Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 13

• 47 679
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
 hahaha
Не.Ji Sub винаги е в сърцето ми.
Гледах най-краткия корейски сериал (Ji Sub в ролята на Ji Sub) - U-Turn и ми се прииска нещо повече.
Не трябва да се бърника в тубата.

П.П С едно корейско име мога да си кръстя точно 3 рибки . Со Джи Суп са си е стандартни рибешки имена.

# 646
  • MJF
 Mr. Green да, има песен в това трисрично име. За рибки е идеално. Ееее U-Turn е класика направо. Аз мислех че си го гледала. Във  Scatter е със същата екранна партньорка.

За кратък, кратък е  Laughing но бих го намалила на 3 епизода. В 4-епизод излишно беше разтегната  частта с "духовете". Отдавна съм го гледала и не мога по-точно да се изразя.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 24 юли 2012, 21:37 от 6o6ul4o

# 647
Засякох 18-та серия на английски на батко ми онлайн в gooddrama и реших да видя за какво толкова става дума в този корейски сериал Time Slip Dr. Jin. Бях ето така smile3544 след като видях още в първите минути на серията как батко ми прави секцио и "начина", по който то бе направено. След началните кадри със секциото, нищо друго нямаше значение за мен и просто затворих страницата. Дже ще ме извини, че не дочаках кадри с него, за да го видя. Този сериал разсмива без да е комедия (но пък при положение, че корейците правят продукции, които трябва да разсмиват, а ти стигаш като зрител и до рев... това дори е "блестящо"). Чудя се дали да не си пусна още някой епизод просто ей така, за да се разсмея и за да видя какво още ще направят "вълшебните ръце" на доктор Song Seung Hun. Ама реже здраво, не му мига окото. Къде има инструменти, къде няма, стерилни или не - кой го интересува. Дори познах и ще я нарека "пациентката, която претърпя впечатляващото секцио" - това бе актрисата, в ролята на майка на Kim Ki Bum в "Италия".

Нямам нищо за споделяне от японците. Следя новите дорами, които ми привлякоха вниманието серия по серия. Rich Man, Poor Woman мисля, че ще го зарежа, нещата не вървят добре за мен. Само Шун не стига, а Сатоми Ишихара ми закъса като образ, при положение, че страшно я харесвам. Романтиката май много ще си я чакат зрителките от това, което видях и в трети епизод вчера. До тук този японски сериал има белези на типичната корейска продукция - обещаващ уж сценарий, впечатляващ главен герой (той в случая привлича женската аудитория най-много, както стана и тук), а всичко останало започва да куца...
Alice in Wоnder City съвсем пък потъна за мен... Там дори не ми се коментира, но ще го довърша. Това е и първият ми тайвански сериал.

От мен трейлър на новият филм на Шу, който ще излезе през септември - PIECE ~Kioku no Kakera~ (2012) Trailer

и Такеру за финал...

Последна редакция: вт, 24 юли 2012, 22:28 от rossonera

# 648
  • MJF
Rich Man, Poor Woman ер 1 го отворих когато погледнах   Beginners! и  Iki mo Dekinai Natsu. Нещо не ми хич допадна. Романтика прозрях че няма да има. Когато снимат в този стил, при тях няма такава, поне от моите наблюдения до тук. Стила е пародия-комедия но докато при корейците е факт,  че мога да го гледам при японците  ми е много трудно до почти невъзможно. И аз не знам защо.
 newsm66 преводачите да побързат с третите епизоди.
Как е японския "индиец"? Трябва да е стигнал вече с влака Калкута, стига да не бъркам града.

# 649
Дам, права си, Шоши-сан. Rich Man, Poor Woman е точно в такъв стил. Романтика няма, името на актьора привлича тук аудиторията, а на почитателките им трябва много малко. Искат романтика с Шун, ентусиазирани са, но няма да я получат от това, което виждам. Не мога да изтърпя до финал да гледам как той ще се прави на голям шеф, а тя ще се върти около него, ще се чуди постоянно какво да прави. Лигавото й поведение, тиковете й ми идват страшно много.

Утре ще качат епизод 4-ри на индийското приключение на Хиромицу. Очаквай включване. Калкута е финалната спирка, а сега потегли към следващия град след Джайсалмер, но така и не казаха името му в последния излъчен епизод. Той е спирка номер 3.

Iki mo Dekinai Natsu и Kuro no Onna Kyoushi ми се оформиха като фаворити до тук, а след тях е Beginners! в своя жанр - комедия. Не ми се гледат романтики, след последния ми опит с корейската "романтика" вече не искам и да ми споменават за този жанр.

# 650
Ееееххх, rossonera,все едно си знаела,че ще се появя  Hug С каква хубава гледка ме посрещаш!Такеру си е Такеру Crazy И като подхванах Такеру,направо да питам-има ли още нещо с него,което не е за изпускане (гледах вече Fuyu no sakura,Beck,Q10,Rokkies-дали така се пишише Embarassed) . И още нещо-Сатоши Цумабуки newsm03.Не че съм се видяла с време,но не се издържа вече-гледа ми се азиатско кино та се не трае LaughingВреме ще си крадна EmbarassedКакво ли не правим заради страстите си WhistlingПрепоръчай ми нещо Praynig
Преди време (доста преди да се запаля по азиатското) гледах филм-мисля,че беше китайски,но въобще не съм сигурна- за майка с 2 деца,които преживяват заметресение и майката трябва да избере кое от двете деца да спаси.Много ми е смътно всичко около този филм,наскоро се сетих за него и искам да го гледам пак,но не сещам за заглавието.Някой ако го е гледал ще съм много щастлива да подскаже HugС бг субтитри си беше,но не помня и от къде съм го дърпала ooooh!
До скоро,момичета Heart Eyes

# 651
  • MJF
Aftershock /Tangshan dadizhen 2010 е китайския филм.
Хм, странно. Мислех че е по-стар, струва ми се че съм го гледала отдавна а той бил/е от 2010. Явно заради действието, касаещо земетръс от 1976.

# 652
Друго си е Такеру да те посрещне, нали? Всеки път негова снимка или участие ме карат да се усмихвам широко. Много, много, много любим за мен актьор. Виден представител на агенция Amuse. Така любимата ми агенция....

I_N, с Такеру ти препоръчвам тв филма Saigo no Kizuna: Okinawa Hikisakareta Kyodai (2011), който излезе миналата година, но честно след затварянето на различни сайтове не зная и не мога да те посъветвам къде точно да го откриеш. Преведен e на английски, аз така го гледах още миналото лято. Историята за мен бе много вълнуваща - двама братя японци, които са принудени да се бият един срещу друг по време на Втората световна война, единия като американски гражданин. Отлична роля на Такеру. Новото, което предстои с него е филма Rurouni Kenshin (2012), за който говорих наскоро тук. Филма излиза на 25 август по кината в Япония и се очаква с голям интерес. Ако ти се чете още нещо за Такеру - темата му в Спирита. Онзи ден пуснах и най-новите му реклами.

Сатоши ти препоръчвам да го започнеш първо с филма Josee, the Tiger and the Fish (2003), който е преведен и на български. Мисля, че историята ще те докосне като зрител. След филма ти препоръчвам да изгледаш дорамата Orange Days (2004). Открива се на английски и руски, на бг не е преведена, но зная, че нямаш проблем с инглиша. И след като изгледаш филма и дорамата ти препоръчвам една от най-добрите роли на Цумабуки-сан, въпреки че ролята му е отрицателна, мисля, че филма ще те развълнува - Villain (Akunin) 2010, който също е преведен на български.

Снощи пропуснах да отбележа и дорамата от новия летен сезон от японците, която е също много интересна за мен. Това е Beautiful Rain. Говорих и за нея тук, историята е отлична, а Шохей е приятното допълнение.

Приключението на Хиромицу "Индийчето" Китаяма епизод 4 вече е свален и съединен. По-късно и репортаж от мен от "мястото на събитието".

Хайде за финал и заради I_N oще една порция Такеру Сато

# 653
rossonera,голямо благодарско newsm51 Записах си всичко,ще дам отчет като поизгледам нещо,когато и да е то Rolling EyesНовото филмче на Такеру го чакам с нетърпение,скоро не съм влизала в Спирита,вчера и днес нещо ми е проблемен, но ще метна едно око и на рекламките Hug
Ех,пректасен е !Голям чаровник Heart Eyes
6o6ul4o ,мерси много smile3525Знаех си,че сте енцилкопедия Hug

# 654
Dou itashi mashite, I_N. (за нищо, пак заповядай)

Как да сe изкъпем или Приключенията на Хиромицу Китаяма в Индия - част 4

Скрит текст:
Следващата спирка на Хиромицу е град Джайпур, столица на щат Раджастан (публикувам най-долу и карта, за да се ориентирате накъде се придвижва Хиро). Както споделих на финал и в трета част, Китаяма-сан се качи и тук на "свръхмодерен и луксозен" индийски влак. Реши отново да измине разстоянието между градовете Джайсалмер и Джайпур с нощен влак. Кадрите от влака трябва да се видят. Те със сигурност не могат да се опишат с думи... Прилагам скрийшот-ове.
Хиромицу по време на това свое пътуване естествено огладня. След онази мизерна питка пълнена с какво ли не, и която му бе поднесе в хартия от вестник Хиро не бе опитвал нищо в продължение на няколко часа. Сподели, че хапва по малко, за да пести, но огладня и на една от спирките на влака реши да слезе и да си купи нещо набързо. Дам, обаче почивката на влака на тази спирка не бе голяма и както слезе с надеждата да си купи нещо, след като видя влака да потегля толкова бързо тръгна да бяга и се качи в движение. Голяма забава бе това негово приключение, защото започнаха да му подвикват пътниците от влака, да побърза, раницата му, всичко бе там. Бяга Хиро, бяга, а оператора след него. Качиха се успешно, но гладът отново принуди Хиро да опита при следващата спирка да си купи нещо за ядене. Втория опит бе успешен, но това, което си купи го накара да съжалява - малки кръгли питки с нещо като яхния, къри, знам ли, сервирани в една мизерна пластмасова чиния. Потопи той една от питките в този... ще го нарека "манджорляк" и опита. Изгоря, защото това "нещо" бе страшно лютиво. Едва стоеше на краката си след като го опита. Отново челния опит с индийската кухня бе катострофален. Отказа го. Пристигна на сутринта в град Джайпур и тъй като 3 дни не бе виждал баня, нито се е къпал (не можеше да търпи вече, а и тази мизерия и 44 градусовите температури го докараха до ръба) тръгна от хотел на хотел, за да открие по-евтино място и да успее да се изкъпе. След лутане в най-различни хотели (скъпи за него), попадна на място, в което можеше да вземе стая за няколко часа, в която да се изкъпе. Това удоволствие му струваше 150 рупии. Прилагам скрийшотове от банята и стаята, която нае. Това също няма нужда от описание.
След като опита какви ли не индийски "специалитети" се появиха и проблеми със стомаха му. Принуди се да открие аптека (трудно бих нарекла и този павильон на улицата аптека), за да си купи лекарство, което да облекчи болките му. В тази "аптека" двама индийци, които изобщо не приличаха на аптекари му предложиха илачи, които Хиро купи, довери им се напълно. Взе си "хапчето" (което невероятно, но му помогна) и разгледа някои от забележителностите на Джайпур и реши да се насочи на 240 км. от него към Агра, за да види прочутият храм на вечната любов - Тадж Махал. Откри автогарата на града, купи си билет за Агра и започна едно голяма лутане в откриване на точния автобус, който щеше да го заведе до Агра. Голяма мизерия, не мога да ви опиша на какво ставам свидетел... Автобусът, който предстоеше да измине тези 240 км. в 44 градусовата жега е отново "луксозен и модерен" по индийски, хората в него натъпкати като животни, но за радост Хиро се уреди с място до шофьора. Това си е направо лукс, след като той се обърна и видя "картината" зад него.
Финалните кадри на епизод 4 бяха от Тадж Махал. Хиро пристигна до това свято за мнозина място. Посещението му в храма ще продължи следващия понеделник в епизод 5.

Кадри от влака и неговите спътници...

Моментът, в който гонеше влака след като разбра, че той потегля

Питките, които си купи и лютивия манджорляк (забележете, че те отново са завити във вестник, така му продават повечето неща)

Така реагира след като опита питките...

Един индийски хотелиер, който сладко си спеше на диван, когато Хиро го посети, за да търси стая.

Кадри от банята и стаята, които нае за 150 рупии. Забележете какво представлява индийския душ.

На посещение край една от забележителностите на град Джайпур - дворецът Хава Махал

На път за Агра в автобуса и луксозното му място до шофьора.

Финалните кадри с Тадж Махал...

Публикувам и карта, която направих, за да се ориентирате по-добре за пътя, който изминава Хиро от столицата Делхи, надолу към Джайсалмер, а след това на изток към Джайпур и Агра. Синята стрелка е посоката към Калкута.

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 15:10 от rossonera

# 655
  • MJF
Ммм, браво че Beautiful Rain върви добре. Това заглавие съм си го оставила за изцяло излъчено/преведено предвкусвайки удоволствието.
Ех , тоз Хиромицу наш какви неволи изживява, на едната снимка му е изписано на лицето чак  Simple Smile. rossonera Hug. Hug Чета с широка  Simple Smile. Карта отварих още при първия репортаж но това не ми попречи горе да сбъркам града  Blush. Значи с бусчето сме на път за Агра. Образно си представих как оператора с камерата търчи след влака горкия. Тези два чучура ми напомнят за колониалното минало на Индия, британското влияние. Душа е лукс а дупката за водата е направо арт Mr. Green. Хиромицу обаче доста комфортно пътува  Thinking. Във влака има спално място, в буса е до шофьора. Напомни ми за стария модел Чавдари, при които мотора беше/е по същия начин отпред. 240 км ще ги изминат до другата седмица  Mr. Green. За храната обаче трудно му съчувствам, защото продължава сам да се вкарва във филми. Аз ако съм, от доста съображения ще ям само хляб в дадената ситуация
Двореца Хава Махал го разгледах.Фасадата ме оставя безмълвна  yes. Наистина дворец на ветровете. Чудесно е че са го реставрирали. Тези цветове, в които е направена фасадата съм сигурна какъв ефект имат огряни от слънцето. Приказно.

# 656
  • Пловдив
rossonera, благодаря и за днешната доза от приключенията на Хиромицу Китаяма - Индийчето. Обстановката, местата на които попада, отношението към него, всичко това, което описваш, ми е изключително интересно, но и аз съм на мнението на 6o6ul4o. Да вземе да се храни по-безопасно. Чудя се, толкова ли няма от къде да си купи нещо пакетирано? А може пък да е решил да пробва индийската кухня, ако храната от уличните търговци се определи като такава.

Да споделя и друго. Beginners! се превежда и на руски. Сериите качват в rutracker.
Пренебрегнах аз руските девойчета фенки на Тайске Фуджигая, а не биваше  Laughing. На лице имаме само 1-ва серия, но пък се надявам да са експедетивни и да не изостават много от английския превод.

# 657
 Scatter
Пред корейските пластични хирурзи двамката от Nip/Tuck са като любители в крайпътна клиника (ако има такова нещо newsm78 То има,ама в друг жанр и въобще не е препоръчително да стъпваш там).

Чета и чета за индийското приключение на Хиромицу Китаяма и се чудя дали да го съжалявам или много да го съжалявам. Добре, че поне се забавлява въпреки неволите,условията и това с което с  храни (храна  Crossing Arms отказвам да го нарека).

smile3506
Скрит текст:

# 658
Tuon, не го съжалявай, той си взе "вълшебни хапчета" за стомах и вече нищо му няма, готов е за нова индийска порция. Каквото и да му предложат вече е добре трениран. Laughing Изпитвам съжаление тук към хората, които виждам, към него не. Той ще се върне в Токио, сред удобствата на съвременния японски свят, докато тези хора нямат избор. Това е техния живот. Борба за оцеляване.

Като стана дума за храна... Тортата за утре готова ли е? Нали знаеш - да не е фондан, само плодове и шоколад. Laughing Аз съм подготвена за утре с подарък и ще очаквам с нож и виличка в ръце почерпката.

Шоши-сан, двореца - да, невероятен е, историята му също, но всичко останало, което виждам, и на което и вас правя свидетели чрез снимките... Няма сили и желание и Хиромицу да оцени всичко това подобаващо, при положение, че вижда ИСТИНСКАТА Индия където и да погледне. Въпреки, че град Джайпур е известен като "розовия град", положението в него не е никак розово. Никак розово...

dovede, давай превод и на Тайске. Редом с Тайши Накагава, мятай и Тайске. Децата при бабите, а ти заета с Тайске и Тайши това лято.  Laughing Шегувам се естествено, но... би било забавно.

И една загадка от мен... Момчето, което ще покажа на снимка повечето от вас гледаха в две-три продукции. Говорила съм за него, а и говоря често тук, в момента дори върви с негово участие дорама в Япония. Да видим дали ще го познаете по снимката, която ще публикувам. Кой е младият японски актьор на снимката? Апропо, сетих се за него, защото снощи го сънувах. Първият ми азиатец, който изобщо сънувам. Чудо на чудесата. Шу не съм сънувала, но сънувах...

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 19:59 от rossonera

# 659
  • MJF
 Joy мда, пластичните хирурзи са им спецове а какви машини на времето имат просто......Туй "разхождането"/телепортирането напред назад във времето за нищо го нямат. Значи надникна във Фантом. На мен So Ji Sub много ми харесва в тази роля, подходящо си я е избрал. Не се напряга с мимики в лицето и бързата им смяна  Mr. Green.
Днес е  Scatter , така че следва.

Хиромицу ми е много интересно какви илачи пи. Важното е че се е пооправил, ще издържи до вкъщи и ориза с яйца  Mr. Green. Мда, четох че е "розов" тоз Джайпур.

Ще пробвам Taiyo no Kisetsu , сори че не давам друг линк но сега не ми се рови.

Ой загадка  Crazy. Сега съм пас но после ще се напрегна.  Naughty загадката не е персонално за мен, да не се заблудите.

Общи условия

Активация на акаунт