Интериорен стил по аматьорски 6

• 63 064
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
но в съвременен дом с малки деца

Във Фейсбук ми се беше появил виц за майка на 4 деца, която искала да купува мокет и питала продавачката дали е здрав, че ѝ трябвал за пода на детската стая, та служителката в ужас отговорила: "Госпожо, асфалтирайте го!'   В този дух ако се изхожда от подобни обстоятелства за интериорен стил няма смисъл да се говори, само за асфалт  Laughing

# 271
Е, все пак столове има изцяло от дърво, метал, пластмаса, фибростъкло... Все разкошни и все без тапицерия Grinning.
Ох, Пина, така ме разсмя! Точно се оглеждам за мокет за детската стая Laughing.

Шанти, аз под завеса фиксирах онези при душа, в случай, че има такава, която го отделя от останала част на банята. А за перденца... Хм... Мисля си, че не бих сложила. Може би бих залепила на самия прозорец нещо като витраж, но едноцветно, в цвета на тавана. Rolling Eyes

# 272
Хора, от мен днес една хейтърска статия. Mr. Green Laughing (на английски е)
Вижте и в коментарите има споменати много неща.

Вие какво ненавиждате в интериора?

Моите ТОП 3:

1. Старомомински интериор с къдрички, в който (според мен) мъж не може да живее: _1_, _2_, _3_;

2. Лъскав "минимализъм" с гадни цветове: _1_, _2_, _3_, _4_, _5_;

3. Криворазбрана еклектика: _1_, _2_, _3_ Mr. Green, _4_, _5_.

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 15:52 от Barbabeau

# 273
Barbabeau,
не ми се отваря статията.
Май ми се припокриват топ 3 с твоите, може би в друг ред. Също така покрай предния апартамент жълти смесители и кранове, въобще изпитвам някакво отвращение към месинг (жълт, когато е бял ми харесва даже много). Кожи. Сетих се още - вертикални щори  Mr. Green

ПП Моят таван остава бял  Mr. Green Чак ме е срам вече тук да споделям и да се отмятам, ама бояджията отсече сега - не можело. За добро ще е  Simple Smile Пердета в банята - Visible, май си права  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 15:01 от Шанта

# 274
Вай това на третата снимка да не е къщата в която живее Галена с съпругът си ,това си е жив ужас направо.

# 275
Ами, тя Барбабо е забравила да сложи линка. Гледах ѝ публикацията като цитат - празно е, няма линк  Thinking Давай, Барбабо, тъкмо се настроих да си напъвам английския и да си наострям преводача  Laughing

За пункт №1 няма да се разберем!  Mr. Green Аз така няма да си обзаведа, ама ме кефи. Да го гледам на картинка ме кефи, на гости искам да отида, под наем за седмица (нещо като почивка, да речем) бих го ползвала.

№2 е нещото, което и аз никак не мога да харесам, ама по никакъв начин.

И все пак най- не харесвам това, което не мога или не би било добре да илюстрирам тук, но не знам как точно да опиша. Ще помисля, може и да потърся.

# 276
За пункт №1 няма да се разберем!  Mr. Green Аз така няма да си обзаведа, ама ме кефи. Да го гледам на картинка ме кефи, на гости искам да отида, под наем за седмица (нещо като почивка, да речем) бих го ползвала.

И аз си помислих нещо такова. Има неща които много ми харесват за на друго място  Mr. Green Примерно при свекърва ми - кич до кича, фигурка до фигурка, къдричка до къдричка, може и някоя мушамичка = много уютно   Grinning

# 277

yagodka, имам такава кана на бобчета, само че бяла. От баба ми е и много си я харесвам. Heart Eyes

такава като моята ли е? Simple Smile

# 278
Тъкмо по повода ще припомня една статия, която е показвана и май коментирана вече тук -  Вашите жилища. Там вече е 'изтипосана' в не похвален тон една (всъщност две) снимки от апартамент в категория 'Новото жилище и супермаркетите за мебели'. Нещо, което аз наскоро нарекох 'ефекта шоурум'. Именно това, може би, най- не харесвам  Thinking Има ли смисъл да правя пояснения? Точно снимката прекрасно пресъздава всичко, което бих написала. На практика ако не е указано, че става дума за жилище бих помислила, че е шоурум. Всъщност един детайл подсказва, че е в апартамент - щорите! О майн год! Знам, че тука вече рискувам да обидя немалка част от подфорума, ама не, тези щори не.  no

Статията ми напомни за нещо, което напоследък си мисля. В никакъв случай не може да се отнесе към хейтърската ни тема в момента, но все пак ме подсеща, че започвам да не го харесвам или поне не бих го избрала за себе си, а именно вълната 'бялата Икеа'. Първоначално жалех, че си нямаме Икеа във Варна и колко ли години ще трябва да я чакам, ама вече взех да се радвам, наистина. Ако тук имаше Икеа, то и у нас доста неща щяха да са тамошни. То хубаво, ама работата стана като с комунистическите секции и гарнитури. Имаше около 2 модела и отивайки на гости установяваш в хората кой от двата модела имат. Че и сега така - коя серия на Икеа са избрали, то е ясно, че ще е от там. Пак станахме типови. И по филмите Икеа, и в Турция Икеа, и в Китай Икеа.... Нещо като Мак Доналдс на обзавеждането. Тук сме разглеждали много 'икейски' апартаментчета, особено маломерни, скандинавски и аз все още ги харесвам, но 'щипката' Икеа ми идва в повече  Thinking

# 279
Уф, поправих се. Вярно, не я бах сложила.
Това е статията: Ew, I Can't Stand That! Design Allergies.

Шанта печели бонус от коментарите:
Vertical blinds - don't care how practical they are. Eww. Laughing

Вай това на третата снимка да не е къщата в която живее Галена с съпругът си ,това си е жив ужас направо.
Да!

Пина,разбирам какво имаш предвид за Икеа. Аз съм за Икеа с мярка или използвана достатъчно оригинално. В Икеа има достатъчно "вечни дизайни", за да се избегне облика на "типична Икеа", така че не е нужно да се страни целенасочено от Икеа в името на уникалността.

# 280
такава като моята ли е? Simple Smile

Aura, май, че да? newsm78

# 281
За пункт №1 няма да се разберем!  Mr. Green

Ох, добре, разрешете ми една дилема тогава. Намерете ми снимка на мъж в бяло-тюркоазено-розов шаби шик интериор и той да изглежда адекватно там вътре. Такава снимка нЕма. Ако някой желае, да добави мъж с Фотошоп и ще видите какъв оксиморон ще се получи. Laughing
Не е готино така. Един интериор ми харесва, ако е по-балансиран.
А не, детска стая за момиче, цялата в лилаво, и детето, като влезе вътре с червен пуловер, одма загрозява дизайнерската концепция на майка си. Mr. Green Или интериор като бонбониера, където мъжът е не на място, само защото е мъж. Thinking

# 282

Абсолютно същата е, взела съм я и аз от баба си, Самоковско. Съжалявам, че загубих следите на керамичната кана с еленче (май беше).

# 283
Да добавя, че шишенцето на снимката и то е антикварно, в такива черпели с блага ракия на другия ден след сватбата, или поне така съм запомнила.

# 284
Ще ходим по женски в тия къщи  Wink  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт