Консултации с адвокат

• 132 348
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Sofia
Здравейте имам няколко въпроса:

1. Каква е минималната месечна издръжка, която е дължима за децата при развод по взаимно съгласие. Издръжката може ли да бъде давана на ръка или задължително трябва да се плаща по банкожа сметка?
2. Може ли да получа призовката за развод на адрес различен от адреса на личната ми карта?
3. Къде/в кой съд (на какъв адрес) трябва да подам молбата за развод по взаимно съгласие и споразумението към молбата? и двамата сме от София
4. Трябва ли да прилагам копие от актовете за раждане на децата или трябва да вадя дубликат от актовете за раждане от общината и да приложа към молбата за развод?
5. Колко е държавната такса за развод? В съда ли се внася или се плаща по банкова сметка? Към молбата за развод оригиналната вносна бележка или платежно се прилагат или копие?
6. Колко време след подаване на молбата ще получа призовка за явяване в съда?

Предварително благодаря за отговорите Simple Smile

# 1 081
Здравейте!
С бащата на децата сме се разбрали да подпише безсрочна декларация за съгласие да ги извеждам от страната, както и да вадя лични документи за тях. Въпросът ми е текстът на такава декларация в свободен стил ли се пише или има задължителен вариант? Съответно, от къде мога да взема такъв текст?

# 1 082
Здравейте,

Имам няколко глупави въпроса за потребителски кредит, взет от бившият ми по време на брака:

1. Аз съкредитоискател ли съм, след като не съм подписвала никакви документи? Дала съм единствено служебна бележка за доходите си. Въпреки увещанията му, не можа да ме направи поръчител.

2. В момента сме в процес на развод (вече трета инстанция). Може ли БНД, след приключването на развода да ме съди за подялба и на кредита, взет еднолично от него и даден на ръка на баща му, т.е. не е влязъл в семейния бюджет?

3. Има ли опасност банката да ме погне и мен за погасяването му? Бившият отдавна не го обслужва и не знам какви мерки са предприели с/у него.

Най-вече се опасявам, да не се налага да връщам 30 хил. с лихвите и таксите, само защото съм "спала", когато съм се женила.

Благодаря, предварително за отговорите!

# 1 083
Вярно ли е това , че когато детето стане на 10г. се пита при кой родител иска да живее и това което каже е решението  на родителските права?

# 1 084
Cry :cry:jivqh s biv6iqt si maj 15 god. sas mnogo karanici nai ve4e zaradi negovata maika imame 2 deca na 11 god. i na 6 god. toi igrae6e na komar i e bezraboten hodi 4astno stroitelstvo pie i decata stavaha svideteli na poboi ne me puska6e na rabota  be6e  mi pisnalo otvori mi se vazmojnost da rabotq v 4ujbina i zaminah bez toi da znae decata ostavih na negovata maika i sega pra6tam pari na decata za drehi u4ili6te vsi4ko as pla6tam dali moje kato se varna da zaveda delo za pope4itelsto nad decata si pri polojenie 4e nqmam brak s nego i predi okolo 1 mesec sa gi izgonili ot ob6tinsko jili6te za neplateni smetki molqvi kajete dali imam vazmojnost za roditelskite prava nad decata BLAGODARQ VI PREDVARITELNO

# 1 085
Вярно ли е това, че когато детето стане на 10г. се пита при кой родител иска да живее и това което каже е решението на родителските права?

Да, навършилите 10г. деца се изслушват. Но тъй като съдът не е обвързан с желанието им, когато ги изслушва, а само е длъжен да защитава интересите им, изслушването им не означава непременно съобразяване с мнението им. Все пак това, че са сравнително големи и че искат да бъдат при определен родител, е в негова полза. Но не му гарантира нищо.

# 1 086
Здравейте. Искам да  помоля адвокатите за отговор. Самотна майка съм с детенце на 3 годинки.Родено е 2010 год.  Плащаха ми от социалните,помощ в размер на 100 лв и 35 лв, детски, за периода ноември 2010г. до февруари  месец 2012г. Нямах никакъв друг доход нито имущество на мое име. Получих и помощ за отопление и храна от тях.Но  сега ми искат да внеса здравни осигуровки за времето в което съм получавала тези помощи. Редно ли е това, та аз тогава се водех при тях на отчет като социално слаба  и по майчинство  с малко бебе .Предварително благодаря.

# 1 087
Как мога да предложа на хората, които приемат законите, да лишават от шофьорска книжка родителите, които не плащат издръжка?

# 1 088
на практика - никак.
иначе отиди в Народното събрание и си дай предложението между първо и второ четене  на евентуалния закон.  може и на депутата в твоя район да му кажеш.
може да предложиш и образованието да му отнемат.
нека адвокатите да ме псуват , но ... така е  Laughing

# 1 089
 Joy Joy Joy извинявай Татти не се сдържах

# 1 090
Как може да бъде доказан доход на баща,живеещ и работещ в Лондон?
Благодаря!

# 1 091
Здравейте. Имам дъщеря на 1 месец, призната от бащата с който нямаме сключен брак. Не живееме заедно, и няма желание да вижда бебето нито да се грижи за него. Искам да заминем заедно с дъщеря ми за чужбина, но той отказва да направи паспорт и пълномощно.

Въпросите:
1.Какво трябва да направя зада ги извадя сама?
2.Само с дело за пълно попечителство ли е начина?

# 1 092
Поредният мухльо, който нехае за детето си, но не дава разрешение за излизане  в чужбина. Ако не ти подпише декларация се води дело за заместващо съгласие Peace пълното попечителство е сложен процес Sad

# 1 093
Живея с приятеля ми,който е разведен от 2010г.Не живее е Пловдив от 2002г(доказано в съда)и има бизнес в друг град.Имаме дъщеря  на 3г.В апартамента  в Пловдив живее бившата съпруга.
Топлофилация Пловдив,обаче го съди като съсобственик на 1/2 от него.Стигна се до запор от ЧСИ.Има ли варянт да подпише доброволна издръжка пред нотариус за детето ни, и тази сума да е защитена от секвестиране?
Или е задължително да мине през съда присъждане на издръжка след като е доброволно.С бившата тези финансови въпроси няма как да се уредят(нямала пари )и ще плащаме нейното парно.Дано поне да е на по-малки вноски.

# 1 094
Трябва ли да плащам издръжка на детето, докато е при мен през лятната ваканция ... става дума за цялата лятна ваканция?

Общи условия

Активация на акаунт