Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 13

• 47 685
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • MJF
 Crossing Arms изтрили рока в тубата, не го чух.
2в1 , мерси за снощи  Hug. Даже мърморенето ми пак ефект има-изплюли 14-и.
Скоро обобщих, като видя написано романтика в жанр при нашите далекоизточни приятели предусещам рев/мъка и прочие. За това много осторожно подхождам като видя тази дума. За това при тях гледам да пише и " драма" в добавка за да има действително романтика  Mr. Green
Ще пробвам With Love  1998.  Naughty докато го свърша да са превели и останалите 2 епизода на Mou Ichido Kimi ni, Propose.

Мда, добре е че превеждат на български език Kaseifu no Mita (2011). Семейно-полезно-образователно универсално заглавие. Ха, интересно за двата набора  Шуто Аябе и Тайши Накагава. Наистина всеки бе убедителен за годините на героите си а те връстници. Симпатяги.

Tuon, "Love Buffet" съм го гледала отдавна и не го помня Aaron Yan там  Thinking. От визията му там съдя , че е играл по-жизнерадостен, енергичен герой. В сегашното ролята си му е малко такава-позьорска. Хе, хе нямам нищо против розовото, на някои им отива. На снимката бяло-розовия .Xiu Jie Kai е екстра, него май съм го гледала в поне 4 заглавия и все го помня.

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 10:58 от 6o6ul4o

# 541
Шоши, пробвай пак, докато не са махнали и този, който редактирах.

Tuon, този ремикс на Джи си го имам свален, ама пълната версия на песента thumbsup. Иначе често си слушам и ремиксът на M.I.B - G.D.M и нещо, което няма нищо общо с Азия, но ми е влязло под кожата Blush цък.

Скрит текст:
offtopic На синът ми току що дойдоха билетите за концертите на Дейвид Гета и Тиесто в Несебър. Няма да ти казвам как ми се ходи, ама е малко странно да тръгна с него, въпреки че детето рече "идвай с нас".

# 542
Шош, снимките не са от  "Love Buffet". Там го играеше интроверт и не показваше много емоция.Мълчалив и нацупен, за разлика от колегата му от Fahrenheit - Calvin Chen, които беше в другата крайност и за това главната избра него.
Нещо ми е като Kim Hyun Joong (да ме извиняват фенките му) малко не му достига за киното.
Ам...на мен не ми е ясно,защото ги разкъсват тези хора в няколко сфери на работа?Визирам и музикална и актцорска кариера.Едва ли е само с цел печалба,ама няма и да се uчудя и така да е.Задоволяване на фенския глад???Незнам, но все ми се струва по-правилно да се съсредоточат в едно нещо,а останалото да е просто между другото, но при тях не е така.Колко гадно.Докато са във вихара да се вземе колкото може повече от тях.

2в1 и аз съм го свалила.Ремикса, че оригинала не ми харесва толкова много. Blush
Скрит текст:
Цък едно испанско,което обожавам.

Аз съм пас тази година.Искам на Moby или ATB, но повече искам аквариум Blush

# 543
  • Bilbao España
Здравейте  Simple Smile влизам и какво да видя  Rolling Eyes песнички които все още слушам всекидневно по радиото  Laughing 2в1 и Tuon  Hug и моето поздравче специално за вас  Wink
Скрит текст:
един цигулар на твоят покрив    и..   малко са старички,но са голямата ми слабост  Mr. Green

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 19:34 от dani_mar

# 544
Аз пък си чакам английските субтитри за Rich man,poor woman.Изгледах серията,но така само на картинки не се разбира кой знае колко Simple Smile Харесват ми двамата главни,големи симпатяги са,но само един епизод на седмица,поне да бяха се смилили и да пуснат два.Е колкото-толкова.

# 545
  • MJF
 Joy оххх. Туй  knit[корейските сценаристи] какво сътвориха! Big . Съвсем смело мога да кажа че този сериал е реално 5 епизода. Последните 5 като номера , от тях последните 2 още не са излъчени  Mr. Green. Такова постижение още нямаха според мен, да имаш 16 серии а да си работил 5. Аз обаче го гледам упорито от епизод едно, жертвах се , така да се каже  Simple Smile. Lee Min-Jung силно ме впечатли като игра. До сега странно как не съм я забелязала. Чудесно изгради ролята. Ако не беше тази силна игра не знам дали щях да съм въобще зрител на това заглавие. Актьорите чудесни. Справката показва Hong Jeong-Eun и Hong Mi-Ran сценаристи. Най-големите им минуси са мудното действие-началото и средата, образа на главната героиня и постоянното повторение , предъвкване на един казус. Главната героиня им куца като цяло-няма типаж а пълен хаос, нито е сериозна, нито е импулсивна, нито е мудна... Има симпатични черти но хаоса в образа й е прекален/непоследователен. За режисьора критики нямам.
Но на фона на текущите романтики- I Do, I Do и Джентълмените определено Big e по-високо ниво продукция.
Да не пропусна да похваля голяма част от дамския гардероб в Big!
Не споменавам поименно актьорите, защото всички са чудесни а и ги хвалех периодично вече. Baek Sung-Hyun го забелязвам за първи път, чудесна и сърцата игра. Gong Yoo чудесен избор на роля, а как я играе е наслада.
Обобщено, ако не е цялата мудност и повторение Big e добро заглавие  yes

2в1 , чух сутринта рока.
Tuon , ясно. Съвпадат ни мненията за актьорството на Aaron Yan . Разкъсват ги за пари, пари... Зависи самите те как ще си изиграят картите с разните им агенти-лами.
Вие двете само не разбрах защо се червите като говорите за музиката, за нея граници няма  Hug

# 546
  • DE
Цитат
На синът ми току що дойдоха билетите за концертите на Дейвид Гета и Тиесто в Несебър. Няма да ти казвам как ми се ходи, ама е малко странно да тръгна с него, въпреки че детето рече "идвай с нас".
Направо ти завиждам. Що на мен някой не ми предложи да ме води там, а как само ми се  ходеше, пусто много ми е далече, а имам други ангажименти, обожавам Давид Гета.
За възрастта не се  притеснявай, аз съм ходила с дъщеря си на кпоп дискотека и сигурно бях най-старата Embarassed срам, срам Embarassed Но беше много яко де. Още ми кипва кръвта като се сетя  Laughing

# 547
"Италия" приключи. Останах доволна от всичко, което видях в този корейски сериал и ще го запомня само с добро (нещо, което все по-рядко ми се случва, с която и да е корейска продукция). Сериалът бе една съвременна приказка и нямаше трагичен финал (невероятно). Много съм доволна от Kim Ki Bum и Park Ye Jin.

Скрит текст:
Ще изчакам и субтитрите на последните два епизода, но и без тях видях и разбрах всичко. Нямаше как, напълно очаквано и логично през цялото време иза мен - превърнаха го отново в 14-ет годишното дете, но минаха 10-ет години, а нашите герои отново се срещнаха - Той вече като млад мъж, а Тя като зряла жена. Напълно логичен за мен финал.

"Джентълмените" изобщо не могат да ми се класират до "Италия". В "Италия" през цялото време бях наясно какво гледам - една романтична приказка с комични ситуации, не се превърна в мелодрама, нямах корейска кифла (дането, взех ти лафа, ще извиняваш, но много ми харесва и е точен) за главен персонаж в историята, а до финал се гледаше и заради двата приятни образа на главните герои много леко. Не минахме и тук без традиционната второстепенна корейска кифла, но нея като, че ли не я забелязвах, стига да не е главен женски образ се търпи. В нито един момент тази продукция на tvN, не ме докара като зрител до депресия, а се усещам, че гледам ли корейски сериали стигам и до тази фаза, която не е характерна за мен. Стягат ми под лъжичката техните продукции. Млада съм още, за да си ги причинявам.

И отново се убедих, че в Корея трябва само tvN да правят сериали.

До тук бях с корейските си приключения за тази година. Вече след месеци или година дори бих погледнала нещо корейско и то само, ако е с участието на Yoon Shi Yoon, Jo In Sung или Kim Nam Gil (и ако може да не е нещо "приказно-историческо" и да не лети).

# 548
Ето Давид Гета.Тракслист за повече  Party
И предолимпиадно - Tiesto - Olympic Flame

Антиспам Crazy

# 549
Вчера след като изгледах новия епизод все още без субтитри на английски го описах, но пропуснах да го пусна днес. За това за тези тук, на които им е интересно да проследяват с моите коментари пътешествието на Хиромицу Китаяма в Индия продължението...

"Я камилата - я камиларя" или "Приключенията на Хиромицу Китаяма в Индия - част 3"

Скрит текст:
Както написах и в последния си коментар - Хиро пристигна в град Джайсалмер, щат Раджaстан (най-сухият щат в Индия, в който има и пустиня) като част от втората спирка на своето индийско приключение. След 17-те часа в "бързия влак" от Делхи до Джайсалмер той естествено огладня. Реши този път да рискува и да си купи нещо като закуска от един уличен продавач. Не съм гнуслив човек, но отново голяма мизерия видях и тук, както Хиро, който обаче от глад се наложи този път да преглътне много неща... Хареса си нещо като питка, пълнена с месо и картофи. "Майстор-готвача" слагаше всичко с ръце, няма щипки, няма нищо, джаста-праста, зави го в една хартийка, която ми приличаше на хартия от вестник и я подаде на нашия самурай. Това удоволствие поне му излезе евтино, на фона на икономиите, които е принуден да прави, само 10 рупии. Похапна си Хиро, хареса му питката, но и да не му хареса, няма право на голям избор и взе, че видя един друг индийски търговец, който предлагаше сокове от ралични плодове. Видя манго и реши, че му се пие. Попита колко струва една чаша със сок от манго, отговориха му 30 рупии и той не устоя. Мноооого му хареса, ама то в жега от 41 градуса как ли няма да му хареса. Купи си и бутилка литър и половина вода - 25 рупии. Дойде след това ред и на неговото посещение в National Desert Park и язденето на камила. За да стигне до самия парк му препоръчаха (тук разбирах абсолютно всичко, защото индийците говорят добър, сностен английски) да използва по голяма кола, т.е джип, който можеше да наеме. За това удоволствие, да стигне до пустинята го изнудиха с 200 рупии. Дискаунт - няма. В джипа пътува и се запозна с още двама индийци, които го попитаха: "Какво харесва в Индия?" и той наш Хиромицу нали се напати до тук, отговори: "Най-много харесвам индийското манго." Какво ли друго да каже?... Пристигна при камилите и реши да се "повози" и на нечий камилски гръб. Това удоволствие му струваше 50 рупии (а портфейла му продължава да намалява прогресивно). Тук видях отново мизерия... Това, което всъщност виждам до тук от Индия е... не мога да ви опиша картината. Боклуци в пустинята, пълно с боклуци, които са навсякъде. Човекът, от който нае Хиро камилата... тъжен, отчаян поглед.. Мъчно ми стана, а би трябвало да се смея на изпълненията на Китаяма.
Повози се на камилата японското "камиларче" и след това се отправи отново към жп гарата, за да се качи отново на поредния "чуден" индийски влак и да продължи към следващата си спирка към своето пътешествие до Калкута. Билетът му струваше 252 рупии, а "удобствата" невероятни.

Какво виждам аз като зрител, освен Хиромицу и неговите индийски изпълнения. Много мъка по лицата на хората. Отчаяние. Хиромицу е там за малко, ще се върне отново в Токио, ще има своите концерти, своята популярност, но тези хора.. Тези хора... Ямапи се срещаше с безгрижни, весели американци, купонджии, на които не им пука за нищо друго освен себе си и начина, по който да се забавляват, а това тук е коренно различно. Тук виждам разликата между два свята. Огромната разлика.

Ето и скрийншотове, които направих.

Доволен от сока от манго, който си поръча

Едно японче в индийската пустинята

Едно японче на гърба на камила

Свикна вече с индийските влакове и започна да се разполага в тях, разбра че там ред няма.

Това са кадри от следващия епизод - ще разбере Хиромицу какво е това "обикновен" индийски влак

и индийски автобус...

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 11:30 от rossonera

# 550
  • София
Нещо корейско в испански стил Wink от Prosecutor Princess.

# 551
  • MJF
Ако цитирам Йовков "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!". Най-кофти обаче ми прозвуча че пустинята е направена място за отпадъци. Поне да ги зариват под пясък, да имитират компостиране. При тази температура и по-бързо ще става.  Confused
От снимките виждам че Хиро се е опаковал добре, с тази  бяла капа на главата, че и вода все пак си е купил. Туй голям риск хляб с месо. Много по- безопасно само хляб да нагъва в случая. Следващия влак е явно с друга категория билет и купето една идея по-обикновено ми се струва от първото. В пустинята всъщност какво прави, какво показаха от нея, освен бунището?
"Италия" и аз го изгледах до края. Големия плюс е че от до сценаристите останаха верни на жанра си. Мама миа! всеки път ме  Laughing, много итересно го казва Park Ye-Jin. Леко, без напъване се гледа. Почти нямам забележки.

# 552
Шоши-сан, отново гледаш през прозореца и не внимаваш в час.  Laughing  Да не видя по хавлийка само Seung Song Hun, че се отнесе?

В пустинята както описах, а и показах на снимки Хиро се "повози" и на камила в Индия. Това бе също част от пътешествието му и опознаването на местното население. Опитва всякакъв вид транспорт. Очаквам и слонове скоро... Бунището бе само в началото на пустинята, до където ги задухал вятъра, по-навътре бе "чисто".
Очаквам днес или утре субтитрите на английски, за да разбере всичко, което той каза на японски.

Но, както написа миналата седмица тук и didkapan, с примера от Cosmopolitan за 60-ет неща, които трябва да направиш през живота си - пътуването с влак в Индия не съм го изживяла, а и едва ли, но определено покрай Хиромицу все едно и аз се друсам в него.  Joy С всичкия този индийски народ...

# 553
  • MJF
Ааа внимавам аз но реших че щом се отбиха в тази пустиня не е само заради пясъка и камилата, те се подразбират  Simple Smile. Не показаха ли нещо друго забележително в нея, я змийка,  я кокал от динозавър, я оазис ....  Simple Smile  Wink

2в1 , как ти върви I Do, I Do ?

Thinking да мрънкам ли?! Мрънкам за преводи, да не се подмотват.  Iki mo Dekinai Natsu нали е във вторник, да се стягат  newsm66. Да се сърдят на "корейците", разглезиха ме с преводите аламинут.

# 554
.................................
2в1 , как ти върви I Do, I Do ?
.................

Още не съм го почнала. Тези дни, май нищо не гледам. Даже И Те Ри-то още не съм приключила.

offtopic
Скрит текст:
Гледам новините. Голям ужас, направо не ми се мисли какво става. Този свят не отива на добре. Не го разбирам, това са цивилни граждани, не военни или някакви организации no.

Общи условия

Активация на акаунт