Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 37

• 97 648
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
# 481
# 482
Докато се размотавах в нет-пространството попаднах на исторически филм за събития от почти същия период, но при "братовчедите" на султана на юг. Интересна история за Джода и Акбар разказана от Боливуд.

Интересен е този век. Сякаш след дълъг период на мъжки егоцентризъм изведнъж мъжете забелязват жените и започват да променят света заради тях или за тях – в Османската империя Сюлейман връща женитбата на султана, в Русия Иван Грозни така преживява смъртта на Анастасия, първата си съпруга, че последиците от неговите действия продължват дълго след неговата смърт и водят до Смутното време и избора на Романови за царе, в Англия Хенри променя религията на цяла страна заради 1 жена, а в Индия Акбар признава и останалите религии в Хиндостан и обединява народите си. Сигурно и през другите векове има достатъчно  важни събития, но този век ми е особено интересен.  

Слагам 2 линка, ако някой реши да го гледа:

на английски
http://www.youtube.com/watch?v=2ROwZAJDOpw

и на руски, въпреки че в началото почти не се чува защото дублажа е почти толкова силен, колкото гласовете на артистите. После се оправя.
http://filmin.ru/6729-dzhodha-i-akbar.html

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 22:28 от Gawina

# 483
Докато се размотавах в нет-пространството попаднах на исторически филм за събития от почти същия период, но при "братовчедите" на султана на юг. Интересна история за Джода и Акбар разказана от Боливуд.

Любимият филм на майка ми, с прекрасната Айшвария Рай.  Peace

# 484
Гавина, благодаря за линка   bouquet Боливуд не ми е от любимите, но мога да го погледна.

Небахат няма умора просто  Laughing

# 485
# 486
От къде ги вземате тези снимки? Има ли снимки от снимачната площадка?

# 487
  • В Града на Липите
Здравейте дами.
Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но от известно време гледам ВВ, а снощи дори стоях до четири. Имам една молба, стигнах до еп.14 и много ми се иска да прочета коментарите ви, но не знам в коя тема да ги търся, а времето не ми позволява да прочета всичките. Ако някой може да ме ориентира, ще му бъда много благодарна.  Hug

Искам да благодаря и на преводачките за прекрасния превод, който не ме подразни нито веднъж до тук.  newsm51 Страхотни сте!

# 488
стигнах до еп.14 и много ми се иска да прочета коментарите ви, но не знам в коя тема да ги търся,
Хриси, хош гелдин в харема   Hug Laughing

тук са коментарите от онлайна на 14-та серия  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576509.30

с превод е около седмица по-късно, не знам какво точно търсиш  Simple Smile

# 489
  • В Града на Липите
Панда, благодаря ти  Hug
И аз незнам какво точно търся  Grinning, споделени емоции вероятно. Различни тълкувания, размисли, гледни точки... Тъй като съм доста изостанала, не искам да ви занимавам и да досаждам с въпросите си. Сигурна съм, че в старите теми, ще открия отговорите си.

# 490
# 491
# 492
  • Атлантис, Галактика Пегас
Ох, срам не срам мочита, но ще си призная  Embarassed Embarassed Embarassed Чак днес разбрах че джамията в центъра на София е построена от Мимар Синан.  Embarassed Днес минавайки прочетох архитект - Мимар Синан и щях да падна.  Mr. Green

# 493
Ох, срам не срам мочита, но ще си призная  Embarassed Embarassed Embarassed Чак днес разбрах че джамията в центъра на София е построена от Мимар Синан.  Embarassed Днес минавайки прочетох архитект - Мимар Синан и щях да падна.  Mr. Green

Виж ти! И аз не знаех.  ooooh! Колко интересно!  Flutter

# 494
.... Чак днес разбрах че джамията в центъра на София е построена от Мимар Синан....

Черната Джамия и тя е негова  Peace - сега църквата "Св.Седмочисленици" (в уйкипедията има инфо). Дори сме го коментирали по назад в темите за сериала. Правил съм и аналогия,че ако Столична община реши да събаря Паметника на Съветската армия ще трябва да събори по същата логика и Черната Джамия понеже и двете са наследство от мрачно минало  ooooh! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт