Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 780
  • 780
  •   1
Отговори
# 540
Според мен при оценяването в училище за годината не трябва да се гледат само знанията, когато детето има оценки между 5 и 6. Трябва да се гледа и отношението - колко се е старало детето през цялата година, дали си е писало редовно домашните, поведението му в ас и т.н. И не до последно да се държи детето в напрежение - колко ще има за годината. След всичко, което преживяха тази година - изпити, земетресения, формули - не е редно да продължава това напрежение. Такива учители, които се държат по този начин, не са никакви педагози.  #2gunfire

Съгласна съм с това. Дъщеря ми и каза, че госпожата по МАТ не иска да напише по-високи оценки на децата от класа, които искат да си ги повишат и ги изпитваха допълнително с някакъв тест. Естествено, че като те забие на т оя тест няма да ти повиши оценката То моето гардже си е малко опако и разбирам, защо госпожата не иска да и остави 6 за годината, но ако го беше направила, щяхме да сме много щастливи, все пак балът и щеше да се вдигне с 1 единица, което за нас е много!
 Иначе аз като работех в едно от централните софийски училища, в часът ми влезе директорката с майката на един от слабите ученици и пред целия клас ме накараха да му пиша, не 3-ка, както мислех за срок, а 6-ца  #Crazy.....бях бясна....после как очакваме децата да уважават учителите си???? Хайде да речем, че моя предмет не е толкова важен - музика, но все пак, говорим за начина по който ме злепостави самата директорка пред учениците, с довода, че "лошия" ученик ще ходи в часно училище и за там му трябва по-висок успех....
 Представете си какво става зад кулисите и за колко манипулации и машинации дори си нямаме и идея...аз лично не бих отишла да се моля на нито един учител - щом е преценил, че това заслужава детето ми, значи е така. Плюс това си познавам стоката.
 Нямам търпение за статистиката вече, очаквам от вас да я науча най-напред, защтоо само тук следя информацията!!!   bouquet
 Услех и в 11 в МОНМ  Hug

И каква е тая глупост да не работят в събота и неделя училищата-гнезда!!!????  smile3511

# 541
 WhistlingКато няма да работят през почивните дни, то ще е една лудница...

CrazyИ моля някой да ми каже как на един ред на заявлението да събера
9 ФЕГ"Алфонс дьо Ламартин" -ФЕ, АЕ, Мат., ИТ  #Crazy
или: 9 Френска езикова гимназия...... newsm78

# 542
  • Пловдив
И в Пловдив няма да работят. Май само във Варна ще работят през почивните дни. БРАВО!

В Пловдив ще работят и през двата почивни дни. Информацията е обявена на сайта на РИО Пловдив. Wink

# 543
Лудница ще е, особено последните ден-два. Със сигурност някои у-ща ще забавят издаването на документите и ще стане така, че ще се наложи да висим на огромни опашки. Пак ще има напрежение, недоволни маси, респективно това ще се отрази и на учителките, които приемат заявленията, и може да доведе до нови грешки... Поредното безумие!  Whistling

# 544
  • София

Пишеш 9 ФЕГ , без името.
Моля ,ако някои има образец на попълнено заявление да го качи в doxa.С тези 3 дни за подаване ше трябва всичко да сме попълнили предварително , ще е страшна лудница.Децата трябва ли да идват с нас?

# 545
И в Пловдив няма да работят. Май само във Варна ще работят през почивните дни. БРАВО!

В Пловдив ще работят и през двата почивни дни. Информацията е обявена на сайта на РИО Пловдив. Wink

Да, грешката е моя. Браво и на Пловдив.

# 546

Пишеш 9 ФЕГ , без името.
Моля ,ако някои има образец на попълнено заявление да го качи в doxa.С тези 3 дни за подаване ше трябва всичко да сме попълнили предварително , ще е страшна лудница.Децата трябва ли да идват с нас?

Ако го попълниш предварително на компа, се събира и името.  

# 547
]
 Иначе аз като работех в едно от централните софийски училища, в часът ми влезе директорката с майката на един от слабите ученици и пред целия клас ме накараха да му пиша, не 3-ка, както мислех за срок, а 6-ца  #Crazy.....бях бясна....после как очакваме децата да уважават учителите си???? Хайде да речем, че моя предмет не е толкова важен - музика, но все пак, говорим за начина по който ме злепостави самата директорка пред учениците, с довода, че "лошия" ученик ще ходи в часно училище и за там му трябва по-висок успех....
 Представете си какво става зад кулисите и за колко манипулации и машинации дори си нямаме и идея...аз лично не бих отишла да се моля на нито един учител - щом е преценил, че това заслужава детето ми, значи е така. Плюс това си познавам стоката.

Уф, това е ужасно!

# 548
  • Пловдив
http://www.riobg.com/read_news_all.php?select_news=542

Ето за Пловдив - цялата информация от сайта на РИО.
И аз чакам изказването на министъра....

# 549
.Децата трябва ли да идват с нас?

В провинцията са казали на майка ми, че детето трябва да присъства при подаването на долументите, за да се подпише!!! За София и аз не разбрах, но мисля да я взема с мен.

# 550
.Децата трябва ли да идват с нас?

В провинцията са казали на майка ми, че детето трябва да присъства при подаването на долументите, за да се подпише!!! За София и аз не разбрах, но мисля да я взема с мен.
И в нашата провинция е така.  Mr. Green
На сайта на РИО - Габрово пише:
" ЗАЯВЛЕНИЕТО ЗА УЧАСТИЕ В ПЪРВИ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕ (И ВСЕКИ СЛЕДВАЩ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕ) СЕ ПОДАВА ЛИЧНО ОТ УЧЕНИКА, ПРИДРУЖЕН ОТ РОДИТЕЛ (НАСТОЙНИК)."
Написано е с главни букви.  Grinning

# 551
Ели Х Но ако оценките само на определен брой деца бъдат преизчислени, това ще е повод за друго дело - за дискриминация. Така поне оправданието е, че за всички е използвана една и съща формула.

Не може да има 2 формули - има една - (точки + 68)/28, при която 100 точки са си равни точно на 6, 99,5 на 5,982 и т.н. Трябваше нея да приложат, както е било миналата година.

# 552
В заявлението не се попълва кода на училището, а само на паралелката, нали не бъркам  ooooh!?
Оценката от НПМГ може би трябва да се впише под тези от външното оценяване....
Моля да се включи някой, ако има представа!

# 553
Здравейте,
много моля, ако някой може да ми изпрати на лични файла с всички оценки за град София.
Много ще съм благодарна, защото искам да преценя за къде ще ни стигне бала.
Предварително благодаря!

Но недей се съобразява с тях при реденето на желанията. За къде ще стигне ще си покаже самото класиране.  Hug Hug
Блгодаря за отговора, но не съм получила нищо ........ Confused

# 554
  • София
от сайта на МОН
На 11 юни 2012 г. от 11.00 часа, в залата на 7. етаж, в Министерството на образованието, младежта и науката, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще открие пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от националното външно оценяване на учениците от 7. клас, проведено в края на учебната 2011/2012 година.

в събота и неделя няма да работят училищните гнезда за София, така е казала класната на дъщеря ми
като са избрали този диапазон за подаване на документи с два почивни дни,
поне да задължат училищните гнезда да работят и пред събота и неделя  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт