Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 13

• 47 714
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
  • MJF
За смайването аз бях смаяна в събота вечер. Не знам колко късно е било след 24 часа, т.е. вече е било първи часове/минути на неделя. И нещо случайно рефрешнах една от страниците на онлайните ми ресурси и гледам серията от преди часове на A Gentleman's Dignity вече готова. И понеже се  Crazy я отворих и изгледах. За това и мърморих тогава , че с тези преводи-аламинути ми объркват графика  Laughing

newsm66 обаче питам ги аз тез ентусиасти защо никой не превежда The Chaser. Не съм го въобще отваряла, само четох резюмето когато го пусна а и каста е добър. Сега мернах заглавие че  висок рейтинг постигнал.

Iki mo Dekinai Natsu го почвам пък преводачите му периодично  ще ги   search и броя да не изчезнат  Naughty

нощен гост
, успя със снимките.  Simple Smile

Joy сега ще трябва да си намерим полицейски емотикон. Цяло звено станахме.

дането , ето каква била работата. Не си гледала още заветния   Mr. Green 14-и епизод.

# 451
  • BG
Браво на вас за търпението да гледате текущи, аз нямам нерви да чакам по епизод на седмица.
rossonera първите няколко снимки и аз не разбрах чии са, с изключение на втората Joy

# 452
  • София
rossonera, благодаря за информацията, значи ще го търся утре, а и за прекрасните описания на "Едно японче в Индия" Hug! Чета ги с удоволствие!

14-та серия на I do, i do беше много романтична-големи прегръдки и целувки.Много добре се справят  и Ким Сун А и младока Lee Jang Woo, а и останалите актьори.

# 453
The Chaser в момента е с най-висок рейтинг от понеделнишко-вторнишките сериали. За съжаление обаче е завършен преводът само на 1 епизод, а другите си стоят наполовина. Това не е изненада за мен, защото драмата е сериозна и липсват разни секси батковци и подрастващи идолчета, което естествено не е атрактивно за голяма част от преводачите (в по-голямата си част фенки на някой от идолчетата). Дано все пак и този сериал да види бял свят.

freedoms, Маската се превежда скорострелно и при руснаците. До сега са излъчени 14 серии от 28 и са преведени 12, но до края на седмицата предполагам ще са готови и с другите.

Едит: Сега видях в Спирита тема и за новия сериал на Yu Yamada - Vision - The Woman Who Can See Murder. Интересно, интересно yes.... Жената на Шун ще го конкурира в борбата за зрители Mr. Green. А да ви дим сега "кой-кого" в младото семейство Joy.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 22:00 от 2в1

# 454
Joy сега ще трябва да си намерим полицейски емотикон. Цяло звено станахме.

Намерих това, подходящо е за нас тук и ме напуши на смях като го видях в Гугъл -

Стига съм драскала днес, отивам да гледам новия епизод на Yan Yan JUMP с Кота Ябу. Отново сме в ресторант и ще видя какво "ще похамнем" този път.

# 455
  • София
2в1, много интересна и динамична първа серия на Маската ,  а за каста- само познати  и и симпатични лица.Малоумния брат, който всъщност явно не е такъв, се справя страхотно, харесвам го от  Каин&Авел, направи страхотна роля там. Много ми харесва сериала за сега, а смятам , че по-нататък ще става все  по-интересно newsm10!

# 456
Ех, как сте се разписали  Hug
Шеки, добре дошла при нас   bouquet
rossonera, вчера така се зачетох в писанията ти за Индийския сървайвър, че за малко да загоря вечерята  Blush  Ако го направят в България не трябва да пропускат БДЖ-то, но друга забележителност са ни "Чавдар"- ите в градския транспорт, някои по-стари и от мен, там ще има културен шок в японското съзнание   Peace

Шоши, много се изкушавам да пусна японските субтитри на Mou Ichido kimi ni propose през гугъл транслейт, все нещо ще схвана... надявам се.
Гледам, че 5-6 от текущите ще се превеждат от Eric Parrosien, а той уж е сериозен човек, пък и досега все хубави филми е избирал, надявам се да смогне и да не вдигне ръце по средата на сезона.

Подкарах GTO. Юки, Юске и Ю добре, ама още ми е прясна старата версия и не мога да му свикна на Акира, ще видим какви ще ги забъркат нататък.

Кой спомена за Shiawase no Kiiroi Hankachi?  Новата версия с Абе Хироши и Маки Хорикита много ми хареса.

И мен ме пишете в полицейската академия  Laughing да съберем цял клас

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 22:56 от Елеасара

# 457
  • Пловдив
Ох, rossonera, скъса ме от смях твоя емотикон  Laughing.

Направих една готина асоциация за новосформиралата ни се групичка, дето ще се обучаваме за полицайки  Laughing.
Така я виждам аз работата - Всички с униформи, а каските са задължилни. Една кара мотора, друга стои в коша до нея за баланс, трета търчи отстрани до гумата, ако случайно падне, да удържа фронта. Останалите отзад подбутват мотора, по височнките и при нужда, което ми се струва, че ще става доста често.
Та ето как, един емотикон ме накара да се хиля дълго време  Laughing. Явно наистина здраво съм прегряла, а и с тези япончета кой знае до къде ще се докарам  Joy. Верно трябва да ме спасявате, но съм по склонна за предложението на Tuon . Вземете направо да ми пратите някой спасител  Crazy  Laughing.

# 458
  • MJF
Елеасара , аз я споменах. Новата беше добра но аз ще изгледам и оригинала.

freedoms , Bridal Mask/Gaksital аз го "наваксах", т.е. изгледани всички 14 серии до тук. Въпреки сюжета занимаващ се с  военни години, всичко е поднесено някак предимно с усмивка,  Thinking хм не звучи добре. Имам предвид че акцента не е върху драмата, страданията. Режисьорския подход поне аз така го виждам. Забавлявам се  с цялата гама комични моменти и герои. А героите са буквално цяла армия/град. Всички играят много добре. Joo Won го виждам за първи път, а трябва да съм го мярнала в SIU (Special Investigation Unit). Големи адмирации за играта има от мен. Park Gi-Woong не съм го гледала до сега в централна роля и същите големи адмирации. Плеадата зрели актьори са наслада да се гледат как играят, повечето имат доста комични сцени и на моменти прозира как и те се  LaughingThinking то пък сега да не си помислите че гледам комедия. На мен такъв тип на поднасяне на иначе сериозна тема, исторически период, направен от една от участващите страни, винаги ми допада.

Ехааа! Точно на такъв мотор с кош като дете си мечтаех да се повозя, аз в коша. Но не стана. Сега от години не съм виждала този модел на живо. Аз съм "за" емотикона. В коша съм  Grinning  И другите емотикони са готини  Simple Smile

dovedeJoy Joy

# 459
freedoms, динамиката се запазва и по нататък или поне до 6 серия, до където съм гледала.

А Shin Hyun Joon е страхотен актьор, но бях свикнала да го гледам в едни доста сериозни роли. В Маската показва много добре образа на "селския идиот". Споменавала съм и преди, когато го гледах в Dumb Mom, че за пръв път го виждам в такава нестандартна за него роля, само че тук беше "гений с идиотско държание". Сега видях, че смърфовете са го превели вече целият, така че, ако някой иска може да го пробва. Макар, че има и комични моменти си е повече драма. Но пък главната е "мъжко момиче", а не някаква дропла, която да ви скърца по нервите с детински изцепки.

Шоши, не си ли гледала King of Baking, Kim Tak Gu? Joo Won и там е в една от главните роли, но като че ли стана много популярен след Ojakgyo Brothers, където с Uee бяха много сладка двойка.

People Cop Вече съм спокойна. Имаме си връзки с полицията. 13-та тема е защитена от всякъде  smile3519.

# 460
Скрит текст:
Шошулчо, това е руски "Иж". Едно време дядо ми много ни е возил с брат ми в коша. Малки бяхме - 5-6 годишни, обаче това изживяване го помня все едно бе вчера. Слагаше ни и каски, като онези на пилотите на самолети от Първата световна война, а ние претенции нямахме, в коша друс-друс, а баба след това все му се караше защо ни мъкнел навсякъде с него в мотора. Още си го пази дори този "Иж", червен е на цвят, когато му ходя на гости го виждам в гаража и си спомням. Минала съм през това "возене" аз. Laughing
За това ме напуши на голям смях и като го открих в Гугъл. Знаех, че ще ви хареса. До теб едно място и за мен в коша. Друс-друс и на акция. Някой друг ще управлява мотора, ние с теб само ще се возим. Открих с този емотикон и още един, само че той е за военните.  

Изгледах снощи новия епизод на Yan Yan JUMP с Кота Ябу (любимеца ми от Hey! Say! JUMP). Мога да кажа, че покрай него и Юта "Лукчо" Тамамори и други реалити кулинарни предавания с редица Джонита, които гледам и изгледах се запознах и запознавам из основи с японската кухня. Във вчерашната серия на това кулинарно предаване с Кота посетихме японски ресторант, в който сервираха от нашите зелеви сърми пълнени с кайма и ориз, но поднесени заляти с доматен сос. Казвам ви абсолютно нашенски зелеви сърми. Котич си похапна с голямо удоволствие от тях. Ядоха и тонкацу - свински котлет паниран в панко (хлебните им трохи за панировка, които Юта-Лукчо много използваше в лучените си гозби). Много панирани неща ядат. Прави ми силно впечатление и пържат в огромно количество олио. Евтино ли е при тях олиото, че така го хабят - не знам, но се пържи страшно много и в много литри олио.
Преди обаче да посети ресторанта Кота си похапна хот-дог от едно улично заведение. Много обича той западна храна. Това също ми прави впечатление при него. Добре си похапна и наденичката с горчица и кетчуп и така добре се облиза, ммм... Голям фен на футбола, страстен при това, обича европейска храна, висок японец - 185 см, само един кусур има пред мен - голям фен е на Манчестър Юнайтед. Но ще го вкараме в крачка. Laughing

След като качват всяка седмица епизодите с Хиромицу Китаяма от неговото приключение в Индия (в понеделник ще се излъчи 3-ти епизод, така че очаквайте включване от мен с репортаж от Desert National Park край град Джайсалмер от гърба на някоя камила) момичетата (японки), които превеждат на английски епизодите обещават, а и са запланували след превода на Индийчето Китаяма, да преведат и 4-те епизода на Ougon Densetsu, в които участва Юта "Лукчо" Тамамори, т.е да преведат луковите му приключения. Е, тогава ще ги изгледам отново с голяма радост и ще се посмея вече разбирайки всичко, което Юта казва.

dovede, днес внимавай с първа серия на Beginners!, когато я свалиш и стартираш. Сигурно ще ти се прииска да влезеш в монитора по някое време.

Ето го тонкацуто, което традиционно се сервира със зелева салата, а когато токацуто се сервира в купа с ориз и малко зелени подправки отгоре и яйце това вече се нарича кацудон (така популярния навсякъде кацудон). Тонкацуто, както и корокке (това са си нашите европейски крокети), традиционната им пандишпанова торта с ягоди и сметана, която поднасят на рождените си дни (виждате ги в почти всеки сериал или филм от Япония) както и още много ястия японците са взели от португалските търговци и мореплаватели, с които започват да търгуват през XVI век. Така, де имат манджи и като за нас. Европейската търговия си е казала думата. Няма да умрем гладни и да мятаме водорасли и ориз. Laughing

И скрийшот на Кота, който си похапна хот-дог

От рано сутринта ви говоря за храна (сигурно се облизахте добре), но нищо петък е. Пей сърце.

Качиха първи епизод на Beginners!. Можете да сваляте.

Последна редакция: пт, 13 юли 2012, 09:32 от rossonera

# 461
Щом ще чакам още за "Arang and the Magistrate" захапвам нещо тайванско - "Easy Fortune Happy Lif".Изрових го от личните архиви за предложения и задължителни филми с уточнението,че е лек и приятен за гледане.  Grinning Аз съм един разглезен зрител и адски много обичам когато някой ми напипа предпочитания и ме затрупва с филми и не ми се налкага да се ровя. Crazy

rossonera,моля те слагай снимките с месища в спойлер.Всичко е страшно интересно,но тея храна.... Confused

smile3558
Скрит текст:

# 462
  • MJF
 Crazy Какво видях?! Mou Ichido Kimi ni, Propose Episode 8 преведен! Ех, мрънкане, колко си ефективно!   Mr. Green

2в1, вярно че Joo Won бил/е участвал в King of Baking, Kim Tack GU обаче на сайта, които погледнах вчера, написали Bread, Love and Dreams и изобщо не "зацепих". Аз съм изгледала началото и края, за повече нещо не си допаднах със сценария. Joo Won предполагам е играл другото момче, което се конкурираше с главния, смътно помня.
Мда, Bridal Mask е драма особено в първите епизоди. Японските старши военни са дадени като големи шемети, негативите им са акцентирани и  с похватите на пародия и от там най-вече е  Simple Smile. Забава има и с цялата плеада дами техен антураж и тези от бар/кабарето и цяла циркова трупа. Както казах, герои в това заглавие никак не липсват.  Това позволява на зрителя да не "потъва" в големия драматизъм в основата на разказа.  

rossonera  , какъв кеф и спомени само от детството имаш с този знаменит модел "Иж". Изчетох и се  eat. Добре правят тези дами от японския форум че превеждат. Като прочетох и за тортата ми изплуваха първите минути на Iki mo Dekinai Natsu епизод 1
Скрит текст:
Много интересно начало на това заглавие. Възникнаха ми вече доста въпроси/любопитство към героите. По време на епизода търсех аналогии от системата в която аз живея. Да речем че все едно имаме  човек който на 19 години разбира че няма ЕГН. Но иначе си живее 19 години в семейството си, минал е по пътя училища- първа  работа, обслужван е здравно.......... Определено друга и странна/интересна система с документи. Тепърва ще се хвърли светлина върху моето  Thinking. Майката много любопитен образ с поведението си при разговор майка-щерка . Имам предвид кой ако не тя познава емоционално детето си и кой ако не тя знае и трябва да  каже на детето си подробности по казуса. Поведение като извършила голям грях  :о:  Confused.  системата я е "смачкала" емоционално като човек и майка.  Мда, преводачите на редовен отчет    newsm66
Интересно се получи сега да гледам Emi Takei в две поредни заглавия, след W no Higeki, в две поредни главни роли, даже може да се каже в три, тъй като във W no Higeki  бе 1 в 2  Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 юли 2012, 10:41 от 6o6ul4o

# 463
Шоши-сан, за това ти наблегнах на Iki mo Dekinai Natsu. Това ще е едно много сериозното заглавие от японците през този сезон.

Скрит текст:
На мен ми направи силно впечатление сцената, когато тя научи, че не е всписана в семейния регистър. Живота й буквално се срина. Реално тя не съществува. Еми Такей е отлична, каквото и да говорят за нея, за мен е една отлична млада японска актриса. Интересен е образа на Аои Накамура (момчето, което я откри, след като видя името на сладкарницата (на пакета), в която тя работи). Позна ли Джун Канаме? Вторият брат на семейство Хаями, който се появи. С него определено картината съвсем се завърза.
Много интересни минути ни очакват с поредното отлично заглавие от нашия любим режисьор Кейта Коно. Коно-сан отново ни представя един обществен проблем, отново драмата на едно семейство, трудностите пред, които ще се изправи героинята на Такей-сан, така както го направи и в Freeter Ie o Kao, така както го направи тази зима и в Hayami-san to Yobareru Hi.

Интересното тук е и друго - тя ще има връзка с Йоске Егучи, който и сама видя е женен и с дете. Интригуващо е всичко. Гледаме и коментираме. Преводите ще вървят, няма да се оплакваме.

# 464
Големи сте сладурки Laughing. Разсмяхте ме с този мотор.
Скрит текст:
Между другото и моят дядо имаше, само че "Балкан", но го продаде на едни момченца по някое време. Синът ми, когато беше във възрастта на мотореткаджийството, много се ядосваше, че е бил продаден, а пък той горкият все си купуваше и разменяше разни брички, дето ги бърникаше по цял ден, за да може да покара един час Joy. Сега ми е смешно, но тогава ми шушнеше коша, кога ли ще се наложи да го търсим по деретата около нас, защото той ги караше по мундетата, по разбираеми причини като липса на книжка и каквито и да е регистрации Mr. Green.

Продължавам с "И Те Ри"-то Crazy. Park Ye Jin много сладка със сериозното лице и междувременно с тръпката, която лекичко прозира, когато се усеща, че започва да харесва хлапето. Ким Ки Бум отличен, опитвайки се да играе възрастен, но в същото време по детски наивен. Но пък и опонентът му Yang Jin Woo много добър с това студено и надменно държание и изблиците си на гняв, които понякога не може да контролира. Да, харесва ми Peace.

Този господин няма ли кой да го спаси  Innocent.

Tuon, понеже не можеш да видиш картинките, д-р Джин е Wink.

Може и да сме я пускали, но понеже си говорим в последните дни за "Bridal Mask"

Петък, 13-ти, 13-та тема...... newsm48

Общи условия

Активация на акаунт