Малка тема за пешеходците по магистрала Тракия, но и не само.

• 14 963
  • 244
  •   1
Отговори
# 135
Също съм забелязала много хора, които , на тротоара,  държат детето от страната на платното.

Аз също понякога го държа от страната на платното, защото за едната ръка не дава да го държиш.На година и десет месеца му оперираха палчето на едната ръка и макар, че вече всичко е наред, нито преди нито след това дава тази ръка.

В такъв случай минаваш на отсрещния тротоар и ще е от вътрешната страна Peace

# 136
А ако имаш две деца?

# 137
Достатъчно е детето да е на тротоара ,въпреки че и аз все го карам да е от вътрешната страна ако някоя кола примерно пукне гума или влезе в дупка или ... всякакъви други филми ,които ми се завъртат в главата ,ама това никаква гаранция не е .

# 138
  • n/a
Мммм, стремежът към съвършено родителстване не е лошо нещо, но трябва да се приема с мярка,
като всеки вид лекарство. Хубаво е да внимава в близост до път, но пък и животът да се измерва
през всички гадости, които могат да те срещнат - направо си е диагноза.

# 139
така е, да.
някои неща са логични и пожелателни, но не задължителни
по принцип е желателно, ако си се сетил изобщо, да го държиш от вътрешната страна на улицата.
/същото важи и за кучетата/  няма поведение, което да гарантира пълна безопастност

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 14:01 от 10 c's

# 140
Малък народ сме, ама затова - много прост.
Смятали хората, че над тях дебнела прокоба...  #Crazy

http://www.blitz.bg/news/article/142324
"Жестоки катастрофи зачерниха много семейства в Съединение. В началото на годината кметът Евгений Маринчешки се блъсна в мантинела на магистрала “Тракия” и умря на място. На 19 март добре почерпен баща отне живота на 6-дошишната си дъщеря, която била в скута му, докато той карал автомобила си.

На 8 юни пък младата майка Добромира Трахнова, прибирайки се пеш с няколкомесечния Красимир от Асеновград, била блъсната и влачена пак на магистрала Тракия от кола и тир. След като превозните средства я убили, нито един от шофьорите им не слязъл да й помогне, а продължили по пътя си. Още при първия удар смъртно ранената майка тласнала момченцето в канавката край аутобана."

# 141
Също съм забелязала много хора, които , на тротоара,  държат детето от страната на платното.

Аз също понякога го държа от страната на платното, защото за едната ръка не дава да го държиш.На година и десет месеца му оперираха палчето на едната ръка и макар, че вече всичко е наред, нито преди нито след това дава тази ръка.

Покрай оживена улица държа за китката, не за ръката. Така е по-тудно да се измъкне.

# 142
Малък народ сме, ама затова - много прост.
Смятали хората, че над тях дебнела прокоба...  #Crazy

http://www.blitz.bg/news/article/142324
"Жестоки катастрофи зачерниха много семейства в Съединение. В началото на годината кметът Евгений Маринчешки се блъсна в мантинела на магистрала “Тракия” и умря на място. На 19 март добре почерпен баща отне живота на 6-дошишната си дъщеря, която била в скута му, докато той карал автомобила си.

На 8 юни пък младата майка Добромира Трахнова, прибирайки се пеш с няколкомесечния Красимир от Асеновград, била блъсната и влачена пак на магистрала Тракия от кола и тир. След като превозните средства я убили, нито един от шофьорите им не слязъл да й помогне, а продължили по пътя си. Още при първия удар смъртно ранената майка тласнала момченцето в канавката край аутобана."

Да, прокоба си е да си тъп.  Confused

# 143
Свидетел съм как майка с дете го "учи" да пресича на червено.
Хванала го за ръка и преминаха НА ЧЕРВЕНО.
Това дете следващият път само ще притича НА ЧЕРВЕНО,ще го блъсне някой лош чичко и скърбящата майка ще ореве как са безотговорни всички шофьори,забравила на какво го е научила.

# 144
http://marica.bg/show.php?id=84232

Много подвеждащо заглавие. Сякаш нарочно я е блъснал и убил.
Не знам с какъв акъл е тръгнала по магистралата тази жена. Абсурдно е!

Мен ме е страх дори и в кола да съм по магистрала Тракия. Много бабуни, неосветено на изходи, входове. Мръсна, прашна, дори светлоотразителите по мантинелите не се виждат нощем от прах и треволяци...
Доста хора съм виждала да шофират без светлини, виждаш ги в последният момент.
А тя тръгнала да пресича с бебето си... Откачена история.

# 145
  • на майната си
http://news.plovdiv24.bg/358525.html

Ето версия, която дава отговори, но дали е така...

# 146
Някой се е обадил на телефон 112, друг/и са я прегазили /добре, сама си е виновна/, но защо никой не спря да попита/да предложи помощ, докато е била жива и вървяща по магистралата.
 Едва ли е ежедневие жена с количка да се движи там.

# 147
http://news.plovdiv24.bg/358525.html

Ето версия, която дава отговори, но дали е така...

"Близката роднина" сигурно е свекървата, не си обяснявам иначе кой ще накара сама жена с бебе да тръгне по нощите да се прибира Crazy Ненормална работа! Ако това е истина де...

# 148
  • София
Още нещо МНОГО ме изумява, наблюдавайки майки с колички по улици и кръстовища, най-спокойно си стоят на тротоара, а количката с детето долу на платното newsm78
Е не го разбирам, а е масово!Последно го видях вчера на кръстовището на Сливница и Раковска и въпросната майка беше много възмутена от това, че колата е минала толкова близо до бордюра, а  нямаше  как иначе.Да кажа, че за пешеходците беше червено.

1. След един от изходите на БПС има малка улица, с 2 тротоара /не помня номера на изхода/...Днес ми се наложи да мина от там с количката. Най-безотговорно минах по улицата, тъй като и на двата тротоара имаше паркирани коли- по цялото протежение. Понеже надали има патрул на такива улички, шофьорите там карат като откачени. 2. Майка ми я блъсна кола за зелено за пешеходци, на пешеходна пътека, и то не завиващите коли, а тези, които следва да чакат на светофара...на човекът му писнало от зеленото и ето така на права отсечка я беше блъснал- отсреща кафене, банка- никой нищо не е видял, ни чул. От полицията вдигнаха ръце, а аз трябваше да я гледам на легло.

В този ред на мисли, освен на зелено / но с минаващи много хора освен мен/ и подлез....минавам само когато няма коли, ако ще и червено и да е.

Мир на праха на тази жена, според мен е самоубийца.
Цитат
Близката роднина" сигурно е свекървата, не си обяснявам иначе кой ще накара сама жена с бебе да тръгне по нощите да се прибира Crazy Ненормална работа! Ако това е истина де...

Всеки може да казва каквото си иска, друг е въпросът дали ще го послушаш и ще рискуваш живота си, както и този на детето си. Предполагам, че е била в някакъв афект, за да тръгне така.

# 149
  • на майната си
"Близката роднина" сигурно е свекървата, не си обяснявам иначе кой ще накара сама жена с бебе да тръгне по нощите да се прибира Crazy Ненормална работа! Ако това е истина де...

И на мен първо това ми хрумна, но пък в ранните публикации пишеше, че точно свекървата предложила да остане при сестра си и да не тръгва толкова късно.

Общи условия

Активация на акаунт