Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 13

• 47 664
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
  • Bilbao España
Tuon благодаря за съчувствието и предложенията  Hug Jumong стои в списъка,но все още ме плаши броя на сериите  ooooh!

# 526
dani_mar, изобщо да не те плаши. Jumong се гледа много леко, защото е интересен, а и актьорите се справят страхотно. Има и по-меланхолични серии, където действието малко се забавя, но на фона на цялата история не са дразнещи и досадни.

Шеки, само така newsm10. Давай Peace.

romanti4ka, и ние много пъти сме си задавали тези въпроси и стигнахме до извода, че все някаква истина има. А и по думи на хора живеещи там, положението е много сходно. Странно е толкова напредничави в техническо отношение хора, да са толкова тесногръди що се отнася до морал и човешки взаимоотношения. Не че има нещо лошо в това да се опитваш да възпитаваш някакви морални ценности в младото поколение, но при тях нещата са абсурдни. В 21 век да втълпяваш, че любовта е нещо срамно и не трябва да се показва, или пък че разведен или самотен родител е трета ръка човек и не заслужава щастие и нормален живот си е повече от абсурдно. И понеже аз съм от малкото, които гледат многосерийни съботно-неделни драми, в които често става въпрос точно за такива случаи, няма да ти казвам какво съм виждала като отношение към  неомъжена жена с извънбрачно дете ooooh!. Никой не си задава въпроса "защо" или пък "каква е причината" за ситуацията. Сочат я с пръст, като че ли е прокажена и изливат всякаква мръсотия и върху нея и върху детето. И то не само по-възрастните, а и младите. Така че явно не е и до разлика в мисленето на поколенията, а си е манталитет.

# 527
  • MJF
Shiawase no kiiroi hankachi/The Yellow Handkerchief  1977
Тази версия бе по-скоро забавна за гледане. Бих я обявила като "хипарската".Посланията и в двата вариянта са едни и същи но е интересно да се видят поднесени по различен начин. Хипи версията ме  Joy на моменти.

И при корейците и при японците виждам странни до абсурдни за мен неща, намирам го за нормално. Гледам и не съдя. Обаче почвам да мърморя/пуфтя/.../редактирам/....   Mr. Green ако видя че начина на поднасяне/ посланието е "за/това е правилното"  нещо  абсурдно/ретроградно. За това и обявих сценаристите на I Do, I Do и A Gentleman's Dignity за personae non gratae при мен  newsm66 newsm62

# 528
  tiptoeМрън,мрън...

Mи е нещастна  Cry. Това така чаровно момче (Xiu Jie Kai ), което помня от  Black & White и сега гледам в Easy Fortune Happy Life облечено в така популярните за мъже цветове - бяло,розово,черен колан и занимаващ се с булченски рокли  Rolling Eyes...отплеснах се, но мислех, че героят му е с по-различна сексуална ориентация (да се чете гей) и тъкмо ми стана любимец и се оказа, че си пада по-жени ooooh!.Така добре изигран (и облечен) образ и да ми зашливят такъв шамар.

# 529
  • Bilbao España
2в1 и Tuon успяхте   bouquet Jumong вече е стартиран,а докато се свали ще изгледам The Moon Embracing the Sun  Simple Smile Даа все по-дълбоко затъвам в историческа дупка от която скоро няма да се измъкна  Joy Очертават се много безсънни нощи пред atwork

# 530
Хо-хо, "Слънцето и Луната" е много сладък сериал. Историческото в него, се заключва само в дрехите и периодът в който се развива действието. От там нататък си е романтика и любов от всякъде, плюс няколко ИКЕ в действие Wink.

Tuon, защо така с приятелчето на Зай Зай newsm78. Това все пак е тайВански сериал, не тайЛандски. Тук не са чак толкова открити на тази тема, че да очакваш такъв герой.

# 531
dani_mar,няма да съжаляваш. Jumong  е истинско приключение и си заслуава гледането.Има интересни образи и гледната точка на всеки един от тях ти е представена така, че да я разбереш и оправдаеш.Мисля,че няма да останеш разочарована, пък  е 81 епизода от историческатати страст.

2в1, не с лошо съм го написала. Имаше някои подмятания за по-странната му сексуална ориентация,пък и естеството на работа, а и държането му. Успешно заблуждава. Знам, че не трябва да го очаквам такъв герой, но все пак  Rolling Eyes така го изградиха като образ, че първо очаквах да си остане завуалирано или намек, но не и да му натресат жена.Изненадаха ме Laughing Може и това да е целяно-външността лъже и изгражда грешно впчечатление.

Joy
Тъкмо се заслушах в една детска пеничка в която малките еврейченца пеят "Keн меянпан омер "Охайо" или "Keн от Япония казват "Охайо", ама кой е този Кен,а? И откога Кен е типично японско име?Никога не съм предполагала, че мъжо на Барби е японец.

# 532
  • MJF
 Simple Smile как сценариста изненадал Tuon ?! Значи масово гледаме Xiu Jie Kai. С rossonera го зяпаме в Alice in Wonder City. То според мен за разлика от другия главен актьор само той играе. Aaron Yan манекенски позира повече. Меко се изразявам Mr. Green

Thinking I Love Lee Tae Ri Ep15 не го виждам онлайн качен. Странно. Похвалихме преводачите но май пак запецнаха.  Naughty никакви похвали тогава.  Mr. Green

Като говорите за исторически кор. заглавия се сещам все къде  ми се запиляха в Dr Jin големи любимци. Freedoms , ако може актуално инфо  Hug

# 533
........................
 Thinking I Love Lee Tae Ri Ep15 не го виждам онлайн качен. Странно. Похвалихме преводачите но май пак запецнаха.  Naughty никакви похвали тогава.  Mr. Green
.....................

Ей, Шоши, той преди малко се излъчи 15 епизод. Чакай малко с превода Laughing.

# 534
  • MJF
Не. Няма го качен за мен, за гледане директно онлайн, поне не в моите стандартни ресурси. Критиката е за 14-и, който още не са "изплюли"  Simple Smile

# 535
В EJOY го има вече RAW Wink. Най-много да изчакат и да качат преведени последните 3 серии наведнъж, кой знае Thinking.
Те напоследък започнаха да качват субтитрите и за теглене едновременно с излизането им онлайн.

# 536
Само му вижре визията на .Xiu Jie Kai - тук.Вярно,че и гланият го барват с бели дрешки,но не му навличат розАвко.Прибавете,че е и дизайнер на сватбени рокли и на масата при хранене стои между мама и тати.Какво да си помисля,а?
Поне ганкстерчето минава за такъв, но и той е една мека душа.

Шош,Aaron Yan пее,денси и свири на пиано доста добре, но най-добрата му роля (за мен) е в бозата "Love Buffet",а там играе мълчалив,намусен и тайствен образ и това го спасява.Ама е сладък и с очила е по-хубав. Heart Eyes

Скрит текст:

# 537
Вече сериозно започвам да се замислям за корейското общество...

Споменавах ви онзи ден за Strawberry Ice Cream (2011), корейския тв филм (т.н спешъл) с времетраене 1 час. Стартирах го - хареса ми заглавието (най-малкото е вкусно), допадна ми постера, а в резюмето пишеше цитирам: "A romantic comedy drama about love between a man and a woman.".
Да, романтична комедия... комедия, ама друг път. Започна и завърши с трупове и тази корейска продукция! Историята, "романтичната" история е следната: Тя решава да скъса с него. Той се качва в автобус номер 48 и не щеш ли автобуса катострофира, а Той умира.(а, такаааа, имаме изненада) Гениално! Отново грандиозно решение за романтична корейска история!!! Трупове, рев, Тя го търси, драма, отново рев, сълзи, а аз не издържах и започнах да се смея на глупостта, извинявам се на "романтичната история", на която ставах свидетел. И ще попитате: Къде е този ягодов сладолед? Той бе в болните мисли и спомени на главната героиня, която през цялото останало време до финал (50 минути) си припомняше миговете с Той и факта, че на първата им среща Тя си е поръчала ягодов сладолед. Ревове, инфантилност и изключително слаба игра в продължение на 1 час.

На мен тайванския ми кораб съвсем потъна. Имам чувството, че всичко бе до 6-ти епизод, след това срещнах един огромен айсберг и буквално се разцепих и потънах. Добре, че е класическата музика иначе до сега да е наказан на скамейката.

Днес е ред на Хиромицу Китаяма, пренасям се в Индия, корейските трагикомизми приключиха за мен, нямам намерение да гледам и финалните 4-ри епизода на "Джентълмените". "Assim voce me mata"... и аз като бразилските ни футболисти в Милан ще кажа това за корейските сериали.

Изгледах отново този път и на български първите два преведени епизода на прекрасния японски сериал Kaseifu no Mita (2011). Това е сериалът номер 1 за 2011 година от самураите. Задължително бе да има и той превод на български. Благодаря много за труда! Никога не съм благодарила тук, нито в Спирита, просто защото никога не съм гледала нищо на родния ми език. Мога да си представя какво предизвикателство е да се превежда този чудесен сериал, с отлични диалози.
И тъй като отново гледам хлапетата на семейство Асуда, който са невероятни, в това число и душицата Тайши Накагава една снимка от мен. Участието му в GTO (2012) не мога да го преглътна, нито това на Юки, защото продукцията е трагична.

Кадър от Kaseifu no Mita с Шуто Аябе и Тайши Накагава. Интересно е, че Шуто и Тайши са родени в една година (само 4 месеца в полза на Тайши), а каква голяма разлика има между тях.

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 07:50 от rossonera

# 538
След рок-звученето от CN Blue, такова и от FT Island

Само на мен ли ми се струва или наистина има някаква тенденция към по-рок звучене напоследък Thinking. Като включа и PSY с Дракончето....

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 10:48 от 2в1

# 539
2в1,имало и то не само на изток,а на световно ниво (вчера ми изнесоха лекция по темата). Лафчето "Световен поп неслушам,защото не разбирам какво пеят,а българси, защото разбирам" май няма да остане в сферата на бъзиците.Аз съм доволна,защото ще има и раздвижване и при елетронната музика и миксовете.

Скрит текст:
"Рокът, който през последното десетилетие почти отсъстваше от класациите, също започна плахо да възвръща популярността си. Стари групи започнаха да се събират за нови концерти и албуми и догодина на световно турне тръгват Ози Озбърн и „Блек сабат”. Чакаме и новите проекти на AC/DC и може би на Accept. Ню метъл легендите System of a Down се събудиха за първото си турне от 5 години насам. Новият албум на Foo Fighters също допринесе за възраждането на рок музиката в Америка. Германците Scorpions, които бяха обявили, че слизат от сцената, упорито отказват да изпълнят обещанието си и дори удължиха „прощалното” си турне и издадоха нов албум, който се казва "Завръщане". В същото време обаче видяхме разпадането на R.E.M. и The White Stripes."

При възможност пусни още нещо за слушане. Party

Общи условия

Активация на акаунт