Майчини инстинкти или с други думи как нападнах кучетата!

• 14 747
  • 251
  •   1
Отговори
# 120

Преди малко по новините даваха за 89 годишен старец нахапан много тежко от кучета в Редута.

Пише го в дир. бг . Старецът е бил със старческа деменция , напуснал е дома си преди два дни ! От момента в който е бил изпуснат от контрол той си е бил в потенциална опасност , защото не се знае накъде ще хване и какво ще му се случи - в случая куче го е нахапало по краката !
 И тук имаме един такъв дядка - абсолютно глух , тръгва по средата на улицата / дано някой път не вкара в беля някой шофьор , особено младите някои карат бързо /. Дядото ходи с един бастун гони кучетата и ги млати в муцуните , без хич да си дава сметка , че някой път кучето може да го хване за крачола !
Колкото до децата , в интерес на истината досега е имало ухапани деца само от домашни ротвайлери , и веднъж едно циганче , а пък не знам дали сте виждали малките циганета обичат да дразнят кучета , вероятно смятат , че с присъщата си хитрост ще се измъкнат от предизвикваното животно !
 Дорис , хубаво е да се " оправят " отношенията с тези , които пълнят улиците с безпризорни животни обричайки ги на глад и лош живот .
 Обмисли и подготви  Laughing, но ... внимателно , защото Господ е този , който въздава и наказва  ! Всекиму според заслуженото !

И кво ся дядото е виновен, че има деменция и не знае кво прави, тъй ли?!  newsm78Заслужил си го един вид, защото е луд, може би..
Айде да не си говорим за Господ, защото като казваш, че Господ решава, нали знаеш, че се отнася и за теб, в ситуация да защитаваш куче, което е нападнало възрастен болен, беззащитен човек?ЧОВЕК!ПОВТАРЯМ - ЧОВЕК!Господ казва да обичаме ближните си и като ни ударят по едната буза да обръщаме другта, ма нащо направо си отива към бой вече, не просто смирено понасяне на шамачета, а изяждане на живо, оглозгване до кокат, разкъсване на месо и тъ нъ Или кучелюбите са вече определени за Рая, щот са кучелюби?
И да, можеше дядото да излезе пред шофьор, ама не е!Нахапан е от куче!
А децата, нахапани от домашни ротвайлери? Те сигурно са ги раздразнили някак си, понеже всички знаем, че ротвайлерите са супер кротки животинки в сравнение с дивите деца...А собствениците на тези ротвайлери, що не са наказани? А тези домашни кучета, които започнат да стават агресивни, къде отиват?Не ги ли изхвърлят на улицата? Ааа не евтаназират ги може би, хахах
Миналата година или по - миналата имаше случай на живо изядено дете от глутница кучета, пред други хора, които не са могли да му помогнат на детето, в някакво селце?Ти представяш ли си го това?жИВ ДА ТЕ ЯДАТ!
Врабчов комар , преиначаваш ми думите , ама както желаеш ! Случило се следното - кучетата скрити в храста се стреснали от детето , а детето / разбира се / , се изплашило от кучетата . И се тръгнало на самоотбрана - и кучета , и героична майка Дорис ! Същата Дорис , която преди време пусна тема - Как да разкараме котките от входа ?! Дорис не обича други твари , малко егоистично нали , защото котките няма как живи да ни ядат , колкото и да преувеличаваме ! И се започнаха едни рецепти за отрови и начини за убиване ! Дорис беше най- добрата разказвачка в друга тема за забавни случки от минали години / историите й бяха нескончаеми / ! Ако пишеше книги в Америка тя щеше да бъде милиардерка ! Дорис е най- голямата манипулаторка в този форум !
Поздравления , Дорис !" Ненормален" кучелюбец никога няма да изхвърли куче на улицата ! Изхвърлят ги такива " нормални " , та после страдат всички - и хора и кучета ! В други държави ситуацията не е такава и то без кървави и отровителски вендети пред очите на децата !

# 121

Трябва нещо да направим, сигурно е, няма да стане по друг начин. Проблемът е, че не сме на едно мнение - много не искаме кучета по улицата, да се отстранят и да се въведат строги правила за отглеждане на домашен любимец, но немалка част от нас е склонна още десетилетия да си живеят животинките по улицата, да си ги храним и поим, пощим и да носим саламчета, за да не ни нападат.

Вече доста не са склонни да търпят. Доста са на едно мнение, виж само темата, нужно е просто да се обединим и да сме настоятелни/майките, мотива ни е повече от убедителен - нашите деца/, знаеш, че по форумите е най-лесно, но на практика нищо. Не,  не пропагандирам - не. Това в подкрепа на твоят пост. Peace

# 122
Не знам историята на Дорис дали е истинска, но в новините има доооста, почти ежедневно, съвсем ситински истории, и не с хепи енд като историята на Дорис
http://dnes.dir.bg/news/kucheta-zastita-jivotni-11353846?nt=4 Ето днешната, не знам какво да коментирам, имам дете в училищна възраст и я е страх да се прибира сам аот училище, посред бял ден, заради такива случки. Да, бихте ми казали д ай дам кучегон или лют спрей... но лют спрей, носен в училище..не смятам че е много добра идея, а кучегон- има данни че правят някои кучета по-агресивни...не знам просто, това е някакъв ад и отдавн ами се е изкоренила всякаква любов към бездомните псета

# 123
Не знам историята на Дорис дали е истинска, но в новините има доооста, почти ежедневно, съвсем ситински истории, и не с хепи енд като историята на Дорис
http://dnes.dir.bg/news/kucheta-zastita-jivotni-11353846?nt=4 Ето днешната, не знам какво да коментирам, имам дете в училищна възраст и я е страх да се прибира сам аот училище, посред бял ден, заради такива случки. Да, бихте ми казали д ай дам кучегон или лют спрей... но лют спрей, носен в училище..не смятам че е много добра идея, а кучегон- има данни че правят някои кучета по-агресивни...не знам просто, това е някакъв ад и отдавн ами се е изкоренила всякаква любов към бездомните псета

" Обективните " Новини отвличат вниманието на българите с преувеличени кучешки истории , а не отразяват истински големите проблеми - Новият закон за горите , например ! Не отразиха протеста на две хиляди души за този закон , битите хора там !
Не отразяват бедността , безработицата , повишението на годините за пенсия , дето болната нация / с болното Здравеопазване / пенсия няма да види ! Колко" пълниха " новините  с върнатите пари с които уж трябваше  да лекуват болни български деца зад граница ?! Гласуват си бонуси , гласуват си заплати ! Медиите манипулират глупаците ! Години наред крадоха пари с които уж всяка община трябваше да има приют , където да кастрират ! И разни снобки - усойници с разглезено потекло , които изхвърлят , а после искат да изкарат виновни хора на които им пука и които не искат да се вихри жестокост , било то и към животни ! Има по-нормални начини !

# 124
Това че не са показали тези неща не променя новината за нахапания човек
Съгласна съм че вината е на общината, ок, и на тези, които изхвърлят животни ан улицата
Това как променя факта че човека е изяден жив- буквално

# 125
Значи БГ данъкоплатеца може да плаща скъпо струващи операции, защото видиш ли на общините не могат да се справят с кучетата. Те хапят хора до смърт дори, а после ги изпращат в болниците да се лекуват и се хвърлят сума ти и пари за лечение.
Парите от данъците ни къде отиват, и нима не стигат, за да се изградят приюти, или каквото там ще да е за тези мръсни помияри, които ходят на глутници.

# 126
Съгласна съм че вината е на общината, ок, и на тези, които изхвърлят животни ан улицата

Човекът не е изяден жив ! Ухапан е от куче по краката ! Бил е възрастен човек със старческа деменция , близките са подали сигнал , че е излязъл навън ! Добре , че не го е блъснала кола , не дай Боже да го убие на място  , а ако шофьорът е млад човек да обърка целия си живот ... ?!
Как се променя новина , как се променят животи !!! Не само кучетата са най-големия проблем за учениците , пък и за всички нас !

# 127

Не само кучетата са най-големия проблем за учениците, пък и за всички нас !

Обаче са проблем, който години наред не се разрешава.

# 128
Все повече се убеждавам, че е безсмислено да се прави опит за противопоставяне на здравия разум срещу емоциите и афекта. Къде по-хубаво е да излеем емоции тук, отколкото да натискаме тези, на които се плаща за да решат проблема, да го направят.

# 129
Значи БГ данъкоплатеца може да плаща скъпо струващи операции, защото видиш ли на общините не могат да се справят с кучетата. Те хапят хора до смърт дори, а после ги изпращат в болниците да се лекуват и се хвърлят сума ти и пари за лечение.
Парите от данъците ни къде отиват, и нима не стигат, за да се изградят приюти, или каквото там ще да е за тези мръсни помияри, които ходят на глутници.

Говорех за други операции - сложни заболявания , за  които държавата да поема лечение в чужбина , когато се налага !
Малко безразборно перифразира Мирамче ,не става дума за ухапано от куче , че е скъпо струваща операция !
Пари са заделяни , уж за кучетата , ама някой ги е папкал !
 Избийте кучетата , за да отчетем големи суми пари с които уж сме се справили с проблема !- това било  скрит  поръчков призив на БТВ

# 130
  • Варна

Избийте кучетата , за да отчетем големи суми пари с които уж сме се справили с проблема !- това било  скрит  поръчков призив на БТВ

Към кого? Thinking

# 131

Съжалявам, но това не е начина.

начинът е с пушката.

# 132

Човекът не е изяден жив ! Ухапан е от куче по краката ! Бил е възрастен човек със старческа деменция , близките са подали сигнал , че е излязъл навън ! Добре , че не го е блъснала кола , не дай Боже да го убие на място  , а ако шофьорът е млад човек да обърка целия си живот ... ?!
Как се променя новина , как се променят животи !!! Не само кучетата са най-големия проблем за учениците , пък и за всички нас !

как е възможно да изпитвате състрадание към нещастните кучета, а не към човека, който е на 89 г. и е изпохапан? На 89 години и едно ухапване може да му дойде твърде много, еле пък, че е и с деменция и кой го знае какво му е в главата. Или като е с деменция болка не изпитва? Колко пъти точно се толерира ухапване по краката, преди да се говори за изяждане? Не ни били кучетата най-големият проблем - и така да е, трябва да чакаме да станат ли? Дайте да говорим с числа - колко трябва да станат кучетата, за да бъдат отчетени като достатъчно голям проблем, достоен за нашето внимание.

Не го разбирам това нещо, честно ви казвам. Старите хора с деменция - кучета ги яли в буквалния смисъл. Децата дразнели кучетата - сами са си виновни. Нас ни ръфнали - било щото излъчваме страх или неприятни там за кучата психика вибрации. Да минем всички курс по куча психология, топография, да си наслагаме 10 л бидони, купички с храни и ежедневно да се обновяват карти с пътеки, по които кучетата толерират човешко присъствие.

# 133
Шамс, djina 222  е от този тип кучелюбци, дето ти носят от 9 кладенеца доводи в защита на кучетата, ама бас ловя, че няма дете!

# 134

Човекът не е изяден жив ! Ухапан е от куче по краката ! Бил е възрастен човек със старческа деменция

Ееееее, голяма работа сега, поохапан е човека, не е умрял. Пък и дементен бил...по-зле за него.
djina 222 нещо не ти е добре, какво ли? Сигурно си има причина, та ги плещиш такива. Аман значи.

Общи условия

Активация на акаунт