Новият слънцезащитен крем на Мустела е с парабени

• 15 171
  • 139
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз нямам все още отговор на мейла си от вчера. Ако пристигне нещо - ще пиша Peace

# 46
  • София
Аз нямам все още отговор на мейла си от вчера. Ако пристигне нещо - ще пиша Peace
Благодаря. На мен за пореден път днес ми звънна тяхна представителка и вече почти се скарахме. Започна да ми обяснява, че парабените не били вредни, да ми чете от Уикипедия какво е парабен, да ми обяснява защо не трябва повече да се занимавам със случая, дори ми предложи да пратят по- добър дерматолог да види сина ми. Опитах да обясня, че изобщо не става въпрос за него, но това ми отне половин часов разговор. И пак отговори на въпросите никакви. Говорих с Мустела- Франция там нямат продукти с парабени от началото на 2009-та.

# 47
  • София
Е защо нямат - нали не са вредни Sunglasses
Не вярвам от представителството в Бг да има адекватна реакция, по-скоро от централата може да се очаква нещо.

# 48
  • София
Е защо нямат - нали не са вредни Sunglasses
Не вярвам от представителството в Бг да има адекватна реакция, по-скоро от централата може да се очаква нещо.
Нямали, защото майките искали да няма, а те били фирма, която се съобразява с майките.Не можаха да ми отговорят дали ако майките поискаме да слагат цианкалий в кремовете те ще го направят за наше удоволствие и спокойствие.

# 49
  • София
Ох, в такива случаи ме обхваща бяс и се радвам, че нямам оръжие...

# 50
  • София
Ох, в такива случаи ме обхваща бяс и се радвам, че нямам оръжие...
Не се ядосвай, опитват се хората да ни изкарат идиоти, но ние не сме, какво да се прави. Mr. Green

# 51
     Бояна, НСС няма ли да е полезен? Виждам, че приемат жалби за подвеждаща реклама. А КЗП?

# 52
  • София
Бoяна, а пита ли франсетата защо на нас пробутват парабени? Thinking

Между другото баш преди 2-3 седмици една хаптекарка надменно ми обясни да съм купела слънцезащитен на мустела, защото бил много по-добър от този, който аз търсех. Ех, ако знаех, че мустелата е с парабени, какъв забавен разговор щях да си спретна...

# 53
  • София
Обадиха ми се от централата на Мустела във Фрнация и те се правят на ударени и ми говорят за конкретната опаковка и обрив. Аз им обясних, че въпросите са съвсем други, повторих им ги и ги помолих да ми пишат, а не да ми се обаждат, за да мога да запозная и другите потребители на стоките им с отговорите. Ще почакам и щом получа отговор ще го постна тук, дано да е по темата сериозно.

# 54
Сетих се, че преди 2 години Меглена Кунева беше еврокомисар за защита правата на потребителите.

Бояна, ако имаш готово писмо, можеш да пратиш едно копие и до Европарламента, да видим дали работят тези така скъпоструващи на всички европейци институции. Също ще е интересно да се отбележи факта, че потребителите от различните членки държави се третират по различен начин и то особено когато се касае за здравето на децата.

# 55
  • София
Сетих се, че преди 2 години Меглена Кунева беше еврокомисар за защита правата на потребителите.

Бояна, ако имаш готово писмо, можеш да пратиш едно копие и до Европарламента, да видим дали работят тези така скъпоструващи на всички европейци институции. Също ще е интересно да се отбележи факта, че потребителите от различните членки държави се третират по различен начин и то особено когато се касае за здравето на децата.
Ще им пиша, можете и вие да им пишете. Аз ще изчакам някакъв официален отговор от Мустела, за да задам по- сериозни въпроси към Защита на потребите към ЕК. Ще е хубаво и да попитаме нашите контролни отговори защо допускат това. Най- малкото защо позволяват цената на въпросните продукти да и два пъти по- висока в България. Отделно и това защо и как тук с години си продават продукти с парабени, докато във Франция вече от 4 г. няма такива. Там са започнали да ликвидират серията с парабени през 2008-ма, все пак. Ако кремовете им имат срок на годност 4 и повече години означава, че тук ни продават старите си изостанали кремове. Ако срока е по- кратък означава, че произвеждат и с парабени, за да ги продават тук.

Уточнявам, че макар упорито да твърдят, че парабените не са вредни два от продуктите им бялата туба и малката за чувствителни зони винаги и навсякъде са били без парабени.

Ето това са въпросите ми към тях. Уточнявам, че блога е некомерсиален и не печеля от трафик и брой посещения.
http://boyanalambert.blogspot.com/2012/06/blog-post_07.html

# 56
да пишем до Мирослав Найденов, с предложение за изработката на такъв стандарт. Така и така се
заел със стандартите.

Тези били много нагли бе Twisted Evil сами сме си виновни,ще пробутват прескъпи боклуци защото позволяваме.

# 57
  • София
да пишем до Мирослав Найденов, с предложение за изработката на такъв стандарт. Така и така се
заел със стандартите.

Добра идея!  bouquet

Междувременно от Мустела си мълчат и не отговарят на въпросите. Междувременно събрах снимки на спрея с парабени, който е в наличност в аптеките в цялата страна и е със срок на годност до 2014-та, т.е. е произведен през 2012-та. А във Франция от 2008-ма произвеждат за Фрация само без парабени. сега остава въпроса как се е получило така, че у нас този спрей е с парабени. Версията, че е изостанал в търговската мрежа някак издиша, ако беше така трябваше срокът му на годност да е изтекъл преди 3 години. newsm78

# 58
  • n/a
Какъв ще е този стандарт? За забрана на парабените в козметиката? Или в детската козметика?
Едва ли може да се постигне. Нали и Мустела са казали, че го правят заради майките, а не заради
стандарт или доказана вреда. Именно на основание, че вредата не е доказана, а в днешно време
вероятно е и недоказуема, едва ли може да има такъв стандарт. По-вероятно е да се търси
вариант за изрично указване и маркиране, че даден продукт е БЕЗ парабени (обратното ще е
по-трудно и неприложимо).

# 59
Най малкото като страна членка на ЕС /за добро или лошо/ имаме същите права,като останалите хора. Недопустимо е да третират населението,като 2-ра ръка. Ние си плащаме в крайна сметка,както стана ясно по скъпо от французите,защо да получаваме по ниско качество???
Козметика,перилни и почистващи препарати на територията на ЕС да бъдат с еднакво качество. Не съм експерт,има си хора за тази работа да почерпят опит от немските разпоредби за качество и контрол.
Не може всеки да си продава продуктите със занижено качество тук, и то на цени който би следвало да плащаме за качество.

Общи условия

Активация на акаунт