Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 123

  • 103 299
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: X
Става, да.

# 541
  • Мнения: 22
Момичета, един бърз въпрос имам....някой ползвал ли е бавно съхнещата ММ Ирида да даде мнение  Rolling Eyes Трябва да покривам торта, а се оказва, че фондана, с който разполагам няма да ми стигне, та няма откъде да поръчвам в момента пък и време нямам...
Аз ползвам САМО нея!!! PeaceНикога не съм купувала друга/изключвам малките разфасовки готова оцветена, но за фигурки / и съм доволна.Да, понякога се случва да е много мека, но аз си я измесвам с пшенично нишесте/ най- обикновеното, неароматизирано/докато ми хареса на консистенция.С нея покривам, моделирам, изобщо- използвам само нея Grinning.Не ми се е случвало да се къса, цепи, свлича и т.н.Със сигурност има и по-добри ММ, но тази ме устройва като цена и качество PeaceВ сегашната жега дори и съхне бързо/ако е на по-малки детайли/ Триста керемиди/е- мънички, разбира се Laughing/ изсъхнаха за два часа до положение да ги прибера в кутия.

# 542
  • Мнения: 1 271
Благодаря ви, Мина и Маринче   bouquet

# 543
  • Мнения: 1 271
Някой месил ли е фондан с пудра захар на Фамилекс, защото такава на Оберон просто не мога да открия тук? И изобщо само с такава на Оберон ли се получава добър фондан?

# 544
  • Русе
  • Мнения: 25
Моля,кажете ми как и кога да сложа захарното тесто върху подложката за тортата,моля ви?
Търсих ,но нищо не намерих по-този въпрос.... Praynig

# 545
  • Мнения: 61
vali-bali грешката е в пудрата захар, защо 1,5 кг?? по рецепта е с не повече от 1 кг. Аз лично никога не слагам повече от кило дори и да ми лепне. Увивам и оставям за една нощ. Нещо не виждам и водата, пропуснала ли си я? желатина разтварям в 60 мл студена вода. Виж в библиотеката - фондана от блога на Димитрана.
Здравейте и благодаря за отговорите. Аз ползвам точно рецептата на Димитрана 60мл вода, в които се разтваря желатина съм пропуснала да ги напиша. Явно грешката е в пудрата захар точно тази на Крина ползвах. Пак ще опитам, а от това тесто може ли да се направи нещо за да не го хвърлям?

# 546
  • Мнения: 22
Моля,кажете ми как и кога да сложа захарното тесто върху подложката за тортата,моля ви?
Търсих ,но нищо не намерих по-този въпрос.... Praynig
LaughingГлей ся!Ако помислим логически-явно ще трябва да е преди тортата Laughing/дано имаш чувство за хумор Wink/Иначе- подготвяш си подложката, леееко я навлажняваш/аз го правя с гъба/и мяташ отгоре й разточеното за нея тесто.Заглаждаш, изрязваш излишното, което стърчи/аз използвам нож за пица, обаче става с всичко друго режещо Grinning/. Ако ще я правиш релефна или рисувана- сега е моментът!/Също и ако ще слагаш лентичка по периферията/.Отместваш и започваш да си работиш по тортата/освен ако не си я приготвила вече/.Накрая слагаш едното върху другото/тук, за домашно, ти оставям да помислиш кое върху кое Wink Laughing/ С малко повече внимание се получава без проблеми.За твое улеснение можеш да си правиш тортата върху отделна подложка,която е с около един см. по-навътре от нея.Така стърчащият сантиметър я закрепва здраво за облечената подложка!!!Това съм го научила от Валерия и действа безотказно!!! Успех!!!

# 547
  • Мнения: 1 271
Моля,кажете ми как и кога да сложа захарното тесто върху подложката за тортата,моля ви?
Търсих ,но нищо не намерих по-този въпрос.... Praynig
LaughingГлей ся!Ако помислим логически-явно ще трябва да е преди тортата Laughing/дано имаш чувство за хумор Wink/Иначе- подготвяш си подложката, леееко я навлажняваш/аз го правя с гъба/и мяташ отгоре й разточеното за нея тесто.Заглаждаш, изрязваш излишното, което стърчи/аз използвам нож за пица, обаче става с всичко друго режещо Grinning/. Ако ще я правиш релефна или рисувана- сега е моментът!/Също и ако ще слагаш лентичка по периферията/.Отместваш и започваш да си работиш по тортата/освен ако не си я приготвила вече/.Накрая слагаш едното върху другото/тук, за домашно, ти оставям да помислиш кое върху кое Wink Laughing/ С малко повече внимание се получава без проблеми.За твое улеснение можеш да си правиш тортата върху отделна подложка,която е с около един см. по-навътре от нея.Така стърчащият сантиметър я закрепва здраво за облечената подложка!!!Това съм го научила от Валерия и действа безотказно!!! Успех!!!
Марина, направо "цветно" си го обяснила  Mr. Green  Peace

Така, да кажа каква я свърших...понеже не можах да се сдобия с купешки фондан, реших да извикам неволята на помощ и замесих тесто по рецептата на Димитрана. Оказа се нетрудна работа и на първо четене даже ми се струва, че изглежда доста прилично това, което се получи (дано и като почна да работя с него изглежда така)  Grinning Обаче, в рецептата посоченото количество на пудрата захар е 1 кг  + още малко, на мен обаче ми пое малко по-малко от кило...измесих си го до нужната консистенция както е посочено в рецептата, но пак ми остана захар  newsm78 задължително ли трябва да го меся, докато поеме цялото количество или не е проблем? Опасявам се да не го прецакам, ако продължа да меся и добавям....
И още един въпрос - задълже ли е да се остави за нощ в хладилника преди да се ползва...в смисъл мога ли да го ползвам примерно след 3-4-5 часа  newsm78

Последна редакция: сб, 14 юли 2012, 16:49 от huliganka

# 548
  • Русе
  • Мнения: 25
МаринаД LaughingБлагодаря...имам чувство за хумор....нали и аз трябваше да го науча от някой (за по малката подложка говоря) Ти от Валерия,аз от теб... newsm20
...за домашното ще помисля малко и  ще пиша пак,като стигна до решение.... Laughing
БЛАГОДАРЯ!!!

# 549
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
привет момичета
 да покажа днешната тортичка -само патока е захарен другите са играчки

# 550
  • Мнения: 148
Хулиганка,не мога да ти дам съвет за тестото на Димитрана.Аз го правих няколко пъти и явно бях уцелила кофти пудра захар и не се получи.От тогава ползвам само Ирида НО Naughty СЪХНЕЩА.
Не съхнещата ползвах само веднъж че ми бяха объркали заявката и не се разбрахме-такава лигня е че нямам думи сравнявам я със Ксеркса тои е същата история поне за мен.Употребих я като добавях СЪХНЕЩА +ТАЙЛОЗА.
Бетинка,страхотна тортичка.

# 551
  • София
  • Мнения: 127
vali-bali аз от тесто което ми е станало трошливо, доста сполучливо съм си правила фигурки. Ако е много твърдо загрявам в микровълновата за 15 сек  и размесвам.
ilariana мен пък Марулка   bouquet ме светна на друг метод и аз ползвам него  Mr. Green  Когато тортата ми е готова, си разточвам дълга лента с ширината на частта от подложката която не е заета от тортата, правя си релеф или каквото ми трябва, навлажнявам подложката и слагам внимателно лентата. Изрязвам излишното и се залепям панделката/вече два пъти я лепих с глюкоза и стана много добре/.
huliganka аз често не слагам цялата захар в тестото. Принципно може да се позва и веднага, просто е много меко. Аз съм покривала торта без проблем след като е простояло около 4 часа.

# 552
  • Мнения: 1 271
metchopooh, мислиш ли, че ще е проблем,ако при омесването се прибавят и няколко ванилии  newsm78 Ползвах готов такъв с аромат на ванилия и в къщи много го харесаха...

# 553
  • Мнения: X
metchopooh, мислиш ли, че ще е проблем,ако при омесването се прибавят и няколко ванилии  newsm78 Ползвах готов такъв с аромат на ванилия и в къщи много го харесаха...

Няма проблем, сложи си ванилия...и без друго тестото доста гадничко мирише от желатина:))

От мен една торта:


Retro car cake by Mina Bakalova, on Flickr


Sugar retro car by Mina Bakalova, on Flickr

# 554
  • Мнения: 12 468
Мина, колата ме остави без дъх! Невероятно добре моделирана! Професионално ли се занимаваш с това? Ако не е неудобно да питам де- художник ли си?

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 00:36 от enze

Общи условия

Активация на акаунт