Слънчице, курорти и море , Майското дете дупето пече! - Тема 19

• 39 728
  • 737
  •   1
Отговори
# 105

Другата седмица с Рая ще сме ученички в краша. От сега ми се е стегнал корема... Confused В тази връзка, благодаря на всички за изказаните мнения. Дано да се приспособи бързичко. Praynig

какво е краш??? май съм изпуснала в постовете newsm78

# 106
Аууу,много хубав Филип Heart EyesАз май за първи път го виждам,мнооого е сладък!

Днес с Ина ходихме на музика за деца,всички бяха по-големи от нея,но се вписа някак си.Освен накрая,когато реши,че ще суче hahaha
За ниския хемоглобин-доки е в отпуска,заместничката предписа някакъв сироп-Флорадикс Киндервитал.Още не съм го разучила,за да преценя дали ще го купя.

Бисквитче,дано всичко е наред HugМного добре знам как се чувстваш,преди две години Ева я налази кърлеж и щях да се побъркам.Две седмици след това изби обрив по цялото тяло и нито един лекар не успя да го идентифицира,стоя два месеца и изчезна.Аз,разбира се,непрекъснато обвинявах кърлежа и повече себе си,че не съм предвидила опасноста Embarassed

# 107
Здравейте, момичета!
Имам важно запитване - моя приятелка има Хашимото и напоследък много се е влошила. Дъщеричката й е на 6 месеца и моята приятелка е ужасно притеснена за нея. Иска да я заведе на детски специалист, но в Бургас няма такъв. Много ви моля, ако някой може да ми помогне с координати на такъв д-р, независимо в коя част на България е, ще съм ви МНОГО благодарна.
Писах преди време на Спасдиди, но тя явно не влиза...

# 108
  • До морето :)
Не съм ви чела, сама да споделя, че изследванията горе-долу ми са добре. Да започваме бебеправенето и ако до Нова година не се получи, тогава да се срещна с доктора  Mr. Green

# 109
Лече,браво за резултатите,и късмет с бебеправенето.Сега е момента да се стегнете и да направите едно МАЙЧЕ 2013.

Гери   bouquet за успешното хранене на Еди.

Мариела тая сутрин изяде половината попара и непожела повече,а после опатка една принцеса с яйце и праскова от компот.

Мариети,мерси за рецептата за Странджанка,може да тествам някой път.

Мариела днес следобяд ще я водя на ортопед,заради това стъпване с едното краче,което не ми харесва.Стискайте палци да не е нещо сериозно.

На мойта клавиатура не се получава ѝ със Shft+ь

# 110
  • гр. София
Здравейте, момичета!
Имам важно запитване - моя приятелка има Хашимото и напоследък много се е влошила. Дъщеричката й е на 6 месеца и моята приятелка е ужасно притеснена за нея. Иска да я заведе на детски специалист, но в Бургас няма такъв. Много ви моля, ако някой може да ми помогне с координати на такъв д-р, независимо в коя част на България е, ще съм ви МНОГО благодарна.
Писах преди време на Спасдиди, но тя явно не влиза...

Здравей,
От поста ти не разбрах кой се е влошил - твоята приятелка или бебка. Аз съм с хашимото и износих и родих без никакви проблеми. Аз лично се следях при д-р Начев от ендокринологията в София ( намира се в приземния етаж на Майчин дом). Мога да ти изратя моб. му телефон на лични. Надявам се твоята приятелка не е спряла да си е пие хормона - не се спора нито при бременност нито при кърмене. Ако нещо друго те интересува - питай

# 111
И аз съм с Хашимото, отключи се след първото раждане, или поне тогава ми го откриха.. Иначе - бих ти препоръчала да я види класически хомопт добър в Бургас, информация в нета има много.. поне з Варна знам добра такава, вероятно и в Бургас има. В момента от известно време не пия хормона, който трябва за да се поддържам в норма, а само с хомеопатия успях да вляза в някакви граници.

# 112
  • Айтос/Бургас
Майчета,не съм чела и не мога да се включа адекватно.Влизам,за да покажа с огромно закъснение нашият подаръk от Люба за рождения ден на Калоян.Имах проблем с апарата и затова чак сега.  bouquet

Много,много благодарим на Люба-ние все още не го ползваме по предназначение,щото не можем да вървим... Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 22:30 от zlatttka

# 113
Опала.......... влизам само да кажа, че катуна беше преместен успешно у дома!
Оцеляхме ... всички  Mr. Green
Отивам да пускам перални и да се опъна на дивана! Довечера ще разказвам повече!

# 114
кво праЙте бре банда Mr. Green

честно да си призная това ми е един от малкото моменти,в който изобщо не ми се пише У темата...първо - занимавам се с басейни с "дупки" и без дупки,второ - имам много грижи в работата и трето - загубила съм си вдъхновението отвсЕкъде Mr. Green

ще ви мина набързо и ще бегам Naughty

Галке,кво мазило за след слънце бре жена,аз по време на слънце още не съм почнала да мажа Mr. Green в интерес на истината вчера мазнах за първи път и дет се вика съм уцелила бинго - в най-горещия ден Crazy дадох си начален старт,така че вече ще примазвам преди излизане Mr. Green

кви са тия бактерии при Мариелката Whistling дано да е станала някаква грешка Naughty повторете изследването обезателно Peace имала съм такваЗ гад в урината - едва се отървах от нея  Twisted Evil

а иначе е същата садистка като В. Mr. Green като ме удари някой път,започвам да се правя,че ревЪ и той ми маха ръцете от очите(нали съм ги покрила нарочно)и се хили като пача Mr. Green

Муше,голЕма почивка му ударихте вие бре...нЕма ли да се прибирате вече,не ви ли е така леко неудобно Mr. Green hahaha и аз съм въоръжена с лейка,кофа,лопата,гребло и сито за морето,така че се надявам и при нас да се тачат Naughty

Нелли
Hug Hug Hug добре сме вече,но сме целите в пъпки...да се надяваме,че са от претопляне,а не някви АД и прочие екстри Mr. Green ще трябва да се ходи И на дерматолог Mr. Green

Тони,успех в адаптацията Hug

уффф ма Нелке,все едно моите мисли си пресъздала Mr. Green все си мисля,че не му обръщам достатъчно внимание,ама то не че е лъжа де...накрая ще си спра нета и ще мирясам Twisted Evil ама пуста работа без нет никва не мога да я свърша,иначе досега да съм му дръпнала кабела Mr. Green
Скрит текст:
на всичкото отгоре съм се вкарала във филма,че няма да проговори скоро.моя племеник в момента е на 2 и 2 месеца и не иска да говори Confused лекарите казват,че не му е говорено достатъчно на това дете и не е учено на нищо Mr. Green разбира всичко,а като иска да каже или да му дадат нещо,го сочи и вика "ЪЪЪ" трябвало да се говори много на децата,като ТВ не изпълнявал тази роля Mr. Green
за изследванията - супер!стискам палци за успешно бебеправене Hug

Мариетке
,виждаш ли,че нещата се нареждат в твоя полза Naughty много се радвам за теб,чакам да чуя как е минал първия учебен ден за Мариската Wink

хахаха,Джиджи,ти не си смогвала да изчетеш докато мен ме нямаше,сега не ми се мисли кво ще е Crazy прескачай за по-лесно и да не ти пука Mr. Green

Жени,едно доуточняващо въпросче - вас има ли нещо,което да ви прескочи Mr. Green бързо излизане от "дупката"(хмм,тия дупки,тия дупки... Mr. Green)

по въпроса за закуската - кви пастети,кви лютеници бре хора Crazy попара му е майката Mr. Green hahaha в интерес на истината не съм давала никви филии с тва и онова Naughty
по този повод и аз с въпрос:
какви са тия филии - обикновен хляб или сухари,или препечен обикновен хляб?

Джейкова,нЕма такъв филм за тая ваксина Naughty това се води една от най-леките от гледна точка на вдигане на Т. Peace(предполагам,че вече си се убедила сама Naughty)

как се справям с жегата - никак,тя се справя доста добре с мен Mr. Green все си мислех,че до юли може да изкараме без климатици,но нЕма ме огрее(всъщност то май прекалено много ме нагря Mr. Green)

Шени,стискам палци с Алейни всичко да е ок Praynig имам същите притеснения в момента с майка ooooh! на всичкото отгоре,решили с татко да се правят на специалисти,махнали кърлежа и изобщо не потърсили лекарска помощ,нито пък има поставена инжекция....абе луда работа...сега се моля да не я затресе няква треска до към 21-ия ден Praynig

Гери
,браво на Едика Hug абе ти кво все се оплакваш,че не яде,а като го гледам на снимките бая солиден мъжага е Sunglasses

абе добре бе,аз ли нещо не вдявам ... ако смея да запитам вие по кое време на деня точно я давате всичката тая храна????

аз имам 3 хранения от кухнята,ПОПАРАТА Mr. Green и АМ преди лягане - междувременно бисквитки,солети и плодове(банан,ябълка,череши) Naughty в кой точно промеждутък да дам салати,принцеси,филия с нещо...???
аааа по вашите писания излиза,че си държа детето гладно Crossing Arms

Мариетке,в нета много хвалят доц.Богдана Василева за детски ендокринолог Peace(и аз точно не разбрах обаче ти за кой точно търсиш Crazy) Иначе Начев и Тодорова са едни от най-хвалените за "дърти" Peace(всичко това е У София Naughty)

хмм,Мартето ми се губи по тъч линията,ама шЪ я видим ние тая работа Naughty

Фифо и Калоян са много готини  Heart Eyes големи момченца вече...

ДесиШиша,при някои от семейството има ли проблем с Hb?ти жълтък,месо даваш ли?на 6-месечните изследвания как бяха нещата Thinking

П.П.тФа ми беше минаването набързо,кво ли щеше да е ако беше бавно Mr. Green

# 115
  • До морето :)
Lussy, аз филийките ги давам сутрин, за закуска. Ако е намазана - давам най-обикновена филия хляб. С яйца и сирене или с кашкавал - пак обикновено филии, на фурна Simple Smile

# 116
За филиите съм написала аз, понякога сутрин, понякога вечер с още нещо. Гого не яде попари, кус-кус и овесени ядки, доскоро беше на плодово пюре. Напоследък бях спряла кухнята, та едвам смогвах да му приготвям нещо, ама след морето пак ще поръчвам. Една мазнотия ми бяха дали последния път, ама ще си избираме, другото общо взето е добре.
Краш е детска градина.
Аз цял ден приготвям багажа, то с Гого един час не оставам чиста, та като никога ще взема и повече дрехи за мен. Да ни стискате палци да успеем със забавленията в колата. ще тръгнем най-късно в 4.30, за да може господина да поспи поне до В.Търново. Приготвила съм и  нови играчки, дано да мине номера.
Чух се с докторката, искам да нося нещо с мен против разстройство и повръщане, ама дано не се налага да го ползваме.
Нямам време за повече, до скоро, а с Дани вероятно и ще се видим. Hug

# 117
Люсии, ние имаме 6 хранения  ooooh!  6.00 часа АМ (не го отказва и това си му е  Whistling), после закуската - попара, кус-кус, сега и филийте навлизат, или кисело мляко с бисквити и овесени ядки, нещо таквоз, после обяда, после следобедната закуска, после вечерята (която напоследък не я тачи нещо) и накрая заспива с 200мл АМ  Mr. Green между временно плодове когато и каквото успея да му дам да си хапне.... давам му плодовете той сам да си ги яде, ако не иска ги хвърля...

Ей днес следобед  тръгнах да го храня един кисел правих с овесени ядки и почнах и тиквички да пържа (за вечеря за нас), тааа почнах да го храня ама станах да си обърна тиквичките, и човека започнал да се самообслужва сам, такова мазало стана, но вместо да изпадна в ужас, го насърчих и го оставих да се храни сам, кое в устата, кое по лицето, ушите, косата, краката отиде, луда работа, от време на време му помагах, но бяхме много щастливи и двамата, след това се измихме и бяхме супер доволни и двамата!  Mr. Green

Тоя месец сме качили само 100гр  Rolling Eyes Вчере се мерихме и сме 11 кг и някъде около 78см.

Муше, айде добре сте се завърнали да ти кажа и тук!  Hug

# 118
Хайде, добър вечер и от мен  sun
Отворила съм си една  beer2 и сядам да ви видя как сте, що сте  Sunglasses

Завърнахме се днес по обяд тримата - живи и здрави  ......... и препечени  Sunglasses
Както ви бях писала, почивката на 100% беше за Максито- то не беш моренце, басейнче, разходки, пясък- голям кеф. За мама и тати почивката беше по обяд докато спи или вечер пак като спи. Иначе мъкнене (не на Максито  ooooh! за щастие) а на разни кофички и чудесии беше доста, то къпане, преобличане, подсушаване.........голяма хамалогия ви казвам. Но като цяло си заслужаваше. Първите 2 дни (когато не беше толкова горещо) духаше и не ставаше за водата и беше голяма драма. Няма земна сила, която да го накара да не влезе във водата, или да не изяде пясъка от плажа!!!
Сега по същество да дам някои практически съвети към всички, които се отправят за първи път към морето на почивка- носех една торба голяма с играчки за плаж- ненужно! Трябват 2-3 неща евентуално и естествено някакво басейнче(възможно най-малкото) че и голям носех, но не го надухме. Колкото да има някаква локвичка да се плиска вода! Дрехи също предостатъчно- за щастие почти през цялото време бяхме по бански, та не ги носихме много. за яденето- носех доста неща, но въобще не съм си играла да правя каши и попари и т.н. Сутрин на закуска каквото дават измислям нещо в движение, за да не губим време от плажа Simple Smile Удобно е да е нещо в буркан ако ще се носи, да е лесно да се отваря и дава веднага. Лекарства също носех.  

Сега да се включа по темите:
Филийки съм давала с яйце и сирене, и с лютеница (домашна!). Пастети не ядем, маргарин също.
Лосион за след слънце не съм го мазала, но се наложи ние с ММ да си купим да се мажем, че се изпържихме яко. Та, ако го препека и Максито, може и да го намажа, но първо бих ползвала Пантенола.
За мазането за комари и кърлежи- преди да тръгнем гледах в БИО магазина до нас някакъв спрей- беше с билки и ароматни треви. Не знам дали ще действа, че не беше и много евтино, за да го взема просто така да пробвам. Сега на почивката имаше огромни комари, но Максито не е нахапан. Освен Женито друг не каза за тези мазила нищо. Дали за ефикасни  newsm78 Иначе няма да мажа с други неща за сега. Шенка, стискам палци Алейни да и няма нищо.
Мариети, ти ме разбиваш- с Мариска на лекции. И аз чакам да разкажеш, но като нма къде да я оставиш.......
*milly* , лек път  car003, дано да спи както си го планувала. При нас нямаше проблем спа през цялото време, но и пътя беше само 2 часа. Пътувахме по обяд.
ДесиШиша, и аз не съм пускала изследванията. По принцип бях почнала да му давам водорасли за желязото. На 6мес не беше с много висок(а беше захранен с месо и кърмен все още), та реших да го подсиля сега. Но ги забравих като тръгваме, та сега тази седмица продължавам и после ще пусна. Аз съм сигурна, че ще има ефект, но да видим какъв.
Бях писала аз, когат ми се затри поста, в кое училище записа Ева?
Нелка, за терзанията за говоренето и играенето. Сега 5 дни -искам не искам, играех нон стоп с него. И аз съм си го мислила, но вкъщи и аз обикновено гледам да свърша нещо когато се е заиграл. То според мен повечето това правим. Аз например не пея песнички (не ги знам, а и не ми идва от вътре), на игри обичам да играя, но някак си ми се иска вече по-осъзнати игри, а не на тези, на които сега се ОПИТВАМЕ да играем. Но именно с такива игри научава нови неща- да ми подава топката например.
Успех с бебеправенето!
Тони, сигурна съм, че Рая ще привикне бързо към новостите. Наистина трябва да я научиш на основните неща - за вода, до тоалетната и т.н. Моята приятелка, когато се преместиха във Виена детето беше на 1.5год. започна с една жена просто да я гледа и играят и да я научи на тези основни неща, да си поиска нещо, за вода, до тоалетната, да могат да я разбират. Сега е на 3год, ходи на градина от половин или повече (не помня). Сега когат бяхме там пролетта, чух как тя говори много по-добре немски от другите деца в градината.
Сигурна съм, че и Рая бързо ще се приобщи и ще те смайва с всеки изминал ден.
Гери, честита първа изядена филийка. Хайде да се виждаме, че да го нащипя този Еди, защо така е спрял да яде!

Ох, дали имаше още  newsm78 Чакайте да пиша и в темата за срещата, разни актуални въпроси Simple Smile

# 119
Муше, благодаря ти. Както и за съветите. Аз тъкмо бях тръгнала да вадя от големия плик с играчките. А за храната се надявам да похапва от това дето има, само за следобедна закуска съм взела, както и мляко и сокове. Пък да видим. Иначе е ясно, че почивката е за детето. Wink Пътя ще си е поне 6 часа за нас.
Мариети, много си смела, дано Мариската да кротува там.
Калоян е много сладък.
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт