Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 888
  • 780
  •   1
Отговори
# 375
Dincho, Lady Green, 10х
Второто обяснение ми беше по-ясно като последователност от действия. Значи - като измислим "класацията на желанията", чакаме класирането и тичаме да се записваме, ако няма изненади с т.н. статистика Shocked Очевидно и двете са ни "желания", макар и доста диаметрални (по мое мнение) и ако дъщеря ми не добие "извънредна" решимост за някое от двете - ще бъде въпрос на късмет!! Какво да направя, като нито аз, нито тя сме ориентирани "професионално" и чуденката ни е кое от двете училища дава по-добро образование/перспектива и прочие. Харесва ни математиката - ама не многоооо, БЕЛ пък ...... не ни се чете - как да решим от кое "да се отървем". "Но все пак искам език да науча, английския вече го знам" - цитирам!!! Имам чувството, че това са й главните проблеми.
Благодаря е на двете за бързата реакция, че F5 видя зор Laughing докато изчакам.

# 376
Имам въпрос - нали в заявлението може да пиша гимназии, които не са в София, нищо, че го подавам в София и детето е учило тук до 7 клас?

Не. В другото населено място се подава отделно заявление в обявеното от тамошното РИО у-ще - гнездо.  Peace

Благодаря! А в другия град с копия на документите ли се кандидатства? Трябва ли да се предсатвят и оригиналите?

# 377
Mariana Kalcheva, ако езика е основното, значи детето си е за НЕГ, а не за СМГ. Simple Smile

Имам въпрос - нали в заявлението може да пиша гимназии, които не са в София, нищо, че го подавам в София и детето е учило тук до 7 клас?

Не. В другото населено място се подава отделно заявление в обявеното от тамошното РИО у-ще - гнездо.  Peace

Благодаря! А в другия град с копия на документите ли се кандидатства? Трябва ли да се предсатвят и оригиналите?

Идея си нямам. Simple Smile
И аз мислех да подаваме в друг град, но се отказах. Та не стигнах чак до тази подробност.

ПП. Можеш да звъннеш в у-щето гнездо и да попиташ. Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 13:13 от lady Green

# 378
  • Попово
Mariana Kalcheva, ако езика е основното, значи детето си е за НЕГ, а не за СМГ. Simple Smile

Не. В другото населено място се подава отделно заявление в обявеното от тамошното РИО у-ще - гнездо.  Peace

Идея си нямам. Simple Smile
И аз мислех да подаваме в друг град, но се отказах. Та не стигнах чак до тази подробност.

ПП. Можеш да звъннеш в у-щето гнездо и да попиташ. Simple Smile

Навсякъде се подават копия, оригиналите са нужни за сверка. При записването в училище се дават оригиналите. Поне така пише в информацията за кандидатстване. Аз от тук видях http://www.rio-varna.com/upload/informacia_7klas.pdf

# 379
чуденката ни е кое от двете училища дава по-добро образование/перспектива и прочие. Харесва ни математиката - ама не многоооо, БЕЛ пък ...... не ни се чете - как да решим от кое "да се отървем". "Но все пак искам език да науча, английския вече го знам" - цитирам!!! Имам чувството, че това са й главните проблеми.

Като те чета, за вас е Немската. Перспективи дават и двете, но добрите перспективи в СМГ са главно за децата, които обичат математиката и свързват бъдещата си реализация с нея (инженери, архитекти, бизнес, финанси и пр.). Немската дава по-всестранна подготовка и открива повече опции, вкл. и тези, които се откриват след СМГ.
Що се отнася до езика - в НЕГ все пак се научава много по-добре.

# 380
  • София по рождение
Dincho, Lady Green, 10х
Второто обяснение ми беше по-ясно като последователност от действия. Значи - като измислим "класацията на желанията", чакаме класирането и тичаме да се записваме, ако няма изненади с т.н. статистика Shocked Очевидно и двете са ни "желания", макар и доста диаметрални (по мое мнение) и ако дъщеря ми не добие "извънредна" решимост за някое от двете - ще бъде въпрос на късмет!! Какво да направя, като нито аз, нито тя сме ориентирани "професионално" и чуденката ни е кое от двете училища дава по-добро образование/перспектива и прочие. Харесва ни математиката - ама не многоооо, БЕЛ пък ...... не ни се чете - как да решим от кое "да се отървем". "Но все пак искам език да науча, английския вече го знам" - цитирам!!! Имам чувството, че това са й главните проблеми.
Благодаря е на двете за бързата реакция, че F5 видя зор Laughing докато изчакам.

Да ти имам дилемата!!!
Според това, което описваш като пристрастия на детето, сте си точно за 91 НЕГ. Там математиката е слабо място, а езика се учи бая. Всъщност най-вече немски се учи там...и по-нататък руския не е зле. Взимат сертификати за преводач по руски...стига да избере това да е втори език от 9 клас.
Имайте предвид, че СМГ не е за всеки, нищо, че ви стига бала. И на нас ни стига, но изобщо няма да я пишем в заявлението. СМГ е за математици, деца, на които не само им върви, а я обичат. С нея стават, с нея лягат! Деца, за които да ходят на състезания и олимпиади е ежедневие и смисъла на живота им. Мисля, че вие не сте от тях.

Успехи занапред!

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 14:53 от helli_sun

# 381
Здравейте на всички, коита са на линия! Два дни само чета темата от самото начало и със сигурност RAM-a ми e вече доста запълнен. Обаче пак не открих един отговор, който за мен е доста важен. Накратко - дъщеря ми е с пълно 6 по мат. и съответно БАЛ 35,5 за мат.г-ия и 34,9 ма ЕГ. Нашата дилема е немски - СМГ с немски или 91 НЕГ. Как ще ги класираме, още не сме решили. Т.е. кое първо. Но моята дилема е: ако пишем първо желание СМГ с немски, второ 91 НЕГ и бала ни стига и за двете (хипотетично), на първо класиране и за двете ли ще ни класират или само по първо желание? Ако не ни стигне за първо желание, но сме класирани по второ желание - записваме ли се окончателно по второто ни желание след първото класиране или подаваме заявление в НЕГ за участие във второ красиране?? Или пък, ако ни стигне за СМГ и ни класират ва първо класиране, обаче размислим  newsm78 и си променим решението !!! - и не се запишем там, пак ли подаваме заявление в НЕГ за участие във второ класиране???!!! Знам, че имаше много подобни въпроси и съответно - отговори, обаче също така имаше и доста разнопосочни отговори и аз не успях да "уцеля" верния. Единственото, за което съм сигурна на този етап, е че заявлението за участие във второ класиране се подава в желаното училище, а не в "гнездо". МНОГО МОЛЯ ВРЯЛИТЕ И КИПЯЛИ В ТЕМАТА, И ГЛАВНО - ВЯРНО ИНФОРМИРАНИ ПО ВЪПРОСА - ДА МИ ОТГОВОРЯТ!!! Благодаря предварително, чакам с нетърпение.

Не съм убедена, че подчертаното отговаря на истината. Звучи много нелогично. Моля някой запознат да се намеси. 
Освен това, в сайта на РИО - Варна са качили една дезинформация /линкът го има и някъде назад/. НА страница втора от сканираното писмо на директорката на РИО-то, между подчертаните първи етап и втори етап има сдъвкани едни точки и редове и нищо не става ясно. Мислех, че съм достатъчно в час, но явно трябва да си изясняваме някои неща с РИО-то. Възмножно ли е да не хвърлят поглед на това, което изнасят като официална информация. Смятам утре да им звъня.

# 382
  • пловдив/дряново
пловдив!
какво ще кажете за френски в руската гимназия, спрямо строителен и търговска гимназия

# 383
Здравейте на всички, коита са на линия! Два дни само чета темата от самото начало и със сигурност RAM-a ми e вече доста запълнен. Обаче пак не открих един отговор, който за мен е доста важен. Накратко - дъщеря ми е с пълно 6 по мат. и съответно БАЛ 35,5 за мат.г-ия и 34,9 ма ЕГ. Нашата дилема е немски - СМГ с немски или 91 НЕГ. Как ще ги класираме, още не сме решили. Т.е. кое първо. Но моята дилема е: ако пишем първо желание СМГ с немски, второ 91 НЕГ и бала ни стига и за двете (хипотетично), на първо класиране и за двете ли ще ни класират или само по първо желание? Ако не ни стигне за първо желание, но сме класирани по второ желание - записваме ли се окончателно по второто ни желание след първото класиране или подаваме заявление в НЕГ за участие във второ красиране?? Или пък, ако ни стигне за СМГ и ни класират ва първо класиране, обаче размислим  newsm78 и си променим решението !!! - и не се запишем там, пак ли подаваме заявление в НЕГ за участие във второ класиране???!!! Знам, че имаше много подобни въпроси и съответно - отговори, обаче също така имаше и доста разнопосочни отговори и аз не успях да "уцеля" верния. Единственото, за което съм сигурна на този етап, е че заявлението за участие във второ класиране се подава в желаното училище, а не в "гнездо". МНОГО МОЛЯ ВРЯЛИТЕ И КИПЯЛИ В ТЕМАТА, И ГЛАВНО - ВЯРНО ИНФОРМИРАНИ ПО ВЪПРОСА - ДА МИ ОТГОВОРЯТ!!! Благодаря предварително, чакам с нетърпение.

Не съм убедена, че подчертаното отговаря на истината. Звучи много нелогично. Моля някой запознат да се намеси.  
Освен това, в сайта на РИО - Варна са качили една дезинформация /линкът го има и някъде назад/. НА страница втора от сканираното писмо на директорката на РИО-то, между подчертаните първи етап и втори етап има сдъвкани едни точки и редове и нищо не става ясно. Мислех, че съм достатъчно в час, но явно трябва да си изясняваме някои неща с РИО-то. Възмножно ли е да не хвърлят поглед на това, което изнасят като официална информация. Смятам утре да им звъня.

Заявлението за участие във второ класиране се подава в училището , в което сте приети на първо класиране.
А ако сте приети по първо желание , отивате и се записвате.

# 384
Здравейте на всички, коита са на линия! Два дни само чета темата от самото начало и със сигурност RAM-a ми e вече доста запълнен. Обаче пак не открих един отговор, който за мен е доста важен. Накратко - дъщеря ми е с пълно 6 по мат. и съответно БАЛ 35,5 за мат.г-ия и 34,9 ма ЕГ. Нашата дилема е немски - СМГ с немски или 91 НЕГ. Как ще ги класираме, още не сме решили. Т.е. кое първо. Но моята дилема е: ако пишем първо желание СМГ с немски, второ 91 НЕГ и бала ни стига и за двете (хипотетично), на първо класиране и за двете ли ще ни класират или само по първо желание? Ако не ни стигне за първо желание, но сме класирани по второ желание - записваме ли се окончателно по второто ни желание след първото класиране или подаваме заявление в НЕГ за участие във второ красиране?? Или пък, ако ни стигне за СМГ и ни класират ва първо класиране, обаче размислим  newsm78 и си променим решението !!! - и не се запишем там, пак ли подаваме заявление в НЕГ за участие във второ класиране???!!! Знам, че имаше много подобни въпроси и съответно - отговори, обаче също така имаше и доста разнопосочни отговори и аз не успях да "уцеля" верния. Единственото, за което съм сигурна на този етап, е че заявлението за участие във второ класиране се подава в желаното училище, а не в "гнездо". МНОГО МОЛЯ ВРЯЛИТЕ И КИПЯЛИ В ТЕМАТА, И ГЛАВНО - ВЯРНО ИНФОРМИРАНИ ПО ВЪПРОСА - ДА МИ ОТГОВОРЯТ!!! Благодаря предварително, чакам с нетърпение.

Заявлението за участие във второ класиране се подава в училището , в което сте приети на първо класиране.

В информацията на РИО- Варна пише "Подава се копие до директора на училището, в което ученикът е класиран на първи етап". Копие на какво? На заявлението ли? А "оригиналното" заявление къде се подава? Ето линка:  http://www.rio-varna.com/upload/informacia_7klas.pdf
Страница втора, по средата. Сякаш нещо ми липсва. ПОдозирам какво е, но моля за още мнения.

# 385

В информацията на РИО- Варна пише "Подава се копие до директора на училището, в което ученикът е класиран на първи етап". Копие на какво? На заявлението ли? А "оригиналното" заявление къде се подава? Ето линка:  http://www.rio-varna.com/upload/informacia_7klas.pdf
Страница втора, по средата. Сякаш нещо ми липсва. ПОдозирам какво е, но моля за още мнения.

Ето тук има ВЯРНА информация относно ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРИЕМАНЕТО НА УЧЕНИЦИ СЛЕД 7 КЛАС:
http://www.ivanvazov.com/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D … %D1%82%D0%B5.html

# 386
# 387
  • Попово

Ето тук има ВЯРНА информация относно ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРИЕМАНЕТО НА УЧЕНИЦИ СЛЕД 7 КЛАС:
http://www.ivanvazov.com/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D … %D1%82%D0%B5.html
[/quote]

Това го има на всякъде. В повечето РИО-та е пусната именно тази информация. Писах преди няколко поста, но никой не ми отговори - какво означава "Писмено уведомяване на учениците за допускането им до участие в приема"(10 слайд).

# 388
  • София

Аз сметнах приблизително за къде ще ни е достатъчен, но смятам да пиша малко нагоре и малко надолу от очакванията.

Пиши ВСИЧКО, което е желано, по-нагоре, а не малко - дали сте писали много или малко, ще стане ясно едва след като излезе първото класиране. В училищата-гнезда документите се приемат предимно от началните учителки, които вече нямат часове с децата. Те са много мили и внимателни. Няма да направят проблем дори ако сте написали 50 реда в заявлението с желания!

Какво значи "да направят проблем".  newsm78 newsm78 Всеки пише толкова, колкото иска. Дори и да са изредени всички възможни паралелки и училища, те са ДЛЪЖНИ да ги приемат!  Mr. Green Mr. Green

# 389
По мое време пращаха писма. Възможно е да се е запазила практиката.

Общи условия

Активация на акаунт