Анална фисура 2

• 175 029
  • 1 546
  •   2
Отговори
# 1 335
Моята вече на 3 месеца хронична ли се води?
Ако е спряла да кърви, отива към графа "хронична"

# 1 336
И аз имам проблеми ту фисура ту тромбозни хемороиди, от който дори бях на легло толкова болеше.  Трябваше веднага да ида да го цепнат,но ме беше страх.За хемороидите направо ми предложиха ако стане пак операция.  Та така стана ,че ми мина хроничната фисура,но веднага застъпиха хемороиди. Запек получавам от пържено,пица ,бобови,трудносмилаеми храни и червено вино,алкохол. Въобще свързано при мен е храносмилането много,гастрит,колит влияят. И съм от отдавна на диета.
Фотороид на хапчета, ми помага за хемороиди и има и леко разхлабващо и за вени го дават. Дафлон и Флебинек( прахчета в Испания го купувах ) също имат леко разхлабващо при мен, а  са всъщност за вени и хемороиди. И съм доволна от 1 профилактично.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 11:25 от candela

# 1 337
Ще пробвам Фитороид. Сега съм на Левораг.

Ойййй, сутринта отидох много трудно. Слава богу не се разпори...! Намазах с Фитороида на Абока, мазничък, омекотява. Пробвайте го, аз бях забравила за него.
IIigd, много хубави мазила са
Проктис М ректална мас и Фитороида на Абока. Щом е тръгнала да зараства пробвай мажи с едно от двете!

# 1 338
Здравейте!Тези които са с анална фисура или хемороиди забелязали ли сте кръвта да е много,много малко при забърсване с тоалетна хартия,но примесена с фекалиите(извинявам се)
Имах рана преди месец и половина и имам и хемороиди,които се надуват и излизат.
Днес по време на изхождане-въпреки,че беше меко,без напъни и пр. Усетих силна болка като боцкане,режене с бръснарски ножчета и при забърсване съответно имаше фекалии по салфетката и в тях видях миниатюрно зацапване от кръв.
Просто досега ако е било от хемороиди/фисури кръвта е била доста повече и е била на самата салфетка и се притесних.

# 1 339
Toni_2000

При мен кръвта е различна като количество(понякога по-малко,понякога много ).Но болката е точно като порязване с бръснарско ножче!Аз съм с фисура.И хемороиди имам,но такава болка не съм имала преди фисурата.

# 1 340
Toni_2000

При мен кръвта е различна като количество(понякога по-малко,понякога много ).Но болката е точно като порязване с бръснарско ножче!Аз съм с фисура.И хемороиди имам,но такава болка не съм имала преди фисурата.
винаги ли се проявява само при запек,когато реално като се бършеш не остават фекалии или и при нормално изхождане също има леко кръв при избърсване във фекалиите? Сега ме и сърби, и ми дразни пак….

# 1 341
Сега да не Ви пускам и аз мухи, но  ако са меки фекалиите и пак има кръв, може да се мисли за полип. Идеята е, доколкото аз съм чела, че точното твърдите фекалии карат раничката (фисурата) или хемороида да кърви....
Не съм сигурна обаче, ако пуснете калпротектин и той е в норма, това изключва ли полип...

# 1 342
Различно е това с кървенето доколкото разбрах от горчивия си опит.И сърби и боли.

# 1 343
2 месец съм с анална фисура. Колко болка изпитах... Ту се усилва, ту утихва. Както казахте, все едно с бръснарско ножче ме режат.
И конкретно да попитам тези, които пият редовно хапчета за кръвно, щитовидна и др.
Може ли от това да ми се получава затегнат стомах и това да провокира фисурата...

# 1 344
Сарита, как те разбирам само. Не намери ли някакво облекчение. Храниш ли се разумно, с много вода?

# 1 345
Сарита, как те разбирам само. Не намери ли някакво облекчение. Храниш ли се разумно, с много вода?
Имам някакво минимално облекчение, но си мисля да не ми е провокирано от хапчетата за кръвно. Защото нямах запек, а ми се появи аналната фисура.
Просто търся причината...

# 1 346
Имам някакво минимално облекчение, но си мисля да не ми е провокирано от хапчетата за кръвно. Защото нямах запек, а ми се появи аналната фисура.
Както казва моя хирург причина в повечето случаи няма. Просто предразположение. Каза, който е имал, пак ще има!
С какво мажеш сега?

# 1 347
Здравейте!Тези които са с анална фисура или хемороиди забелязали ли сте кръвта да е много,много малко при забърсване с тоалетна хартия,но примесена с фекалиите(извинявам се)
Имах рана преди месец и половина и имам и хемороиди,които се надуват и излизат.
Днес по време на изхождане-въпреки,че беше меко,без напъни и пр. Усетих силна болка като боцкане,режене с бръснарски ножчета и при забърсване съответно имаше фекалии по салфетката и в тях видях миниатюрно зацапване от кръв.
Просто досега ако е било от хемороиди/фисури кръвта е била доста повече и е била на самата салфетка и се притесних.
Според мен, щом те е прерязало по време на изхождането, си е баш от фисурата. Доколкото съм чела, ако кръвта е от горната част на храносмилателния тракт, трябва да е тъмна.

# 1 348
Както казва моя хирург причина в повечето случаи няма. Просто предразположение. Каза, който е имал, пак ще има!
С какво мажеш сега?
Крема, който се прави - само с него и пия хуск. Едно гръцко ми препоръчаха, но още не съм го купила.
Още не мога да намеря от какво ще мине. Какво ли не изпробвах...Сега последно,  основно с това се мажа - диатезам.

# 1 349
Хуска нали знаеш, с много вода, иначе има обратния ефект!

Общи условия

Активация на акаунт