Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 43 075
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
iv74, и аз това се чудя. Само се надявам да не станат някакви издънки, че засега сме на ръка от 6-тицата.

Ейй, това с оценките тази година е пълен кошмар. Моят все още не знае за БЕЛ дали ще е 6, защото госпожата въпреки че в понеделник го изпитва за 6 и му е писала 6, му казала, че въпреки това щяла да си помисли. А първия срок има 6, през втория равен брой 5 и 6...към 12 оценки има по БЕЛ, всеки път е бил с домашно, участвал е в часовете редовно, дори го хвалела..а сега все още се ЧУДЕЛА!!!

# 181
  • Пловдив
От снощи ми се върти в главата следният въпрос. Мисля, че имам отговор, но все пак да попитам.

Възможно ли е дете, което е с по-висок бал и е писало дадено училище като 10 желание примерно, да не успее да влезе в това училище при следващите класирания, защото на I-во класиране дадената паралелка е вече заета от деца с по-нисък бал, но които са писали тази паралелка по-напред в подредбата на желанията си (примерно като 1-2 желание)?

Да - това е причината да се внимава с подредбата на желанията. Най-желаните училища на първите места.

Не е така. Ако детето е с по-висок бал, но който не му стига за училище от 1 до 9 място, ще го приемат по желание 10 преди другите с по-нисък бал, но с желание под № 1 в техните заявления за същото училище. Но това дете, прието в 10-то по ред на желанията училище, може да участва на следващо класиране и да мине в по-горно желание.
Ако детето е прието вече в училище по желание 5 от заявлението обаче, няма как на следващо класиране да бъде прието в училище под № 10 в списъка му.

# 182
  • София
В понеделник или вторник, моето дете и още няколко, които искат да си повишат оценката за срока по МАТ, т.е. да им е 6-ца, са говорили с госпожата и тя им е казаха, че днес ще им даде 4-6 задачи само на тях да решат писмено и кавато оценка изкарали на това, така ще им пише за срока и годината  #Crazy Сега се чудим дали да се опита да решава днес или да си остане с 5-ца, защтоо, ако се изпошашка и не изкара повече от 5 какво правим? Пада и бала с още  #2gunfire Не знам какво да я посъветвам вече  newsm78
Давайте смело! Тя ще се справи! А дори и да не ги реши перфектно, госпожата няма да й намали оценката, едва ли ще е толкова дребнава  Hug Нищо не губи.
Както казват мъдрите хора: по-добре да съжаляваш за нещо, което си направил, отколкото за нещо, което не си  Hug

# 183
От снощи ми се върти в главата следният въпрос. Мисля, че имам отговор, но все пак да попитам.

Възможно ли е дете, което е с по-висок бал и е писало дадено училище като 10 желание примерно, да не успее да влезе в това училище при следващите класирания, защото на I-во класиране дадената паралелка е вече заета от деца с по-нисък бал, но които са писали тази паралелка по-напред в подредбата на желанията си (примерно като 1-2 желание)?

Да - това е причината да се внимава с подредбата на желанията. Най-желаните училища на първите места.

Не е така. Ако детето е с по-висок бал, но който не му стига за училище от 1 до 9 място, ще го приемат по желание 10 преди другите с по-нисък бал, но с желание под № 1 в техните заявления за същото училище. Но това дете, прието в 10-то по ред на желанията училище, може да участва на следващо класиране и да мине в по-горно желание.
Ако детето е прието вече в училище по желание 5 от заявлението обаче, няма как на следващо класиране да бъде прието в училище под № 10 в списъка му.
Редактирам се, за да няма допълнително объркване:
dundi73 права си.

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 13:05 от Valcho

# 184
  • София
...особено в немската паралелка на СМГ борбата ще бъде много оспорвана и най-вероятно там ще влязат само деца с 6,00 по МАТ.

Понеже темата е наистина супер болезнена за няколко десетки (а може и стотици) родители и деца, ще помоля да се въздържаме от подобни и необосновани спекулации. Моят Дивак е с 5,911 по мат и 5,786 по БЕЛ и ще е преди доста от обявилите 6 по МАТ, но с по-нисък бал (напр. под 5,50) по БЕЛ. И давам само пример - няма да пишем немската паралелката. Просто не искам допълнително да се стряскат и обезверяват и без т'ва ощетените, на които първо желание им е заветната паралелка. Стига им кретенското изпълнение на МОН  Stop

# 185
  • София
стига де, Милените, никой никого не шашка! Всеки има право да напише предсказанията си, прогнозите, съмненията си, и то не за да всява смут. Аз също мисля, че за немската паралелка борбата ще се решава от всяка хилядна, и дори още по-лошо - ще влязат пълните шестици по математика и съвсем малко по-нисък бал по български. И за немската гимназия ще е същото. Какво да направим, така стоят нещата! И да ги премълчаваме, те няма да изчезнат или да се променят!

# 186
dundi73 права си, но ти говориш за класиране по първо желание, а въпросът на Seaa се отнася за второ класиране.
Права е и за второ класиране.

# 187
  • софия
 :
стига де, Милените, никой никого не шашка! Всеки има право да напише предсказанията си, прогнозите, съмненията си, и то не за да всява смут. Аз също мисля, че за немската паралелка борбата ще се решава от всяка хилядна, и дори още по-лошо - ще влязат пълните шестици по математика и съвсем малко по-нисък бал по български. И за немската гимназия ще е същото. Какво да направим, така стоят нещата! И да ги премълчаваме, те няма да изчезнат или да се променят!
    +1 Peace

# 188
  • София
оффф, бе, Андариел, просто искам да сме коректни (малко повече мисловна дейност), а не да фърляме НЕОБОСНОВАНИ предположения. Много ясно, че всеки може да споделя всичко, ама ако го прави по-отговорно, нито ще се затрудни, нито ще навреди. Напротив, най-много да не нагнети и без тва изнервената обстановка.  Peace

Дадох достатъчно ясен пример, защо цитираното мнение не е коректно.

# 189
Пак се обаждам аз (детето) .. Извинявам се за което Simple Smile
За срочните оценки в училище, драги родители, не се впрягайте толкова. Има много учители, дето накрая решават, че йм е криво и почват само да стресират излишно децата. Ако равен брой 5 и 6, това прави 5,50 и особено ако има над 5 на изпитите(ако има над 5,50 още по-добре), ще йм пишат 6 на 11 юни.
На мен ми се е случвало госпожата по математика да ми каже, че ще ми пише 5 за годината и накрая като отворя бележника ми, пише 6.
Същата госпожа вчера ме принуди да отида на езкурзия, която е на 13 юни и струва 27 лв., иначе нямало да ми пише 6 за годината. Разбира се, днес като отида на училище ще й платя...

Всякакви ги има, просто запазете спокойствие.

# 190
  • София
ок, хайде да ги обосновем! Местата в немската паралелка са около 30. За нея ще кандидатстват най-вероятно деца, които са завършили седми клас в СМГ, а от всичките седмокласници, вероятно от поне 4 класа, все ще се намерят поне десет човека с пълни шестици по математика, щом в онова, другото училище с разширено изучаване на математика, има 7 от пълните шестици само в единия клас. Няма квоти, така че момичетата традиционно са със силни резултати по български, а момчетата са със сравнително по-слаби, следователно повечето класирани ще са момичета. От всичките семегейци, все ще се намерят поне десет деца, които да са с почти максимален бал по български. Сумарно, дотук ще имаме около десет човека сигурни. От цяла София, все ще се намерят още двайсет деца с почти максимален бал по български и с максимален по математика. Паралелката ще се напълни докато мигнеш. Това е минималистичния ми сценарий, а дори по-вероятно ми се струва почти всички деца в тази паралелка да са от СМГ.

# 191
  • софия
Миленита, мнението на  Vale3000 е напълно коректно.Това,че вие няма да пишете тази паралелка,не значи,че балът няма да е висок.Аз знам за доста деца,които ще кандидатстват там и наистина всяка хилядна е от значение.

# 192
Пак се обаждам аз (детето) .. Извинявам се за което Simple Smile
За срочните оценки в училище, драги родители, не се впрягайте толкова. Има много учители, дето накрая решават, че йм е криво и почват само да стресират излишно децата. Ако равен брой 5 и 6, това прави 5,50 и особено ако има над 5 на изпитите(ако има над 5,50 още по-добре), ще йм пишат 6 на 11 юни.
На мен ми се е случвало госпожата по математика да ми каже, че ще ми пише 5 за годината и накрая като отворя бележника ми, пише 6.
Същата госпожа вчера ме принуди да отида на езкурзия, която е на 13 юни и струва 27 лв., иначе нямало да ми пише 6 за годината. Разбира се, днес като отида на училище ще й платя...

Всякакви ги има, просто запазете спокойствие.

Страшното в този случай е, че дечицата мили приемат за нормално някой да оценява труда им според настроението си или големината на групата екскурзианти! Иди после ги убеждавай да са старателни и последователни и това ще им донесе успех.

# 193
здравейте дами, искам да задам един въпрос , тези предварителни  статистики върху кои оценки са , върху НВО или върху комбинираните оценки от двата модула, защото някъде има доста големи разлики между двете оценки

# 194
dundi73 права си, но ти говориш за класиране по първо желание, а въпросът на Seaa се отнася за второ класиране.
Права е и за второ класиране.
Това значи, че трябва още при първото класиране детето да е класирано на това 10-то желание...На първо класиране влизаш там за където ти стига балът независимо от подредбата на желанията. Ако не те удовлетворява 10-то място от желанията просто подаваш заявление за второ класиране, след което или отиваш на 7,6,5....място по ред на желанията или си оставаш на 10-то място.
Подвела съм Seaa, за което се извинявам - отговорът ми в предишния пост е валиден за 3-то класиране.

Общи условия

Активация на акаунт