Как да се борим с пушачите на детските площадки?

• 12 590
  • 231
  •   1
Отговори
Здравейте  Hug,
От първи юни е забранено пушенето на детските площадки  Simple Smile.
Да ама не - винаги има по някой пушач  #2gunfire.
Правих няколко забележки и отговорите бяха от сорта на:
- Като ти не харесва си дръж детето по-далеч!
- Ама Вие непушачите сте много досадни!
- Няма как да ми забранят да пуша на открито!
и т.н. Направо съм бясна  #Cussing out!
Мили мами, подскажете как да се борим с пушачите на детските площадки Praynig!

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 15:28 от valja_tsvetkova

# 1
  • София
Никак не можеш да се бориш. Не вярвам да се обадиш в МЗ и да дойде инспектор да глоби нарушителя. Та ти и паяк не можеш да викнеш, ако са ти спрели пред гаража.

Дръпни си детето настрани да не му пречи цигарата.

# 2
Пък и да викна, те като видят че минават полицаите и си гасят цигарите (пък да не говорим че и самите полицаи са с цигари в ръцете)! #Cussing out

# 3
  • Ку-куландия
Когато човек си седи на едно място и си пуши лично на мен не ми пречи, щом е навън, на открито нека си пуши, ако иска едновременно и две. Дразнещо е когато някой върви и пуши, защото не се съобразява с тези около него - или ще си истръска пепелта вурху теб, или ще те парне с върха на цигарата. А най-много ме дразни всеобщата мърсотия и неуредица. Да не говорим за жеста с който се хръвлят шасовете през прозорците на автомобилите, може и да ви и се вижда нещо неначително и смешно, но само докато не ви уцелят с таъв. Та за това пушенето като пушене не ми пречи щом е на открито или на място обозначено като такова, но безразборното изхвърляне на всякъкви боклуци и боклучки извън кофите ме вбесява. Ей за това трябва да има глоби!

# 4
Много са малко пушачите,които имат култура на пушенето.Обикновено отговарят" като ти преча премести се ти".
Борбата не знам до колко би била ефективна.Лошите навици не се изкореняват толкова лесно, дори колкото повече се забраняват толкова по-практикувани стават.

# 5
Ето един цивилизован начин

Реална забрана няма, но пушещи не съм видяла в последните години, откакто разлепиха стикерите.  Simple Smile

# 6
Добре де, какъв е тогава смисълът от закон, след като пак се пуши по детските площадки?
Мен повече ме дразни това, че си хвърлят фасовете където им падне

# 7
Майка съм  и съм пушач и не ме дразнят ограниченията наложени със въпросния закон,мога да се съобразявам,но мисля че малко преекспонирате нещата PeaceПушачите седнали кротко на пейките не застрашават живота на децата ви ooooh!,естествено ако не си хвърлят фасовете по земята,за мен е по-добре да пуша на пейката и като приключа да си хвърля фаса в коша .

# 8
  • София
с автомат - ето така  #Sniper Mr. Green

# 9
Пушачите седнали кротко на пейките не застрашават живота на децата ви ooooh!
естествено ако не си хвърлят фасовете по земята...

Съгласна съм. Все пак и един пушач трябва да има някакви права  Mr. Green Аз не пуша и никога не съм пушила. За мен е недопустимо да ми пушат колеги в стаята или хора в къщата. С положението в заведенията се примирявах, тъй като избор нямах, но е кофти, спор няма. Ама, сега пък и навън да не пушат, вече ми се струва доста  Crazy Достатъчно досадно е за тях, като са седнали на кръчма да излизат на талази да пушат, набързо, особено пък при студено време. Коментираха тук, че откакто забраниха пушенето на места за хранене (където само се пие и няма храна - може  Peace) се е увеличил боря на разведени и наново сформирани двойки. Харесват се хората и си групират нови двойки, като само единия излиза да пуши  hahaha  Ако и навън не може, вече става прекалено - на площадката не може, на спирката докато чака рейса може ли?  Grinning  А относно хвърлянето на фасове - въпрос на култура и възпитание, а не на това дали е пушач или не. Ако не е фасът, то ще са обелки от семки, хартийки, чашки и какво ли още не.  Crazy

# 10
  • София
Едва ли нещо може да се направи, за съжаление. На площадката, където водя дъщеря ми (единствената в района с "бебешки" люлки и т.н. съоръжения, подходящи и за толкова малки деца) почти всеки ден идват две жени, които дори не водят деца със себе си. Но носят бира, семки и цигари; сядат на пейка точно до люлките (на няма и 50 см разстояние) и започват да люпят семки, да пушат и да пият. Люспите си ги хвърлят на земята, фасовете - понякога в кофата, понякога не. Поне си изнасят празните бутилки от бирата. Ужасно много ме дразнят, честно казано. Въпросната площадка е оградена и извън оградата също има пейки, на които може да се седне и не разбирам защо им е нужно да влизат вътре и да ръсят боклуци около люлките, след като дори и не водят деца със себе си, които да наглеждат. Идват, излюпват 2 пакета семки, изпиват по 1 бира, изпушват по 2-3 цигари и си заминават  newsm78. Няколко пъти са им правени забележки, но в отговор има лош поглед и измърморване на нещо неразбираемо.

Но ми направи впечатление, че много родители излизат извън оградата, когато искат да пушат.

# 11
Дали пък забраната да се пуши на детска площадка не е провокирана от идеята да не даваме лош пример на децата?
Тази тема ми мирише на провокация обаче...

# 12
  • Пловдив
Аз съм бивш пушач... и като такъв много мразя цигарения дим, направо се задушавам. От години вече не съм и пасивен пушач дори, защото умишлено избягвам местата на които се пуши, по заведения не ходя. Ако някой пуши в близост до площадката и дима отива направо при моето дете, ще преместя детето или ако ми се струва свестен човека и не се е усетил ще го помоля да се премести... не мисля, че има чак такива дебили, които да откажат на подобна молба...
Мене ме дразнят повече кучетата. Онзи ден на една чиста, току-що новоотркита площадка, налепена навсякъде със знаци "забранено за кучета", една мама си разхождаше песа, а моето дете го гонеше да го дърпа за опашката.. по принцип му правя забележка да не тормози животните, но този път го оставих...само нещо да ми беше казала и щях да и покажа знака и да си ходи...

# 13
  • Върху лъчите на Слънцето.
Та за това пушенето като пушене не ми пречи щом е на открито или на място обозначено като такова, но безразборното изхвърляне на всякъкви боклуци и боклучки извън кофите ме вбесява. Ей за това трябва да има глоби!

Именно! Защо да глобяват мен, че пуша на открито и си хвърлям фаса в кофата, а плюещите семки навсякъде не? Аз си изхвърлям боклука в кофата, а след недобросвестните семкаджии трябва да пратят човек, койдо да почисти, а след това и да му платят за това. Нека му платят от глоба, наложена на тези, които замърсяват.
Винаги се съобразявам къде пуша. Сбирам си боклуците в джобовете, ако няма кошче. Никой не е длъжен да ми чисти. Но най-мразя, като видя родители и деца да си хвърлят боклуците където им падне. И родителите да не учат децата си, че и кофите имат предназначение, и невъзмутимо да гледат как децата им си хвърлят боклука където им дойде.
И друга "любима" картинка са ми кучешките изпражнения в пясъчника или на детската площадка.

# 14
  • София
Пушачите седнали кротко на пейките не застрашават живота на децата ви ooooh!
естествено ако не си хвърлят фасовете по земята...

Съгласна съм. Все пак и един пушач трябва да има някакви права  Mr. Green Аз не пуша и никога не съм пушила. За мен е недопустимо да ми пушат колеги в стаята или хора в къщата. С положението в заведенията се примирявах, тъй като избор нямах, но е кофти, спор няма. Ама, сега пък и навън да не пушат, вече ми се струва доста  Crazy Достатъчно досадно е за тях, като са седнали на кръчма да излизат на талази да пушат, набързо, особено пък при студено време. Коментираха тук, че откакто забраниха пушенето на места за хранене (където само се пие и няма храна - може  Peace) се е увеличил боря на разведени и наново сформирани двойки. Харесват се хората и си групират нови двойки, като само единия излиза да пуши  hahaha  Ако и навън не може, вече става прекалено - на площадката не може, на спирката докато чака рейса може ли?  Grinning  А относно хвърлянето на фасове - въпрос на култура и възпитание, а не на това дали е пушач или не. Ако не е фасът, то ще са обелки от семки, хартийки, чашки и какво ли още не.  Crazy
на спирката - под спирката, не може, на плажа също не може, но пък в морето е разрешено  Joy

Общи условия

Активация на акаунт