Новият слънцезащитен крем на Мустела е с парабени

• 15 194
  • 139
  •   1
Отговори
# 75
Бояна, днес е сряда. Няма ли някакъв отговор на въпросите ти вече?

# 76
  • София
Бояна, днес е сряда. Няма ли някакъв отговор на въпросите ти вече?
Уви, не. Няма и да има според мен. Просто няма какво да ми отговорят без да се компрометират още повече.

# 77
А сега накъде?

# 78
  • София
На моя мейл от 6 юни няма отговор. Изпратих повторно питане.

# 79
  • София
Всъщност, току що получих отговор, но не от Централата на Мустела, а от ClinReal, компания, която ги обслужва. Те ми пишат, че съжаляват за случилото се, но не могат да направят нищо щом отказвам да попълня тяхната медицинска форма. Не били оторизирани да отговорят на журналистическите ми въпроси или да ги предадат на онези, които могат да отговорят. Трябвало да се обърна директно към Марката Мустела, каквото и да означава това. Защо изобщо ми пишат хора от друга фирма, защо Мустела отказват да отговорят и тн дори не са въпроси. Ето скрийн шот на писмото

Редактирах поста, защото не бях погледнала бланката на писмото.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 15:37 от Бoяна

# 80
  • София
Нещо не разбирам  Thinking Значи ти пишеш до Мустела, но ти отговаря друга фирма - ClinReal, че нямат право да ти отговарят, защото..., а ти въобще не си се свързвала с тях, така ли?

# 81
  • София
Нещо не разбирам  Thinking Значи ти пишеш до Мустела, но ти отговаря друга фирма - ClinReal, че нямат право да ти отговарят, защото..., а ти въобще не си се свързвала с тях, така ли?
Не, не съм се свързвала с тях. Те явно са фирмата, която извършва клиничните изпитания на Мустела и на останалите от фирмата Laboratoires Expanscience, от която е част и Мустела. Аз десет дни като журналист питам Мустела България и Мустела Франция вече знаете какво, а ми пишат като на недоволен клиент, но пък и сами констатират, че не им попълвам формуляра за недоволен клиент, защото явно не съм в такова качество. Накрая ми пишат, че на журналистическите въпроси не могат да ми отговорят, но аз тях нищо не съм ги питала, дори не ги знаех до днес. Писах на Мустела България, че явно нещо не са ме разбрали и ги питам пак, като добавям и въпроса защо разпространяват адреса ми на други фирми, нямат право.

Най- вероятно отговор няма да има, но доста журналисти вече готвят репортажи, та няма всичко да мине просто така.

# 82
  • София
Тези ClinReal да не са някое CRO (Clinical Research Organization)? Много компании (фармацевтични и козметични), които произвеждат подобни продукти и провеждат изпитания, наемат външна компания, която да се занимава с цялата хамалогия, т.е. CRO. Ако и в случая е така, това е причината да отговарят те - най-вероятно адресът, който е посочен за контакти е техен, но правомощията им наистина са ограничени с договор.

Бояна, понеже работя в бранша и имам представа как се случват нещата, ако продължиш да настояваш, те ще бъдат принудени да отнесат въпросите ти нагоре в йерархията. Най-вероятно вече са го направили и са информирали когото трябва; от теб зависи дали ще сложат случая в графа "минало и заминало" или ще има някакъв по-сериозен резултат. Не се отказвай.

# 83
  • София
Тези ClinReal да не са някое CRO (Clinical Research Organization)? Много компании (фармацевтични и козметични), които произвеждат подобни продукти и провеждат изпитания, наемат външна компания, която да се занимава с цялата хамалогия, т.е. CRO. Ако и в случая е така, това е причината да отговарят те - най-вероятно адресът, който е посочен за контакти е техен, но правомощията им наистина са ограничени с договор.

Аз не съм им писала, а говорих по телефона с Мустела в България и Мустела във Франция. В отговор на молбата ми да ми отговорят в писмен вид ми пишат тези. А те ми пишат, защото Мустела не искат да отговорят на въпросите ми и се правят, че в случая говорим за частно оплакване на недоволен клиент, чието дете има обрив, а не е така. Казах им многократно, че като клиент нямам претенции към тях, питам ги като журналист. Това личи и от отговора на ClinReal, които на практика не съм питала нищо.

Бояна, понеже работя в бранша и имам представа как се случват нещата, ако продължиш да настояваш, те ще бъдат принудени да отнесат въпросите ти нагоре в йерархията. Най-вероятно вече са го направили и са информирали когото трябва; от теб зависи дали ще сложат случая в графа "минало и заминало" или ще има някакъв по-сериозен резултат. Не се отказвай.
Аз не се отказвам, този път подробно писах на Българите, а утре ще пиша на ClinReal отново за какво става въпрос, ще пиша и на централата на Мустела, защото и те се правят на интересни. Просто и други вече се занимават със случая, а при тях ще е още по- ясно, че не говорят за обрив на едно дете, а за политиката на фирмата и неяснотите около това какво произвежда и какво внася в България. Аз в момента съм само блогър в некомерсиален блог. Другите журналисти, които съм към големи медии разполагат с повече ресурси и ще успеят, надявам се, да свършат малко повече работа. Тяхната работа съчетана с моята мисля, че ще произведе някакъв ефект. Най- малкото всички потребители ще са наясно, че има проблем.

# 84
  • Galaxy 13197853088
А защо не се обърнеш към някоя журналистическа организация във Франция с молба да съдействат за отговор от централата?

# 85
  • Sunshine state
Щом увъртат и те мотаят толкова,със сигурност има нещо гнило.Да бяха отговорили подобаващо и право куме в очи,а не да препращат на тоя и оня и в край на сметка да няма резултат.Изключено е вече да закупя техни продукти.Скоро си говорихме с една приятелка,която е чела темата и е на същото мнение.Мисля,че така от уста на уста дори ще се разбере що за стока пробутват.Нека им е.

# 86
  • София
А защо не се обърнеш към някоя журналистическа организация във Франция с молба да съдействат за отговор от централата?
Не ми трябва съдействие, все пак, не искам отговори от френските тайни служби. Ще отговорят в един момент, но колкото повече се бавят, толкова повече журналисти започват да се занимават с този случай и толкова повече бие на очи, че има нещо доста гнило, заради което не знаят какво да отговорят. Честно казано, с поведението си стават направо смешни. Изненадана съм, че такава голяма фирма се държи като кварталния плод и зеленчук, който ти е пробутал стара круша.

Щом увъртат и те мотаят толкова,със сигурност има нещо гнило.Да бяха отговорили подобаващо и право куме в очи,а не да препращат на тоя и оня и в край на сметка да няма резултат.Изключено е вече да закупя техни продукти.Скоро си говорихме с една приятелка,която е чела темата и е на същото мнение.Мисля,че така от уста на уста дори ще се разбере що за стока пробутват.Нека им е.
Именно.  bouquet

# 87
  • София
Не че не знаят, просто не искат. Поне моите наблюдения са такива. Фирмата, в която работя, е междинно звено между фармацевтичните компании и лекари и пациенти и се случва много често и ние да получаваме неудобни въпроси и/или оплаквания (и от лекари, и от пациенти, и от други хора, които се явяват ползватели на дадена услуга или потребители на даден продукт/медикамент). Не че няма отговор или никой не знае какъв е той, просто на никого не му се отговаря на такива въпроси и обикновено се дрънкат един куп нищо незначещи дивотии, които да отклонят вниманието на задаващия въпросите. Понякога работи, понякога - не. Когато отсреща има твърде упорит човек, който държи да получи обяснение, в крайна сметка го получава.

# 88
  • София
Не че не знаят, просто не искат. Поне моите наблюдения са такива. Фирмата, в която работя, е междинно звено между фармацевтичните компании и лекари и пациенти и се случва много често и ние да получаваме неудобни въпроси и/или оплаквания (и от лекари, и от пациенти, и от други хора, които се явяват ползватели на дадена услуга или потребители на даден продукт/медикамент). Не че няма отговор или никой не знае какъв е той, просто на никого не му се отговаря на такива въпроси и обикновено се дрънкат един куп нищо незначещи дивотии, които да отклонят вниманието на задаващия въпросите. Понякога работи, понякога - не. Когато отсреща има твърде упорит човек, който държи да получи обяснение, в крайна сметка го получава.
Знам, че знаят отговорите, но ти благодаря за информацията. Упорит човек съм  Mr. Green

# 89
  • n/a
И нека така да е, Бояна. За упоритостта става дума.

Каква ти е оценката: разбират и се правят на ударени или не разбират съдържанието
(по-скоро същността) на питането? В темата се видя, че най-често се разбира като един
частен случай, на един обрив, на една недоволна клиентка/потребителка.

Общи условия

Активация на акаунт