Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 760
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Да попитам и аз за НПМГ и по специално за физиката, защо е толкова нисък балът миналата година /22.416/ и защо има 7 незаети места след второто класиране? Ние имаме доста по-висок бал и желание имаме за там, но много ме учудва този факт? Не знам, честно казано, как до го подредим спрямо техническите училища. Благодаря Ви, мамички.

За НПМГ вече се писа, че си имат отделен изпит, който се взема *3.
Изпитите им са доста по-сериозни от матурите, така че е нормално
високи оценки там да се изкарват по-трудно и балът да е по-нисък.
Но това са просто констатации на страничен наблюдател  Peace

# 586
  • София
Да попитам и аз за НПМГ и по специално за физиката, защо е толкова нисък балът миналата година /22.416/ и защо има 7 незаети места след второто класиране? Ние имаме доста по-висок бал и желание имаме за там, но много ме учудва този факт? Не знам, честно казано, как до го подредим спрямо техническите училища. Благодаря Ви, мамички.
Причини:
1. Физиката е неатрактивна наука за 7-ци. Прекалено абстрактна и за много ученици трудна и безинтересна. (Това не е така, но тук има други причини, които създават това отношение). Като цяло много малко деца се замислят да учат основно това. И другото, че всеки си задава въпроса - какво ще правя след това със знанията си по физика? и въобще от този род. Но това си част от съвременния живот - да работим с готови продукти и никой да не се задава въпроса "аждаба, това как се прави, как работи?", а то било физика, та физика  Laughing
2. На изпит в НПМГ винаги са най-малко желаещите за тази паралелка. Това предполага, че покрилите минимум необходими знания ( а това обърнато в оценка от 2 до 6 е 3) са напрактика без конкуренция.
Все пак физическата паралелка все още не е закрита, а това е голям +! Децата, които учат там, решават задачи яко и се се кефят! Не им е лесно, но това си е тяхното предизвикателство и се справят.  Hug

# 587
  • София
Благодаря Ви, Ani_neli и Carmela Biscuit, не е чак толкова труден изпита, щом синът ми без грам допълнителна подготовка, само с желанието си изкара 4, но това което казва Ani_neli е вярно - на никой не му се замисля за същността на нещата, а това училище, имам чувството, че ревностно пази този дух, дано не бъркам. Потребителското у нас взима връх във всяко отношение. Не че това улеснява избора, де. Благодаря Ви много.

# 588
  • София
Сега се загледах в статистиките на НПМГ и се оказа, че на физиката са се записали за изпит 90 човека, от които двойките са цели 30 броя, а не са се явили 11 човека. това си е доста голяма отсявка! Трийсет двойки са повече от 1/3 от кандидатите. За географията са се записали 70 човека, и уж не е трудна, ама има пак двойки, макар и две, а 18 човека изобщо не са се явили. Та, само на пръв поглед баловете са ниски, а всъщност доста народ е окапал на тези изпити. По химия са се явили почти 230 чов,ка, а по биология са се явили 300  и има 59 двойки!

# 589
  • София
Дааа, и това е доста показателно ми се струва. Причината е в "нашите телевизори" май

# 590
  • пловдив/дряново
има ли някои от пловдив кодовете на училищата
от къде да ги видя ако ги има някъде

# 591
Simple Smile не бъркам, за съжаление. в 5-ти клас не помня как се казваше учителката, но тя беше най-зле. просто забатачи децата. в 6-ти клас беше едно младо момиче, което трябва да му се признае опита и тази година Ели Стефанова трябваше да се сбори с всички негативи. Много трудна задача.
Съжалявам, че е попаднал преди две години при онази г-жа, но тя беже само 1 година, точно по тези причини. После в 6 клас Генчева си беше учител на място, но напусна по семейни причини. А в 7 клас Ели Стефанова си беше на място!

Дъщеря ми завършва тази година 7-ми клас с класен ръководител Ели Стефанова.Шапка и свалям -страхотен човек и преподавател.Тя дойде преди 3 години от 104 СОУ и пое класа на дъщеря ми.

късметлии! Simple Smile

Kойто успее да влезе , догодина ще е при нея.
Извинете, да попитам и аз нещо - който успее да влезе, означава, че тя ще поеме 8 клас ли?

Извинявай - в работата нямам нет. Не знам дали ще поеме 8 клас , но ми каза , че ще преподава от следващата година на 8-ми клас.

# 592
  • Пловдив
има ли някои от пловдив кодовете на училищата
от къде да ги видя ако ги има някъде

В сайта на РИО Пловдив има всички училища със съответните паралелки и кодовете им.

# 593
  • София
В 73 СОУ 8 клас обикновено се поемат от различни учители. Ели Стефанова преподава освен МАТ и ИТ в среден курс. Тази година поема випуска 5 клас по МАТ и евентуално една, най-много две паралелки 8 клас. По традиция едната паралелка 8 клас се поема от директора, г-жа Запрянова.

# 594
В РИО - София никой не си вдига телефона!!! Защо ги публикуват тогава на сайта си? Sick
Моля ако някой е наясно за следната възможна ситуация:
1. Дъщеря ми е приета в АК - в първите 15 момичета.
2. Намалиха ни таксата, но само с 10%. Това ме отчайва, защото тя много иска да учи точно там, а аз не знам как ще се справим финансово.
3. На външното оценяване има 5.800 по БЕЛ и 5.800 по мат., а в дипломата 6.00 и по двата предмета - т.е. съм сигурна, че ще влезе там, където аз искам, но тя - не иска.
4. Ако избутаме финасово някак си 8 клас в АК /чакайки чудо, за да продължи докрая там/ но понеже не вярвам в чудеса /въпреки че съм настроена положително и оптимистично/, каква опция имаме в 9-ти клас? Т.е. къде би могла да продължи след 8-ми?
Моля, ако имате представа в тази ситуация как се действа - споделете! baby_neutral

В СМГ мисля, че има следната врътка. Пишете СМГ като първо желание. Приемат ви на първо желание, но се записвате не там, а в АК. Фактът, че сте били приети обаче остава и след време ви дава право да се запишете в СМГ. Може да важи това правило и за другите ЕГ? newsm78

# 595
  • Попово
jo_jo, напълно те разбирам и онзи ден точно това обяснявах на един татко, че децата с бал от 28 надолу най-вероятно не са ходили ни на курсове, ни на уроци и техните резултати са си техни резултати, а не на допълнителните усилия на родители да ги бутат да учат, на учители да ги тестват и т.н. Аз специално се възхищавам на деца, които са постигнали своите оценки, благодарение на подготовката си в училище. А резултатите, които си написала са наистина много добри! Браво на децата!

A не мислиш ли, че резултатите на децата, които са ходили на уроци, също са си техни? Все пак те са се явявали на изпита, не учителите им.  И не е задължително да са били "бутани" да учат. Също така децата, които не са ходили на уроци, може би просто нямат амбиции и желание да положат усилия. Не ми звучи особено за възхищение.

Ааааа не, уроците въобще не са гаранция за високи оценки, и обратно, не винаги липсата на частни уроци и школи, означава нисък бал. Ние сме живото доказателство. От малък град, обикновено ОУ, нито един частен урок и бал над 34. Според повечето хора този бал е супер и ще стигне за където поиска във Варна.
С частни уроци или без тях, децата си имат оценките и те са си техни, трудили са се за тях. Дано всяко получи това което желае. newsm10

# 596
  • София
Дами, ей сега написах съобщение на Емил Кошлуков във Фейсбук, относно формулата за оценяване. Да видим, дали ще ми отговори......

# 597
  • Попово

Когато занесете сл. бележка, че сте се записали в новото у-ще. От старото издават отпускно и го занасяте обратно в новото училище.

Сигурна ли си, Ганис? Ако е така, какво правим ние, които пътя ни е повече от два часа с кола между двете училища? Мислех, че като излязат резултатите и сме удовлетворени, вземаме отпускното и тогава отиваме в новото училище да се запишем...?  Ако си права, аз няма да мога да смогна за тези три дни, които са за записване. #Crazy

# 598
  • София
В РИО - София никой не си вдига телефона!!! Защо ги публикуват тогава на сайта си? Sick
Моля ако някой е наясно за следната възможна ситуация:
1. Дъщеря ми е приета в АК - в първите 15 момичета.
2. Намалиха ни таксата, но само с 10%. Това ме отчайва, защото тя много иска да учи точно там, а аз не знам как ще се справим финансово.
3. На външното оценяване има 5.800 по БЕЛ и 5.800 по мат., а в дипломата 6.00 и по двата предмета - т.е. съм сигурна, че ще влезе там, където аз искам, но тя - не иска.
4. Ако избутаме финасово някак си 8 клас в АК /чакайки чудо, за да продължи докрая там/ но понеже не вярвам в чудеса /въпреки че съм настроена положително и оптимистично/, каква опция имаме в 9-ти клас? Т.е. къде би могла да продължи след 8-ми?
Моля, ако имате представа в тази ситуация как се действа - споделете! baby_neutral

В СМГ мисля, че има следната врътка. Пишете СМГ като първо желание. Приемат ви на първо желание, но се записвате не там, а в АК. Фактът, че сте били приети обаче остава и след време ви дава право да се запишете в СМГ. Може да важи това правило и за другите ЕГ? newsm78

НЕ, със сигурност няма подобна врътка в езиковите. Peace Идват  отделни деца в 9 или 10 клас, но идват от еквивалент на гимназията в други градове от страната.  Тоест дете от немската гимназия примерно  в Бургас , ако се премести в София с родителите си (май се иска доказателство по формата на официален документ, че местенето им е наложително  заради работа), то бива разпределено в 91 НЕГ или 73 СОУ. Ако е от английска - в 1 АЕГ или 2 АЕГ. Ако е от френската - лесно е, тя е една. Нямам идея как инспекторатът решава дали детето да е в първа или втора. Всъщност - досещам се.. Mr. Green

# 599
  • София
Дами, ей сега написах съобщение на Емил Кошлуков във Фейсбук, относно формулата за оценяване. Да видим, дали ще ми отговори......

Вие толкова много сте изписали, че не мога да ви изчета. Затова питам - министерството каза ли най-накрая тази формела. Това същата формула ли е като тази във форума  newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт