Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 854
  • 780
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Сега прочетох постовете за Регалия.
Мога да кажа само Браво!
Явно Веди са хапнали голяма лъжица с брой ученици.
Но всъщност е въпрос на организация.
Не ме разбирайте грешно (особено родители на бъдещите 7 клас);доволна съм като цяло от подготовката;но днес бях разочарована.

Да но колкото и добре да са се справили децата, след една погрешна консултация всичко може да отиде по дяволите. Така че не е въпросът само в обучението, но и в организацията след това.  Hug Hug

# 271
На мен пък ми казаха, че миналата година в някои гнезда даже са искали не само детето да бъде там, но и то е трябвало да си попълва заявлението под зоркия поглед на родител. Та незнам къде е истината.

Ами просто сменяш училището гнездо и готово!  Hug Hug Цяла година нямаше нито събота, нито неделя за децата, а сега да ги лишаваме и от заслужената им почивка.

Така мисля да направя.
Та

Д

# 272
  • София
albenapen, аз бях от 12 и вече не само, че не твърдеше, че е на един ред 1АГ, ами каза че е разбрала сутринта от родители за няколкото паралелки. Laughing
Е ;това вече звучи добре! По-добре късно;от колкото никога  Joy
 Във Веди казаха ;че може и без детето при подаване на заявлението.Само трябва предварително да се подпише на последната страница. Т.е. за тези който искат да пътуват да си свалят заявлението от РИО и детето да се подпише.

Че как ще познаят, че подписът е на детето?  newsm78 newsm78
Даа  newsm78 интересен въпрос....
(а може и ние...)по-леко че МОН не спи Mr. Green

# 273
  • София
Преди 3 години, си свалих заевлението от сайта, оправих им грешката (бяха сложили по-малко кутийки за ЕГН), от списъка с училищата си копирах желаните паралелки и си го разпечатих. Разбира се, кодовете си ги попълниха госпожите в гнездото. И те бяха доволни, и аз. Синът ми не присъстваше. Подписах се на място и на родител и на ученик.
Сега дъщеря ми иска заедно да ходим, но аз пак ще се подготвя с един примерен вариант, ако се наложи ще го преписвам.
В гнездото няма начин да напишете 1АЕГ само с един код, защото там имат пълната информация и веднага биха реагирали. Имало е случай на промяна на кодове за паралелки ( в смисъл публикувани в РИО едни, но после сменени), но никога не са ставали грешки, все пак последно е това. което е в гнездата черно на бяло.

# 274
  • София
Надя, а нещо по-особено при реденето на желанията, освен това което ние знаем, да е от най-желаното към по-малко желаното има ли?

# 275
Адмирации за чичкото със следобедните занимания!!!
Robot IT с последния си пост в темата успя да ми оправи настроението.
Преди да се включа в този филм с неуточнен жанр бях твърдо убедена, че няма да ми се наложи да се намесвам в този етап от живота на детето си.
Ние, като родители сме длъжни да изискваме от децата си да положат усилия и да прояват отговорност в първия им изпит в живота, който определя в немалка степен живота им занапред.
Но сме длъжни и да ги подкрепим и се радвам за това, че много хора се включиха в защита на тази кауза.
Благодаря на татковците.Благодаря на сърцатите мами.Благодаря и на журналистите,които се отзоваха въпреки силните водещи новини-взривове,самоубийства и т.н.

# 276
  • София
аз лично не разбирам в какъв смисъл се консултира дете за подредба на желанията според бала при положение, че всяко семейство и всяко дете си има виждане по въпроса. аако детето ми има четворки на изпитите, това няма да повлияе върху писането на Първа немска, независимо колко малък е шансът, защото системата ходи от първото желание нататък, докато балът стане достатъчен. Консултация би имала смисъл само при положение, че учителите са опознали детето достатъчно, че да могат да предположат в кое училище то би се чувствало добре. По-важни ми се виждат информациите, събрани от самите родители като впечатления за различните училища, а от школата да се помогне с административните подробности като начина на изписване на училищата и паралелките.

Бясна мама, ние като родители не сме длъжни да изискваме от децата си да положат усилия, а всеки го прави според собственото си виждане и доколкото си познава детето. В ккрайна сметка децата се явяват на тези изпити, те се готвят цяла година, а не ние! Ние само можем да се постараем да им осигурим добра домашна среда, добра организация, почвата и закрилата, които ще помогнат на семенцата да покълнат.

# 277
НПМГ дадоха на сайта си информация за служебните бележки от техните изпити - деца от София не трябва да ходят до гимназията, техните резултати ще ги има в бележката с резултатите от външното оценяване. Ходенето до НПМГ остава само за децата от провинцията.

# 278
  • София
Адмирации за чичкото със следобедните занимания!!!
Благодаря на татковците.Благодаря на сърцатите мами.Благодаря и на журналистите,които се отзоваха въпреки силните водещи новини-взривове,самоубийства и т.н.

bouquet и от мен!

# 279
  • София
Надя, а нещо по-особено при реденето на желанията, освен това което ние знаем, да е от най-желаното към по-малко желаното има ли?

Не, точно това е принципът. Независимо за къде ще стигне балът, редим желанията според желанието на детето. Дори и да изкарат статистиката, не трябва да се ръководим от нея. За къде би стигнал балът е само въпрос на леко успокоение, но не е реална информация. Например ние сме с доста висок бал, но не се стремим към ЕГ, а определено ще бъдем причислени точно към тези деца. Така че статистиката си е статистика - тя или е за да държим хората в напрежение, защото не е изнесена, или за леко успокоение, че все пак ще сме вътре.  Hug Hug

# 280
  • София
Благодаря ти Надя  bouquet

Софроний, няма ли да правят консултации?

# 281
  • в семейството
Robot IT , аз също искам да ти благодаря! Радвам се, че има хора, като теб!  Hug
Благодаря и на мамите, които по най-бързият начин направиха обработката на данните и ни спестиха време в тълкуванията!   bouquet
Винаги съм казвала, че ако някой успее да използва силата и енергиата на майките, чудеса ще постигне   Peace

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 20:26 от fotka

# 282
Дори и да изкарат статистиката, не трябва да се ръководим от нея. За къде би стигнал балът е само въпрос на леко успокоение, но не е реална информация.

Съвсем точно.  Peace
И определено сваля напрежението. Simple Smile Поне се ориентирахме за къде със сигурност ще ни стигне бала. Оттам нагоре промените ще са само в положителна посока.

# 283
АЗАЗ, много си права. Обучението и критериите са под всякаква критика, а аз съм убедена, че има достатъчно много по-кадърни и подготвени специалисти от тези "умни глави", които пишат учебниците и измислят програмите. Но в нашата държава е така, достатъчно е да имаш гръб, за да пробиеш на едно такова място. Нямам друго обяснение как бивши партийни кадри са в списъка със съставителите на учебника по история примерно. Точно такъв случай имаше преди години, мъжът ми с изненада го установи. После иди се чуди защо има купища глупости и малоумщини за периода на социализма в Бг..  ooooh!

Абе не знам кои са съставителите, ама аз лично не съм в състояние за преразкажа смислено нито един урок от учебника по история. Чудя се на сина ми какво и как разбира. Всичко е някак разхвърляно, насипано, разсипано и т.н.
И на мен много ми се струва Историята странно объркана и нахвърляна! Ние също се озорихме ... но хванахме 5ицата

# 284

Общи условия

Активация на акаунт