Малка тема за пешеходците по магистрала Тракия, но и не само.

• 15 142
  • 244
  •   1
Отговори
# 90
Това че ти е криво вкъщи, не ти дава никакво основание да превърнеш невинен водач на МПС в убиец и да му съсипеш живота.
Явно не е бил толкова невинен щом не е спрял. Когато човек не е виновен не бяга. В никакъв случай не оневинявам постъпката и, но нормален човек никога не би изчезнал след като е помел някого.

Така де, но паниката си оказват влияние. Катюн, ако е била само жената, сигурно щеше да спре, но убедена съм, не е спрял, защото е видял количката, а съответно не е могъл да повярва, че бебето е оцеляло.

Ако обаче бебето беше починало на пътя, а той е отминал? Неморално е да не спреш, дори и само да видиш живи ли са.

П.П. Наша позната беше прегазила пиян човек, лазещ на четири крака, убедена, че е минала през едро куче.

# 91
Гледах темата и си викам:няма да я чета.Нямам нерви да обяснявам,че не може да си възпитан пешеходец,а пък невъзпитан шофьор.
А тя работата била сериозна.
Сега по новините чух и направо не вярвах.
Самото решение да тръгне сигурно си има причина.
Може да е разчитала някой да я качи.
Знам ли?
Пропуснала е отбивката за Съединение и се озовала на магистралата.
Сигурно е имало паника и страх.
Какво ли е можела да направи?
Пак не знам.
А тези дето не са спрели.....знам ли....ако не е било тъмно пак е можело да не спрат.
Но в тъмното е можело да предизвикат дори верижна катастрофа.

Другото...вие сте казали всичко.

# 92
Няма да споря, ZinaSt . За мен нормален човек не би избягал ако блъсне някого. Колкото и да не е виновен, колкото и да е бил малък шансът да е можело да се помогне. Всъщност, както стана ясно от репортажа няколко шофьори са я блъснали и нито един не е спрял. Не е много мъжко някак, нито особено умно.
Касюн, не е спрял просто защото е мухльо според мен, но това е друг въпрос.

# 93
Няма да споря, ZinaSt . За мен нормален човек не би избягал ако блъсне някого. Колкото и да не е виновен, колкото и да е бил малък шансът да е можело да се помогне. Всъщност, както стана ясно от репортажа няколко шофьори са я блъснали и нито един не е спрял. Не е много мъжко някак, нито особено умно.

Ох, знам ли! Може да е безкрайно съвестен и грижовен родител, но паниката си казва думата.
Да го квалифицирам, не се наемам, защото не съм изпадала и, Бога ми, дано не изпадна в подобна ситуация, но да- нека е мухльо. Нежна душа си ти, нежни епитети даваш.  Peace

# 94

Ти шофьор ли си?

Няколко шофьора са я блъснали, никой не е спрял и разбира се е много по-вероятно това да е било верижно шествие на мухльовците, от колкото хората да не са разбрали, че са блъснали човек...

Колкото до удар на човек, при който разбираш какво си направил, според мен паниката по-скоро би те подтикнала да избягаш и е необходима воля, за да си наложиш да останеш. Не знам, надявам се и никога да не разбера. Но по-скоро ми се струва естествена реакция да натиснеш газта, с надеждата че никой не ти е видял номера, от колкото спирачката, с надеждата, че прегазения е жив.

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 23:07 от ZinaSt

# 95
  • София
а според мен е по-вероятно да избяга, защото така и не надресва детското поведение - прави беля, оглежда се дали някой го е видял, и гледа да избяга или да се скрие, за да не му се карат. От уплахата и осъзнаването, че е извършил нещо нередно.По същата причина се правят и крият злоупотреби, изневери, скатаване от работа, дори краденето на кламери.

# 96
За мен нормален човек сам не би тръгнал по магистрала пък майка с бебе съвсем.
Поради каква малоумна причина се опитваш да оправдаеш подобно безотговорно отношение  newsm78
починалата има оправдание да е тъпа до безобразие , а шофьора няма причина да изпадне в шок от   изненадващата среща ?
Ми това е обществото ни като цяло вината винаги е на друг.

# 97
а според мен е по-вероятно да избяга, защото така и не надресва детското поведение - прави беля, оглежда се дали някой го е видял, и гледа да избяга или да се скрие, за да не му се карат. От уплахата и осъзнаването, че е извършил нещо нередно.По същата причина се правят и крият злоупотреби, изневери, скатаване от работа, дори краденето на кламери.
Или някоя баба ще извади пари и ще плати да го измъкне.
Защото нашето е сгрешило,нищо,че е убило.
Имаме нещо сбъркано и колкото по навреме го открие,толкова повече ще оцелеем.
Приятелка ми каза:Ти би спряла,но аз не.Газ до дупка и отивам на осветено място и викам полиция.Та в тъмното няма да спря дори на махаш палката полицай.

# 98
  • София
разбирам я приятелката ти, нали имаше обири по магистралите, дори послед бял ден преди години! А сама жена в кола в тъмното е доста страшно. То и за мъж е страшно. Според мен едно е човешката ни природа, а и допълнително усещането за несигурност засилва реакциите.

# 99

И това е вярно.
Тук не коментираме кой е виновен-ясно е.Въпросът е, че колкото е по-висока скоростта, особено през нощта, толкова е по-голяма вероятността да не видиш ясно, да не разбереш веднага какво е станало и т.н.
Да, говорим за магистрала и категорично, там не мястото на пешеходците, тук спор няма.Но да не спреш, при положение, че си бутнал човек, ако ще да е бил луд, пиян, виновен, това не го разбирам, не го оправдавам и не намирам извинение.

Преди няколко месеца, мъжът ми се прибира от работа и пред него, на "Цариградско шосе", шофьор на такси блъска моторист, след което бяга.От ударът, мотоциклетът се завърта и попада пред колата на мъжа ми.Пушилката и пряхолякът са били толкова гъсти няколко секунди, че той не е виждал нищо и за миг си е помислил, че е минал върху момичето.Но въпреки тази ужасна мисъл, спира и оказва помощ.Това, което също е имало значение в случая е, че е карал с 50 и е успял по-бързо да спре.
Човешката реакция е да спреш, без значение виновен, невинен.Другото е примитивно.

А и ограниченията, не означават, че задължително трябва да караш с точно толкова, а и както обикновено правят повечето шофьори-поне с 30, 40км отгоре, да не говорим пък на магистралата, че почти никой нe кара с под 140, дори и на отсечките, на които ограничението пада до 80, 90.
Това е твое решение, както и вероятните последствия, които ще си носиш след това, дори на пътя ти да е изскочил някой луд или кръгъл идиот.

# 100
А и ограниченията, не означават, че задължително трябва да караш с точно толкова, а и както обикновено правят повечето шофьори-поне с 30, 40км отгоре, да не говорим пък на магистралата, че почти никой нe кара с под 140, дори и на отсечките, на които ограничението пада до 80, 90.

На магистралата няма отсечки с ограничения 80, 90. Имаше летища, където магистралата прекъсваше, но вече и тях ги няма.

А основно катастрофите по извънградските пътища особено, стават от едни такива, дето при разрешена скорост 90, карат с 40-50.

# 101

На магистралата няма отсечки с ограничения 80, 90. Имаше летища, където магистралата прекъсваше, но вече и тях ги няма.

А основно катастрофите по извънградските пътища особено, стават от едни такива, дето при разрешена скорост 90, карат с 40-50.

Е, нe e вярно това.Има, разбира-при някои завои и места със силен вятър, мостове.

# 102

Е, нe e вярно това.Има, разбира-при някои завои и места със силен вятър, мостове.

Не, няма! Има ограничение на скоростта само при определени метеорологични условия (дъжд и сняг, не вятър), което изобщо не означава "отсечка с ограничение 80, 90" На мостовете по Хемус има предупреждения за възможен силен вятър, но това не са ограничения на скоростта.

Това за завоите изобщо няма да го кометнирам. Едва на Ябланица има завои с ограничение на скоростта, но това е доста след знака за край на магистралата. И това пак е Хемус, не Тракия.

# 103

Не, няма! Има ограничение на скоростта само при определени метеорологични условия (дъжд и сняг, не вятър), което изобщо не означава "отсечка с ограничение 80, 90" На мостовете по Хемус има предупреждения за възможен силен вятър, но това не са ограничения на скоростта.

Това за завоите изобщо няма да го кометнирам. Едва на Ябланица има завои с ограничение на скоростта, но това е доста след знака за край на магистралата. И това пак е Хемус, не Тракия.

Има места, на които има указания скоростта да се намали, важи за тунелите и мостовете, и не говоря само за табелите, при еди какви си метеорологични условия, а по принцип.Точно заради вятърът е по мостовете, на места скоростта пада до 80, 90 и постепенно се качва.Това имах предвид под отсечка.
Утре ще питам мъжът ми, той кара повече от мен, но съм почти сигурна, че и на определени места, извън посочените, също имаше подобни ограничения.

п.п. цитирам от форум на автомобилисти, с точно упоменаване на мястото, където е това ограничение:
"след Пловдив (посока Стара Загора) на места имаш ограничение 70 км, заради бабуни на пътя (рисков участък), нищо, че ограничението на магистралата е 130."
"Значи днес нарочно внимавах като минавах по Тракията....от ПД към СФ на тунела няма 100, има директно 80......от СФ към ПД има 100, и после 80, но в другата посока няма..."

На мостове, тунели и рискови участъци има подобни ограничения, дори на магистрала.
Ей в тази статия е посочено, че "на старите пътища - там, където има рискови зони, разбира се, ще останат сега съществуващите ограничения, включително по магистралите от 90 км/ч."
http://www.monitor.bg/article?id=335764

Последна редакция: нд, 10 юни 2012, 00:42 от sorsha_

# 104
Няколко шофьора са я блъснали, никой не е спрял и разбира се е много по-вероятно това да е било верижно шествие на мухльовците, от колкото хората да не са разбрали, че са блъснали човек...
О'моля те. Да блъснеш човек не е като да ти се лепне мушица на стъклото. Освен това са намерени парчета ламарина та надали нищичко не е усетил.
Илияна, ако четеш преди да пишеш щеше да видиш, че не се опитвам да оправдая постъпката на жената. Опитвам се да кажа, че независимо дали сме шофьори, пешеходци, или неволно сме наранили някой, трябва да си останем хора.
Касита, хич не ми дреме колко нежна ти изглеждам. Но определено е много фино да блъснеш пешеходец, бутащ детска количка и да не спреш, това стана ясно на всички вече.
Въпросът е, че колкото е по-висока скоростта, особено през нощта, толкова е по-голяма вероятността да не видиш ясно, да не разбереш веднага какво е станало и т.н.
Това се опитвам да кажа и аз. Ама че човечецът е карал с 200 не е прегрешение, разбира се. Невинен и разтреперан, покрусен и смазан душевно натиска газта още по-силно защото не може да издържи гледката. Разбира се, че не значи ( според някои ), че ограниченията са за да се спазват ! .... По тази логика и всеки може да пресича където си поиска.

Общи условия

Активация на акаунт