Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 37

• 97 685
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
И още- Една много интересна алтернативана история
преди да погледнете видеото прочетете описание на история под клипчето : на английски и русски е, видеото е получило награда.
Алтернативна история за една невероятна любов.

Kordelia, това клипче ме разчувства. Спомних си невероятната Валиде, която за съжаление ни напусна. Ако има и други подобни клипчета, моля публикувай ги. А аз открих още две.

и

Grinning

# 436
Снимки от фотосесията на Селма за списание "Ин стайл"

# 437
# 438

Последна редакция: сб, 30 юни 2012, 14:40 от anna3com

# 439
Ани благодаря newsm51 smile3525

# 440
Ани Hug благодаря  bouquet
Освен преговарящи , има и нови фенове, които сега започват да гледат серала Peace

Селма е великолепна Peace

# 441
Когато приключа с качването на 1 сезон, ще поместя файл с всички линкове  Peace Така тези, които нямат възможност да го свалят от мастерса ще могат да го гледат онлайн или свалят от същия линк.
На всички празнуващи днес честит имен ден   bouquet

# 442
# 443
trendafilka Hug  ще направиш ли превод от английски ,плийз newsm78  за нашия форум ли е посланието  Thinking
Ани сигурно вече излетя за работа Heart Eyes

# 444

6 епизод

# 445
  • планетата Земя и по точно до морето
Привет на компанията ! Hug
Ако знаете, каква мъка е на плажа... Mr. Green

Ани, благодаря за качените серии.  Hug   bouquet Аз ги имам, но така качени си е голямо удобство за нови фенове.  Grinning

Лили, направо си е преговор на първите серии с твоите снимки. Grinning Hug   bouquet
Клиповете постнати от Корделия са страхотни!  Hug   bouquet  Много добра препратка към Хенри 8-ми,Тюдорите и Борджиите.  Grinning Все пак са съвременници на героя на нашия сериал - Сюлейман Великолепни.
Свалих си и 2 сезон на "Борджиите" с мой любимец - Джеръми Айрънс. Heart Eyes Не излизам от това пусто средновековие и това си е  Joy Или поне за момента.

Една мисъл ми мина през главата - Сюлейман е имал харем с толкова гьоздета под ръка, а заради Хюррем става почти моногамен от един момент. За разлика от набора си Хенри 8-ми, който и без харем си е ...отживял.  Grinning Да не говорим за папа Родриго Борджия.... hahaha
А като прегледах различните описания за Ан Болейн, как е изглеждала и за едни е била вещица и грозновата, а за други образована, фина, приятна външност. Мразена и охулвана от едни и харесвана от други. Нищо ново под слънцето, само с разлика в географските ширини. Заради нея Хенри 8-ми отцепва от католицизма и създава англиканската църква.

Е как да не направя аналогия с различните писания за Хюррем.  Grinning И тя за едни злобна вещица, омагьосала Сюлейман, а за други жена с много достойнства.
Ама голям кеф. Рано на плажа, няма никой освен моята компания и докато съхна и се пека потъвам в средновековните интриги Grinning  

Аз си ползвам ваканцията да прочета "Харем" на Фалконър и "Естер - една еврейка в османския двор" на Солмаз Камуран. Бях решила да ги чета след края на сериала, но любопитството ми надделя.  Grinning А чакат ред и "Греховни мечтания" на Фатима Мерниси.   Grinning

Мога да коментирам само "Харем", че съм буквално на финала. Фалконър пише увлекателно, но много далеч от безспорни исторически факти. Например при него Селим е първородното шехзаде на Сюлейман и Хюррем, а не Мехмет. Shocked ooooh! А сватбата на Сюлейман и Хюррем е след смъртта на Ибрахим.... #Crazy Има и доста други и изобщо времеви и фактологични разминавания. Да не говорим, че неговата фантазия стига доста далеч с игрите на Хюррем, когато жертва Баязид, лъжейки Сюлейман, че е син на Ибрахим, а не негов. И то на смъртното си ложе, с цел Селим да стане безспорен фаворит, защото всъщност той е незаконен син на един недостатъчно окастрен евнух.  hahaha Много добра фантазия има Фалконър, но специално в образа на Хюррем е вградил някакъв християнски реваншизъм. Поне аз така виждам нещата.

На всички, които наминават през темата - хубави летни дни и емоции Hug

Скрит текст:

şerefe с домашна лимонада или Мохито! И двете помагат в жегата.

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 19:31 от Ari888

# 446
trendafilka Hug  ще направиш ли превод от английски ,плийз newsm78  за нашия форум ли е посланието  Thinking
Ани сигурно вече излетя за работа Heart Eyes

Господ да Ви благослови български форум ,ние ви обичаме неизмеримо/много/!
 хърватски форум
Лили специално за нашя форум се отнася.
Ари аз имам книгата Харем ,но смятам да я прочета след като изгледам целият филм.Препоръчвам ти "Естер-една еврейка в османския двор" от Сюлмаз Камуран ,разбира се ако не си я чела.
Аз имам и "Роксолана" но  ще я прочета след" Харем".

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 19:52 от trendafilka

# 447
АРИ wavey lovekiss приятна почивка   sport027
Интересна съпоставка с Ан Болейн Peace О,времена,о,нрави hahaha

trendafilka   bouquet  мерси за превода Hug
снимката е от ФБ и отдавна е качена,може и да е била вече постната в темата/ не помня Embarassed
и ние ги обичаме нашите хърватски прятели Hug

# 448
  • планетата Земя и по точно до морето
Пак съм аз. Grinning
trendafilka  Peace Hug аз "Роксолана" съм чела, а за "Естер" се самоцитирам, да не се повтарям.  Grinning Почвам я веднага, след "Харем" Grinning Изобщо съм се отдала на малко художествена литература по темата.

.....
Аз си ползвам ваканцията да прочета "Харем" на Фалконър и "Естер - една еврейка в османския двор" на Солмаз Камуран. Бях решила да ги чета след края на сериала, но любопитството ми надделя.  Grinning А чакат ред и "Греховни мечтания" на Фатима Мерниси.   Grinning
...........

Абе малко разхвърляно съм писала, ама нещо ми е много лежерно.

Лили  Hug Ан Болейн и Хюррем имат страшно различни съдби, ама много си приличат по отношението на съвременниците им към тях. Присъства цялата гама.  Grinning

Иии забравих да поздравя именниците ! Да са живи и здрави, късмет, любов и много сбъднати мечти ! Hug  bouquet 

# 449
При първата постната новина за участието на Халит във ВВ си купих "Харем". През цялото време се опитвах да си представя Халит като султан  Wink newsm78
Естествено ,че надмина очакванията ми- великолепен султан Peace
но...мигновено се абстрахирах от книгата за да се насладя максимално на историята,която ни поднесе Мерал Hug

След като отложиха старта на ВВ за януари ,прочетох и Роксолана Hug

За "Естер" има само много добри отзиви ,но не съм я прочела още Praynig Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт