Вие плюскате ли на плажа като за последно?

• 27 780
  • 705
  •   1
Отговори
# 240
Разчистваха си след бивакуването и някъде към 16 часа се изнасяха от плажа.
Ето, самоцитирам се, точно това съм искала да кажа, че каквото и да са вадили и яли са си почистили след това, тъй че не виждам нищо лошо в това някой нещо да си хапва, всеки според нуждите и желанията си Peace

# 241
Аз за рапаните само не знам, това лилавото дали наистина не е полезно и дали се обработват в цеховете за него, че чувах от мои близки, че е отровно и се киснели във варно мляко. Дали е истина не знам. Иначе си ги хващам и кипвам и панирам с яйце и брашно смесено като тесто. Вуйчо ми беше рапанджия и е водолаз и ми е носил огромни Пахури, те се варят до червено, като скаридите.

# 242
Мисля, че дойде време за тема "пикате ли във водата на морето" - 2! Кой ще я пусне.

Ами аз не съм виждала някой да отиде до платените тоалетни на плажа и да се върне на хавлията си. Всички се къпят и пекат, къпят и пекат, тук-таме буци сирене ядат.

Joy

# 243
Пък мидите се варят без вода дори, докато се отворят. В затворен съд.

И ти си една бисерна мида...

# 244
Пък ти май си някъде дето морето е на 600км

# 245
Да, така е, и това от опит го научих.
По  въпроса за капанчетата и носенето на храната, преди няколко години познати от РИОКОЗ - Варна ми бяха казали, че някои от капанчетата на Южния плаж са без канализация, разказваха ми страховити истории за плъхове, които щъкали насам-натам и други неприятни истории, вече съм ги забравила, но съм запомнила от района нищо да не се взима.

# 246
Да, така е, и това от опит го научих.

Аз пък от баби и дядовци още го знам.  Laughing Така е, слагат се в тенджера без вода, котлона на макс и като се отворят повечето са готови. Бързо става. Неотворените и тези със счупени (макар и малко)
черупки се хвърлят задължително. Не са желателни никакви добавки, освен евентуално цяла клонка леощян (девисил).  Peace

# 247
И аз не ги разбирам тия дето ги слагат с черупките в чинията. Аз си ги чистя и стара Варненска рецепта с олио, зелен лук и оцет. Или пък някаква салата със сос понякога, ама чистени. Стига да са от някой камък, че да нямат пясък. Вуйчо ми ги вадеше и знаеше кой са без, когато се гмуркаше за рапани. Иначе от плажа хрупкат яко. Викаше, че трябва да са на чепки върху големи камъни.

# 248
Който иска да не му плющят насреща, ще отиде на скъпо и приветливо място. Не мога да разбера хора, които хем имат претенции към целия свят, хем искат ако може и без пари да им излезе цялата работа. Има си места за чужденци и съответно цени за тях.
 В чужбина кое му е различното - лежиш на приветливо място и ревеш като знаеш колко си платил за удоволствието.

# 249
Сигурно е написано по-напред някъде в темата, но ще си го кажа и аз:
Ами по плажовете по чужбинско не е много по-различно.
Просто е страшно особено в AI хотелите - 10-15 момчета не могат да сварят за отсервират.
Да, има си и културни хора, но има и потресаващи гледки.
Толкова са свикнали момчетата на всякакви простотии, н  на мен ми става неудобно на моменти само където съм свидетел.

# 250
Аз по плажовете най грозни гледки съм виждала от чужденци, още от време оно, когато полякините превръщаха плажа в битак с парфюмчета "Бич може" и крем "нивеа", размятаха прелести и еднотипни ухания, лъщяха като калайдисан тиган от мазнините с които се мажеха и се стигне до настоящето с шумни, невъзпитани германци, издаващи всевъзможни звуци - от хъркане(често пиянско) до най просташко пърдене, преобличане и подмятане на всякакви интимности - кой каквото си има...пикаене на пясъка пак от толкова възвишени чуждоземни особи и техните височайши наследници и какви ли не дивотии, пиене до припадък, плюскане като за последно и непочистване след това, викове, крясъци...Мазилата им миришещи на мухозол и какво ли още не...Ай стига сме се превъзнасяли по чужбината и високата култура, която я съпътства...

# 251
Точно простотията няма националност
Пък и в крайна сметка всеки да си живее както намери за добре и кои сме ние да съдим хората
Кой знае колко смешни сме им ние с очилцата, книжките, айпадчета, фрешчетата и краставичките на очите
Който не му изнася, работи здраво цяла година, отива на Малдивите или където там реши, отцепва си един остров, шлае си се как го е майка родила и хич няма да има селскостопански гледки.
То е казано - не може  хем душата в рая, хем...

# 252
  • Tам през Атлантическия океан
   И тук се плюска и то яко  Mr. Green даже барбекю си правят на плажа и едни ОГРОМНИ хладилни чанти като се помъкнат  Laughing  ехеЙ нищо не е вашето  Wink

Различното е че капанчета , барачки , караванки  тук нЕма по  плажните ивици  Grinning

# 253
А доматите и буцата сирене на плажа, си е чиста селяния, както и да го погледнеш. Не защото хапват, а заради вида на храната. Остава и една глава чесън да добавят и картината е завършена.
Ахаааааа.
Черно хайверче и трюфели може, а доматче със сирене /пък било то и синьо/ не може... newsm62
Га стана циганин, га ти почерня гъзът.  Whistling
Е, нали е много нормално, защо се засягате тогава Wink
Едно е да ядеш пакетирана храна, съвсем друго да размяташ доматите и сиренето, никой не ти говори за хайвери, успокой се.
Аха, вдянах - лайно може да е, но в пакетче.  Whistling
Умно и изискано, нямо що. ooooh!

Изобщо крайно време е бг мама да направи един наръчник - кой може, кога, как .. при какви условия
да ходи на плаж:) Аз поне по 3 форумни критерия не ставам за черноморието :lol
Какво да правиш на черноморието ....препоръчвам ти Амалфи -тихо, спокойно , от италианската ривиера от Триесте до Геноа най красиво е Салерно, плажовете са плажове и дори и да си носят храна в кутия не съм и разбрала дори, кога и как са я яли...
Не си внимавала май.... Whistling Mr. Green

Оооох, какви дребни душици имало - да гледат кой какво прави на плажа, а не да си гледат кефа! Мъка, мъка... ooooh! smile3507

# 254
  • Варна.....
tanch, да ти дам децата да им обясниш и те да разберат! че по плажа не се бяга?
Оказа се, че нашите плажове са само за хора, които не огладняват и следва да са забранени за деца!

Хайде сега се върни да прочетеш отново какво съм написала:peace: По плажа СЕ бяга, но не до главите на хората. Племенникът ми е на две и много отдавна разбира, когато му се каже, че не трябва да прави нещо.
Радвам се за възпитанието на твоят племенник!
Аз не успявам с моите момчета, очевидно.
И майка ми не успя да ме научи да бягам далеч от хавлиите на сърдитите лелички!

Общи условия

Активация на акаунт