Лятно слънце вече грее, СЕПТЕМВРИйчето в коремчето на мама все повече дивее!

• 27 389
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Fate, явно си по-запозната от мен, може да сте коментирали преди, но не помня изводите. Кажи ми моля те съкращенията какво значат PP или PES, каква е разликата?

# 586
  • При моите мъже...
Ако бебето иска/ не иска вода, ще си покаже само. Не се вкарвайте във филми, като мен с първото, а се доверете на инстинктите си и слушайте собствените си инстинкти Peace Много неща щяха да са ми по-лесни, ако не бях слушала тоз-онзи, включително и светила в областта Crossing Arms

Няма смисъл от скъпи и маркови стерилизатори (мое мнение) - всякакъв ще ви свърши работа. Преди си взех на Нук, че да ми съответства на шишетата, ама колкото и стерилизатори да видях след това, всичките бяха на един и същ принцип и всичките щяха да ми вършат работа на доста по-ниска цена Peace

Шишета ще си взема 2 големи и 2 малки, без значение дали ще успея или не с кърменето. Все ще ми влязат в употреба, а не мисля да пускам стерилизатора след всяко хранене/ пиене на чай или вода Peace
При активната употреба миналия път шишетата съм ги сменяла един път само на 6-я месец. След това си кара до към година и нещо с тях. Бибероните сменяхме по-често, защото се износваха, необходима беше смяна на дупките, на размера и т.н. Ама то си личи по тях;) Зависи много и дали са каучукови или силиконови - в началото ползвахме каучукови, които сменяхме буквално всеки месец, после минахме на силиконови, при които се налагаше подмяна някъде на 3-4 месеца и то по-скоро поради промяна на размера или дупките.

# 587
Хмм,добре де каква е разликата м-у едно обикновенно шише и това на Авент примерно.И каква е разликата в стерилизаторите,че едните са примерно 60 лв,а други 15 лв.?Не са ли на един принцип?
Тези въпросчета започнаха да ми се въртят в малкото мозъче,а пък не мога да си отговоря  newsm78
Ша ма извините ,ама...се тормозя и за това Embarassed

Тцтц,не мога да се впиша.Много пишете бе милички  Laughing

# 588
kalinas ,една статийка на английски за разликата между PP,PES И PC Simple Smile
http://apregnantpause.net/2010/12/16/review-avent-pc-pp-and-pes-baby-bottles/

Да припомня,че в kiddiecare.co.uk компелктът на Авент (в момента) с 4 шишета,биберон и четка струва 15 паунда с доставката:)...което е 1/2 от цената тук Simple Smile

# 589
Мамита, сигурно се повтарям, но искам да попитам относно шишетата.
Доколкото разбрах е хубаво да са едно голямо/ 250-260 мл/ и едно малко /120-150 мл./. По възможност стъклени и ако може да са със система срещу колики.
Спряла съм се на Авент, но те не са ли комплект по две големи и две малки и още един въпрос в такъв случай -какъв трябва да ми е  стерилизатора?

Evva,защо голямо и малко шише?Едното за вода,а другото за храна ли?А,ако се кърми,трябва ли да се взема шише изобщо или евентуално някое малко за вода?По отношение на водата до шести месец,вие смятате ли да давате или само на кърма/адаптирано мляко?Има голямо ранзногласие сред педиатрите по този въпрос.
Ами мисля, че още от болницата ще ни трябват, може да не ти слезе веднага кърмата. За водата и аз незнам. Затова попитах отново за шишетата, въпреки, че скоро ги обсъждахме, но явно имам пропуски. Heart Eyes

# 590
Здравейте,момичета!Изчетох ви най-накрая!
Първо-честит празник на всички рожденици!Желая им от сърце много,много здраве,усмивки и сбъдване на най-съкровените мечти!  bouquet
Ние всеки ден сме на плаж,че нашият тати е в отпуска.Малкият е на седмото небе,от морето влиза в басейнчето,бяга по пясъка,цапа се на воля....Аз се престраших и си излагам корема на слънце-дебела,недебела,в крайна сметка,няма нищо по-прекрасно от това да носиш живота в себе си...
Шишета ми потрябваха чак след 6 месец,дотогава Денис само сучеше,а вода ми отказваше категорично.Какво ли не ми чу главата-в най-голямата жега се роди-през август,трябвало да пие,но той не искаше и това е!Бяхме с Авент,но мисля с малката да пробвам някакви други.
И тогава,и сега го гледаме на климатик.

# 591
Fate, явно си по-запозната от мен, може да сте коментирали преди, но не помня изводите. Кажи ми моля те съкращенията какво значат PP или PES, каква е разликата?
Crazy изобщо не съм толкова запозната ... просто около мен има вече три мами и слушам тях какво говорят ... пък решението накрая ще си е мое естествено.  Heart Eyes

Знам само, че е хубаво шишетата да са без бисфенол BPA-free  Heart Eyes

Ева ... в болницата където ще раждам изрично ни казаха, че не ни искат шишета - там имали  Rolling Eyes но аз пак ще взема едно  Mr. Green

# 592
Кажи ми моля те съкращенията какво значат PP или PES, каква е разликата?

Ето тук пише  Heart Eyes

http://www.-spam112-/portal/statii/plastmasi-markirovka-137.html

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 19:50 от F.a.t.e.

# 593
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,току що ми пристигнаха две книги,които си бях поръчала.Ето тези:
http://www.helikon.bg/books/85/149894_azbuka-na-karmeneto.html
http://www.book.store.bg/p21259/blizo-do-bebeto-vasilena-dotkova.html
Някой чел ли ги е?Като ги прочета ще дам отзиви.Мислех да не купувам книги,че тук във форума(библиотеките) има доста информация,но..
Иначе днес бях на преглед,но не ме гледа на ехограф.Още не си знам колко ми е голямо бебчето  Confused
Изписа ми лекарства за гъбичките,аман...Понеже отскоро имам втвърдявания на корема,ми каза да пия но шпа,а не магнезий.Магнезият не трябвало да се пие дълго време,защото правел матката мека и при раждане се получавали кръвоизливи  newsm78

# 594
Здравейте и от мен аз нали почнах ремонта и ходя още на работа и вече изпушвам, само срещи с "майстори" и днес едно утре друго.  Приличам вече на гара разпределител и само разправии, незнам как ще издържа до края.Оплаках ви се, но няма начин  всичко  е на моите плещи.
За отоплението ние имаме климатици навсякъде, Марти го гледахме на камина с дърва но е много трудно да се контролира топлината на такъв вид отопление става доста горещо и трябва да отваряш постоянно да проветряваш. Сега съм се спряла на едни нови немски инфрачервени панели, които са много икономични и не толкова скъпи. Имат доста предимства и могат да се закачат на стена и така няма да заемат място.За всички които се интересуват сайта се казва " Пестим енергия ООД".Пиша ви го така защото незнам как се прикачва линк на сайт.
За шишетата аз бях преди с Авент и съм доволна, дори сега си купих стелилизатор, който беше в комплект с две шишета, но ще си взема и на Томи типи. Не е излишно малко щише, в началото даже повече трябва малко, а за по-късен етап може да се ползва за сокчетата при захранването.
Бибероните за шишета така или иначе се сменят на 3-4 месеца заради пропускливостта с която се поддава течността.
Това е от мен за сега, честито на всички рожденници с пожелание за всичко най, най Hug

# 595
  • Stara Zagora, Bulgaria
Moмичета, да ви похваля НОИ виждам, че коментирате темата, този месец болничния ми беше платен на 5-ия ден от подаването Simple Smile, не знам за предните месеци, не съм ползвала тогава. Днес се разходих до мола и си харесах доста неща за бебето в mothercare, Фейт беше писала за отстъпки, но видях някакви частични, но за по-големите деца. Тия дни ще купя книгата на Миленка и почвам да чета, че се плаша как бързо лети времето.

# 596
Здравейте и от мен, честито на всички рожденици!!!
Исках да ви споделя какво готино нещо открих, може и да го знаете, но аз миналата седмица за пръв го видях. Казва се belly-belt (http://www.belly-belt.de/) и с него мога да си нося нормалните панталони. Понеже не ми се даваха излишно пари, реших, че  мога и сама да си го направи и набързо си уших 2 и сега съм супер щастлива. И нали сега всичките ми блузи са така по-дълги и всичко се скрива, абе направо съм нов човек.
Сега след като ви се похвалих досъбирам багажчето и отивам на моренце за 4 дена Simple Smile

# 597
Да припомня,че в kiddiecare.co.uk компелктът на Авент (в момента) с 4 шишета,биберон и четка струва 15 паунда с доставката:)...което е 1/2 от цената тук Simple Smile

bel4eto Доставката през Габко ли ?

# 598
  • Варна
Аз поръчвам през "donesimi.com

# 599
Здравейте и от мен, честито на всички рожденици!!!
Исках да ви споделя какво готино нещо открих, може и да го знаете, но аз миналата седмица за пръв го видях. Казва се belly-belt (http://www.belly-belt.de/) и с него мога да си нося нормалните панталони. Понеже не ми се даваха излишно пари, реших, че  мога и сама да си го направи и набързо си уших 2 и сега съм супер щастлива. И нали сега всичките ми блузи са така по-дълги и всичко се скрива, абе направо съм нов човек.
Сега след като ви се похвалих досъбирам багажчето и отивам на моренце за 4 дена Simple Smile
Ехаа, да, една приятелка импровизира с нещо подобно  newsm10

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на всички щастливи рожденици денс. Бъдете здрави, усмихнати и неповторими  Hug
edna-ot-nas - на 4-ри фронта - супер си. И аз имам такива дни и накрая съм изтощена, но се чувствам и пълноценна. Въпреки това чакам с нетърпение да приключа с работата.
За топленето, аз винаги на парно съм го карала. Ама и тая зима беше бая студена, а и сега лятото от миналата седмица е уажс  ooooh! ние докато не сколасаме да се разместим и да стане ясно вече къде точно ще живеем не смея нищо да взимаме засега. Пък после бързо ще се организираме - най-вероятно с климатик

Общи условия

Активация на акаунт