Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 195
  • 815
  •   1
Отговори
# 600
  • Там, където ме обичат
albenapen,
smile3501
Най-после яснота по спора.
Извод: пишете повече желания.

# 601
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
ДНЕС МАЛКИТЕ МИ ЮНАЧЕТА ПРАЗНУВАТ ПЪРВИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН.
  newsm38
Да са ти живи и здрави близнаците!!! Да те радват много, а баткото и каката да ти помагат ..., но най-вече да са ти здрави и те ... Колко е хубаво, но и трудно къщата да ти е пълна със народ  Joy

Ние в събота подадохме заявлението за класирането в НГДЕК Simple Smile Коментара на приемащата беше: "Леле, каква е тази 5-ца на изпит по химия? Как ще се преборим с НПМГ?"  Joy
В неделя подадохме и заявлението за участие в първо класиране като след мечтаната 9 ФЕГ написахме и 2 гимназии с много нисък бал, за да се "закачим" за второ класиране, защото на първо със сигурност няма да я приемат ...
Ами това е ... Искаше ми се да е Френската, но тя си иска от 5-ти клас НГДЕК ... Е, явно ще да е там Simple Smile

Аз да ви попитам: Къде могат да се видят резултатите от първо класиране по бал? Иска ми се да видя какъв е бала на последното прието момиче, че да знам да тая ли някаква надежда за 2-ро класиране ...

Лека вечер!!!

# 602
  • София
la vida loca, за 2011 е, дано ти свърши работа

http://sedmoklasnici.files.wordpress.com/2011/06/d181d182d0b0d18 … 0d0b0d0bdd0b5.pdf

albenapen   bouquet

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 21:58 от asa

# 603
Относн ЕГ "Пловдив" vs ЕГ "Иван Вазов" - това, което foxysilver цитира като резултати от матурите по БЕЛ на зрелостниците смятам е по-добър атестат от субективните мнения. Неслучайно в тази класация първите десет са именно най-желаните и спрягани и в тази тема училища. И ако ЕГ Пловдив последните години почти редовно присъства в първите десет, то ЕГ "Иван Вазов" никога не е попадала там (или поне не съм запомнила да е).

И, признавам си, много съм пристрастна като завършила ЕГ Пловдив (макар да имаше друго име навремето) и смятам, че каквито и акробатики да е имало в ръководството, смяна на учители (още навремето ги имаше, да не се впускам в детайли кви учители имахме  ooooh!) няма като как да стане Руската да е по-доброто училище, даващо по-добро образование (и предполагам по-ниският приемен бал допълнително подкрепя това).  Peace

И аз съм пристрастна към ЕГ"Пловдив", защото синът ми е възпитаник на това училище и завърши съвсем скоро, само преди 2 години, но фактите са си факти.
- Руската успя за измъкне изпита за шпрахдипломи от английската и сега този изпит се провежда при тях, което за НЕ е от първостепенно значение. Че нали точно за тази прословута диплома е целия зор за тези, които после се насочват към следване в немско говорящи държави?
- Руската дава възможност да се учат основния език, руски и в СИП трети език. За едно дете, което до 7-ми клас е достигнало добро ниво на английски  това е идеален вариант- да поддържа езика до 12-клас до заветните изпити за сертификат. Немски+руски+ английски ми се вижда добра комбинация като старт за избор на професия. Н ее лошо и испански+ руски+ английски да речем...
- Английската държи и тази година отново твърдо първото място на матурата по БЕЛ заради факта, че елитът от децата все още е там. Инерцията е силна и трябват години да се обърнат нещата.
-Базата на руската е по-добра. ако това има значение изобщо...

# 604
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
asa , благодаря! Гледала съм го това, имам и справочника на Ню Импрес ..., но тази година баловете ще скочат според мен и за Френската, където най-ниският миналата година е бил 32,750 ... сега ще е поне с една единица отгоре ..., а тогава ние няма да се класираме ... Но, здраве да е Simple Smile И без това, Френската й я вкарахме в главата през април, че все пак трябваше да помисли за алтернатива на НГДЕК, ако се окажеше, че не се е представила добре на изпитите, а тя се справи отлично, та сега ... Но нещо си промени класацията ... Както и да е, ще трябва да се върне на първоначалния си план Simple Smile

# 605
  • София
 newsm59
pmpv да са ти живи и здрави дечицата, желая им много късмет! Прочетох Сливен и сърцето ми прескочи.  Аз съм родена там Heart Eyes Поздрави на Сините камъни!

Ганис, радвам се на поредния успех на 73-то и съм сигурна, че и занапред ще е така Hug

# 606
pmpv, честита първа годинка на дечицата ти! newsm59 Да са здрави и да носят много усмивки на цялото семейство! Hug

Тъкмо си отдъхнах, че приключихме със заявлението, сега ядове с издаването на личната карта. Thinking При положение, че с мъжа ми сме регистрирани от 16 години на един постоянен адрес, съответно и трите ни деца имат актове за раждане, издадени от въпросната община, днес служителката ме шокира, като каза, че Константин не е регистриран на този адрес и да съм донесяла удостоверение за постоянен адрес. ooooh! Адресната служба вече беше затворила и нищо не можах да направя, но сега размишлявам дали изобщо е възможно да не е регистриран и дали служителката не ме е изпързаляла нещо. Thinking В Закона за гражданската регистрация е записано:
Преди няколко дни пред нас излезе същия проблем. Много се учудих, тъй като детето от раждането си живее на този адрес и попитах ,защо се е получило така, но служителката не знаела. Но бързо се справихме с адресната регистрация, нямаше проблем.

(2) Постоянният и настоящият адрес на новороденото дете съвпадат със съответните адреси на родителите му.

Би трябвало още с издаването на акта за раждане той да е записан на нашия адрес.... newsm78

# 607
ДНЕС МАЛКИТЕ МИ ЮНАЧЕТА ПРАЗНУВАТ ПЪРВИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН.
  newsm38

Четири дечица ли имаш ?! Божеее ... Да са ти живи и здрави всичките ! Дай боже повече такива майки ! А на рожденниците щастлив живот изпълнен с много любов и късмет !!!

Благодаря! Да четирички. Баткото е осмокласник в Езиковата гимназия в Сливен. Каката завърши 7 клас и сме в трепетно очакване дали ще се класира и тя за Езиковата Гимназия.А бебетата са си малки сладки бебета   babyuu  babyuu

Браво !!! Още веднъж - живи и здрави , на каката - УСПЕШНО класиране ( и ние сега се печем на този огън с нашия батко ) !

# 608
Дали с бал 34,536 имам шанс за 91 НЕГ? Момче съм.

# 609
  • Пловдив
Asa, става дума за отговора ти на следния въпрос/т.к. темата е стара не мога да :цитирам" :
Въпрос: В заявлението са написани само 3-4 желания. На първо класиране не стига бала за тези желания, т.е. детето не е класирано на първо класиране. Участва ли автоматично за второ класиране в този случай?
Благодаря предварително.
 А твоят отговор е:
Не, пропуска второ и отива на трето класиране. Пишете повече паралелки

За това става въпрос!

Виж сега явно не можеш да разбереш, но обичаш да спориш за неща, от които нямаш понятие. Още на сто документа да сложиш линк, не те прави информирана. Като се чете трябва и да се помисли. Казала съм го простичко, после съм си направила труда да обясня. Целта не мога да ти я разбера. Ако някой се навие да ти разяснява. В такъв форум, нямаш право да даваш невярна информация.

Интересно ми е ти колко желания нареди и защо? Успех!

Извинете;че се намесвам Grinning
Русалке; къде си ;липсваш Laughing
Много добре обяснено в справочника на НЮ ИМПРЕС! (стр.38 за 2012г)
"В  София извън класацията се оказаха 228 деца; а през 2010 същата участ сполетя 245 деца ;въпреки че имаха добър бал.Причината:родителите бяха надценили резултатите им и в списъка с желанията за първо класиране бяха вписали само паралелки с бал;който се оказа  по-висок.Децата;който останат извън класацията;пропускат шанса си не само в първо; но и във второ  класиране и могат да се включат отново чак за третото класиране;когато изборът на свободни места е твърде ограничен"
Аsa ;напълно съм съгласна с теб;както и за това ;че е супер некоректно да се дава  грешна информация(особено ;когато вече е  обърнато внимание на грешката-четете повече).

Не сте погледнали явно линка на dim_rosi: http://minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/d … -05_priem_uch.pdf,  който е НАРЕДБА ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ В ДЪРЖАВНИ И В ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА, и в който ясно се казва:
Чл. 21. (1) Във втори етап на класиране участват учениците, които:
1. не са приети;

Това е закона, така че не виждам как може нещо толкова ясно написано, да има различно тълкувание.
Друг е въпроса, че на второ класиране много малко мърдат баловете, а желанията са същите, така че е много малък шанса да се влезе на второ, ако на първо не си вътре. Затова правилото винаги е да се пишат повече желания.

# 610
Може ли някой да даде статистика с резултатите (в Exel-ски файл)? Naughty Naughty

# 611
  • София
Дали с бал 34,536 имам шанс за 91 НЕГ? Момче съм.
Имаш повече от голям шанс Peace

# 612
ЧАК СЕГА ИМАМ ВЬЗМОЖНОСТ ДА ПОСЕТЯ ФОРУМА ОТНОВО. БЛгодаря НА АЛЕКС 98 ЗА ИЗКАЗАНОТО МНЕНИЕ ! ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ ЗА 1 ВО ЖЕЛАНИЕ СМГ АЕ , АПОСЛЕ НПМГ ПР М АЕ ИЛИ НЕ.

Дано съм ви била от полза. Пишете след класирането.  УСПЕХ!

# 613
  • Там, където ме обичат
На нас може и да не ни стигне за пралелката, която искаме, може да се наложи да изчакаме второ класиране. Ако не, здраве да е.

# 614
Може ли някой да даде статистика с резултатите (в Exel-ски файл)? Naughty Naughty
Мисля, че файлът беше с диапазоните (до 12)
Моля за линк..

Общи условия

Активация на акаунт