Очаквайки статистиката непозната, планетите нареждат се в полза на децата.7 КЛАС

• 42 974
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
Намерих къде е заровено кучето с часовете! В СМГ седмокласниците имат по 10 часа седмично математика, а в училището на дъщеря ми имат 6 часа седмично, и то при положение, че имат ЗИПм-математика! Ако е същото съотношението още от пети клас, това е повече от един път и половина повече часове, а с натрупване през годините,  разликата става голяма. Та, помисли си следващия път, Бясна мама, преди да наречеш написаното от мен "глупаво твърдение"!
Ми да я беше накарала да кандидатства в СМГ след 4 клас!  Grinning Ще ме прощаваш, ама твърденията ти са пълни глупости.

# 406
  • софия
На по-глупаво твърдение просто не съм попадала-математическите гимназии 5-7 клас имат същия хорариум- просто децата са подбрани след 4клас и просто учат!!!
   Дъщеря ми завърши математическа паралелка-имат УВЕЛИЧЕН ХОРАРИУМ!!! Всеки ден имат по2до 3 часа математика! Имат СИП,ЗИп и задължителна математиак,срочни и годишни оценки и по трите! Много моля незнаещи "бесни" майки да не дават такива квалификаций!!! Дори не учим в СМГ!

# 407
  • София
С кое не си съгласна, нали и аз това пиша - че по-лесният изпит изравнява шансовете, вкллючително за деца от по-малки населени места! Дори в по-малките градове рядко се ходи  на уроци и курсове. На местна почва нещата са все едни и същи, просто в по-малките градове баловете не са толкова високи като в София, Варна, Пловдив.

# 408
  • София
Дидева, кое точно е пълната глупост, че не разбрах? Цитирай, ако обичаш, кое точно не е вярно! да постна линк към програмата на седмокласниците в СМГ за доказателство?
Не ни е било цел детето ни да учи в СМГ - не сме го водили на курсовве, не сме го карали да учи там! Това да не би нещо да го прави по-долна ръка?

# 409
На пощата изпратих някои файлове - статистика за миналата година + списък на профилирани СОУ-та.
Моля, който се "добере" до някаква информация - да я сподели.
Евентуално да се разсеем в сметки докато ...излезе статистика....излезе първо класиране.
Ние сигурно ще чакаме и второ.

# 410
  • софия
Намерих къде е заровено кучето с часовете! В СМГ седмокласниците имат по 10 часа седмично математика, а в училището на дъщеря ми имат 6 часа седмично, и то при положение, че имат ЗИПм-математика! Ако е същото съотношението още от пети клас, това е повече от един път и половина повече часове, а с натрупване през годините,  разликата става голяма. Та, помисли си следващия път, Бясна мама, преди да наречеш написаното от мен "глупаво твърдение"!
Ми да я беше накарала да кандидатства в СМГ след 4 клас!  Grinning Ще ме прощаваш, ама твърденията ти са пълни глупости.
  А последното твърдение е просто.....Твърденията не са глупости,точно такае !

# 411
Andariel, тук става въпрос за децата, а не за училищата или системата.
Кой, как и къде дава шанс на децата със заложби, ако те са "ничии"?

# 412
  • София
Децата държат изпити когато и каквито системата каже, и тези изпити са за всички деца, а не олимпиада по математика, която да се фокусира върху децата с математически заложби! В този смисъл задачите трябва да са така направени, че всички деца от обикновените, а не от специализираните математически училища, да могат да се справят.

# 413
  • София по рождение
http://www.monitor.bg/article?id=340955
Тук нищо не пише за 91 НЕГ, ...дано ни стигне балът за там, ако ли не 9ФЕГ Praynig
Еslanchice,разбира се ,че ще ви стигне!
Мами виждам ,че напрежението при вас не спада.Докато не излезе статистиката,нищо със сигурност не може да се каже.Все пак ми се струва,че заради новата  формула за преобразуване на точките, няма да има драстична промяна на минималните балове  за училищата. Единствено в СМГ бала ще се качи,особено в немската паралелка на СМГ борбата ще бъде много оспорвана и най-вероятно там ще влязат само деца с 6,00 по МАТ.
И един съвет от мен за подреждането на училищата:ако имате ясно изразено желание за език или училище –добре,но ако нямате и се чудите къде да се запишете(защото бала ви го позволява),избирайте тези с по-висок бал на прием.Преди няколко  теми се опитах да ви обясня,че няма кой знае каква  разлика в обучението между първите 10-12 училища в София.Във всяко едно от тях има и добри и лоши учители.Идеално училище няма.Затова борбата ,която водят децата ви в момента е най-вече за среда.Повярвайте ми ,наистина има разлика в поведението и интересите на децата от така наречените ,,елитни гимназии”.Това са доста амбициозни деца и всяко едно от тях,,сверява’’ часовника си с другите,т.е ако изостава по някакъв предмет гледа бързо да навакса пропуските.Агресията,особено сред момчетата ,почти отсъства(с малки изключения).Отношението на момчетата към момичетата е изключително добро.Отношенията между момичетата също е много добро.
НГДК и ТУЕС са много добри училища,но те не се включват в общата статистика заради вътрешните изпити ,които имат.Същото се отнася и за НПМГ- не трябва да се сравнява бала на това училище с другите училища.Там кандидатстват деца без никаква подготовка,затова оценки от 4,5 -5 по някои предмети  са доста добри(с изключение на математиката,където оценката трябва да е по-висока).

Ето това страхотно мнение внесе успокоение в изтерзаната ми от мислене глава. Вече съм толкова объркана, преподреждаме желания всеки ден и все нешо лошо изниква като информация за училището, към което сме се насочили и пак се преподрежда.
Имам огромна дилема, която не знам как да разреша. Има някаква малка вероятност балът ни да стигне за 73-то училище. Обаче ние живеем в Слатина и няма никакъв удобен транспорт до там. Пътят ще бъде най-малко час и половина. Това са 3 часа всеки ден, което ми се вижда адски много на фона на това, че има много часове, после трябва все пак и поне 3-4 часа учене в къщи и няма да има никакво свободно време. От друга страна 164-то училище е близо до нас, обаче от първа ръка чувам неша, които не михаресаха особено (както каза vale3000) важно е при кои учители ще попадне.
Дилемата ми е дали да пиша 73-то, което според мен е много добър избор, но пък синът ми е отчаян като чу до къде трябва да пътува всеки ден и хич не му се иска. Или да оставя напред испанската, която му е по-на сърце (също и френската) и да се моля да попадне на добър учител. Отчаяна съм от тази огромна отговорност, която нося на гърба си да му помогна при избора. Ще съм благодарна за съвети.

След като на детето му се учи испански, а и ви е близо, не виждам защо се двоумиш. Наскоро гледах, че в 73-то търсят трима учители по немски!!! Това какво говори? Че и ние, дето живеем наблизо и искаме да учим немски се чудим дали ще попаднат на добър учител. Не искам да звуча като рекламен агент или ПР на Испанската, но досега не съм срещала недоволен родител от там.
Наскоро имах среща на класа и една от съученичките ми сподели, че момичето и ще е 12 клас сега в Испанската, а синът й е 9-ти клас в 1 АЕГ. Каза ми, че между двете училища разликата в обучението е колкото от небето до земята.
Да иска да учи езика и училището да ви е на две крачки - не бих мислила много.
Късмет, каквото и да решите!

# 414
Децата държат изпити когато и каквито системата каже, и тези изпити са за всички деца, а не олимпиада по математика, която да се фоксира върху децата с математически заложби! В този смисъл задачите трябва да са така направени, че всички деца от обикновените, а не от специализираните математически училища, да могат да се справят.
  Joy  Ти да не работиш в министерството?

# 415
Излезли са резултатите от НГДЕК, качени са на сайта
Hug
Добър 4,38 за моето момиче! Обичам го!  Heart Eyes

Супер браво на твоята девойка !

# 416
Дидева, кое точно е пълната глупост, че не разбрах? Цитирай, ако обичаш, кое точно не е вярно! да постна линк към програмата на седмокласниците в СМГ за доказателство?
Знам колко часове имат в СМГ. Но да упрекваш някого за това, че учи в такова училище и има повече часове е глупаво. Всеки може да кандидатства там, ако смята че това би му помогнало. Решили сте, че за вашето дете това не е необходимо, но това че някой е избрал този вариант и той се е оказал успешен не му дава нерегламентирано преимущество.

# 417
  • София
Не, не работя в министерството, просто следвам логиката на това как и защо се правят масови изпити и че трябва да се следва принцип на равнопоставеност. Иначе се получава като да дадеш на някого няколко обиколки преднина, преди да гръмнеш с пистолета на старта за другите състезатели и да се чудиш защо онзи с преднината взел първото място. Това не е изпит на конкрентата гимназия, както правят НГДЕК, ТУЕС, НПМГ, Ххудожественото училище, Музикалното и др., защото е ясно че в изброените от мен училища ще се явят деца, които са се подготвяяли специално за тях и най-вероятно тази подготовка е от повече от една година, а изпит за цялата държава и за всиччки деца от всички училища.

# 418
Знам колко часове имат в СМГ. Но да упрекваш някого за това, че учи в такова училище и има повече часове е глупаво. Всеки може да кандидатства там, ако смята че това би му помогнало. Решили сте, че за вашето дете това не е необходимо, но това че някой е избрал този вариант и той се е оказал успешен не му дава нерегламентирано преимущество.

+1

# 419
  • София

Не упреквам никого! Но и не може всичко да се върти и равнява по това и подобни училища, че и изпитите да са в тяхна угода, защото видиш ли, учели повече математика и трябвало да се открояват от другите и едва ли не по подразбиране им се полагат задачи, на които основно те да изкарват шестици, защото другите училища не са с този хорариум! Пък който не е влязъл в тях, да духа супата, детето му не е "подбрано и учило"!

Общи условия

Активация на акаунт