Слънчице, курорти и море , Майското дете дупето пече! - Тема 19

• 39 716
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
На мен лично Аутан ми е помагал много против комари, щот много ме хапят  Mr. Green Но доколкото знам не става за деца. Сега видях че имало Аутан Джуниър  ама пише за деца под 2г да не се използва  Crossing Arms
http://apteka.framar.bg/30005161/%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BD- … D0%B5%D1%86%D0%B0

# 91
Като стана дума за хапещи същества да си покажа и моето:
Скрит текст:

# 92
Марте,  bouquet На патерици Embarassed Embarassed Embarassed
Честит рожден ден на мама Поли! Бъди жива и здрава, много спокойна и вдъхновена за живота, който те очаква!Пожелавам ти семейна идилия, вълнуващи пътувания, професионална реализация, много спокойни мигове и едно братче на Тиянка! bowuu  bouquet

Честита годишнина на Жира и на Хера!Мили момичета-моите искрени пожелания към вас са да сте все така влюбени, както в деня на сватбата си, да се подкрепяте за всичко и да изминете заедно земния си път!Наздраве!  bouquet Hug

# 93
Яяяя мойто дети - не мога да го накарам да яде такива неща... никакъв интерес няма това дете, слагам му на плота сам да си ги вземе като не иска да му слагам в устата и така не иска... подавам му кашкавалче бе - тц... ще го кара на кус-кус, мляко с бисквити/овесени ядки и попара до 1 клас сигурно  ooooh!
май сбърках някъде ама къде ли... newsm78

Шени, дано всичко е ок след ухапването!!!
В Пазарджик майките постоянно ми правеха забележка да не го водя по тревата малкия, понеже имало кърлежи... тук във Варна пръскат, даже ето днес в нашия парк в квартала пръскаха и имаше табела, та се метнахме към морската градина.
Въпреки това пръскам/мажа с лосион на Бочко против тез гадини - комари, кърлежи и незнам си кво...

# 94
Това, което аз съм проучила до момента и което е съвместимо с хомеопатични примерно и ползване  от малки деца е масло от цитронела - натурално и естествено.
Аутан и други против кърлежи.. не съм 100% убедена, че действат. не че цитронелата ще подейства, ако има някакво гнездо от кърлежи, ама поне риска се намалява.
Шени, за изследване се носи в центъра по заразни и паразитни болести - 9 лв/бр. За повече бройки правят отстъпка понякога  Mr. Green

# 95
Аааааа, Нели, принцесите с кайма нямат нииииищо общо с нашите си странджанки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ммммм, много ги обичам и винаги като ходя в Бс си хапвам  Crazy
Бисквити  Shocked много гадно... дано нищо й няма  Praynig Praynig Praynig

Мариса винаги е обичала да се къпе, но откакто са започнали жегите, само като види, че я водим гола към банята и започва едно диво хилене и подскачане! Много се кефи детето и не й се излиза от коритото!

Днес имам 6 по английски!  Sunglasses Преподавателката беше удивена как се справих с едни трудни упражнения и ме похвали!  Flutter

Утре на упражнението по Политология съм говорила с преподавателя да не ходя и да ми даде заверка - обясних му, че няма кой да ми гледа детето. Но по Човешки ресурси на лекцията доцента много държал на присъствие... ами като е така, ще отида с Мариса. Като не му изнася - да ме пусне  Mr. Green Само дано не е твърде горещо, че не искам да го тормозя детето... Та така, да знаете, че Марисчето утре пак ще е с мама на лекции (последния път беше в коремчето, а сега ще наблюдава всичко от близо Laughing Laughing). Сигурно ще ме помислите за побъркана, но друг избор нямам  no

# 96
Мариети,Нелка,издайте тайната на тия Странджанки.
Аз като малка изобщо не ги обичах и ги отбягвах в стола на закуска,но сега редовно си правим у нас.Смесваме каймата с яйце и подправки,мажем филията с масло/маргарин и отгоре сместа.

Страх ме е да  дам на детето още кайма,краставици и домати,а виждам,че някой вече са дали,освен да му дам да опита,днес купих доста вкусни зеленчуци за салата.

Кърлежите са много неприятни.Дано на Али и няма нищо.Те в София уж пръскат,ама знае ли човек.

Само да кажа че млякото на Бочко против слънце ми боядиса и захаби едно боди,много ме е яд  Sad

Иначе слънцето и водата верно доста ги морят.Преди обяд Мариела изкарва около  1ч в басейна(без дупка) на терасата на шарена сянка и после едвам обядва и заспива като пън.
Днес излизахме и с количката,защото исках да напазарувам някой неща,и тази вечер заспа по рано от преди.
Аз като лоша майка има дни,в които хич неизлизам,мързи ме,размазвам се в тая жега и затова играем на терасата пак на въздух и слънчице.

П.П. Забравих да отбележа Фифо...зъбчо сладък.

П.п.Мариети,чакам да разкажеш за утрешното посещение в университета с Мариса.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 23:12 от danaq_lv

# 97
  • До морето :)
Мариетка, много правилно си го измислила и съм 100% убедена, че ще те пуснат с нея, само дето ще те разходят  Sad Ама и утре го дават по-хладно, така че - споко

Шени, много неприятна ситуация. Тука уж пръскат, дано да има ефект.

Гале, по същия начин ги правя, но без маслото/маргарина. Имаме си истинска кайма, така че се чудя какво още чакам, че не съм направила  newsm78 Иначе аз й давам само домашни неща. Това е един от плюсовете на село  Mr. Green (минусите няма да ги изброявам)

За нас - утре за първи път ще ядем от кухня. Дано на Ели да й хареса. Кофтито е, че ще взимаме от на майната си храната, един квартал на Бургас (на 4 км. е от нас) и е всекидневно разкарване. Аз обаче нямам възможност да ходя, страх ме е да возя Елена, а нямам на кого да я оставя. Та с едно майче ще се комбинираме, от нея взимането, от мен - парите за бензина.
От септември вече ще си взимаме от тука.

# 98
Нели, добре, че все пак сте намерили решение за кухнята. За септември сигурно ли е, че ще има при вас?!

Даная, странджанките представляват: филия намазана само с кайма и се пече на скара, като се слага откъм страната с каймата върху скарата - не знам дали правилно го обясних  Rolling Eyes

И става едно невероятно ухаещо и вкусно нЯщо  Whistling
После се поръсва с чубрица, шарена сол или се намазва с лютеница - кой както го обича!
Вкуса е много различен от принцесата с кайма, заради начина на печене  Wink

Колбаси, кайма и месо от магазина не давам на детето. Купувам домашни пилета от познати със село. Яйца също домашни. Още не съм давала белтък - дали да пробвам скоро?!  newsm78
Салатка честичко си хапва - зеле с моркови, краставици, домати, марули... обожава ги  Crazy Педи ми каза, че мога спокойно да давам сурови зеленчуци.

# 99
  • при палмите и алигаторите,FL
Тра ла ла , ей ме на

Хоупова, сега осъзнавам що го криеш тоз Филипо, той е прекрасен , много е чаровен Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Млечният крем го спретнах, благодаря ви дами за рецептите тук и на лични  bouquet  bouquet  bouquet. Направих го така : 1л мляко+6сл захар завряха и после добавих 5сл. брашно+2сл ц. нишесте + малко течна ванилия, станаха супер, сега тортето стяга в хладилника и за утре закуската е готова  chef bowuu  chef

Да кажа за принцесите с кайма , аз ги правя така кайма+яйце+настърган кашкавал+подправки , Мончо не е яла, но Сончо ги обожава+ аирянец.

По обсъжданите теми , кърлежи, бълхи,комари и други хАпющи твари не знам какво да кажа. Ние живеем н атопло и целогодишно почти се борим с гадовете, кърлежи поне няма, обаче комари произвеждаме и за износ Confused. Миналата година Моник някак я опазвахме и не сме я пръскали с нищо, тази година закупихме едно OFF, дето не ми се иска да я мажа с него, но май ще се наложи. Сутрин, вечер изобщо при разходка клепам слънце защитен, сега и това чудо, ами кое да сложа първо противокомарното или противослънчевото #Crazy. Другият вариант е да ѝ взема едно http://cdn.discountqueens.com/uploads/2011/05/off-clip-on-coupon-272x300.pngтакова и да го закача на гърбинката ѝ да си го носи и да я пази, обаче осъзнавам че това звучи абсурдно. В дилема съм  newsm78, обаче ще отцелеем.

Докато съм се сетила, някой питаше по напред как се стига до ѝ, при мен е Shft+ь, от кога се каня да го напиша и все забравям.

За повече бройки правят отстъпка понякога  Mr. Green

- кажи ми че не го знаеш от личен опит, молим ти се  Shocked

Да сложа закуска , а? Thinking newsm78
 една собствено производство
Скрит текст:

и една от чичко Гугъл
Скрит текст:

Днеска по някое време се сетих че Бубето вече трябва да е във Варна, дано са пътували добре и чакам снимков мАтрял от РД на Ралфи Hug

Лека нощ

# 100
  • на североизток
Хоупи, Фифо е прекрасен! Голям сладур Heart Eyes

Бисквитка, много неприятно. Дано нищо да няма. Много ги мразя тези гадини. По принцип съм ползвала Аутан Джуниър и имаше ефект при големите деца. Сега ще видя нещо подходящо и за Ния.

Мариелка, браво! Страхотно се справяш Hug И Ния така обожава къпането в жегите - само като разбере, че отиваме към банята и започва да крещи.

Ей, страхотни тези закуски.
Нанди, благодаря ти!

# 101
  • София
Привет.Сега се сещам че мога да дам филия със сирене Крема.А масло също -аз имам домашно.За лютеница не съм се сетила.Благодаря за вариантите които дадохте.Днес отново бяхме на попара,но последните 2-3 дни Дани нещо няма апетит.Може би е от жегите,то и на нас не ни се яде.

# 102
  • Варна
Яяяя мойто дети - не мога да го накарам да яде такива неща... никакъв интерес няма това дете, слагам му на плота сам да си ги вземе като не иска да му слагам в устата и така не иска... подавам му кашкавалче бе - тц... ще го кара на кус-кус, мляко с бисквити/овесени ядки и попара до 1 клас сигурно  ooooh!
май сбърках някъде ама къде ли... newsm78

Оф, Гери не ме отчайвай ся... ако ти си сбъркала, то незнам аз какво да кажа... мойта нито попара, нито кус кус яде... на закуска само каши и плодови пюрета ядем още и от време на време някой друг банан... това е! Всичко друго се плюе и следва такава физиономия все едно л.....о съм й дала  Sick Тез 12 зъба за кво са й въобще незнам като  изобщо не дъвче, гълта като патка и от най-малкото се дави и повръща. Още ядем храна 1ва група от кухнята, щото инъче ще трябва да се прибирам специално да й го пасирам  Crossing Arms

# 103
Леле, Шени, сега чета перипетийте ви с кърлежите. ooooh! Дано изследванията на Алейна са добри. Praynig

Норе, те и тук пръскат за кърлежи и комари, но покрай тези канали си е рай за тях. Все още кърлеж не съм намирала на децата и дано са далеч от нас, че и ние сме само по паркове и детски площадки. ooooh!

С Рая в София съм ползвала един препарат на Chicco против комари и имаше ефект, но не знам дали би помогнало против кърлежи. newsm78

Гери, чудесно е, че оставяш храна на Еди на достъпно място - все някога ще посегне към нея и ще си отхапе...няма да гладува, я? Wink   

Другата седмица с Рая ще сме ученички в краша. От сега ми се е стегнал корема... Confused В тази връзка, благодаря на всички за изказаните мнения. Дано да се приспособи бързичко. Praynig

# 104
не мога да не си похваля гарджето - успяхме да изядем половин среда филийка със кашкавал днес сутринта... много доволна останах! Сложих му парченца на плота, сложих му другата половина цяла, че както иска така да яде и една чинийка в нея едно, две парченца. Както иска така да яде... и го оставих,  започнах да си хапвам моите си филийки ииииии той започна да чопне от парченцата ,и айдеее напъха в устата, едно, две, три, после малко водичка, айде още едно, две, три и така Simple Smile  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

Общи условия

Активация на акаунт