Малка тема за пешеходците по магистрала Тракия, но и не само.

• 14 958
  • 244
  •   1
Отговори
# 60
Цитат
Загиналата е от Съединение, но била на гости на сестра си в Пловдив. Когато тръгнала да се прибира разбрала, че е изпуснала автобуса и решила да тръгне пеш по натоварения път. В тъмното изпуска разклона за Съединение и така се озовава на автомагистрала "Тракия".
http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/maika-sgazena-ot-nyakolko-k … lya-po-chudo.html

# 61
Рокси, последната криза, която тръгна точно от САЩ опроверга всичко, което беше написано в учебниците за планирането на живота, колежа, пенсионната застраховка и изобщо целия съременен американски и западняшки начин на живот! И то за хората, които са планирали живота си точно по учебника, сривът стана пълен, защото изведнъж установиха, че разни хора в разни кресла са си играли с парите им.

Аз не съм особено съгласна.
Безопастността върви  ръка за ръка с цената на човешкия живот.
Колкото по-висока е цената, толкова обществото е обсесирано от безопастността.
Да, случват се разни работи - току мине метеорит, или някакви икономически катаклизъм сполети, но това не значи, че хората трябва да се оставят като божии птички. Трябва да си се ценят.

# 62
 newsm78

Забелязахте ли, че съпругът на жената наскоро е купил заведението на мъжа, който катастрофира с момиченцето си на 6 г. в скута, при което детето остана на място.

# 63
то на средата на пътя има мантинела как е щяла да пренесе количката ..

# 64
Рокси, последната криза, която тръгна точно от САЩ опроверга всичко, което беше написано в учебниците за планирането на живота, колежа, пенсионната застраховка и изобщо целия съременен американски и западняшки начин на живот! И то за хората, които са планирали живота си точно по учебника, сривът стана пълен, защото изведнъж установиха, че разни хора в разни кресла са си играли с парите им.
Не ме разбра. Говоря за дължината на мисълта най грубо казано, доколко правиш връзка между свое действие и последствията от него, доколко разбираш реално рисковете и т.н.
Защото съгласи се, извън конкретиката на този случай (по който подробности излизат непрекъснато), е много разпространено мисленето, че щом веднъж си притичал и нищо не те е блъснало значи винаги ще можеш да притичваш. Опасностите, които са ти обяснили в училище или в закона са силно преувеличени. А ако случайно съществуват те са напълно извън твоята власт.
По принцип такива неща би трябвало да се случват само в ситуации на огромен стрес, не и при реално мислещи хора в общество. А ако не са мислещи поне да приемат и спазват правилата. Ние се оказваме най лошата комбинация- хел глупави, хем непокорни..

# 65
  • Ямбол
newsm78

Забелязахте ли, че съпругът на жената наскоро е купил заведението на мъжа, който катастрофира с момиченцето си на 6 г. в скута, при което детето остана на място.
Забелязах, че в един от коментарите имаше нещо от рода на проклятие.
Няма да напиша какво си мисля за всеки, който вярва, че причината за катастрофата е прокобата на заведението. Със сигурност обаче няма повече потенциал от мозъчната дейност на жена, която върви с тъмни дрехи по тъмно на магистрала.

# 66
  • Другата България
10 c's, никога не съм чела толкова крайни и негативни твои мнения. Казаха, че се е притеснила защото е изпуснала автобуса, била е на гости в сестра си. Явно и е било неудобно да се върне у тях и да помоли за помощ. Казаха също, че минути преди това шофьори са сигнализирали кат за движеща се жена с детска количка, но за съжаление малко след това е станал инцидентът. Не е правилно , в никакъв случай, но и онези, които са я блъснали защо са избягали от мястото, това пък не знам как да го опиша, по-умно ли е ? Или може би е щяло да стане ясно, че са се движили със 170-180 км/час при разрешени 120 ? Тъжно е, че едно дете ще расте без майка и въпреки неразумната си постъпка съм сигурна, че с тази мисъл е починала. Най-малко заради това умереният тон ми се струва по-удачен в случая.
Не знам изобщо нищо за семейството, но давам пример. Ако е знаела, че вкъщи я чака вечно сърдит , неимоверно ревнив и деспотичен съпруг например, това може да е допринесло да се опита да пресече магистралата. Не казвам, че е правилно в никакъв случай, но за мен и онези, които са я ударили и са избягали от мястото не са нито по-умни, нито повече хора.

Била е на гости от сутринта и е изпуснала последния автобус в 19:40. Като че ли не е като да се е претрепала от бързане.
Разрешената скорост на магстрала не е 120.
Прегазана от ТИР, надали е имала последна мисъл. Аз обаче, при все че става дума за покойница, мисля че и пред-последна не е имала. И изобщо от изтървания автобус насетне мислъл много не е имало.
Това е безотговорност. И към собственото и дете, и към хората, имали мал-шанса да шофират по магистралата в този момент. Това че ти е криво вкъщи, не ти дава никакво основание да превърнеш невинен водач на МПС в убиец и да му съсипеш живота.
Не смяташ ли, че е доста крайно всичко това, което пишеш?Защо не оставите жената да почива в мир и да се коментират по-приятни неща за събота вечер? PeaceНяма как да знаеш дали е имала мисъл и каква е била тя, доста грубо звучи това, както и дали и е било "криво в къщи"- Shocked това никъде не беше споменато.....та жената е била с наполовина зрение Tired никой не знае защо се е решила на такава рискована "маневра" каквато е пресичането на магистрала в 22,30.....мисля, че за "безотговорността " и вече има кой да я съди. PraynigНо това не сме всички ние! Peace

# 67
Много ми стана мъчно за жената и семейството и. В никакъв случай не одобрявам пресичането на магистрала, само се питам какъв ли е бил мотивът й да тръгне на тази "разходка" късно вечерта и на толкова много километри. Сигурно е била мног стресирана, за да грабне бебето и да хване пътя.
Светла й памет.

# 68
  • София
Да, сега те разбрах, Рокси! Така е! Като гледам, на доста хора мисълта им се простира в непосредственото и настоящето, няма мисъл за бъдещето. Донякъде е обяснимо, за един човешки живот три пъти се е сменил социалният и финансовият ред, явно на хората им е писнало все да кътат и все да се случва нещо, което да го разруши. ЗАтова и определих нещата като безгрижно отчаяние.

Хайде, чак пък и стресирана! Нали казаха - закъсняла и изпуснала автобуса, затова тръгнала пеша. Защо и как не се е обадила на семейството си да дойде някой да я прибере, не знаем, може и да е било нормално да се прибере така, хората по селата често правят така.

# 69
Хайде да не спекулираме сега.
Този случай е шокиращ и краен, но ,фокусът е в/у тези които все притичват, както казва Рокси.

# 70
  • Другата България
Хайде да не спекулираме сега.
Този случай е шокиращ и краен, но ,фокусът е в/у тези които все притичват, както казва Рокси.

Peace Grinning

# 71
newsm78

Забелязах, че в един от коментарите имаше нещо от рода на проклятие.
Няма да напиша какво си мисля за всеки, който вярва, че причината за катастрофата е прокобата на заведението. Със сигурност обаче няма повече потенциал от мозъчната дейност на жена, която върви с тъмни дрехи по тъмно на магистрала.

Ооо /благодаря за финия опит за обида/, нямах изобщо предвид прокоба, проклятие или нещо подобно.
Имах предвид масово ширещ се манталитет и чувство за безсмъртие /или пък безотговорност към собствените деца/.

# 72
... Защо и как не се е обадила на семейството си да дойде някой да я прибере, не знаем, може и да е било нормално да се прибере така, хората по селата често правят така.

Пишеше ясно, че си е била забравила телефона още сутринта у дома и е нямало по какво да се обади.

# 73
  • Ямбол
...
Ооо /благодаря за финия опит за обида/, нямах изобщо предвид прокоба, проклятие или нещо подобно.
Имах предвид масово ширещ се манталитет и чувство за безсмъртие /или пък безотговорност към собствените деца/.
За миг не съм си помислила, че точно ти си имала предвид проклятието.Wink
Попита дали сме забелязали и аз отговорих как съм го забелязала - а именно, че онези хора там ще мислят за проклятието на заведението и по-малко за предпазване на живота си и този на деца и околни.

# 74
... Защо и как не се е обадила на семейството си да дойде някой да я прибере, не знаем, може и да е било нормално да се прибере така, хората по селата често правят така.

Пишеше ясно, че си е била забравила телефона още сутринта у дома и е нямало по какво да се обади.

Хората по селата се прибират така по неасфалтирани междуселски черни пътчета, по които най-бързо движещото се превозно средство е на бай Пенчо каручката, а не по четирилентов скоростен път с метър и половина разделителна преграда посредата.

Azaf, но също така пишеше, че се е обадила на свекърва си да прибере голямото и дете от градина. Значи все пак не е била на забравено от към комуникации място.

Общи условия

Активация на акаунт