Кюретаж и забременяване след това - 36

• 24 529
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Момичета,
поне д-р Начев ми хареса много. Направих консултация и преглед при него. Значи , в хормонално отношение съм супер. Не е там ключа от палатката. Имам кисти на щит. жлеза, но дори те да оказват влияние на производството на хормони по време на бременност, не може да е толкова бързо (както при мен бързо се скапват нещата). Кистите трябва да следим, и ако растат, може и до операция да се стигне. Каза все пак при бременност веднага да пусна 2 хормона - тсх и фт4 май бяха (имам ги записани), но не е в тях проблема по принцип. Нямам и ИР. Каза диета, без лекарства. Сега...продължавам да търся проблема. Разбрах, че цитомегаловируса се изследва с кръв т.е. може да ида сама да си го пусна. Така и ще направя. Иначе четох и че причини за аборти можело да са херпесен вирус или пък бактериална вагиноза, каквото и да е това...някой да знае нещо?

# 586
nikitto, твоят последен случай-химическата  бременност мисля, че можеш направо да не го броиш, всяка жена е имала вероятно по няколко такива, нали, за да подействат инжекциите е било необхдимо първо хромозомите да са съчетани, както трябва. С малко почивка съм сигурна, че следващата ти бременност ще се развие прекрасно.  Heart Eyes 
лилка, съжалявам, че се записваш! Успех с изследванията! Peace

# 587
  • София
Лилка, много съжалявам да те видя тук Cry Дано да откриете причината и следващият път да се радваш на щастлив финал  Hug

Ники, бактериалната вагиноза се вижда от съвсем обикновеното микробиологично изследване на вагинален секрет, а за цитомегаловирус можеш да пуснеш във всяка лаборатория.

# 588
Благодаря ви момичета!За съжаление и аз минах през този ад,но дано скоро всички гушкаме така желаните бебоци.
zuzi_79 ,да  благодаря ти.Ти си безценна със твоите знания и съвети. Hug

Днес бях на плаж искахме да закараме вече малката ,въпреки забраната от месец без плаж ,само се пекох не влизах във водата  ,предполагам това е по точно което  е в тази забрана все пак водата не е от най чистите и да не се инфектира нещо.

Я да питам бременните момичета колко изчакахте или след кой месец след кюртаж забременяхте?
Нямам вече търпение да може да почваме да действаме и да забременявам (е всички сме така де)отново.Но и много ме притеснява че може след такава намеса да е трудно  newsm78,знам че не би трябвало ама Tired .Доктора веднага след кюртажа ми каза 6 месеца ,но после пък като тръгвах- на есен.Нали е от 3-6 месеца като период.?Може ли да е най малкото 3 месеца и зависи ли от нещо може би как е обработения участък  newsm78 или ?

# 589
Лилка, съжалявам за случилото се! Общо взето лекарите дават различни мнения, но това, което са ми казвали е, че по учебник е 6 месеца. Зависи в коя седмица са ти го правили, за по-ранните е по-малко време. На нас ни казаха 3 месеца, но се получи така, че мъжът ми беше в чужбина. Аз лично забременях след първия месец сериозни опити. Peace След такава манипулация казват, че се забременява даже по-лесно, така че не се тревожи. Според мен е редно докторът ти да погледне след 3 месец и ако всичко е ок да имате зелена светлина.

# 590
Лилка ние се пазехме 4 цикъла и забременях от първият месец опити.

# 591
Tabea,Лилка-страшно много съжалявам,че отново трябва да преживеете разочарование... spokoНадявам се това да се дължи на гадна случайност и следващият път да е успешен и при двете!Всичко,което е зависело от вас сте го направили,така че се надявам бързо да загърбите лошото и следващият път със същото старание от ваша страна и повече късмет,всичко ще бъде наред! Hug
Лилка-всеки доктор дава различни срокове за пазене.Моят кюретаж беше в 17-та седмица и ми казаха да изчакаме 2-3 месеца.Дано бебчо да стане от раз! Peace
Ники-как така тази докторка не обича пълни пациентки?... #CrazyЩом се е държала грубо-не си го причинявай повече!Мисля,че съветът на Светлето е добър-да се обърнеш към доктор за репродуктивни проблеми и да проследите хормоните през отделните фази на цикъла.Иначе е много добре,че щитовидната е ок и нямаш ИР Peace.Успех с диетата! Hug
Action_girl-тези неприятности ще ти помогнат да опознаеш по-добре хората около теб и самата себе си.Щом се касае за свекър и свекърва/първо не им прави чест да ти създават проблеми при положение,че си бременна/много е важно мъжът ти да застане на твоя страна и да те подкрепя,дори с риск да се скара с родителите си.Все пак старай се да не се ядосваш много,за да не си вредиш! Peace
Златенце,мина ли гадният цистит? #2gunfire

# 592
  • Пловдив
Лилка, аз изчаках два МЦ или общо 3 месеца след кюретажа. Забременях от първия път.  Peace

# 593
  • София
Лилка, на нас ни казаха да изчакаме 3 календарни месеца, което при мен си беше  3 цикъла, след 3-тия направих фоликуметрия с хормони (понеже проблемите ми се оказаха най-вече хормонални) и забременях от раз.

# 594
Здравейте, момичета!

Съжалявам за новото момиче. Лилка, кураж, ще минеш и през това, ще се възстановиш и няма да усетиш как отново ще е станало. След такова нещо наистина се забременява по-бързо. Аз забременях още след първия месец опити след 2-рия спонтанен цикъл. Нямах търпение да чакам 3, но мисля, че психически щях да бъда малко по-добре, ако бях изчакала повече. Много бях стресирана и психирана да не се случи отново същото. Ще успееш. Сега се пази и си почивай. Всичко ще се нареди.

Луничка, благодаря ти за разбирането. Да ти кажа, много съжалявах вчера, че съм изхабила толкова нерви заради това. То тъпото е, че сме в ремонт, нямаме кухня все още. До 5 месеца би трябвало да е готово всичко, само да сме здрави, но дотогава кофти. Но и с това ще се справим. Просто вече не ми се мисли за тази случка, нито ми се говори, нито ми се занимава. Толкова по-важни неща ми предстоят тепърва.

Аз да ви кажа, че вчера ме записаха на женска консултация. Взеха ми цитонамазка и МБ, а трябва и да отида на някакви други изследвания в понеделник - васерман, кръвна група (ОТНОВО  Crossing Arms ) и май хепатит  Thinking  Обаче в 20-та седмица смятам да си запазя час за ФМ при някой лекар, защото се оказа, че моят не гледа и не прави. Пък и той на този неговия апарат май само размери някви горе-долу може да види. Абе, както и да е. Каза, че расте и засега изглежда ок. Та, това е засега. Каза, че ако има нещо в МБ, така или иначе нямало да го лекуваме сега, а по-нататък. Така че май след месец ще е чак следващия преглед.

Кукле, това е добре, че спиш толкова Simple Smile Наистина събирай сили, че малко остана Simple Smile

Ники, супер, че ти е допаднал д-р Начев. Чудесно е, че нямаш проблеми в тази насока. Почини си повече преди да започнете опитите отново, всичко ще е наред.   Hug
Аз имам подозрения, че също съм претърпяла една химическа бременност. Но тогава не направих тест, а може да е било за добро, защото щях съвсем да се психирам. Спомням си, че преди онази бременност, която завърши с К, ми закъсня с около 10 дни и имах чувството, че се е случило. Но реших повечко да си изчакам да видя и то взе, че дойде. Беше по-обилно от обикновено. Но няма как да знам със сигурност, че се е случило това. Мисълта ми е, че наистина може да се случват толкова често и повечето жени дори да не разберат. И пак се питам дали пък не е възможно да е било заради противозачатъчните, които съм взимала 3 години преди това. Но и това, предполагам, че няма как да бъде доказано.

Ами, това е засега от мен. Хубав ден, момичета  Hug

# 595
Добро утро и от мен!

Лилка, по принцип най- добре е да си слушаш лекаря- той ще прецени колко време да се пазите преди да правите нови опити Hug

Ники, забравих да ти спомена, че там където е моята жк и където ще раждам също въобще нямаше да ме приемат ако бяха тръгнали по- рано нещата, а направо щяха да си ме пратят в АГ-то, аз даже си бях намерила доктор от там...за всеки случай, макар че при добро следене няма какво да се притесняваш, ама аз все на тръни Laughing

Кукле, хайде ставай и отивай да раждаш hahaha- и аз много спя напоследък, ама то с 20 кила отгоре какво друго да правя Rolling Eyes

# 596
Луни, мерси, че питаш!
През деня уж се чувствам по-добре, обаче вече втора вечер подред се събуждам изведнъж и почва една поредица от посещения на WC, съпроведена с болки, после чак не мога да си седна на д-то и да заспя поне 2 часа.  Rolling Eyes Болките намаляха като цяло през деня, но не са изчезнали напълно. Вече 3 дни съм пила антибиотика и се чудя кога трябва да изчезнат вече.  ooooh! Преди с Ципрофлоксацина ми е минавало след втората таблетка сигурно...Вчера бях на лекар за удължаване на болничния. Падна се такъв, при който не съм била преди и  ме накара да пусна пак урина за изследване. Коментарът му беше - еритроцитите са в норма, левкоцитите са 15-20, ама това е нищо и има бактерии, които са външни и пак е нищо, така че спокойно. Е как нищо?  newsm78 Как разбра, че бактериите били външни, те не са ли в пик.мехур? И левкоцитите не са ли завишени? Кога трябва да почнат да измират тея бактерии вече?   Rolling Eyes
Теди, същото важи и за теб, не само за Куклето!  Laughing
Action_Girl , браво за хубавите резултати! А кога ще разбереш резултатите от МБ?

# 597
Благодаря ви! Hug Колко окуражаващо  и надъхващо звучи споделеното Peace .Сега даже още повече нямам търпение  Mr. Green. Надявам се на зелена светлина още със септемврийския цикъл (че от октомври 40 дена моя ще го няма). На 14 юни ми беше кюртажа предполагам че всичко ще е наред.Уж ми е здрав организма не съм пила лекарства само всичко свързано с опитите за забременяване и трябва бързо да се възстановя.Не съм боледува от нищо най голямото ми е било някоя настинка.Сега само да си намеря да почна работа та да мине бързо лято и на есен  luvbed че и моя все ме побутва айде кога че с тези забрани на секса вече  #Crazy (от март дето беше по редовен и до днес суша(и преди март пак с другия аборт),е не съм сигурна знам ли  Rolling Eyes)  малко му идват повече. Laughing.

Лек и прохладен ден момичета!

# 598
Здравейте мили мои, благодаря на всички за стиснатите палчета.
Резултат -  имаме си сърчице. Записа ме доки на ЖК и ми пусна кръвчица и урина. Сега си дръпнах резултатите. Нещо много ми ниски някой от стойностите като гледам, но тя ще каже все пак. Термин 20,02,13. Дано всичко е нормално до края.

# 599
slanchice1 честито ви сърчице.Лека и безпроблемна и дано изследванията са наред - за бременни май са малко по различни  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт