Кюретаж и забременяване след това - 36

• 24 588
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Flower Fairy, svetla81, много благодаря за бързия отговор, ще изпия цялата опаковка, за 5 дни профилактично. Живот и здраве след като мине първия нормален цикъл, ще отида на контролен преглед. Мисля да си купя и витамини Герикапс, четох че на доста момичета са ги изписали.

M.L., силно стискам палци сама да се изчистиш, аз от две седмици (тогава бях 7г.с.) кървях обилно и вярвах, че съм се изчистила, но вчера видяхме, че сакчето си е там и не иска само да падне, въпреки Метергина, който пиех. Има доста момичета със спонтанен аборт и без кюретаж, но мисля че са в по-ранни седмици, за жалост повечето сме с кюретаж. Аз вече гледам позитивно и се надявам даже по-лесно да стане следващия път, ще се пазя поне 4-5 месеца, както каза лекаря и вярвам, че всички ще сме добре и накрая ще гушкаме бебчета!  Hug

# 436
Каня се да пиша цял ден ,но не успявам.Само да кажа,че аз в неделя изхвърлих плодния сак и бая съсиреци,но д-ра като ме прегледа и каза,че матката била еди колко си мм задебелена,а трябвало да е под не знам колко.
Аз нещо не съм добре.Вчера уж добре и следобед какво стана големи болки.Днес пак и сякаш ме боли ,където са ми кистите.Аз но-шпа пия ,но дали да не взема нещо по-силно,знам ли.

# 437
Дано да си ги гушкаме jane_anderson!
Всичко е Божа работа!
Аз току що говорих с доки, защото бях с намерение утре да отида и при друг ( все още съм де...) и тя ми каза, че 100% ще се изчисти от само себе си. Щяла съм да имам поне 5-6 дни кървене. Но при мен дори сакче не се беше образувало, може би за това. На мен също ми изписа Метергин, но "май" ми каза да го пия, ако имам по-обилно от нормалния цикъл кървене. За сега е много леко, за това не го пия. Дали не съм разбрала погрешно  Rolling Eyes Май утре пак ще й звъня... Боже каква паника направих днес и съм станала шаш и паника, като дебил...

Мери, дали точно метергин не трябва да си вземеш и ти?
На мен ми каза за силни болки но шпа и Метергина за кръвоизлива...но пък сякаш точно ми каза за свиване на матката се пие това чудо...

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 22:57 от AnMary

# 438
M.L., съжалявам, че се записваш в темичката. Дано бързо приключва всичко, да мине малко и време и да ни зарадваш с хубави новини за една нова и успешна бременност! Иначе тук има много момичета, на които не са им правили кюретаж и сами са се изчистили. Така че се успокой, наблюдавай се и ако има някакви проблеми, отиди да те видят. Кураж! Hug

Тери, дано нещата всъщност са съвсем нормални и прекрасни при теб, дано няма място за притеснение! Hug

Джейн, съжалявам, че така е трябвало да се случи, но щом така са преценили, значи е трябвало! Пий си ципрофлоксацина поне 5 дни, няма да ти навреди. Дано бързо се възстановиш и всичко се нареди при теб скоро!

Светле, приятна почивка! Laughing

Ох, момичета, моето успокоение след прегледа в понеделник трая само 2 дни. Не мога да се отърся и това е. Нямам капчица търпение за следващия преглед, за изследванията и т.н..  Понякога дори се чудя - ами ако легна през нощта докато спя по корем и нещо му навредя на бебчето? Мислите ли, че е възможно? Ох, сигурно супер налудничаво звуча Rolling Eyes   Sad

# 439
Оле Action_Girl , повече да не съм чула такова нещо! Naughty Shocked Няма да му стане нищо на бебчето, то е защитено.  Hug Моля ти се, постарай се да бъдеш позитивна.  Hug Всичко ще си бъде наред занапред, не се тревожи! Бебчето си е добре и си расте вътре в теб и му е супер готино!  Heart Eyes

Относно антибиотика, аз знам, че се пие цялата опаковка съответно 5-7-10 дни.

# 440
Мименце, благодаря ти, мила, сигурно си права. На мен тия дни ми е малко натоварено и психически нещо не издържам. Съжалявам, че пиша такива неща, но принципно си мислех дали е възможно да се случи. Ох, по-добре да си лягам вече, че съм адски изморена...

Лека нощ от мен! Hug

П.П. Само да вметна, че сега издирих малко инфо - не може да навреди. Оф, от сянката си се страхувам вече.

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 22:39 от Action_Girl

# 441
Относно чистенето, три пъти съм се чистила сама, без кюретаж, 2 пъти в 5-6 седмица и един път в 8. Не съм пила нищо за обезболяване.

# 442
M.L.,и на мен ми бяха изписали метергин срещу силно кървене.Аз нямах такова,но пак го пиех.Дано всичко мине бързо! HugМного момичета са се изчиствали без кюретаж,късмет!
Jane_Anderson,четох те във февруарската тема Sad,Аз също отпаднах от бившите вече февруарки 2012 в четвърти месец;много бях свикнала с момичетата,и досега надничам в темата им и си ги чета тайно Simple Smile.Ама няма как... Whistling,Дано след 2-3 месеца пак да си в някоя отчетна,този път до края! Hug
Action_girl-ти ни беше светъл пример за спокойствие и търпение,не губи тези си качества,моля те!Всичко ще е наред! HugИ да ти кажа-нищо му няма на бебчо ако спиш по корем,след време просто ще ти стане неудобно да спиш в тази поза и сама ще се откажеш.
Аз утре пътувам за София за ФМ... Rolling EyesКакво да ви кажа-имам чувството,че отивам на руска рулетка... Sad

# 443
Ако тук не си споделиме притесненията, то къде?  Mr. Green И аз си се притеснявам, чудя се дали си расте нормално, още повече, че на снимките от последния преглед размерите на бебчето бяха същите , както седмица преди това... Страх ме е, а до прегледа има още 1 седмица и 2 дена.  Tired
Хубави сънища!  Hug

ПП: Луни, стискам палчетата за ФМ! Притеснението ти ще изчезне, когато разбереш, че всичко с бебчето е както трябва! Прегръдки!

# 444
Jane стискам палци да се възстановиш бързо и да нямаш голямо кръвотечение. Аз пих друг антибиотик за една седмица и то направо конска доза, но според мен е хубаво да го пиеш наистина поне за седмица и задължително и противогъбично. Контролен преглед тук всички ще ти кажем, че наистина е след месец. И аз се бях изтупкала рано рано, но ме видяха чак след първия нормален цикъл. Ако обаче имаш силно кървене и болки е добре да се чуеш с лекаря ти.
M.L.съжалявам, че се присъединяваш към нас мила. Силно  Hug Аз също те съветвам да те види втори доктор, за да се прецени точното ти състояние и дали имаш нужда от изчистване или сама ще успееш. Както Кляшчето бих ти препоръчала същия лекар, той е и мой. Просто ако решиш да се обаждаш кажи точно какъв е случая, за да те приемат по спешност и вмъкнат между другите часове. Така поне ще си спокойна и ще знаеш какво се случва с теб. Знам, че в момента си в паника, но може нещата да протекат леко при теб. И аз в началото се измъчих докато отхвърлим извънматочната и очаквах какви ли не кръвоизливи и болки, че чак не можах да повярвам как ми мина за 3-4 дни и се равняваше на 1/5 от нормалния ми цикъл като преживяване. А две седмици след това дори засякох и ову. Така че има и по-леки случаи. Wink
Тери мила опитай се наистина да стигнеш до някоя лаборатория и да пуснеш едно ЧГХ. Не може така да те шашкат с такива диагнози. Ти засече ли ову този месец или просто решихте да си пробвате. Колко ти е нормалния цикъл?Малко не ми се връзват сметките при теб, защото за съжаление с теб споделяме една и съща дата за лошото преживяване и не виждам как може да си забременяла след като при мен ову беше едва преди 6 дни, а и цикъла си ми дойде като по часовник като даже ову-то избърза и ако сме хванали яйцето то ще стане ясно чак след седмица, така че или твоя цикъл трябва да е много къс и всичко да се случва много бързо или не знам какво са видяли newsm78
Светленци благородно завиждам за твоята почивка. Нашата се прецака тотално, че на половинката не му дадоха отпуска и ако ходим някъде то ще е най-рано към края на юли. Ядосахме се, че и другата седмица ни е годишнината от сватбата и си правехме традиция да ходим на море, ама явно няма да го бъде тази година. Опитвам се да не го мисля много, че тези дни и на работа ме поизнервиха пак и въпреки всичките ми положителни нагласи пак доста се ядосах, явно не съм задобряла толкова със самоконтрола.
Тези дни се опитвам да съм в душевен мир със себе си. Просвещавам се как да гоня всичко лошо и негативно около мен и до някъде има резултат. Реших да си почина тези две седмици от доктори и изследвания. Нищо няма да правя сама. Ще чакам другата седмица какво сабя ще покаже така че стискайте палчета да видя двете чертички.
Много момичета изпускам, но тези дни едва смогвам да ви изчета вечер преди лягане, че все късно се прибираме с тези вечерни разходки и нямам време да пиша. Тъжно ми стана като видях колко нови попълнения има Cry Дано скоро има положителни тестчета.

# 445
Луничка, всичко ще е наред утре, не се притеснявай Hug
Мименце, расте си бебчо, нали тези размери не са съвсем коректни, вски път някой казва, че малко да мръдне ръката и после мама трепери Simple Smile
Action girl, няма проблем да спиш по корем, то сама ще се откажеш по някое време Simple Smile
Тери, не мога да си обясня и аз твоя случай, но дано си бременна и да е успешно този път!
Мери, М.Л., съжалявам , че се включвате, дано скоро се изнесете към отчетни.
Светле, хубава почивка на теб Hug

# 446
Мери, дали точно метергин не трябва да си вземеш и ти?
На мен ми каза за силни болки но шпа и Метергина за кръвоизлива...но пък сякаш точно ми каза за свиване на матката се пие това чудо...
М.L. пия метергин от понеделник+АБ+противозачатъчни за кистите.но си боли да му се не види...

# 447
Луничка, благодаря ти. Просто и аз понякога не мога да бъда силна и имам нужда да почерпя от вашата! Благодаря, че ви има! Hug Сигурна съм, че на ФМ всичко ще е супер! Не се съмнявам в това! Hug
Мименце, май наистина малко прекалено се вманиачаваме в мисли дали расте и т.н. Но да ти кажа, аз с малката не съм имала никакви съмнения и притеснения, но и бях слабо информирана, млада, буйна и в чужбина хич не те натоварват с някакви съмнения. То сигурно затова и първият ехограф е чак в 20-та седмица. Но след като ми се случи онова нещо в началото на годината, нещо се преобърна в мен. Опитвам се да не мисля, но не винаги се получава. И така. Пък и тогава още в 7-ма седмица казахме на всички роднини. А сега дори брат ми не знае. Не трябва да мислим кофти неща, всичко ще е наред! Praynig Hug

# 448
  • Пловдив
Стели, вече си майка на две прекрасни дечица! Нека да ти е честита двойната радост! Да растат здрави, будни и весели дечицата! Нека носят много радост, топлина и детски усмивки в дома ви!   bouquet

Ники, Начев работи с часове само в Панацея, но там е двойно по-скъпо. В МД отива и чакаш - това е положението  Confused Дано да няма много хора. Случвало ми се е бързо да мина и там.

Слънчице, дано всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig

Табеа
, радвам се, че всичко е наред! Дай Боже така да е до финал  Hug

М.Л., Меримного съжалявам за случващото се  Cry Кураж и на двете!

teri_sun, наистина е шокиращо! Дано всичко да е наред и да няма някакъв проблем. Аз лично не мога да си обясня какво е твоето положение. Според мен имаш спешна нужда от компетентен доктор, защото тези твоите двама не ми звучат като такива.

jane_andersonCry Cry Cry много съжалявам! Кураж! Антибиотик аз пих 7 дни и после още 7 втори курс.

# 449
Стели, честита радост, да са ти живи и здрави съкровищата!  newsm76
Tabea, поздравления за добрите новини!  Heart Eyes
Мименце, браво за подобрението!  thumbsup
svetla81, весела и приятна почивка!  Two Hearts
Action_Girl, много прегръдки и за теб!  Hug
luni4ka_77, чакаме да се похвалиш fingerscrossed Praynig
slanchice1, много  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
jane_anderson, mery1978, бързо възстановяване!  Peace
teri_sun, много странно наистина!  newsm78
M.L., съжалявам, че се записваш! Прегръдки!

Общи условия

Активация на акаунт