има кърма. Нито капка. Такива наистина има много. С лопата да ги ринеш. За съжаление!  Sad

Хубаво изказване!  bouquet
....да допълня, че има жени, за които кърменето е "гнусно". Точно така го нарече една майка и то, когато моето бебе беше изцяло на кърма. Започна да обяснява колко е гнусно и вредно, защото майката не можела да яде хубава храна, пък АМ било супер изчистено, нагласено точно за бебета, пък и не е гнусно - "да ти дърпа там циците,уф!" (това й бяха думите). Аз я изгледах и нищо не казах, то на простотията може да отговориш само с мълчание......

# 248
  • София
И аз ще дам пример - една майка в нашия квартал е бременна, чака второ дете. Веднъж я попитах дали би искала да кърми. Отговорът беше, че ако има кърма, ще кърми, но с първото нямала хич. Опитах се да й обясня някои неща, но тя ме отряза, че не обича да получава съвети, общо взето прави каквото си науми. Та малко по-късно я видях с цигара в ръка и чаша с твърд алкохол (а носи дете!!!!  ooooh! ). Като ме видя се стресна и се опита да скрие цигарата зад себе си, но димът издайнически се виеше около нея...  Sad Та, изводите си ги правете сами! 

# 249
явно си стряскаща Simple Smile

# 250
В метрото е забранено яденето.

Не, че ми е хрумвало да кърмя в метрото, но това изказване е уникално с логиката си. Разсмя ме, то е за номинациите направо.

То и в леглото не се яде, ама обикновено там се кърми. Колкото и на Трещерица (или някой друг) да не му харесва, кърменето е по-различно като процес и значение от храненето. Така че ако някъде има знак , това не означава, че и кърменето там е забранено.

# 251
....да допълня, че има жени, за които кърменето е "гнусно". Точно така го нарече една майка и то, когато моето бебе беше изцяло на кърма. Започна да обяснява колко е гнусно и вредно, защото майката не можела да яде хубава храна, пък АМ било супер изчистено, нагласено точно за бебета, пък и не е гнусно - "да ти дърпа там циците,уф!" (това й бяха думите). Аз я изгледах и нищо не казах, то на простотията може да отговориш само с мълчание......

Простотия ли е или невежество? На мен ми се струва, че е второто. (Разликата бидейки в това, че невежата може да бъде спасен, докато простакът - не, поне аз така смятам.) Мисля, че трябва да има кампании по въпроса, а и от човек на човек трябва да се предава информацията. Браво на sugar baby, че е говорила с бременната, която е "черпила" неродената си рожба с тютюн и твърд алкохол. Мисля, че не бива да си мълчим в подобни случаи. Все пак сме общност и носим някаква отговорност един за друг, а и за бъдещето на следващото поколение. 

# 252
Всъщност във връзка с отговорността към общността, не разбирам отношението на Трещерица (и други като нея/него), освен като изключително злонамерено и безотговорно.   

# 253
tani80s, не те осъждам, разбрах, че си направила всичко по силите си, а дори и не си длъжна. Ако искаш, кърмиш и толкова. Казах, че си обяснявам и разбирам мнението на Трещерица как изглеждат нещата отстрани. Просто и вие приемете, че има жени с по-различни възгледи за отглеждане на децата си, тук не говоря само за кърменето, а като цяло за откликването на всяка нужда на детето тук и сега независимо от всичко. Защото постоянното набиване във форума как кърменето е много повече от хранене - за приспиване, за ласка, за успокоение, когато плаче иска да суче, когато се смее иска да суче, когато му се спи иска да суче, когато е превъзбудено иска да суче, неминуемо води до този извод:
Ама аз това не мога да разбера... Как решавате, че при всяко примрънкване се дава на детето да суче?!?

в очите на некърмещите или малко кърмещите. И когато ви упрекнат в такова нещо, тогава казвате.
"Ааааа, някой друг да яде в метрото може, а моето дете не може." Значи пак до яденето опирало.
И да каже, че не одобрявам яденето на мазни баници и сандвичи с кетчуп в градския транспорт, случвало ми се е в навалицата да обърша някоя закуска и да се подхлъзна на някоя мазнотия. Това няма връзка с кърменето, но се учудвам, че яденето в градския се приема нормално от някои. 

smile3501 newsm10        Точно и добре формулирано!

# 254
И аз ще дам пример - една майка в нашия квартал е бременна, чака второ дете. Веднъж я попитах дали би искала да кърми. Отговорът беше, че ако има кърма, ще кърми, но с първото нямала хич. Опитах се да й обясня някои неща, но тя ме отряза, че не обича да получава съвети, общо взето прави каквото си науми. Та малко по-късно я видях с цигара в ръка и чаша с твърд алкохол (а носи дете!!!!  ooooh! ). Като ме видя се стресна и се опита да скрие цигарата зад себе си, но димът издайнически се виеше около нея...  Sad Та, изводите си ги правете сами! 

Разбира се. Ако някоя не кърми, тя е пушачка и алкохоличка.

Общи условия

Активация на акаунт