Темата ни е поредна, надеждата все тъй неизменна -СЕДМОКЛАСНАТА СТАТИСТИКА!

• 47 861
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Мисля, че вече изпуших от сметки, статистики, ексели, формули, сортирания и сега не мога една проста сметка да си направя.
Аз я правя, разни разбирачи ми казват, че не съм права. Чуйте ме и ми кажете  правилно ли разсъждавам:
Моето момче е с обща оценка от двата изпита 10,428. В обшата статистика за Варна, с натрупване в диапазона 10,250 – 12,00 има 565 деца, което със сигурност значи, че неговата позиция е преди тази 565-та.
Правилно ли мисля, че попълвайки заявлението е достатъчно да изброя желаните паралелки до момента, в който обявеният за тях прием стане 565 общо?
Или с други думи: нали като изброя паралелки с общ прием 565, младежът задължително ще е класиран все в някое от желанията си?
Според мен освен всичко изброено от останалите има още 1  подробност- много е възможно да има деца с по-нисък сбор на оценките, т.е. след вас в класацията, но с достатъчно висока оценка по математика- за МГ тя се утроява и те влизат и се вмъкват пред вас.

# 601
Идват  отделни деца в 9 или 10 клас, но идват от еквивалент на гимназията в други градове от страната.  Тоест дете от немската гимназия примерно  в Бургас , ако се премести в София с родителите си (май се иска доказателство по формата на официален документ, че местенето им е наложително  заради работа), то бива разпределено в 91 НЕГ или 73 СОУ. Ако е от английска - в 1 АЕГ или 2 АЕГ. Ако е от френската - лесно е, тя е една. Нямам идея как инспекторатът решава дали детето да е в първа или втора. Всъщност - досещам се.. Mr. Green

Това беше една от "врътките" по мое време. Да учиш една година в провинцията и после да се прехвърлиш в София, за където не ти е стигал балът.
Как се решава е ясно - както и преди 25 години, нищо ново под слънцето  Laughing
Предполагам, че по същия начин става сега "врътката" с АК.

# 602
Дами, ей сега написах съобщение на Емил Кошлуков във Фейсбук, относно формулата за оценяване. Да видим, дали ще ми отговори......
newsm10

# 603
В 73 СОУ 8 клас обикновено се поемат от различни учители. Ели Стефанова преподава освен МАТ и ИТ в среден курс. Тази година поема випуска 5 клас по МАТ и евентуално една, най-много две паралелки 8 клас. По традиция едната паралелка 8 клас се поема от директора, г-жа Запрянова.

Дано да нямате "късмета" г-жа Запрянова да ви преподава Мат в 8 клас. Тя се вълнува САМО от административни задачи, проекти за набиране на средства и т.н. Взима 8 клас за попълване на хорариум....

# 604
Момичето имам въпрос /може и да е обсъждан ,но не ми се връща назад/ отпусното кога трябва да се получи от у-ще.Сега заедно с др.документи или след като излезе класирането на 26.06.?
Когато занесете сл. бележка, че сте се записали в новото у-ще. От старото издават отпускно и го занасяте обратно в новото училище.
Благодаря ти ganis, явно голямо разхождане ще падне! newsm78
Аз също мисля ,че отпусното се взема след като излезе класирането.

# 605
  • Sofia
Ако е така, какво правим ние, които пътя ни е повече от два часа с кола между двете училища? Мислех, че като излязат резултатите и сме удовлетворени, вземаме отпускното и тогава отиваме в новото училище да се запишем...?  Ако си права, аз няма да мога да смогна за тези три дни, които са за записване. #Crazy
Зависи от училището. Някъде искат отпусното до 2-3 дни след записването, другаде - чак към 15.09.
 М.г. след като се записахме, взехме отпусното от старото училище и детето си го занесе на другия ден самО. Срокът за отпусното не е в срока за записване  Peace.

# 606
  • Попово
Ако е така, какво правим ние, които пътя ни е повече от два часа с кола между двете училища? Мислех, че като излязат резултатите и сме удовлетворени, вземаме отпускното и тогава отиваме в новото училище да се запишем...?  Ако си права, аз няма да мога да смогна за тези три дни, които са за записване. #Crazy
Зависи от училището. Някъде искат отпусното до 2-3 дни след записването, другаде - чак към 15.09.
 М.г. след като се записахме, взехме отпусното от старото училище и детето си го занесе на другия ден самО. Срокът за отпусното не е в срока за записване  Peace.
Някъде прочетох, че при записване отпусното е един от нужните документи. Даже съм си го вписала към необходимите документи. Мисля, че информацията е от сайта на РИО-Варна.

# 607
  • София
Момичета, самоцитирам се, но ми е важно....:

Правя вече 4-ти вариант на заявлението, обаче се чудя и мая тези кодове къде се пишат.
От множеството информация където съм насъбрала имам записани и 7 цифрените кодове на у-щата и 4 цифрените на специалността.
Та сега дилемата ми е в полето  Пълно наименование на училището, профил или специалност от професия  какво се пише, кода на специалността или на у-щето?!?
Съответно същото за полето КОД???

Освен това, ако на първо класиране отпаднат първите да кажем 4 у-ща, поради висок бал, следващото поред по БАЛ ли се класира или като ПОРЕДНОТО по номер от списъка?
Да кажем, че на номер 5 сме писали 73 СОУ Владислав Граматик, а на 6-то -  35 СОУ Добри Войников. Примерно казано бала на №6 е по-нисък от този на №5, но и двата стигат за кандидатстване.
Класирането на детето как ще бъде, по първия нисък бал (№6) или по първия достатъчен (№5)?!?

Много сложно го обясних май...
Дано ме разберете, но ми е важно за подредбата.

# 608
  • Mladost
мисля, че ако ти стига бала за у-ще номер 5 на първо класиране ще е то, а не  номер 6

# 609
  • гр. София
Момичета, самоцитирам се, но ми е важно....:

Правя вече 4-ти вариант на заявлението, обаче се чудя и мая тези кодове къде се пишат.
От множеството информация където съм насъбрала имам записани и 7 цифрените кодове на у-щата и 4 цифрените на специалността.
Та сега дилемата ми е в полето  Пълно наименование на училището, профил или специалност от професия  какво се пише, кода на специалността или на у-щето?!?
Съответно същото за полето КОД???

Освен това, ако на първо класиране отпаднат първите да кажем 4 у-ща, поради висок бал, следващото поред по БАЛ ли се класира или като ПОРЕДНОТО по номер от списъка?
Да кажем, че на номер 5 сме писали 73 СОУ Владислав Граматик, а на 6-то -  35 СОУ Добри Войников. Примерно казано бала на №6 е по-нисък от този на №5, но и двата стигат за кандидатстване.
Класирането на детето как ще бъде, по първия нисък бал (№6) или по първия достатъчен (№5)?!?

Много сложно го обясних май...
Дано ме разберете, но ми е важно за подредбата.

I
Следващото по ред по БАЛ. Ако първите 4 са отпаднали, защото не ви стига бала, а за петото желание ви стига, ви приемат по пето желание.  Simple Smile

# 610
  • София
класира детето по желание 5 и нататък не гледа. Няма значение за системата,ако ще още двайсет училища с по-висок бал да си писала и да ти стига! Класира те по първото, за което има бал, а то може да е най-смотаното, ако сте писали него на пето място.

# 611
Някъде прочетох, че при записване отпусното е един от нужните документи. Даже съм си го вписала към необходимите документи. Мисля, че информацията е от сайта на РИО-Варна.
В Сливен отпусните по служебен път ги препращат по училищата. Миналата година синът ми изобщо не се занимаваше с такива документи.

# 612
  • София
класира детето по желание 5 и нататък не гледа. Няма значение за системата,ако ще още двайсет училища с по-висок бал да си писала и да ти стига! Класира те по първото, за което има бал, а то може да е най-смотаното, ако сте писали него на пето място.

Благодаря ти много!   bouquet
И аз така си мислех, но се разколебах от много четене.

# 613
В РИО - София никой не си вдига телефона!!! Защо ги публикуват тогава на сайта си? Sick
Моля ако някой е наясно за следната възможна ситуация:
1. Дъщеря ми е приета в АК - в първите 15 момичета.
2. Намалиха ни таксата, но само с 10%. Това ме отчайва, защото тя много иска да учи точно там, а аз не знам как ще се справим финансово.
3. На външното оценяване има 5.800 по БЕЛ и 5.800 по мат., а в дипломата 6.00 и по двата предмета - т.е. съм сигурна, че ще влезе там, където аз искам, но тя - не иска.
4. Ако избутаме финасово някак си 8 клас в АК /чакайки чудо, за да продължи докрая там/ но понеже не вярвам в чудеса /въпреки че съм настроена положително и оптимистично/, каква опция имаме в 9-ти клас? Т.е. къде би могла да продължи след 8-ми?
Моля, ако имате представа в тази ситуация как се действа - споделете! baby_neutral

В СМГ мисля, че има следната врътка. Пишете СМГ като първо желание. Приемат ви на първо желание, но се записвате не там, а в АК. Фактът, че сте били приети обаче остава и след време ви дава право да се запишете в СМГ. Може да важи това правило и за другите ЕГ? newsm78

НЕ, със сигурност няма подобна врътка в езиковите. Peace Идват  отделни деца в 9 или 10 клас, но идват от еквивалент на гимназията в други градове от страната.  Тоест дете от немската гимназия примерно  в Бургас , ако се премести в София с родителите си (май се иска доказателство по формата на официален документ, че местенето им е наложително  заради работа), то бива разпределено в 91 НЕГ или 73 СОУ. Ако е от английска - в 1 АЕГ или 2 АЕГ. Ако е от френската - лесно е, тя е една. Нямам идея как инспекторатът решава дали детето да е в първа или втора. Всъщност - досещам се.. Mr. Green

Защо,след като сте наясно,че няма да се справите финансово с АК,не поговорите с детето си.Обяснете му,то ще ви разбере.

# 614
Не съм съгласна с разпространеното мнение,че дете,което не е посещавало допълнителни уроци по математика и български език,не е в състояние да се справи отлично с приемните изпити след 7 клас.
Масово се пренебрегват останалите предмети и усилията на детето се насочват към подготовката за кандидатстване.В 9-ти клас се оказва,че тези деца нямат елементарни познания по биология,химия,физика и т.н.
И понеже,в нашата страна всеки има мнение по всички въпроси...ще изкажа и моето по отношение приема в гимназиите.Би било обективно,ако резултатите от НВО по всички предмети се вземат в предвид при кандидатстване+дипломата на детето.
Така няма да има спекулации с годишните оценки по математика и БЕЛ,а и ще се отчете цялостната подготовка на детето.

За статистиката-момче БЕЛ-5.143,математика-5.535-без допълнителни уроци,първо желание-Руската гимназия/АЕ/-Варна. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт