Веганството - да споделим опит - 10

  • 53 841
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 921
Наумила съм си да направя сиренето от кашу на ванилка, за целта ми трябва агар агар, ще ме ориентирате ли къде да си намеря и колко горе долу струва?  Praynig

взех си от Зоя.бг.
Можеш да им видиш цените от сайта. Имаха и в пакетчета по 2гр.

И аз го правих в събота.Стана много хубаво. Чак и на домашните им хареса:)))

# 691
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 353
А какъв е смисълът първо да се варят, а после да се пекат?
Зеленчуците дори само изпечени стават чудесни на вкус.

Тук ставаше въпрос за веганска наденичка.Просто преведох рецептата, направих, хареса ми, споделих и ...т.н.

# 692
# 693
  • Мнения: X
А какъв е смисълът първо да се варят, а после да се пекат?
Зеленчуците дори само изпечени стават чудесни на вкус.

Тук ставаше въпрос за веганска наденичка.Просто преведох рецептата, направих, хареса ми, споделих и ...т.н.

Извинявай, не съм разбрала/прочела.            bouquet
Моя е грешката.


# 694
  • София
  • Мнения: 5 347

ябълките са ароматни и сладки, отгледани са в района на Монтана, продават се във вторниците в хранкооп на ул Цветна градина (както и други неща Simple Smile )

# 695
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 353
Kраси Hug
Да ви споделя моите ньоки от тиква. Малко врътня,ама ако искате разнообразие и имате време са вкусни. Значи рецептата е нещо от рода на 360гр.тиква,160гр брашно, но понеже на мен тези грамове не ми се нравят си я нагодих ето как-колкото тиква,толкова картофи и половин количество брашно,т.е. наполовина на количеството на тиквата и картофите.Става доста сместа,така че ако не искате да приготвите ресторантски количества, като печете тиква, отделете някое парче за ньоки. Тиквата се изпича, ако се вари става много водно. Картофите, добре е да са хлебни ,са варени и смачкани. Смесвате добавя се брашното,едно яйце, меси се. А,сол да не забравите  chef В рецептата пишеше че се оформят като дебели солети и се режат на парченца колкото орех, ама моята смес стана редичка и понеже не исках да прекалявам с въглехидратите, гребвах от сместа с лъжичка и пусках в солена вряща вода,като бухтички.Когато изплуват ги гребвате с решетеста лъжица и ги сипвате в тиган с олио и  накълцана салвия, или в доматен сос с чесън.
Завиждам за био ябълките Crossing Arms Тук има много ароматни в малките градчета на Етна, но не сме ходили много отдавна.

# 696
  • София
  • Мнения: 5 347
Някой има ли християнски аргументи, за да не консумира месо (и млечни?)
Моля за търпението му да разкаже!



Данилу, ако след сваряването ги изпечеш на скара или фурна няма ли да стане?
Много е смешна тая работа да ги ловиш с лъжица когато изплуват Simple Smile Жалко , че не е безопасна за деца да го правят сами Simple Smile

# 697
  • Мнения: 146
Момичета, малко нахълтвам без да съм чела тия дни с въпрос към тези които живеят в България:
Наистина ли са такива цените на био храните в БГ  Shocked
http://www.-spam112-/magazin/hrani/variva/index.html
Има ли някой по-нормален вариант и ако да кой, къде...  Praynig

Благодаря предварително!   bouquet

# 698
  • Мнения: 5 714
miniemouse, линкът не се отваря.
Но като спомена цени, от няколко дни мяркам из форума реклама на това:
http://www.barleansbg.com/swirl.html

Учудих му се, че се предлага в България, тъй като тук за мен е неоправдано скъпичко. На сайта им не видях цени, де...

ЗаСлон мисля, че писа наскоро за "Човек на годината":

http://humanoftheyear.org/?page_id=3838

Кашмир, направи ли сиренето? Стърже ли се на рендето?

Да споделя отново и за последно засега за елдата...Wink

- нахут, бланширана елда, морков, прясно зеле - направих я манджичката, но добавих чушка и домат; при сервиране поръсих с магданоз

- едамаме, бланширана елда, червен swiss chard, чушки, лук, морков; при сервиране - суров спанак и копър

Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 03:14 от Вери

# 699
  • Мнения: 146
Ами не се отваря щото нещо са го цензурирали  ooooh!

# 700
  • София
  • Мнения: 5 240
Вери ,не съм, така и не намерих агар агар, но не съм се отказала.  Peace

Що се отнася до елдата, след малко подхващам тази рецепта на ванилка http://www.btv.bg/shows/kuhniata-na-zvezdev/videos/video/2067022 … _makovo_seme.html

Кога прибавяте кокосовото масло към супа, докато се готви (към края) или като поизстине? newsm78

# 701
  • Мнения: 682
Моля, споделете изпитана рецепта на магданозени кюфтенца. Wink

# 702
  • Мнения: 5 714
Е, тоя линк го дадох по-рано в темата. Не знаех, че грахът е зърнено, научих нещо ново...Wink

За кокосовото масло не знам...може би трябва да попитаме ванила за мнението и. Wink

Кантарини, не мога да помогна.

# 703
  • София
  • Мнения: 5 240
 Hug Не съм видяла, че си го споделила.

Сложих кокосовото мляко след като пасирах. Стана безумно вкусна супа: За задуших лук и чсъм във водичка, прибавих броколи и глава целина. Добавих гореща вода и варих до омекване на целината. Когато се поохлади, пасирах, добавих зехтин, сол, черен пипер и кокосовото мляко. Стана мммм  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 19:29 от kashmir

# 704
  • Мнения: 1 732
kashmir ,
за кокосово мляко или масло питаше всъщност?
Аз бих ги сложила и двете съвсем накрая.
Cantariny ,
чисто магданозени не съм правила. Затова и нямам изпитана рецепта. Според мен вариации магданоз със зърнени ядки- овесени и др.  или брашно от тях, тофу или нахутено брашно, настърган морков и подправки ще станат чудесни кюфтенца.
Вери ,
даммм...... може би има нов сорт грах, доближаващ се до зърнените Laughing
-------------
п.п. новите ти подписи са мега турбо  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт