Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 13

• 47 778
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
Трогнахте ме и двете. Hug Много ви благодаря за вниманието, а 2в1 се е погрижила и да ме успокои... Много, много благодаря! Днес изобщо не ми е до смях, но когато видях сега изненадата си... усмихнах се и се почувствах малко по-добре.
Аарън Ян е много приятна изненада за мен. Сега очаквам утре субтитрите и на английски, за да разбера всичко.

И да помоля на финал тук за нещо... Ако на някой от тайванско ориентираните тук фенове му попадне саундтрака на сериалчето, моля да сподели. Двете песни на Лара и Аарън са много нежни, а и съм сигурна, че ще има и част от класическите изпълнения, на които се наслаждавам в епизодите. Рових, но очевидно не е излязал още, след време ако ви попадне да ме имате на предвид, че не ги зная тайванските скривалища за откриване на повече информация. Зная само японските.

И поздрав от мен с изпълнението на Аарън. Песента му, която звучи във всеки епизод.

Aaron Yan - At First

# 256
  • MJF
2в1, мда изложи се сценариста яко "Фантом" 9 и 10. Края на 10 вече даже не можех да го гледам , толкоз слаб/"измислен". Спешно им тряба помощ за текста, че като видях че не е 16 а ... ooooh!
A Gentleman’s Dignity Episode 12,
Скрит текст:
раздвижване при всички дуети. "Синята китара " кефи, "право куме в очи" и с присмех към всичките им корейски  условности. По език ми прилича най-вече на архитекта, но знае ли се .... Ще видим какво са  knit

# 257
  • София
6o6ul4o,
Скрит текст:
и аз имам странното чувство, че именно архитекта ще е татко му, за да объркат още повече нещата между него и любимата му. А на способите им за отказване на цигарите  Joy Joy Joy, беше много смешно, а най-вече се смях на адвоката, голям образ беше.Синята китара му беше време да се появи за по-дълго.

Изгледах първите 4 серии на First kiss  
Скрит текст:
сериозна тема, но поднесена по изключително забавен начин. Сестричката много своенравна и цапната в устата, прави каквото си иска, а брат и се стреми по всякакъв начин да направи така, че на нея да и е весело.Доктора - голям сладур, надявам се нещо да се получи между него и пациентката му.Вече като че ли има някакви зачатъци. С една дума серала и актьорите ми харесват много!

С  Hiraoka Yuta съм си свалила и  Kiina.

# 258
Привет на всички,

Не съм наминавала отдавна да ви почета. Много, много съжалявам, че ви изоставих, но нямах време нито за сериали, нито за четене или писане. Както и да е, сега съм тук с Time Slip Dr. Jin. Бях гледала какво ли не, но трепанация на черепа в домашни условия и всякаква липса на хигиена и стерилност, да си призная, за пръв път гледам. Д-р Джин е като нашите Джи Пи-та, разбира и лекува от всичко – от неврохирургия до венерически болести. Само на шести епизод съм от преведени 10 /на руски/, не ми се мисли какво ще става по-натам.  Simple Smile Но въпреки всичко вечер сядам и го гледам, голяма зарибявка е  Mr. Green
Хайде, чао ви! Отивам да гледам 7ми епизод.
Скрит текст:
Че човекът измисли пеницилина и ще лекува горката болна кисенг от сифилис

# 259
karameliaHug.

И аз гледах някоя и друга серия от "Д-р Джин", но реших да изчакам да се посъберат повечко и тогава да го доглеждам Wink. Докторчето си е голяма работа Party, не само лекува всичко, ами въведе и интравенозните системи. До края ще може да си обучи цял екип и ще си направи "спешно отделение" Joy.

# 260
Шоши-сан, очаквам те на тайванското пристанище, за да те кача на борда на Alice in Wonder City и да плаваме заедно. 2в1 ще се присъедини след нашата обиколка, защото няма да успее да издържи като нас на малките острови (общо 13-ет на брой), които ще посетим (аз съм вече в очакване на 8-мия). Колко образно ти намеквам нещо, мм? Laughing

Качиха много бързо превода на английски във Viki.com и го изгледах с огромно удоволствие. Все по-добре продължава това тайванско заглавие за мен, а аз съм много, много приятно изненада. Аарън Ян е чудо, чудо.

Скрит текст:
Страхотен играч, в смисъл знае какво точно иска и знае начина, по който да го постигне. Както и сам каза героят му в трета серия "Не обичам да губя от никой и никога не съм втори." Образът му е великолепен. Самоуверен, със самочувствие, мъж на място. Смърфиета е влюбена нещастно в героя на Xiu Jie Kai , а Аарън пък вече е влюбен в нея. Много ми хареса как я привика в апартамента си, решен да живее с нея, тя да е негова асистентка 24 в денонощието и да му помага. Той сам поиска това и за да развие и таланта й на певица. Много добре си обработва почвата, за да постигне желаното. Голям смях има в ситуациите сега с двамата, когато живеят заедно. Аарън знае как да я изиграе и издразни добре. Малката ще се усети в кой всъщност е влюбена... Аарън направи и една друга забежка... О, няма никакъв свян в тази продукция. Браво на тайванците! Показва се всичко, никой не се прави на света вода ненапита. Любов, страст, класическа музика и Аарън Ян. Не бях гледала в скоро време така завладяваща история. Дори аз, която не съм от много романтичните души (нито пък от мечтателките) гледам и преживявам историята на героите.

Напомням, че днес стартира GTO: Great Teacher Onizuka (2012) при японците. Влизам в клас и сядам до Юки Ямада. Забелязах го, че е на втория ред до прозореца. Мисля, че беше на втория чин. Днес ще видя по-добре (така, де, за да зная къде точно ще стоя. Laughing). Днес научих от него и публикацията в блога му, че ще участва и още едно много интересно и ново лице за мен Гаку Сано, като добавя и Нобуюки Сузуки, Шо Такада, Шинтаро Моримото - ще гледам само заради учениците и ще търпя "градинарката", която видях от промо клипове, за съжаление отново ще напомни за себе си в много лоша светлина.

12-та серия на "Джентълмените". Страхотно включване на синята ми китара. Той направи 12-ти епизод интересен за мен, като зрител. Отлично се справя с ролята си, слага в малкия си джоб колегите си от групата Jung Yong Hwa и Kang Min Hyuk като поведение и присъствие на екран. Изобщо не съм се съмнявала в него!

Скрит текст:
Кадъра, в който героят на Kim Min Jong се появи в къщата на малката, за да говори с него, как бяха застанали пред вратата и какъв поглед имаше той.. Култ! След това, когато привика малката с него в колата, за да я заведе на работа само да не стои тя и минута повече със "синята китара" в къщата. Малката как бързо се приготви и тръгна с любимият си оппа. Охх, смяла съм се с глас. Точно те тримата - малката симпатяга (страхотно се справя младата актриса!), Kim Min Jong и Lee Jong Hyun правят за мен този сериал.

Да попитам нещо на финал, че ми прави силно впечатление от доста време насам...

freedoms, всичко ли, за което говоря тук и споделям гледаш след това? В смисъл доволна си, че споделям, а продукциите се оказват попадение и за теб като зрител...

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 08:41 от rossonera

# 261
  • София
Призрак [2012] / Ghost / Yoo-ryeong  - започнах го, не издържах да чакам да преведат целия.Засега ми е много интересен.

# 262
2в1 може да се присъедини към вас някъде към края, примерно в последната седмица Wink.

И да попитам и аз нещо. На няколко места прочетох, че Alice in Wonder City е тайванската версия на японския Nodame Cantabile. Има ли нещо такова или правят асоциации само, защото и двата са на тема класическа музика? Гледала съм японския и не беше никак лош.

Тайна, тъкмо за теб си мислех, че би ти допаднал Ghost. Ти харесваш такива крими истории. Всички сме в кюпа с чакането, но поне до сега с  Шоши установихме, че седмичните две серии имат някакъв завършек и не е чак толкова дразнещо като това, да свърши на най-интересното място и да чакаш една седмица, за да разбереш какво ще стане. Сериалът е 20 серии, така че ще си го коментираме тука текущо още цял месец Simple Smile.

Вече бг буквички има още един японски филм The Letters. Не съм го гледала, но... едно име просто ми се наби в очите Blush. Да видим кога ще го включа, че нещо не съм настроена за тежка драма в момента, а това явно е такава.

# 263
  • MJF
Тайна , добре дошла в отбор Призрак [2012]. То пък могло е Фантом да си е заглавието на български.

rossonera , почвам Аарън Ян и сие. Лодката и греблата са готови.

"Джентълмените" 12.
Скрит текст:
и аз се забавлявах най-вече с тази сцена малката-китарата-адвоката. Каква ревност само  Joy. Обаче тя малка/неопитна а и искрена 100% в любовта си и не усеща и прилага изцяло правилна тактика, за да провокира откровения от адвоката. Опита с разговора в колата бе успешен. Актрисата се справя много добре. Някои от каките й играят със задръжки в това заглавие но "малката" е винаги на 100% в ролята. А играе широк спектър с героинята си- от крайно инфантилно до сериозно. Направо слага в малкия си джоб някои от каките с играта си.  

Lunch Box тв филм.
 Thinking малко са ми странни резюметата циркулиращи по нета, защото  изгледала го,  съвсем други акценти и същина усетих. Филмът е за мъката и живота на замесени в нещастен случай с дете след години от инцидента. Случва се така че всички замесени и потърпевши се връщат/събират след години-виновника по закон, неговите близки и близките на жертвата. Понеже сега гледам Lee Min Jung в текущия Big а ми стана интересна , реших да я погледна в киното в не гледано още заглавие, тъй като във филмографията й видях познати заглавия но не съм й обръщала внимание в тях.

Thinking запецна ми форума , та да си допиша сега.
freedoms,
Скрит текст:
на мен най-ми бе забавен страничния ефект от отказването на цигари при архитекта.  Joy Адвоката много опасен метод за натрупване на килца, там където се разтрепери от високата кръвна захар  Joy

karamelia
, а доктора няма ли все пак да се връща във времето от където е?  Значи точно както се очаква се справя в древността. По-общо, по-универсално лечение и поглед към болестта. Прочетох за стетоскоп от бамбук и други иновации. Като чета от медицинската част, нещата в сериала са издържани и съобразени със сюжета.

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 09:50 от 6o6ul4o

# 264
  • София
  Руснаците така го превеждат.Само ме дразни ,че пишат Гадес вместо Хадес, но аз си го чета Хадес.

# 265
  • София
rossonera, що се отнася до японските продукции, имам ти пълно доверие, тъй като смятам, че ти си най-компетентна и осведомена. И, слава богу, всичко за което си говорила, ми е допадало, за което благодаря Hug. Но ако ти е неприятно, няма да споделям повече.Все пак мисля, че за това са форумите, да се обменят мнения.

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 11:49 от freedoms

# 266
freedoms, кой говори, че ми е неприятно? Просто те попитах, защото ми прави силно впечатление. Не се засягай. Изобщо не съм имала нищо лошо предвид. Естествено, че ще пишеш.

Шоши-сан, чакам те с коментари за Аарън Ян. "Джентълмените" и за теб и за мен са ясни - гледаме най-вече заради триото (както си го написала) - малката/ адвоката/ синята китара. Бащата също е ясен за мен, само като му видях погледа, когато разбра коя година е роден "синята китара"... Моето предположение ще се окаже вярно.

Шефче, аз Nodame Cantabile не съм го гледала, т.е не съм гледала дорамата, но имам представа от историята, защото гледах филм май беше или спешъл, т.е продължение на историята от 2009 или 2010 г., не помня точно. Да, има прилики заради класическата музика може би, но като цяло сравнявайки с това, което виждам в момента в Alice in Wonder City - не бих го определила като тайванската версия на японците.

# 267
Ясно, rossonera Hug. Значи си е друга история, макар и на подобна тематика. Не че ми пречи нещо, дори и да е версия. Манталитета и психиката на отделните държави е толкова различен, че една и съща история винаги ми дава различни усещания Peace.

Шоши, Lee Min Jung съм сигурна, че би си я спомнила от Мидас. Навремето я коментирахме като пример за това, че корейската драма-героиня все пак се оказва, че може да бъде едновремено интелигентна, възпитана, красива и добра. И че корейските мъже може да харесат и жена, която не се тъпче като прасе, не крещи като каруцар и не се държи като инфантилна тинейджърка. Дори и в Smile, You, където ролята й беше на разглезена богаташка, пак беше симпатяга и те караше да я харесаш въпреки глезотийките й.

# 268
  • MJF
Аааа ясно. Значи това е руското заглавие. Те ако не преведат и заглавието кой?!  Laughing Имам чувството, че ако им попадна и името ми ще преведат или преиначат  Laughing. Горкия Хадес-Гадес.

Проверката показа че съм гледала само Nodame Cantabile Shinshun Special in Europ, т.е. само продължението. Мда,
Манталитета и психиката на отделните държави е толкова различен, че една и съща история винаги ми дава различни усещания
а и може да е така заснето, че трудно да се разпознае чуждия оригинал.  Ще го видим туй тай заглавие.

Blush
2в1 , от известно време усещам че ще трябва да преговоря Midas. Скоро freedoms , нали не бъркам, гледайки го като пишеше и аз не се сещах за  повече от споменаваните неща/герои. Ето сега за  Lee Min Jung изобщо не мога да се сетя там.  Thinking как и какво съм гледала в Midas ми става все по-любопитно. Освен героя и неволите му на Jang Hyuk и големия житейски извод, тук имаше такъв, друго не помня.  Thinking определено преговор се задава, мда.

# 269
Шоши, тя беше приятелката на Jang Hyuk, но в нея се влюби и Но Мин У, докато се грижеше за него в болницата. Жалко, че сериалът май все още не се е сдобил с български буквички и по тази причина си остава недооценен от доста зрители.

Общи условия

Активация на акаунт