Слънчице, курорти и море , Майското дете дупето пече! - Тема 19

• 39 711
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
А бе момичета, това мойто дете е не иска да яде филийки с яйце и сирене, пробвах го ама уви... вие как ги научихте вашите деца?

# 76
Аз съм давала принцеса с яйце,сирене и кашкавал 2 пъти. Гери, чупя парчета и давам или оставям на плота на столчето.

# 77
Здравейте.Имам питане-На последната консултация докторката каза че мога да давам филийка за закуска,но нямам си на идея с какво му дам подходящо за възрастта.някоя мама дава ли и с какво.
Маргарин и пастет мисля че му е рано още.

Тук се придържам към мнението на djidjonka! Не мисля, че пастет е подходящо да се дава на деца, то и за възрастен не е добре - за маргарина пък съвсем.

Нико понеже се храни сам и естествено яде доста филийки намазани са какво ли не. Правя му запекани с кашкавал и яйце и сирене - тези стават като банички и те и двамата ги ядат. Правя и домашен пастет от какво ли не също, включително и авокадо с извара. Има доста рецепти за мазане на филийка и в темата за Захранване, водено от бебето.

# 78
Филип яде печени садвичи със сирене, с кашкавал, с шунка. Аз не съм фен на сандвичите с яйде и не давам. Пастет също не. Маргарин - тц! Яде и баници - от полуготовите със сирене, със спанак. Правя и домашни бутер банички , който хапва с кеф. Тях ги пълня със сирене или с шунка. Даже и с един вид луканков салам ги яде.

# 79
Гого похапва сутрин препечена филийка със сирене, с кашкавал. Много обича. Може да е намазана с масло, ама засега не слагам. Обича и домат със сирене и жълтък на филийка. Туй е към вечерята понякога. Пастети, салами, маргарин не смея да давам. А за лютеница се чудех, ама нямаме домашна, сигурно има някоя без консерванти?

# 80
  • До морето :)
За филийките - правя с жълтък и сирене, режа после корите, че много твърди стават и накрая 1 филийка на 6. Слагай й ги на стола за хранене, тя яде колкото иска. Правя също с кашкавал прицеси или мажа филийки с масло, режа й отделно кашкавал и краставица. Скоро ще й направя и странджанки (по ваше му - принцеса с кайма  Mr. Green )

Мариетка, сигурна съм, че ще се справиш и с тази задача, само не се преуморявай  Hug

Тони, знаеш, че децата учат бързо. Сигурна съм, че Рая скоро ще те изненада с напредъка на езика. Аз бях на 4-5 години като отидохме да живеем в Чехия. След 2-3 месеца го знаех идеално, без да съм ходила на училище или градина. Така че, не се притеснявай!

Въпрос: КАК СЕ СПРАВЯТЕ С ЖЕГАТА? Климатици няма смисъл да пускам, имаме само в хола и спалнята, а всички врати са отворени заради Елена и просто нищо няма да охладят. Къпем се по 3-4 пъти на ден, гола е, само по памперс, но одеве я видях, че са й избили пъпчици от топлото. Все е потна, с 2 косъма и половина сме, но все са мокри. Поне вода лочи цял ден.

# 81
Филия с масло и кашкавал съм дала и аз, също и с масло и краставичка, много в вървежна. Пастет от авокадо и извара - също се приема много добре. От тестените - питки, поачи с пълнеж от сирене и кашкавал без ядки и семена. Колбаси не давам никакви и по никакъв повод Naughty
Много горещо, никак не ми се пише. Иначе сме добре, освен че в събота ни ухапа кърлеж ooooh! Сега се следим, оказа се че трябвало да занеса самият кърлеж за изследване, ама като не знам...И от Пирогов не ми казаха. Само ме питаха искам ли го. Като ги попитах за какво ми е вдигнаха рамене. Сега на 20тия ден от ухапването ще трябва дая водя за изледване на антитела за Марсилска треска и Лаймска болест Cry. Изледванията за годинката не съм се натуткала да ги пускам ooooh!
Хайде, лека и прохладна!

# 82
Ауууу, кърлежи!!!! Моят кошмар! Стискам палци всичко да е ок! Защо не пръскат в БГ против тея гадове, бееее?????!!!!!!!!!!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Тука няма жив кърлеж!  Close

# 83
А в София са плъзнали навсякъде гадовете...Страх ме е да вляза в парк или градинка, вярвате ли ми?

# 84
А в София са плъзнали навсякъде гадовете...Страх ме е да вляза в парк или градинка, вярвате ли ми?
Ужас, ужас, ужас!!! Няма ли някакъв препарат, с който да се мажем превантивно, който да ги гони?
Ето това пише, че е и против кърлежи. Но едва ли става за деца под 2 години  Rolling Eyes :
http://apteka.framar.bg/01004149/

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 19:13 от Норе

# 85
Доколкото знам, няма лосион, който да е ефективен срещу кърлежите. Има грични и лепенки. но май и те не вършат работа...Ако някой знае за сигурно предпазно средство (освен стоенето у дома) да сподели. Аз бях питала и по-рано де, но тогава никой не сподели за ефикасно средство за предпазване.

# 86
Шени, със сигурност има такова средство, аз съм ползвала , но върху куче  Laughing Laughing Laughing А ти защо се съмняваш, че това, което съм показала ще действа? Пише изрично, че предпазва от кърлежи. "Защитава ефикасно от ухапвания на комари, кърлежи, бълхи, мушички, конски мухи и други насекоми."

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 20:02 от Норе

# 87
Защото моя приятелка го е ползвала и каза, че въпреки това я е налазил кърлеж newsm78 Затова не съм го купила. А ако чуя няколко гласа "за" въпросното нещо веднага го вземам...Или да я намажа малката с кучешките лосиони Joy Joy Joy

# 88
Ние днес бяхме на ваксина, тази която е за 13-я месец, против паротит, морбили и рубеола.
Към сложилите я вече, как се прие от децата ? Вдигнаха ли Т ? Една мама от февруарките твърди, че това било лека ваксина.
Нашата докторка за първи път на тази ваксина каза, че може да вдигне температура след нея. До сега всеки път казваше "не би трябвало да вдига температура, но не се притеснявай, ако го направи". Само веднъж, но не помня точно на коя каза, че може да е малко неспокоен от нея. Сега чак се очудих като каза, че ваксината е малко по-тежка, каквото и да значи това newsm78. За щастие както при предните, така и при тази нямахме никакви неприятни последствия. Пожелавам същото на всички Hug

Днес разглеждах някаква брошурка на Бочко и ми направи впечатление, че имат лосион, който предпазва от ухапвания на комари, кърлежи и др. Дават го и за новородени. Силно ме съмнява да е ефективен, но и аз ще се радвам ако някой сподели за нещо сигурно. Иначе и ние ходихме на пикник (даже 2 пъти) и точно заради кърлежите предпочетохме ботаническата градина до Св.Константин и Елена, или както е известна напоследък - Еко парк. До сега винаги сме ходили по поляните на Аладжа манастир, но заради малчо се притесних за там, че не съм сигурна дали е пръскано. Един съсед сподели, че ходят с децата на една и съща поляна там, като преди това ходи самичък да пръска. Тук във Варна в последните дни на няколко места видях предупредителни бележки, че е пръскано. Дано го правят често. А край нас редовно бащите ходят да пръскат, като предупреждават съседите с деца разбира се.

# 89
Шени, много неприятна случка..Предполагам, че всичко ще е наред, ама си е голямо притеснение.
Аз взех това чудо на Бочко, но нямам никаква представа върши ли работа. По принцип никакъв техен продукт не ми е харесал досега, ама за морето взех..Аутан и Офф със сигурност помагат против комари, бълхи..но имат специфичен мирис.
В южния парк съм виждала табелки, че се пръска.
Уф, бяхме на разходка, обаче много ме напече. Хем към 18ч излязохме и пак е мор. Мае ми се главата сега. Гого от сутринта има тен, сега обаче го намазах със слънцезащитния лосион от ДМ. Слънцето му взима силите, вечер по-рано се спряга за лягане, даже бързаше да се къпе тази вечер, което никога не се е случвало. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт