Малка тема за пешеходците по магистрала Тракия, но и не само.

• 15 038
  • 244
  •   1
Отговори
# 75
...
Ооо /благодаря за финия опит за обида/, нямах изобщо предвид прокоба, проклятие или нещо подобно.
Имах предвид масово ширещ се манталитет и чувство за безсмъртие /или пък безотговорност към собствените деца/.
За миг не съм си помислила, че точно ти си имала предвид проклятието.Wink
Попита дали сме забелязали и аз отговорих как съм го забелязала - а именно, че онези хора там ще мислят за проклятието на заведението и по-малко за предпазване на живота си и този на деца и околни.

Очевидно има проклятие. И то е за заведението. Единият му собственик си вози детето в скута, жената на другия с количка пресича магистралата...Как пък един с всичкия си не го е взел това заведение.

# 76
Хората по селата се прибират така по неасфалтирани междуселски черни пътчета, по които най-бързо движещото се превозно средство е на бай Пенчо каручката, а не по четирилентов скоростен път с метър и половина разделителна преграда посредата.

Не че е същото, но и достатъчно убити има на черни селски пътища от пияния бай Пенчо с колата, който се прибира от кръчмата от съседното село.

# 77
Аз не се сещам за разумна  причина да предприемеш 30км поход с количка, след като си изпуснал автобуса в 19.40 вечерта.
 Сигурно има  неща, които не се знаят още

Човек ходи с 4-5 км/час, тя да е ходила по-бавно заради детето 2-3 км/ч.
Това е над 10 часов преход, ако не спира. Ако е тръгнала в 8, инцидентът е в 22 ч, вече е ходила повече от 2часа, и сигурно е била и доста стресирана ( тъмница..),  значи е трябвало да стигне към 6 сутринта. Това не е нормално решение.

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 22:00 от 10 c's

# 78

Не смяташ ли, че е доста крайно всичко това, което пишеш?Защо не оставите жената да почива в мир и да се коментират по-приятни неща за събота вечер? PeaceНяма как да знаеш дали е имала мисъл и каква е била тя, доста грубо звучи това, както и дали и е било "криво в къщи"- Shocked това никъде не беше споменато.....та жената е била с наполовина зрение Tired никой не знае защо се е решила на такава рискована "маневра" каквато е пресичането на магистрала в 22,30.....мисля, че за "безотговорността " и вече има кой да я съди. PraynigНо това не сме всички ние! Peace

Знаеш ли защо побеснявам при всеки подобен случай. Защото имам приятел, който уби пресичаща баба. В 20 часа вечерта, цялата в черно, през зимата, на 31-ви декември, тя пресича Цариградсо шосе! Спрял е, закарал я е до Пирогов, обаче тя почина. И той си съсипа живота. Целия.

Присъдата му беше условна. И след 2 години му върнаха и книжката. До ден днешен не е шофирал. И при все че от тогава минаха 12 години, той още живее с кошмара, че е убил човек. Беше на 20. Сега е на 32. И целия му живот просто рухна.

Така че да, полудявам. Защото утре всеки от нас може доволен от живота си да си шофира, на път за градината да си прибере детето, на което е подготвило изненада...и точно в този момент някой малоумник, на който нещо не му е у ред, да му се хвърли под гумите на колата....Като ти е криво и не си с всичкия си - натъпчи се с хапчета. Но не обричай друг да ти носи тегобите. Защото той с нищо не ти е виновен.

Ако жената беше оцеляла, дали щеше да бъде осъдена за опит за убийство на дете? Как мислиш? Не разбира се. Обаче ако детето беше починало (да е живо и здраво дано) тежко му на ударилия ги...Независимо от обстоятелствата. Разбираш ли кое ме вбесява?

# 79
Хората по селата се прибират така по неасфалтирани междуселски черни пътчета, по които най-бързо движещото се превозно средство е на бай Пенчо каручката, а не по четирилентов скоростен път с метър и половина разделителна преграда посредата.

Не че е същото, но и достатъчно убити има на черни селски пътища от пияния бай Пенчо с колата, който се прибира от кръчмата от съседното село.

Има, и в тоя случай милост за бай Пенчо и през ум не би ми минало да търся. Ако си пил и си се качил да караш, заслужаваш най-лошото. Няма извинение за пиян шофьор. В това отношение съм много крайна. Дори съм против безумното понятие "допустимо количество алкохол в кръвта". Щом си зад волана, всичко над 0 е недопустимо.

# 80
  • Варна
Темата е важна, отговарям директно, после ще я чета.
Голямата ми дъщеря е на 9, втори клас. Вече втора година изучават правилата за движение по пътищата в час на класния. Знае основните положения, знаците, маркировката. Добре, но е ужасно разсеяна, не мога още да я пусна да пресича сама, дори и кръстовище със светофар, защото, щом е зелено за пешеходците, си мисли, че е абсолютно защитена, а не е така - обикновено минават и колите с десен завой и т.н. Непрекъснато говоря, "тренираме", но не съм доволна от резултата - не е достатъчно внимателна и това е. Особено, ако е увлечена в разговор, игра.
Друго - приятно впечатление ми прави, че забелязва, когато други пешеходци не спазват правилата за движение - пресичат на червено, пресичат на неразрешени места, вървят по платното. Откакто имам деца ми прави впечатление колко много пешеходци нарушават правилата, създават предпоставки за ПТП - ужасно много, непрекъснато и навсякъде! Децата забелязват и питат защо. Трудно е да им отговориш и да изискваш стриктно спазване на правилата.
Малката ми дъщеря знае светофара - на червено спираме, на зелено пресичаме. Знае, че винаги трябва да се хване за възрастен и да се огледа, когато пресича. Засега - толкова.

В училище, поне в нашето, се учи от първи клас веднъж седмично, имат специално помагало (учебник), в което са описани основните правила, знаци, ситуации, има и задачки. Надявам се да продължат и в трети клас, ако ще и да повтарят едно и също. Идва и полицай в часа на класния да им говори.

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 22:16 от Ментова

# 81
Има, и в тоя случай милост за бай Пенчо и през ум не би ми минало да търся. Ако си пил и си се качил да караш, заслужаваш най-лошото. Няма извинение за пиян шофьор. В това отношение съм много крайна. Дори съм против безумното понятие "допустимо количество алкохол в кръвта". Щом си зад волана, всичко над 0 е недопустимо.
Не говорех за милост, а за това че като пешеходец не си защитен на малкия селски път. И изобщо да лежим на кълката че минават само каручки.
Мислех, че темата не е за съд.

# 82
...
Azaf, но също така пишеше, че се е обадила на свекърва си да прибере голямото и дете от градина. Значи все пак не е била на забравено от към комуникации място.

Да, от телефона на сестра си, докато още е била у тях.
Всъщност, идея нямам къде точно спират междуградските автобуси в Асеновград. Може да й се е сторило, че до Съединение е по-близо, отколкото да се върне обратно у сестра си.
Това сега вече реално няма никакво значение.

Лиляна, Peace

# 83
Центи, нещо изнервена  ми де струваш от известно време.
Пешеходци по магистрала Тракия няма. Случая е предмет на друга тема.

# 84
Разстоянието от Асеновград до Съединение не е 30 (поправям си горния пост), а почти 40 км ( 38).
В какъв смисъл да й се е строрило, че бързо ще се прибере в Съединение, отколкото да се върне при сестра си ... Това са 10-15 часа ходене.

# 85
Не говорех за милост, а за това че като пешеходец не си защитен на малкия селски път. И изобщо да лежим на кълката че минават само каручки.
Мислех, че темата не е за съд.

Абсолютно не си. То и седейки на автобусна спирка не си защитен от идиоти зад волана. Но едно е да тръгнеш по крайселския път с идеята, че няма да те блъсне кола, друго е да пресечеш матистрала със същата идея.

# 86
Лошото е, че какви ли не малоумници се подвизават по улиците...
Преди две седмици на магистрала Хемус ни се случи подобна случка, но за щастие през деня. Една кола от най-лявата лента тръгва перпендикулярно към най-дясната, изведнъж... още по-странното е, че оставя след себе си група роми, които тръгват да пресичат и не спират от свиренето на мъжа ми ... Минахме на косъм. Няма къде да отбиеш, защото и двете ленти бяха пълни. Идеше ми да ги убия просто...
Не знам, аз управия не виждам. Хората стават все по-необразовани, арогантни и със самочувствието, че всичко разбират и, че нямат нужда да се развиват в каквато и да е посока. Живее се ден за ден и в повечето случаи за купона...

# 87
Разстоянието от Асеновград до Съединение не е 30 (поправям си горния пост), а почти 40 км ( 38).
В какъв смисъл да й се е строрило, че бързо ще се прибере в Съединение, отколкото да се върне при сестра си ... Това са 10-15 часа ходене.

newsm78
На мен в Гугъл ми излиза дори 50 км. през неизвестен път и после по магистралата, но може и аз да не задавам правилно координатите.
Да не би да е изпуснала само някоя от връзките и затова да не е успяла да се обади - примерно, Цалапица-Съединение и затова да е пресичала магистралата? Там наистина пътят е малко.

# 88
Това че ти е криво вкъщи, не ти дава никакво основание да превърнеш невинен водач на МПС в убиец и да му съсипеш живота.
Явно не е бил толкова невинен щом не е спрял. Когато човек не е виновен не бяга. В никакъв случай не оневинявам постъпката и, но нормален човек никога не би изчезнал след като е помел някого.

# 89
Това че ти е криво вкъщи, не ти дава никакво основание да превърнеш невинен водач на МПС в убиец и да му съсипеш живота.
Явно не е бил толкова невинен щом не е спрял. Когато човек не е виновен не бяга. В никакъв случай не оневинявам постъпката и, но нормален човек никога не би изчезнал след като е помел някого.

Ето точно за това говоря. Пешеходеца може и най-голямото малоумие да извърши, но докато не изкараме шофьора виновен, няма мира. (Не бе, не оневиняваме пешеходеца. Ако той е виновен, ще му издърпаме ухото. Но все пак шофьора не може да не е виновен като за поне 2-3 годинки условно. Няма начин просто. Все пак е шофьор.)

Общи условия

Активация на акаунт