Малка тема за пешеходците по магистрала Тракия, но и не само.

• 14 957
  • 244
  •   1
Отговори
# 150
... но защо никой не спря да попита/да предложи помощ, докато е била жива и вървяща по магистралата.
 Едва ли е ежедневие жена с количка да се движи там.

Може би защото има такива случаи на измама. Жена с количка, но празна, върви и се прави на ударена или направо хвърля количката в колата. Когато шофьора спре и слезе да види за какво става въпрос, бива пребит и колата му изчезва.
Мен свекър ми ме е предупреждавал ако не дай си Боже, ми се случи такова нещо, да не слизам от колата, а да се обаждам в полицията. Защото количките са празни, а с жените има още някой.

# 151
Свидетел съм как майка с дете го "учи" да пресича на червено.
Хванала го за ръка и преминаха НА ЧЕРВЕНО.
Това дете следващият път само ще притича НА ЧЕРВЕНО,ще го блъсне някой лош чичко и скърбящата майка ще ореве как са безотговорни всички шофьори,забравила на какво го е научила.

В рамките на два дни видях потресаващо поведение от майки, които изглеждаха нормални.
1. На кръстовище, преди да светне зелено, майката остави детето си на не повече от 2 години да слезе от тротоара. Обичайна практика е колите да минават на жълто. Когато им светна зелено, го остави да подтичва пред нея без да е хванато за ръка. Не знам коя майка има такава увереност в силите си или в детето си на оживено кръстовище, на което от двете й страни завиват коли, а детето може да скочи във всяка възможна посока под гумите на някоя кола...

2. Пред магазин, без да има пешеходна пътека, майка бута детско колело и гледа в обратната посока на движение. Разбирайте, ние й идваме отляво и детето е в нашето платно. Тя гледа за идващи коли в насрещното платно. Разбра, че идваме, когато набихме спирачки буквално на метър от детето й. Гледаше тъпо, докато я питах какво прави?!?!

# 152
Да, да, и циганета в кашони на пътищата, минаващи през ломските села.
Градски легенди много. За оправдание. Ако един Човек беше минал от там и спрял, нямаше да има труп и две сирачета.

# 153
Касита, не знам защо обвиняваш хората, че не спират да оказват помощ на човек, който няма работа на магистралата? И то в държава, в която дори и полицаите могат да се окажат ментета.

# 154
Именно, защото няма работа на магистралата, за това е трябвало да спрат да попитам какво дири там.
А защо са спрели като са видели трупа?

Всъщност обвинявам хората, че масово са пълни непукисти. Но това е за темата на vl. Тук посмъртно отдаваме "почит" чрез душевното оргазмуване да обвиним някой в безгранична тъпота, докато ние сме издигнати, не грешим, учим и децата си така да не грешат, да сочат с пръстче.
Баси, понякога ми се повдига като чета.

# 155
А оказващите помощ каква е вероятността да се окажат и те под гумите на някой друг?

Добре, че все някой е спрял и са намерили бебето.

# 156
Касита, не знам защо обвиняваш хората, че не спират да оказват помощ на човек, който няма работа на магистралата?  
A и каква помощ мога да окажа аз като неквалифициран средностатически гражданин? Хайде, да махнем вероятността да е измама или обир, ами ако е луда или опасна?
Има си ред, има си органи. Звъниш и оставяш хората да си вършат работата. Нали затова с нашите данъци организираме, обучаваме и издържаме специалисти?
Неслучайно първото нещо, което ти набиват в главата на задължителните курсове по първа помощ е да не правиш нищо, което може да постави самия теб в  опасност или може да навреди.

# 157
Нормалната реакция, виждайки нередност на пътя е именно да се обадим в полицията. Те имат възможността да се справят в такива ситуации, които могат да бъдат опасни за случайно минаващите оттам.

# 158
  Но защо, за бога, тази жена е направила така? Объркала е пътя, така ли, аз от информациите нищо не разбрах. Можеше да стопира, ако е трябвало да върви 22 километра...
  Какъв кошмар...

# 159
Жената вероятно е живеела в страх от някого вкъщи, може би благоверния, който и е казал да се прибира както намери за добре, защото не го интересува. Уплашена и афектирана, е тръгнала без да се замисли, че има над 20км да извърви до там пеша, а това не е шега работа. Защо не е взела такси? Защо не е махнала на някой да я качи? Не е ясно какво е мислила, най-вероятно изобщо не е мислила в момента. Горката жена....и горките й деца, ще пораснат без майка Sad

# 160
  • София
лелеее, стига, саппунки написахте тук с елементи на хорър! Най-вероятно е сглупила и това е!

# 161
лелеее, стига, саппунки написахте тук с елементи на хорър! Най-вероятно е сглупила и това е!
И кое му лошото...живота ни предлага ситуации дори не виждани на екрана.

# 162
  • София
Именно, защото няма работа на магистралата, за това е трябвало да спрат да попитам какво дири там.
С това не съм съгласна. Ако спреш просто ей така, може да предизвикаш верижна катастрофа. Спрелият да се обяснява и предлага помощ може също да бъде отнесен от преминаваща кола. А може и колата му/ѝ да бъде отнесена, евентуално с неговите/нейните деца вътре. Просто пешеходците нямат работа на магистралата и това е, не става дума за това на кого колко му пука. Тази жена с поведението си е застрашила живота на много други хора, освен своя собствен и този на детето. Защо са спрели като са видели трупа - нямам идея. Имаше информация обаче, че няколко човека са се обадили да сигнализират, че жена с детска количка върви по магистралата. Аз пък питам защо полицията не е отишла веднага да види какво става и какво дири пешеходката там.

Ако се беше случило обратното - детето да загине, а майка му да оцелее, аз бих настоявала тя да бъде съдена и изобщо не бих била съгласна с твърдения, че мъката от смъртта на детето ѝ ѝ е достатъчно наказание. Както съм на мнение, че онзи, чието дете загина, возейки се в скута му, също трябва да бъде съден и да излежава ефективна присъда. Ей така, за назидание на околните, ако щете. Барем се влее малко акъл в нечия глава.

# 163
Често съм виждала детски колички ,които се използват за намереното в контейнери .Не бих си помислила ,че има бебе в количката.
Бих решила ,че е клошарка .
Касита ти ако искаш за светица я обявявай и изкарай всеки друг виновен "държавата " или "обществото" най -лесно е пък и е съвсем нормално в държавата ни .
Това ,което е направила наистина е безумно тъпо .

# 164
Имала е и решение от ТЕЛК, защото имала големи проблеми със зрението....
Познавах жената задочно. Според мен е имала и психични отклонения.
За пресичането на магистралата - нямам думи ooooh!. Освен, че трябва да пресече 2 платна в едната посока, трябва да прехвърли 2 мантинели, после пак 2 платна в другата посока. Ми, да се беше върнала, отбивката е на 40м сигурно от магистралата... Tired

Общи условия

Активация на акаунт