Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 123

• 103 279
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Благодаря Ванче, Мариета, Лукс, Хулиганка!   bouquet

# 571
  • Бургас/Пз
Честит рожден ден , Дими! Много сбъднати мечти, поводи за усмивки и вкусни торти!

Хулиганка, много хубава тортичка се е получила. Ако следващият път пробваш с пудра захар на Оберон или Илчовски, ще видиш разликата. Ако ползваш пак същата на захира, опитай да го оставиш малко по-лепкаво и чак като преседи, тогава да прецениш дали да добавяш още захар. Така може да избегнеш порестите участъци!

Лукс, много хубави барбарони, влакчето също много ми харесва. Току що гледах твоите торти във фликър, да знаеш, че скоро ще правя Шрек и ще гледам от твоята! А може и да те потормозя на ЛС!  Joy Blush

Мариета, добре че си била ти , че да спасиш тортата, страхотна е станала! Сладките също са великолепни!

Бети, сладурска торта, ми той патокът е най-хубав, в сравнение с пласмасовките! Simple Smile

Мина, невероятна торта, моля те поне ти не ни напускай с тези хубави шедьоври, че за Валерините вече само фликъра ни остана.  Mr. Green Кажи сега тая лъскавина на колата отгоре, все едно наистина е дървена с какво се постига? Какви бои си ползала? С еърбръш или само с четка?  С пико ли я прави и вътре има ли тайлоза??

Райска ябълка, маските са чудни, кученцето също. Естествено, ти си знаеш недостатъка в първата торта, като не ти е стигнало тестото, но пък добре си го поприкрила. Тази с кученцето малко трапецовидна ми стои, но може и от снимката да е! Тревата  е доста светла и  се слива и така както си я нарязала, много не ми допада, можеше малко ъгълчета да й придадеш! Лапичките обаче са супер, с какво ги направи?

Тази седмица и аз спретнах две тортички - и двете са с мус с филаделфия и плодове - едната с банани, другата с малини.
Петък беше един от най-горещите дни , а рд беше в 17.30ч, кондезът беше страшен, дори и с Пикото. Отгоре на всичко я сложили от детския клуб във витрина с бира и водата беше капала върху тортата Twisted Evil Twisted Evil

Втората пък пътува от Бургас от Царево, слава богу успешно е стигнала! Благодаря на Леля Ог и Марулка за препоръката.

тук има още снимчици, а скоро се надявам и разрезче да ми пратят http://www.facebook.com/Tortite.na.Ani

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 15:58 от ani_d

# 572
Честит Рожден Ден Дими! От здраве да се не оттърваш и обградена да си с много обич, доброта и топлина!
Мариета Овалетето не съхне, за малки фигури може би става, но за големи-не, дори с прибавяне на тайлоза. Но това е мое мнение, някой бе писал, че се справя чудесно с фигурките след добавяне на тайлоза. Аз лично не можах да се разбера с това тесто и за покриване-цепи ми се по ръбовете.
Някой по-назад питаше за масления крем за измазване. Отново споделям метода на Албенка  bouquetИ аз дълго време се дърпах, но след като опитах съм и 100 пъти благодарна:
250 гр. масло/купувам немско с кравичка-82%, но става и с 60%/
250 гр. кристална захар
125 мл. вода
Водата и захарта се сваряват на сироп, охлажда се. Разбива се мекото масло с миксер/не дълго/ и на тънка струйка се прибавя сиропа, като непрекъснато се бърка с миксера. Става бетон, не хруска и си икономисвате хубавата пудра захар Grinning

# 573
  • ГОре на черешата...
Цолова, сърдечно благодаря  bouquet! Кажете ми тогава какво да си взема - хем да става за покриване, хем за фигури и да не дъвка като Пиккото  #2gunfire. За съжаление заради здравословен проблем няма как сама да си меся тесто...

Ани, тази тортата я мернах във фейса - много сладурска Peace.И инструментите са станали като истински.

Лукс, много весели барбарони Grinning. Аз бих накълцала зеленото като трева да стане, ама то аз съм по тез пипкавите работи, не ме слушай...

# 574
Адашке,Честит Рожден Ден и тук мила!  bouquet Бъди винаги такава каквато си ,мила,нежна,разбираща и внимателна.Нека различният ти поглед и вдъхновение не секват никога.Целувкиииииииииииииииииии[/color][/size]

Лукс,барбаронската торта е страхотна.
Ани Д, и двете тортички са супер.А за конденза истински ти съчувствам знам за какво иде реч.

Днес ,правих и аз но във сравнение със предишните дни е рай за работа.Вярвайте ми не разбрах кога я направих,без никакви грижи и ядове.Покривах със Пикко,е маше малко конденз но е поносим.
Изпивам си кафето и се качвам да я снимам за да покажа.

# 575
  • Бургас/Пз
Мариета, благодаря ! Аз съм доволна от Овалете. Понякога се цепи по ръбовете, но не винаги и не мога да разбера каква точно е причината. За дребни фигурки се получава добре, но си стоят мекички, не стават твърди като с пикото. За по-големи не знам, не съм пробвала, но ето това момиче работи само с това тесто и прави всичко с него и с тайлоза http://www.facebook.com/media/set/?set=a.377991685559546.95609.1 … 525186&type=1 , ето тук можеш да прочетеш тя какво е писала за това тесто http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=112277;sa=showPosts

# 576
  • ГОре на черешата...
Ани, благодаря и на теб. Засега ме очаква една торта в края на август за малкия ми син /иска Колите/ - имам около 1,2 кг Пикко, ще ми стигне, обаче как ще се измъча Tired...та за по-нататък се оглеждам и ослушвам...

# 577
  • Бургас/Пз
Мариета, а при теб какъв е проблема с Пикото, то вярно е като дъвка от жегите, но аз му слагамповечко нишесте и си пудря ръцете непрекъснато и се получават много добре фигурките. На последните торти тенисистката и пеперудката са с него и мисля добре се получиха!

# 578
  • ГОре на черешата...
Аз не му слагам нищо Rolling Eyes...

# 579
 Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 08:46 от райска ябълка

# 580
ani_d, следващият път ще се постарая да открия прословутата захар на Оберон и ще пробвам отново  Peace
А твойта тортичка е много свежа и чудесна, инструментариума пък си е баш като истински   newsm10

# 581
Честит имен ден на малката красавица на Татит!!!Танче- да ви е жива и здрава!!!  bouquet
И, на малка патеричка, ЧРД на Дими!!!От здраве ,щастие и късмет да не се оттървеш!!!

# 582
  • София
Привет, привет момичета  Hug
Честит имен ден на всички празнуващи и на малката принцеса на Татит!
Честит рожден ден на Дими на патерица - много здраве, щастие и късмет и желая... Flutter
ani_d - страхотни са ти тортите както винаги. Много свежи цветове на бебешката и е толкова сладка, страашно ми харесва.
Лукс - страхотни барбарони си спретнала  Hug
Толкова много хубави торти има, голям кеф е да гледам какви красоти творите.
Тортата на Мина е уникална, просто шедьовър.
Изобщо в тази тема има строшно талантливи момичета, за мен те са истинско вдъхновение Hug

Я да попитам и аз за тази ММ на ирида - те два вида ли са и от коя сте по-доволни ?
Искам да помоля за една рецепта от ютуб, ако може някой мацка с добър английски да я преведе. Става въпрос за глазурата на мъфините в клипа. Аз до някъде си я записах, но нещо не мога да разбера количеството пудра захар и крем сирене .

http://www.youtube.com/watch?v=_PdFL4YJT3c&feature=related

Успешен ден   bouquet

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 10:54 от .◦♥Toche♥◦.

# 583
  • ГОре на черешата...
Честит имен ден на МаринаД и на малката кукла на Татит - много здрави и щастливи да са  bouquet!

# 584
Честит имен ден на именничките! Живи и здрави и много усмихнати да са Wink  bouquet

Искам да помоля за една рецепта от ютуб, ако може някой мацка с добър английски да я преведе. Става въпрос за глазурата на мъфините в клипа. Аз до някъде си я записах, но нещо не мога да разбера количеството пудра захар и крем сирене . [/color]
http://www.youtube.com/watch?v=_PdFL4YJT3c&feature=related

Успешен ден   bouquet

Toche, заповядай  Peace
3 чаши пудра захар
200г крема сирене (Филаделфия)
60г  масло,  на стайна температура
1 чаена лъжичка лимонов сок

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 11:58 от huliganka

Общи условия

Активация на акаунт