Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 13

• 47 781
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
Да си спомним днес за един млад мъж, който за съжаление не успя да се справи с напрежението  smile3518

# 241
  • BG
Здравейте, аз замразих Powerful op. на 11 еп., разбрах  каква тайна криеха от преди 8 г. и вече не ми е интересен и докато се ровех да търся откъде да изтегля Switch girl с руску суб. взех, че изтеглих Rookies, че даже и много ми хареса. Напомня ми на Tumbling, силен спортен дух се носи от екрана, много обичам сериали със спортна тематика. Е, тези бейзболисти не са чак такива симпатяги като гимнастиците, като изключим двама-трима, особено този с дългите черни плитки най- много ми харесва, но не му знам името LaughingДано директора да не им създава много проблеми, ще видим нататък. И отново ми се затвърди мнението, че в Япония витае някакъв утопизъм, поне според мен:lol:
 rossonera  , тъй се зарадвах, че гледаш тайвански сериал, макар и да е изключение. Аз с Ааron Yan съм гледала Love buffet, който не ми хареса особено, но започнах с него друг сериал -Thе clue collector, който обещава да е  заплетена ученическа история за един тим наречен MIT, заел се със задачата да разкрие кой стои зад странните събития случващи се в тяхното училище.Пускам и един трейлър, може пък някой да се навие да го гледа Wink

# 242
Нищо не ме е напекло мен, дори напротив с много бистър ум съм и сериалчето мога да кажа, че ми харесва. Дори съм приятно изненадана. Аарън е чудесен. Нагаждам се все още, защото гледам само японско (и 0, 01 % корейско), а похватите тук са други, но съм изненадана. Ще го следя и ще го изгледам до финал. Стигнах до трети епизод и мога да кажа, че е интригуващо. Разрових се за сериалчето, открих и трейлър, нормални взаимотношения между мъж и жена видях, а не се правим на "ощипани".
Явно имам късмет с тайванските продукции. Изгледала съм до сега от тях само In Case of Love (2010) филм, който ми допадна, а сега сама открих, прецених и стартирах Alice in Wonder City (2012), без изобщо да чета каквито и да е мнения (така мисля е най-добре). Напоследък имам отлични попадения тръгвайки от нищо определено.
Дори ако ме връхлети музата (в случая новоизлюпената ми тайванска муза) може да се разпиша в темата на сериала в Спирита. Сега видях, че има тема, а движение - никакво.
Прави ми впечатление тук, че няма розови надписи, няма преминаващи най-различни реклами. Помня, че съм виждала подобни дразнещи допълнения към сериите на тайванците.

Изненадана съм, че сериалчето е разделено на 4-ри части, така е качено. Три от тях са самия сериал, т.е дадения епизод, а 4-та част са откъси (след финалните кадри) с моменти от снимачната площадка - Аарън е голям шемет от това, което виждам от тези кадри. Забавен, шегува се постоянно, хммм... Интересно е да видя и тези кадри, така придобивам още впечатления.

нощен гост, по изненадите съм. Щом съм те накарала да се усмихнеш и зарадваш, значи съм успяла (без да искам).

И нали съм на тайванска вълна с Аарън Ян да го покажа и него в кадър от Alice in Wonder City (2012). Великолепен като цигулар. Има поведението, стойката, държанието. Това ме впечатли, защото чувството, което ми внушава на преуспял цигулар отговаря напълно и ме кара да повярвам на героя му. Няма да се втурна да гледам тайвански продукции, но от това, което виждам в момента съм доволна.

# 243
Ехх, един тайвански сериал ще си харесам, а той ще е пряко свързан с Япония, част от действието се развива там, а и една от двете главни героини е родена и живяла в страната на Изгряващото слънце, която говори много интересен мандарин с елементи на японски език. Слушам си и тук японска реч, нямам оплаквания.

Стигнах до 4-ти епизод и мога да кажа само: Браво! Историята бавно, но много славно така си ме увлече, че ще тръпна сега в очакване на 7-ми епизод след излъчването утре. Раздават се целувки, няма шест-пет. Браво на Аарън! Страхотно се справя с ролята си. Смърфиета (така кръстих главната героиня) започна да ми става симпатична. Втората главна мъжка роля (името е абсурд да запомня и напиша) също се справя отлично с екранния си герой.

Научих и първите си две думи на мандарин - "Xie Xie" - произнася се "Ше Ше" - "Благодаря!" и една изненада - концерт-майстор на мандарин е "Шо Ши". С "Шо Ши" Смърфиета постоянно се обръща към героят на Аарън, защото тя му е подчинена, негова асистентка. Така че, Шоши-сан, и ти вече ще си наясно какво означава прякора, който ти измислих, без да имам представа какво всъщност означава "шо ши" на мандарин.

# 244
rossonera, и аз съм го набелязала този сериал, но чакам да излезе целия. Това с кадри от снимачката площадка в края на някои серии си е характерно за тайванците. И в други драми се среща. Но това, че са се лишили от розовите сърчица, цветенца, странни звуци и тем подобни щуротии, вече си е направо благодат newsm36.

.............. Втората главна мъжка роля (името е абсурд да запомня и напиша) също се справя отлично с екранния си герой.
................

Xiu Jie Kai е много симпатичен и добър актьор нищо, че прилича на "съседското момче". Вярно, че в повечето случаи му дават второстепенни роли, но това по никакъв начин не пречи да се види таланта му. Доколкото съм чела, са много добри приятели с Vic Zhou, а и имат няколко съвместни сериала.

Coming Soon Twisted Evil

# 245
2в1, смешно е сигурно и нелепо аз да ти го кажа (тъй като гледам само японски продукции), но горещо ти препоръчвам този тайвански сериал. Не мога да повярвам, но след като изгледах и последната излъчена 6-та серия и видях какво предстои днес в 7-ма, нямам търпение да я качат и пуснат с превод на английски във вторник. Не съм гледала до сега никъде Аарън Ян, но ако така се справя с всичко... Леле, майко! Тук не си играем на абстрактен хуманизъм, действа се веднага. Гледам и няма отказване. Първият ми тайвански сериал се оказа невероятна бомба.
Финалът в 6-та серия бе покъртителен за мен... Главната героиня (Смърфиета) ме спечели. Фен съм и категорично, но и в последната сцена спечели уважението ми. Тя изпя откъс от парче, което и през ум не ми е минавало, че мога да чуя, в която и да е азиатска продукция и парче, което обожавам - Where Have All the Flowers Gone? на Pete Seeger от 1955 г., няколко години след него това парче го популяризират и триото Peter, Paul and Mary. Много добре пее актрисата (както обясних и вчера - тя е певица) и много силна бе сцената на финал с Аарън, която е гледаше, а очите му се напълниха със сълзи... Класическата музика, която звучи по време на сериалчето е великолепна - Хайдн, Паганини, Бетовен. Ау, ауу, ауу, тези тайванци! Намериха ми слабото място, а в главна роля и Аарън.
Когато чух героинята да пее "Where have all the flowers gone? Where have all the young girls gone, long time passing? Oh, when will they ever learn? ..." и настръхнах.

Пишете ме във фен клуба на Аарън Ян. Искам членска карта! Вече имам и тайванска страст.

И все пак нещо японско от мен за финал... Днес стартира Beautiful Rain (2012). Говорих доста за това сериалче в последните дни. Ще го гледам днес пряко по Fuji TV, няма да издържа аз да не видя усмивката на Mr. Smile. Излязоха вчера подробности - много голяма порция "Шохей Миура" ще има от екран, а Асая Кимиджима ще е в ролята на полицай. Ох, още един полицай! Ще трябва редовно да си нося униформата това лято, няма как...

# 246
  • София
2в1, и на мен Xiu Jie Kai много ми харесва, въпреки че съм го гледала сaмо като второстепен герой. А на Alice in Wonder City все още не е започнат превода в руските сайтове. Дано започнат, че отдавна съм си го набелязала. Но накрая ще си го изгледам и на английски, макар и със зор.

Чакам с нетърпение и днешния текущ японски сериал Beautiful Rain, каста е чудесен, но най-вече искам да гледам това засмяно момче Shohei Miura, със или без субтитри ще бъде следен!

Аз все още разчиствам многото текущи корейски сериали, които следя /а и започна  нов сезон на един вампирски американски сериал,който също  гледам- вече 3 серии са на лице/ и все още не мога да започна цялостен сериал. Чака ме   Първата целувка
и What's up.
И тъй като ме е налегнала    носталгия по Кимура Такуя  Two Hearts txtloves  - клипче от Pride!

# 247
  • MJF
По поръчка I Love Lee Tae Ri Episode 6 е готов , палците са с мен  Simple Smile.

Ееее какво хубаво значение на прякора ми има на мандарин! Нацелили са меломана в мен. Браво. Мноого ми харесва.  Hug. То Шоши, че ми е реален прякор съм споделяла но понеже си харесах и Шоши-сан та и него взех да си ползвам  Blush. Заслугата е на rossonera  Hug.
Alice in Wonder City усещам че масово ще го изгледаме   Simple Smile.
Не съм си на компютъра и днес съм пас.

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 13:01 от 6o6ul4o

# 248
4-та серия на "Италия" излезе с превод на английски в деня преди двубоя с Англия. Победихме ги! 5-та серия на английски излезе в деня преди двубоя с Германия - победихме ги! Сега излиза и 6-та преди финала довечера с Испания! Ако и днес това ми донесе късмет, този корейски сериал, издържан в италиански стил, ще стане категорично най-ценен от мен!
Аригато, домо аригато, Шоши-сан! Ти си един от хора тук, които оценяват всичко, което споделям за японците и благодарят винаги. Благодаря ти за уважението. Оценявам го.

Днес съм казала никой да не ме занимава с нищо, изгледах си 6-те серии на тайванския сериал и чакам след малко пряко по Fuji TV Шохей и Beautiful Rain. Нямам търпение и за двубоя довечера, сърцето ми ще изкочи. Андреа Пирло трябва да стане играч номер 1 на първенството - гениален е и заслужава всички отличия! Какъв играч създадохме, печелихме с него и имахме в МИЛАН повече от 10-ет години, но на финала на неговата кариера продадохме заради глупостта на Алегри миналата година на Ювентус...

Шоши-сан, давай! Чакам те на борда на тайванския "Alice in Wonder City". Класическата музика е допълнително удоволствие.

Аарън Ян има нова почитателка в мое лице, а аз съм Semper Fidelis.

# 249
freedoms,май сме на една Takuya Kimura вълна, защото аз изгледах отново "I Come with the Rain".
Всъщност исках да гледам друг филм,но не го открих Sad и си казах, защо пък не. Без първоначалният шок пак ме накара да настръхна и леле какъв саундтрак. Чак сега го чух.

# 250
  • София
Филма  е жесток, бях просто опустошена и дълго не можах да спра да мисля за него, а за играта на Кимура Такуя мога само да кажа, че беше чудесен и толкова, толкова истински. Особено когато беше  захвърлен сред гората и полазен от какви ли не буболечки.Няма да забравя погледа му.Как да не го харесваш!!! А и да извършваш убийства в името на Бога, това не го разбирам! SadБлагодаря ти Tuon, че ми го припомни, пак ще си го изгледам! Hug

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 16:24 от freedoms

# 251
  • MJF
Ха, ха A Gentleman’s Dignity Episode 11 изгледах сега. "Синята китара " се появи в цялата си прелест.  Laughing Малко ме изненада приятно сценариста че се усети че зацикли в 9-10 и е време да се "размърда".

# 252
Единственото, което не ми харесва в "Синята китара" е червената боя, с която са му боадисали главата. 11-та серия мога да кажа я изгледах за около 10-ет минути. Кадрите с главните герои ги превъртам - историята там ми е ясна. Усмивки и прегръдки 2-3 епизода, след това задължителната раздяла, няколко серии няма да се гледат един друг, мисля, че главната героиня отново ще покаже "способностите си". "Щастливия" финал по корейски с един труп, започва да ми се струва все по-примамлив, жалко, че едва ли ще го видя тук. Единствено изгледах кадрите с Kim Min Jong и Lee Jong Hyun. Най-трезво мислещ продължава да е именно героят на Kim Min Jong, но е ясно на къде върви и той с малката... "Синята китара" се справя много добре с ролята си, остана само да разберем кой е таткото. Написах своето предположение още през февруари. Мъка е тази корейска продукция като цяло за мен. Нагледахме се на 4-ки през годините, а и тук "материала" не е никак оригинален.

Видях снощи, че са качили новият 7-ми епизод на Alice in Wоnder City (2012). Макар и без субтитри на английски, го изгледах. Не ми бе и трудно да схавана картинката, защото вече познавам отлично историята. Продължава все така интригуващо и интересно това тайванско заглавие. Във всяка нова серия ме изненадват с нещо. Аарън Ян няма нужда да го коментирам повече. Спечели ме това момче, а и кадрите на финал от снимачната площадка са допълнителен плюс в негова полза. Научих и още три думи на мандарин. Напредвам "много" сериозно.

Шоши-сан, много добре стартира вчера Beautiful Rain (2012). Дай му зелена светлина, естествено след като приключи излъчване и бъдат готови субтитрите на английски. Описах вчера първи епизод в темата на Шохей Миура, тъй като тема той няма.

Понеделник е.. Ден за Рьо Йошизава.

# 253
  • MJF
rossoneraspoko
Ок, Beautiful Rain (2012) отметнат. Сега ще потърся Always: Sunset on Third Street и I Come with the Rain.
 Crossing Arms скоро търсех няколко набелязани филма с Etsushi Toyokawa но така и не ги намерих.
Не съм гледала A Gentleman’s Dignity Episode 12. Да видим тестовете ще ни трябват ли или работата е ясна.

# 254
Хелоууууу Stop.

"Фантом" 9 и 10 серия нещо ми издишат Confused. Каква беше тази болница, в която някакви външни лица ще се гонят из психиатрично отделение, а наоколо няма никой, даже и една сестра. Все пак това беше голяма столична болница, не някаква селска клиника no. И с тези черни костюмари и идеята "big brother is watching you", нещо много взе да ми намирисва на "Матрицата", ама без специалните ефекти Sunglasses.

И въпреки, че не е петък, нещичко за успокоение на rossonera след снощното фиаско hug.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт