Обвиняват ни в 7класна мания, само да ни видят на кандидат-студентската кампания

• 44 924
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
Искам и аз помощ, но не за бал, а за задача, с която дъщеря ми не може да се справи-

Външно за ромба ABCD, с който ъгъл BAD=40 градуса, е построен квадратът DCPQ.Ако О и О1 са пресечните точки на диагоналите съответно на ромба и квадрата, намерете големината на ъгъл DO1O в градуси.  
 Благодаря ви!
diagonalite sa i aglopolovq6ti no pri kvadrata imame pravi agli sledva triagalnik DO1Ce pravoagalen i ravnobedren sledva O1DC = DCO1 = 45 svarzva6 O1 i O i vijda6 4e o1o e simetrala na DC (ot DCO1 ravnobedren) no v ravnobedren triagalnik simetralata e i aglopolovq6ta sledvaDO1O = CO1O = 90/2 = 45
sorry 4e ne pi6a na kirilica
Само да уточня - аз съм детето на Бясната мама.
O1O не се знае дали е симетрала, нищо че пресича основата на равнобедрен триъгълник. Тук е нужно допълнително построение, иначе не може да се намери ъгъла само с тези данни.

# 436
Там тя е хиляда четиристотин шейсет и някоя си в общото класиране, а грубата ми сметка е, че местата за момичета в т нар. елитни гимназии са около 550.

Не е възможно, колко е сбора от оценките от матурите по БЕЛ и МАТ?
По мое скомно мнение ще и стигне за всичките места които изреждаш-не отчитате влиянието на броят деца,които отиват в частните училища и нова, че има училища без квоти.

# 437
  • София
И все повече съм сигурна, че просто трябва да си изчакаме класирането, макар и със свито сърце. Дори и да излезе статистиката, пак не е ясно какво ще бъде класирането. Така че още малко остава за статистиката и още много до излизане на резултатите от първо класиране.  Hug Hug

# 438
  • София
На мен ми е любопитно какво ще изкарат утре като статистика и изводи.

# 439
Но след два дни четене на форума (както споделих вече), май аз се навивам за НЕГ, вместо СМГ. Нещо "духа" на СМГ не го усещам от форумите. А и с тези истерии напоследък с разни връзкарчета и пробутване на определени деца - не ми се ще да гледаме непрекъснато филма "вие не сте от избраните".

Май правилно се ориентираш, но това за връзкарчетата и духа вече са свободни съчинения. Май се предоверяваш на мамите на малките СМГ-ейци, където амбициите и мераците често не съответстват на реалността. Не съм чула някой някого да пробутва вътре в гимназията. Или състезателите да се определят с връзки. Нещата са много стриктни и прозрачни. Няма постоянни отбори, а за всяко състезание си има подбор. Онзи скандал, дето го даваха по телевизията, не е забъркан в СМГ, а в националния отбор, министерството и на други места. Ролята на СМГ в скандала се свежда само до това, че е подготвила и двамата кандидати за МОМ.
Влиянието на връзките в СМГ е пренебрежимо.До сега не сме установили да има пробутване на който и да е.Ако става въпрос за скандала с нац.отбор-тази попара не е тяхна.
А във връзка с дилемата СМГ-НЕГ имайте впредвид-СМГ не е езикова гимназия.
Просто намалявате ефекта на разхайтването на децата в 8клас по принцип.
След изкуственото натягане в7 клас програмата в 8клас е предимно езиково обучение.
Но след това езика в СМГ не е с хорариум като за езикова гимназия, а като всяко друго училище.
Смисълът на големия наплив е математиците, които са учили и без това досега английски/имама впредвид извън училище/ простода не си губят времето.

# 440
Каквото са си "натъкмили" с тази "унивърс" формула.

# 441
Искам и аз помощ, но не за бал, а за задача, с която дъщеря ми не може да се справи-

Външно за ромба ABCD, с който ъгъл BAD=40 градуса, е построен квадратът DCPQ.Ако О и О1 са пресечните точки на диагоналите съответно на ромба и квадрата, намерете големината на ъгъл DO1O в градуси.  
 Благодаря ви!
diagonalite sa i aglopolovq6ti no pri kvadrata imame pravi agli sledva triagalnik DO1Ce pravoagalen i ravnobedren sledva O1DC = DCO1 = 45 svarzva6 O1 i O i vijda6 4e o1o e simetrala na DC (ot DCO1 ravnobedren) no v ravnobedren triagalnik simetralata e i aglopolovq6ta sledvaDO1O = CO1O = 90/2 = 45
O1O не се знае дали е симетрала, нищо че пресича основата на равнобедрен триъгълник. Тук е нужно допълнително построение, иначе не може да се намери ъгъла само с тези данни.
20 градуса

# 442
  • София

Любопитството е всеобщо. Имаха два почивни дни /които за тях май не са били почивни  Mr. Green Mr. Green Mr. Green/ да измислят достоверно обяснение за гафа си.  Mr. Green Mr. Green

# 443
Там тя е хиляда четиристотин шейсет и някоя си в общото класиране, а грубата ми сметка е, че местата за момичета в т нар. елитни гимназии са около 550.

По мое скомно мнение ще и стигне за всичките места които изреждаш-не отчитате влиянието на броят деца,които отиват в частните училища и нова, че има училища без квоти.

Май има и новосъздадени паралелки, но така и не успях да разбера с точност..  Rolling Eyes
Затова подкрепям - пишете всички желани у-ща!  Peace Въпреки че баловете ще се повишат, не се знае с колко.

# 444
  • гр. София
И аз бях на срещата - прекарах много приятно! Hug ще очаквам с нетърпение следващата среща. Радвам се, че можах да се запозная с толкова приятни дами, с които имаме обща "тръпка"  Simple Smile  - 7 клас.Благодаря много за съветите и разговорите с Liebesbauer /надявам се, че го изписах правилно  Simple Smile / и нашата домакиня Ani_neli!!!    bouquet

# 445
  • София

Благодаря ви!
20 градуса

Хей, момиче, днес имах щастието да се запознаем. Точно 20 градуса е:) Ако Франческа иска, ще и пратя решение с чертеж:)
И на мен ми беше изключително приятно днес...

# 446
  • гр. София

Точно 10,5

В интервала от 10.5 до 12.00, т.е преди дъщеря ти, има 1110 деца, от които са 828 момичета.  Laughing
Ориентировъчно е, защото не разполагахме с разделението по пол и използвахме миналогодишното съотношение момичета/момчета. Може да има и други деца с равен бал, но..... предполагам ще ти сввърши работа.  Wink

Lady Green, мисля че си се заблудила за броя на децата в интервала от 10,50 - 12,00. Те са 1487 за 2012. За 2011 са 1110.  Simple Smile

# 447
Бях сигурна, че срещата ще е чудесна! Надявам се да успея да дойда следващия път! А Ани_нели е страхотна мама   bouquet
Аз имах въпрос, но явно никой не може да ми отговори тук дали като се подават документите в друг град ще трябва да се представят оригиналите им, защото мисля да изпратя на майка ми да я запише и се чудя дали да и давам оригиналите и после как да ми ги върне, ако пак ми трябват в София.
 Аз колкото повече ви чета, толкова повече ми призлява....виждам, че се питате дали с бал 33 и нагоре детето ще влезе в хубава гимназия, а аз какво да попитам за бал 29.536 или нещо такова беше.... Подреждам желанията и чакам, ясно е,ч е за 1 класиране няма да стане, но ще се моля за 2-ро или 3-то недай си боже да имаме шанс за по-нормална гиманзия с език!

# 448
  • София
Бях сигурна, че срещата ще е чудесна! Надявам се да успея да дойда следващия път! А Ани_нели е страхотна мама   bouquet
Аз имах въпрос, но явно никой не може да ми отговори тук дали като се подават документите в друг град ще трябва да се представят оригиналите им, защото мисля да изпратя на майка ми да я запише и се чудя дали да и давам оригиналите и после как да ми ги върне, ако пак ми трябват в София.
 Аз колкото повече ви чета, толкова повече ми призлява....виждам, че се питате дали с бал 33 и нагоре детето ще влезе в хубава гимназия, а аз какво да попитам за бал 29.536 или нещо такова беше.... Подреждам желанията и чакам, ясно е,ч е за 1 класиране няма да стане, но ще се моля за 2-ро или 3-то недай си боже да имаме шанс за по-нормална гиманзия с език!

Оригиналите ти трябват задължително при подаването на документите за класирането. Те са само за сверяване, иначе оставяш копията.  Hug

# 449
Пак съм аз, "Бясното дете" Grinning . ganis, как решихте тази задача? Питам от чисто любопитство, защото по навик си строя разни доп. работи и ми се получава, но ако има по-лесен начин, ми е интересно какъв е бил.

Общи условия

Активация на акаунт