Малка тема за пешеходците по магистрала Тракия, но и не само.

• 14 974
  • 244
  •   1
Отговори
# 120
Какво значи последния превоз? Изпуснала е автобуса в 19.40, а вероятно и влака в 19.45. Намирала се е на гара Филипово. От там може да си хване такси до Съединение без проблем. Дори да не е имала в себе си пари, може да се качи. Няма проблем да плати като спрат пред тях. Да не говорим, че Филипово не е някаква необитаема местност, можеше да се обади от кое да е заведение по телефона у дома. Може би има и друга диагноза от ТЕЛК..... Rolling Eyes Просто е имала късмет, че не са я блъснали още преди да излезе на магистралата, колите фучат като луди по шосето, където е вървяла....

# 121
  • Пловдив
Нали същото казвам и аз. Изпуснала - изпуснала. Таксита не само че има, ами и поне 2-3 шофьори са конарци. Но то като се обърне колата - пътища много.

# 122
Подозирам, че в 22 часа, може и да не са видяли какво са блъснали, а да не са спряли, за да не станат жертва на друг.
Мой познат блъсна елен, еленът нито беше намерен, нито видян. Просто нещо скочило пред колата и предницата вече я нямало. Полицаите, които дошли на мястото му казали, че трябва елен да е било.

В Америка доколкото си спомня, ако блъснеш човек на магистрала, не само, че си невинен, но и ти покриват лечението при психотерапевт.
В Западна Европа не само, че има стени около магистралите, но и надлезите са опаковани, за да не скачат самоубиици, а и да не хвърлят камъни.

Знае ли някой в момента какъв е нормалният начин за пресичане на Околовръстното в София, след като го разшириха? Имаше репортаж, че няма подлез/ надлез нито на едно място и сума ти народ бил изпогазен при пресичане за рейса.

Относно конкретния случай с жената за мен е загадка защо не е останала при сестра си, ако не е имала пари за превоз, например.

# 123
  • София
Детето ми е още малко, за да го уча на правилата за движение по пътищата, но със сигурност ще го направя, когато порасне. Искрено се надявам и обучението в детските градини и училищата да продължи да съществува  и да се развива, както и да не е отгоре-отгоре.

За конкретния случай - има държави, в които случаи като този автоматично се класифицират като самоубийство и на шофьорите не се търси отговорност - без значение дали блъснатият наистина е имал намерение да се самоубие или просто си е играл на тото с живота си с надеждата да спечели. И според мен това е правилно. Няма значение каква е била тази жена, поради каква причина е тръгнала по магистралата в тъмни доби и т.н. Освен, че е блъсната и е оставила детето си сираче (слава Богу, че е живо), е могла да предизвика верижна катастрофа и да пострадат много хора. Никакво оправдание не намирам за такива като нея. А за това дали е трудно или лесно да разбереш какво си блъснал, че да спреш и да видиш какво става - не знам. Шофьор съм, но нищо не съм блъскала и дано не ми се случва. Но ако си разбрал, че си блъснал човек, според мен е редно да спреш и да се опиташ да помогнеш/да извикаш полиция, линейка и т.н.

# 124
  • Vienna
малко Офф, ама и не сьвсем: в4ера ми се бльсна пешеходка /ти4айки за спорт/ в спрялата ми на крьстовище (ама наистина сьвсем спряла) кола. Нямаше дори пешеходна пьтека...

# 125
малко Офф, ама и не сьвсем: в4ера ми се бльсна пешеходка /ти4айки за спорт/ в спрялата ми на крьстовище (ама наистина сьвсем спряла) кола. Нямаше дори пешеходна пьтека...

Ужас! Аз бих се стреснала сериозно от подобна случка!

На мен пък редовно велосипедисти по светофарите ми се подпират на колата.  ooooh! Вече мисля да не я мия. Ако е мръсна, вероятно няма да я използват за подпора.

# 126
И какво й правят, че те предизвикват да се удряш по главата?

# 127
Детето ми е още малко, за да го уча на правилата за движение по пътищата, но със сигурност ще го направя, когато порасне. Искрено се надявам и обучението в детските градини и училищата да продължи да съществува  и да се развива, както и да не е отгоре-отгоре.

На дъщеря ми откакто е седнала в количката и говоря докато се разхождаме: Чакаме да стане зелено, оглеждаме се, ако колите са спряли, пресичаме  Crazy Не знам дали има ефект за нея, но се старая..

Преди няколко дни, един тъпак ми съкрати живота с няколко години. На Тодор Александров се движим в най-дясната лента следвайки зелената вълна с прилична скорост. Поредният светофар, който се сменя преминаваме, когато виждам едно изчадие да скача на платното и да тича пред колите. Съпругът ми не го видя от колата, която се движеше до нас и малко по-напред. Ей, за един миг ни се размина да ни съсипят живота.

# 128
И какво й правят, че те предизвикват да се удряш по главата?

За подпиране не бих се впечатлила, но имахме случай да сме спрели на червен светофар и да си чакаме спокойно, когато отнякъде изскочи колоездач и буквално се метна на капака ни. Съдметът беше, че колелото му се спря в гумата ни, но той си прескочи капака. Представям си ако не бяхме на място какво можеше да се случи.
А той се поизтупа и си тръгна - никаква реакция.

# 129
Азаф, това е друго. Много често ми се случва да се облегнат на колата велосипедисти на някое кръстовище. Някои питат дори, други вдигат ръка за благодарност, тръгвайки, трети нищо не говорят, нито жестикулират. Simple Smile Но сме хора, нищо неестествено не се случва, че да ги хуля, че са използвали колата ми за миг отмора.

# 130

На мен пък ми се случи да падне пешеходец пред колата ми, спъвайки се, гонейки автобуса наблизо. Бях спряла на светофар, в колона. Човека просто реши да пресече между колите, закачи се и падна. Не ми се обяснява как ме гледаха всички наоколо, сякаш моята кола го е спънала. А той невинен, та невинен, че пресича между колите....

# 131
Преди няколко дни ми се наложи да съм пешеходец и останах много приятно изненадана от шофьорите. Спираха на "зебра" дори без да съм стъпила на нея.
Пешеходците - при тях промяна няма - все така си пресичат на червено на пешеходни светофари и прибягват на оживени булеварди, изскачайки из храсти и дървета ooooh!
И понеже се чудят от какви глоби да пълнят хазната, та бих препоръчала на управниците да изкарат всички налични полицаи и да глобяват наред пешеходци - гаранция за месец ще се съберат пари за едно 20% увеличение на пенсиите Laughing

# 132
  • при късмета
Още нещо МНОГО ме изумява, наблюдавайки майки с колички по улици и кръстовища, най-спокойно си стоят на тротоара, а количката с детето долу на платното newsm78
Е не го разбирам, а е масово!Последно го видях вчера на кръстовището на Сливница и Раковска и въпросната майка беше много възмутена от това, че колата е минала толкова близо до бордюра, а  нямаше  как иначе.Да кажа, че за пешеходците беше червено.

# 133
Също съм забелязала много хора, които , на тротоара,  държат детето от страната на платното.

# 134
  • при късмета
Също съм забелязала много хора, които , на тротоара,  държат детето от страната на платното.

Аз също понякога го държа от страната на платното, защото за едната ръка не дава да го държиш.На година и десет месеца му оперираха палчето на едната ръка и макар, че вече всичко е наред, нито преди нито след това дава тази ръка.

Общи условия

Активация на акаунт