Крит

• 25 244
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Lo6a mama, вие кога ще пътувате, че полетът на отиване е нощен? Ние също сме с Астрал, но полетът ни на отиване е в 15:00ч., а на връщане в 17:30ч.
Аз така и не успях да открия хотели в Ханя, за които да са определени цени, нито в Тез тур, нито в Алфа тур, нито в друга агенция...

# 16
Lo6a mama, на коя дата ще пътувате? Сигурно преди 1 септември, защото чартърния полет от 1 септември до 20 октомври е излитане от София в 15:00 (или 15:30 ч. пише на някои места), и връщане от Ираклион в 17:30 ч.
Хотелът, който си избрала - Гувес Парк май е доста популярен, видях пързалките, супер са. Сигурна съм, че малкият ти ще е доволен.  Simple Smile

dechy, само Тез Тур съм намерила, че предлага хотели в Ханя, които, както писах, са stop sale до края на август. Затова не можеш да видиш цените им. Хотелите са 3, от които два са 5-звездни и един е 4-звезден. Предполагам ,че са скъпи.

hris.g, точно района на Георгиополис и плажа Каврос съм харесала. Вие кога сте ходили на Крит, с чартърната програма или с индивидуална?

# 17
И ние за сега ще сме с Астрал Холидейс. Спряла съм се на хотел Семирамис или Гувес Парк. Утре ще ходя до агенцията да резервирам и да питам за тези допълнителни екскурзии.
Мислите ли, че с рент-а-кар самостоятелно, ще е по-удобно и разумно да се посетят забележителностите или с групови екскурзии newsm78 Ще пътуваме с 4-ри годишно дете, та за това се чудя Thinking

# 18
  • София
Разбира се, че с рент-а-кар. Ще ти излезе в пъти по-евтино, а и с детето е по-удобно. Разбира се, ако не държиш да слушаш обясненията на някой екскурзовод. Аз мисля да ползвам организирана екскурзия само до Санторини, но може би не тази от Астрал, а на място ще е доста по-евтино от уличните агенции, но още не съм решила.

# 19
dechy вие кога горе долу възнамерявате да ходите? Иначе да, определено не държа да е с екскурзовод, но се чудя дали наема на рент-а-кар, горивото, после билетите за корабчетата няма да излезе пак същата работа Thinking

Мислите ли, че корабчето до Балос, може да се съчетае с разглеждане на Елафониси, защото и двете са доста на запад и някак не ми се разхожда толкова километри два пъти Crazy Може би само едното да избера

# 20
  • София
Бях за 2 нощи в Гувес Парк. Не мога да кажа, че много ми хареса. За пързалките нищо не мога да кажа, защото не ги ползвам, плажа е добър, което е рядко в източната част на острова. Храната - нормална. Няма да си гладен, но няма да кажеш и че е супер. Но ето някои неща които не харесах:1.Много комари имаше в стаята и банята. Видах поне по 6-7бр. на помещение. 2.Хотела се намира на сред някакви ниви и за да се стигне до главния път, за да се вземе рейс е доста далече. 3.Ресторантът почти няма места на вън. Около 10-12 маси и то за трима души на една доста тясна тераса. Същото се отнася и за лоби бара. Той се намираше над рецепцията, без външна част, а до рецепцията има на открито 3 маси с мека мебел. 4.Ние бяхме в стая на първо ниво до басейна и  ми миришеше на мухал. Може би още не беше сезона и не беше достаъчно проветрена стаята, но и мебелите бяха старички, а матрака беше най-твърдият на който съм спала, почти като нар. 5.Хотелът почти няма градина.Около басейна са всички корпуси и не си спомням да има зеленина. Съжалявам, ако разочаровам някой, но лично аз не бих почивала там.
Но ако трябва да избирам в сравнение Semiramis, Гувес Парк е за предпочитане, че поне е по-близо до плажа. Semiramis е на един хълм през пътя и ми се струва, че повече е за 55+. От тази снимка може да се добие по-точна представа за хотела: http://tophotels.ru/main/gallery_new/?categ=1&ID=28869&number=25

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 01:03 от Diana_Don

# 21
Да, момичета, преди вас ще почиваме и ще пиша отзиви.

Diana_Don, не знам ти кога си била, че пишеш " може би още не бе сезонът" но аз четох отзивите от май и юни 2012 за Гувес парк които са отлични   http://tophotels.ru/main/hotel/al28869/  и http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g655745-d1013419-Reviews … Gouves_Crete.html . По старите не съм чела и не мисля, че имат значение при наличието на съвсем нови. Освен това имам препоръката на тур. агентката ми с която почиваме от години.
Съгласна съм за градината, че липсва, аз когато почиваме само в затворен комплекс много държа именно на градина, но тук ние реално планираме да обикаляме острова а не да седим в комплекса, така че мисля, че за подобна почивка изборът ми е ок.

# 22
  • София
Lo6a mama  надявам да си изкарате добре. Ако искате да обикаляте острова ви препоръчвам да си наемете кола. Обществения транспорт не е удобен. Аз бях началото на юни 2012. Ще очаквам отзиви като се върнете.

# 23
Благодаря ти  Simple Smile, да ще наемем кола. Даже четох в руските отзиви, че препоръчват някаква тур. агенция до плажа на Гувес, от която наемали коли, имаше цени от сорта на 30 евро на ден без бензина, които ми се струват разумни. Ние Майорка така обикаляхме, там даже бяхме наели съвместно с други симпатични българи от нашия хотел, делихме си наема на колата, бензина и беше и много изгодно и весело с компания Simple Smile

# 24
  • София
dechy вие кога горе долу възнамерявате да ходите? Иначе да, определено не държа да е с екскурзовод, но се чудя дали наема на рент-а-кар, горивото, после билетите за корабчетата няма да излезе пак същата работа Thinking

Мислите ли, че корабчето до Балос, може да се съчетае с разглеждане на Елафониси, защото и двете са доста на запад и някак не ми се разхожда толкова километри два пъти Crazy Може би само едното да избера
Ние ще почиваме в средата на септември. Цената на рент-а-кара зависи от типа на колата, мястото, от което се наема и от броя на дните, за които се наема колата. Ако е малка кола и е наета за 1 ден струва около 30-35 Евро и бензина е около 1,70 Евро/л. Билетът за корабчето до Балос не знам колко струва. Не е обявена цена на тази екскурзия на сайта на Астрал, но предполагам, че няма да е под 50 Евро/човек. Като го умножиш по 3 или 4, сама можеш да прецениш, че с кола под наем излиза доста по-изгодно. Аз се чудя дали да ходим до о-в Грамвуса или само до Балос. Обаче пътя до там (който не е по-море) е черен и доста тежък, както е писала Тania67 миналата година. А на Грамвуса нямало нищо интересно, освен някаква крепост.
Иначе ми се струва невъзможно съчетаването на Балос с Елафониси в 1 ден, особено ако е с корабче от Кастели, корабчето се връща в пристанището около 18ч., така че няма как след това да се отиде до Елафониси.

# 25
Да, определено ще наемем рент-а-кар, така че общото местоположение на хотела става без значение. Може би ще е Гувес парк Peace

Очевидно ще се наложи да избера едно от двете - Балос или Елафониси, защото определено няма да ми се разхожда два пъти толкова път, освен ако пътя не е хубав и да се минава бързо, което малко ме съмнява.

Някой може ли да постне линкче с коментарите на Тania67, от миналата година, че не ги намирам Blush

# 26
Някой знае ли дали морската вода е достатъчно топла за къпане през октомври? Иска ми се да отидем през септември, но мъжа ми май ще е възпрепятстван тогава. Обмислям октомври, но четох един пътепис на българин, който е обикалял Крит през октомври, втората половина мисля, и казва, че водата е хладна за масовия вкус. Макар, че се е къпал, жена му не е посмяла.  Simple Smile
Моите познати, които бяха там от 19 до 26 май казаха, че водата е била студена за вкуса им, къпали са се само в басейна.

amarinova, този хотел Semiramis не ми харесва по снимки и описание. Гледам, че Астрал го предлагат и в програмата 55+, там дори леко по-скъп от другия по програмата Eri Beach, макар и двата да са от една категория. Според мен този последния Eri Beach е по-добър от Semiramis.

Така като ви чета тук, май всички ще бъдете в Гувес парк.  Simple Smile Започвам да се чудя дали изобщо тур. агенциите успяват да продадат други хотели.  Laughing

# 27
  • София
Eто ги отзивите на Tania67 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=636241.msg21152634#msg21152634
Aaaa, ние не сме в Гувес парк, но ще бъдем без деца.
Да, и майка ми като бяха от 19.05. каза, че водата в морето е била адски студена и после от 03.06. в Катерини й се видя доста приятна в сравнение с тази на Крит.

# 28
Аз в търсене на отзивите на Таня, попаднах на една стара тема отпреди 3 години за забележителностите на Крит. Ето я: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=257247.0

dechy, кой хотел си избрала?

# 29
  • София
Избрах хотел Bio Suites  в Ретимно.

Общи условия

Активация на акаунт