Малка тема за пешеходците по магистрала Тракия, но и не само.

• 14 949
  • 244
  •   1
Отговори
# 180
Просто не е нелепа , това не можете за вденете.
И стига с това ,че живота не е предвидим.
Животът винаги ще намери начин да те опровергае  Peace, случвало се е не веднъж и два пъти.
Кикаха, грам човечност нямаме, после се чудим защо ни се случват лоши неща. Спомням си, когато детето аутистче се беше загубило, а по-късно намериха трупа му в р. Искър, коментарите не бяха по-различни, нищо че е дете, пак намериха начин да се оправдаят, заеми имали, не могли да мислят за 100 неща, не могли да спират за всяко дете по улицата, майка му била такава или онакава....

# 181
Някак си не очаквах в тема провокирана от такъв тъжен инцидент да прочета толкова злобни коментари... Една млада жена си е заминала, две дечица ще растат без майка; никой не знае какво й е било, какво си е мислела и как се е чувствала. Хайде да кажем едно "да почива в мир" и да престанем да хвърляме кал по нея!
А като чета как всички списващи тук в ролята на шофьори са абсолютно безгрешни си пожелавам само вие да минавате покрай училището на децата ми. Където най-редовно някакви идиоти префучават без да регистрират червеното на светофара...

# 182
Темата се опита, но не можа да излезе от частния шокращ случай, който използвах, за да я повдигна.
Благодаря на разбралите , а на останалите - приятно обсъждане на индицента.
Следващият път ще задам по-конкретен въпрос, току се получило. 

# 183
Правилно, 10 c's, задай конкретна тема. Не че тази не е.  Още със заглавието си предполага, обсъждане на частния случай. Ти какво си помисли, че ще стане в нея, темата, започвайки с описанието, на цитирам "едно  27годишно същество , от вида хомо сапиенс, притежателка на  количка и детенце на годинка в нея"?
Не си тук от вчера, че да не знаеш какъв развой вземат подобни конкретики.  Stop

# 184
Честно казано, аз като прочетох новината побеснях. И затова е и така поставена. за да стресне.
защото дали е имала проблеми или не е имала това е без значение - има значение само, че заради нейното решение 2те й деца нямат майка. И това изобщо не ме изпълни със съчувствие, а ме ядоса. Решението й е толкова безумно, че само самоубийството би го обяснило логично.

По-важният елемент на темата  е, защо има ужасно много народ, който не вижда проблем да прескочи, претича, да се саморискува, да рискува детето си, живота на другите,  защо масово пешеходци изскачат от къде ли не, нарушавайки правилата за движение и тн. И защо след като се разбра, че в/у децата училището упражнява някакво влияние ситуацията е все така критична.

Аз не деля хората на пешеходци и шофьори. Аз като сляза от колата съм пешеходец. И ставам шофьор щом се кача на нея. Затова и не исках да се противопоставят двете, защото става в-с за едни и същи хора.

# 185
Ти как си обясняваш това решение, Касита?
Разстоянието от Пловдив до Съединение е 20-25 км.
Пътят е равен на скоростта по времето, нормално човек върви с 4км/ч. Било е тъмно, тя със силно затруднено зрение, бутаща количка, сигурно й пада двойно скоростта, това са 10 часа, ако не спира ходене. Имала е поне 3 варианта какво да прави на тази автогара, елементарни неща които сигурно и дете на 5 ще се сети да направи - защо по дяволите е решила да тръгне?

ПП: Сега прочетох, че е имала заплаха да намира начин да се прибира... това , ако е вярно..  Confused

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 00:36 от 10 c's

# 186
Когато говорим за шофьори - те, ако не спазват правилата, когато са зад волана, обикновено не ги спазват и когато ходят пеша.
Взех книжка на 22 г. Винаги съм била влудяващо /за останлите шофьори/ стриктна на пътя. Откакто имам деца, съм още по-влудяващо стриктна. Откакто пък станах шофьор, съм влудяващо стриктна и като пешеходец.
Но това мое поведение не ме прави нито безсмъртна, нито пък съм застрахована от ПТП. Веднъж една кола ми се вдена в багажника, защото се наложи да спра рязко заради претичващ между колите пешеходец. На всичкото отгоре инцидентът стана в центъра на София, в едно задръстване - движехме се с не повече от 20-30 км/ч. Пешеходецът си замина по пътя, а ние с другия шофьор чакахме часове, за да дойде КАТ и да състави протокол. После седмици наред се занимавах с висене при застрахователи, огледи и ремонти на колата. А най-лошото беше, че и децата бяха с мен тогава. Помня как, набивайки спирачки, погледнах в огледалото и извиках: "Тоя ще ме блъсне!".
В града все можеш да реагираш - движиш се по-бавно, повечето улици са осветени. Не смея да си помисля какво може да се случи, ако ми изскочи някой на извънградско през нощта. Още по-малко пък на магистрала, където изобщо не очакваш човекопоток. Ако го видя навреме - ще загине моето семейство, ако не го забележа, ще загине пешеходецът, а ние после ще си теглим теглото до живот.

# 187
В нАчалото още от първите постинги някъде написах и статистиката до момента за годината.
повечето катастрофи с жертви сякаш са извънградски , или поне не са в София
Значи може би в големия град е по-различно - народа или е много обигран в пресичането, или заради по-ниската скорост не стават извънредо големи бели

# 188
 Ако това се беше случило в Германия, полицията щеше да бъде там на 5-тата минута. Имат камери и следят всичко. Може да е имала сериозни проблеми, но мястото и определено не е на такъв път. Неслучайно там е забранено да се движат велосипеди, каруци, мотопеди, трактори и изобщо всяко превозно средство, което не може да развие поне 50км/ч. А тя май се е опитала да пресече! Изключително груба грешка, която се заплаща много скъпо! Тоест тя е платила за своето безразсъдство.

# 189
Абе не знам колко бързо реагират в Германия, тука един дЕдо беше сбъркал вход-изход ( то не се излиза така лесно на аутострада, трябва да се снимава, билети и тн..) вечер, тъмница, какво видял, какво не видял обаче измина повече от 15 км в насрещното движение преди да бъде спрян ( не от колите, а от полицията). Това е доста.

# 190
Абе не знам колко бързо реагират в Германия, тука един дЕдо беше сбъркал вход-изход ( то не се излиза така лесно на аутострада, трябва да се снимава, билети и тн..) вечер, тъмница, какво видял, какво не видял обаче измина повече от 15 км в насрещното движение преди да бъде спрян ( не от колите, а от полицията). Това е доста.

В Германия ще бъде спрян още на първия или на втория километър.

Ако отидеш в Германия, пробвай да спреш в аварийната лента или още по-лошо-да дадеш заден ход в нея! Няма да ги усетиш как на минутата ще пристигнат. А за глобите в тези случаи да не говорим. Доста нашенци са си изпатили.

# 191
Вярвам ти, няма нужда да пробвам:)

# 192
Четох, четох и разбрах, че като цяло всички, с малки изключения, обявихте жената за тъпа, с психични отклонения, която застрашила живота на бедните, нищо неподозиращи шофьори.  newsm78 Обаче тук не видях загинал шофьор, а размазана на пихтия млада жена.

Сарказма ти е супер излишен в случая Confused Няма виновен шофьор тук! Ако беше станало по светло, т.е. да я забележат по-рано, щяха да се изтрепят и хората в колата. Защото най-нормалната реакция на човек е да кривне, за да не блъсне човека, а с тая скорост кривването е равно на смърт. Така че не знам защо се напъвате да обвините шофьор, който е бил абсолютно безсилен в случая. Да не говорим с какво трябва да живее тоя човек до края на живота си ooooh!

# 193
Ужасна история е тази злополука... Confused
Сега по темата, активен шофьор а и пешеходец съм вече над 12 години, спазвам като дърт немец всички правила(малко сме такива) и пак ми се случват неприятни инциденти. Като пешеходец минаваш винаги на зебра със сигнал зелено, редовно коли минават не само на жълто, но и на чисто червено с бясна скорост, когато тъкмо да тръгна да пресичам, повечето от тях са жени! Shocked
Въпреки, че съм дама, ще кажа, че е вярна като цяло приказката за жената шофьор и негъра скиор!
Повечето фимейли са исключително неадекватни на пътното платно, то едни рязки завои, без да се погледне идва ли кола или пешеходец, едни фантастични маневри без никакъв умисъл, никаква толерантност да се даде предимство на друг участник в движението, на какво се дължи това нямам никакво обяснение.
Мъже също има от този тип шофьори, но в града неадекватните са предимно от моя пол и са се нагиздили в едни големи джипове-камиони!
За пешеходците, често виждам младежи(студенти) да пресичат абсолютно неглиже и сякаш светът им е длъжен на 100 процента, то се мятат изведнъж на пътното платно разговаряйки сладко по мобилните си телефони, без да се огледат, дори да те фиксират, че си с предмиство и зелен светофар за автмобила, не за пешеходеца.Рядко пресичат и на пешеходни пътеки, обикновено се влачат като на модно дефеле без дори да те отразят, че се задаваш, като се чувстват безсмъртни и на 100 процента, че шофьора ще ги опази винаги.
От цялата ми тирада, става ясно, че нито едните(шофьорите), нито другите(пешеходците) имат правилна култура как да се държат на пътя, което ме навява на мисълта, че ако почнат да стават реалност солените глоби за всяко нарушение, било то и малко, ще почне и населението да спазва правилата и правилника за движение!

# 194

По-важният елемент на темата  е, защо има ужасно много народ, който не вижда проблем да прескочи, претича, да се саморискува, да рискува детето си, живота на другите,  защо масово пешеходци изскачат от къде ли не, нарушавайки правилата за движение и тн.

абсолютно съгласна! По Цариградско все се намира някой да мине между колите. Хората подлези са направили къде ли не. Ако пък има решетки меджу двете платна, то задължително точно тази, която се намира над подлеза е изтръгната  ooooh! на червен светофар всеки бяга да пресича в последния момент и последният да не го помислят за тъп или сляп и той след тях.  Колко малко стаж като шофьор имам, а продължавам да се изумявам как има хора, които не само не пресичат на пешеходна пътека, ами не се и оглеждат, изобщо не им идва на ум дори. Разбира се, в града особено шофьорът е длъжен да спре, ама с оглед на статистиките що за разум трябва да имаш, че да мислиш, че всеки ще спре. Аз и на зелено като минавам се оглеждам като гърмян заек, дори и когато вървя по тротоар много близо до платното, все гледам да се изнижа възможно най-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт