Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 174
  • 815
  •   1
Отговори
# 720
Съгласна съм с мнението ви!
 Балът ни е 33.822 - момиче. Като гледам обаче тази година децата преди нас са с около 180 повече. Големи изчисления паднаха.  Simple Smile Затова се презастраховах, май прекалено! newsm78
Ако сте от София и с този бал, децата преди вас НЕ са толкова, а много повече.  Peace

Не се изразих правилно:по груби изчисления сме на 538 място с този успех тази година.Миналата със същия успех е щяла да бъде на 362. Затова казах, че тази година в нашия интервал децата са с около 180 повече. А за по-ниския бал нещата стават още по-сериозни. Съжалявам за недоразумението.

# 721
.

И като накарат някой с две тройки на НВО и слаба диплома да напише повече от 25 желания и той сложи всички паралелки на НЕГ, ФЕГ, АЕГ и т.н. докато докара бройката, дали резултатът ще е по-различен, ако вместо това напише само едно желание?

Не, няма  да е. Нещата са комплексни. Трябва хем да се пишат достатъчно желания, хем да са съобразени с оценките на детето. Идиотско е да знаеш, че детето ти  има примерно две четворки на изпитите и да изброиш "цели" 25 желания, но  само в езиковите. Peace Нека си  ги напише човек на предни позиции, нищо не губи, но нека след тях има и достатъчно паралелки, в които детето има реални шансове.
И обратният случай, описан от Андариел, е често срещан.Няма да упоменавам име на столична школа, която преди 3 години, след трудния изпит по математика и последвалите по-ниски минимални балове, подведе със съвета си дете.  Не написаха 1 АЕГ, опирайки се на чуждия авторитет, според който балът на момчето нямало да стигне за АЕГ. Не познаха.. SadНо беше късно.

foxysilver, правилни са сметките на alex98. Тя не е казала, че момичетата пред тях са 180, а че са със 180 повече от миналата година. Двете неща са различни. Момичето  с тези си оценки тази година е някъде  538-мо, а миналата би било  363-то. Тоест над тези 363  още близо 180 го изпреварват.

Да! Точно това имах предвид, но много не ме бива в обясненията, а покрай безсънните вечери на изчисления и намествания май проблемът ми се е задълбочил. Извинения!

# 722
  • Там, където ме обичат
alex98, Не съм прочела внимателно. Грешката е в мен, подведох се по цифрата.  Peace

# 723
С колко относително ще се вдигнат баловете (и по - точно за НЕГ)...

Четох в един вестник, че немската обира "каймака" на отличниците и бала ще е близък до максималния, т.е. 36. :/

Не знам дали балът ще се вдигне много,но според мен е по-важно броят деца в дадения интервал сравнен с броя от миналата година.Например:
2012г - интервал 11.500 -12.000   -  123 деца:
2011г.                  11.500 - 12.000   -  85 , но
2012г  интервал  10.500 -12.000    - 889 деца, а
2011г.  -  са били                             -  613 деца

Тази статистика включва само момичетата

# 724
Днес подадохме заявлението в 19 СОУ. Имаше само едно дете преди нас и понеже си бяхме написали домашното перфектно ( благодарение на съветите на всички отзивчиви участници във форума ), минахме за 10 мин. цялата процедура. Сега ще чакаме заветната дата! Стискам палци на всички деца!
ДАНО НЯМА РАЗОЧАРОВАНИ!
УСПЕХ!

# 725
  • Най-накрая на безкрая
И аз да се присъединя към Варненските мами, които се надяват да се видят на родителската среща в 1ЕГ с немски.
Балът ни е 34,394 и до момента бях спокойна, че ще стигне, но като чета каква борба ще е, започвам да се притеснявам.

И един въпрос: как мислите, ако на първо класиране детето не влезе в 1ЕГ с немски, а по второ желание (нашето е 5та с немски), какъв е шансът на 2ро класиране да се придвижи напред? Все си мисля, че почти никакъв, защото на всички деца 1 ЕГ е 1во желание.

# 726
При второ класиране, няма да имаме шанс за 1ЕГ, миналата година минималния бал не се е променил между първо и второ класиране. Надявам се в такъв случай да сме на второ желание, т.е. 5та ЕГ с немски, но мисля че с такива балове ще успеем  Wink 
Ах, този немски ...

# 727
Мами, някоя от вас да има списъка със свободните места след второ класиране? Търсих в интернет, но намерих файл на Регалия, който е от '08, а имаше и публикации в онлайн вестници, но там не бяха дадени всичките гимназии?

# 728
  • Най-накрая на безкрая
Dobchii, мислиш, че тези балове ще ни стигнат за 1ЕГ или за 5та?

# 729
  • Varna
Dobchii, мислиш, че тези балове ще ни стигнат за 1ЕГ или за 5та?
[/

Според статистиката с вашият бал сте приблизително 133 за град Варна. В I ЕГ с НЕ приемат 104 деца. Аз лично познавам поне 20 деца които са с по- висок бал и с първо желание МГ. Става въпрос за съучениците на сина ми. Смятам че със сигурност сте приети  на първо желание.

# 730
И аз да се присъединя към Варненските мами, които се надяват да се видят на родителската среща в 1ЕГ с немски.
Балът ни е 34,394 и до момента бях спокойна, че ще стигне, но като чета каква борба ще е, започвам да се притеснявам.

И един въпрос: как мислите, ако на първо класиране детето не влезе в 1ЕГ с немски, а по второ желание (нашето е 5та с немски), какъв е шансът на 2ро класиране да се придвижи напред? Все си мисля, че почти никакъв, защото на всички деца 1 ЕГ е 1во желание.

Не се притеснявай, според мен. Нашето момиче не иска да чуе за 1ЕГ, писахме 5-та като първо желание, а и много деца около нас са я предпочели. Аз например, се притеснявам, че желаещите за 5-та ще са повече и балът там ще скочи. Затова писахме и 1-ва като вариант, но на 3-то и 4-то място. Въпрос на вкус, на транспорт и т.н.

# 731
  • Най-накрая на безкрая
Prolet, a_hamdieva, благодаря ви!

# 732
Мами, да се консултирам с вас: момиче, бал 33.892 има ли шанс за 73 СОУ

# 733

С този бал нямате никакви основания за притеснения ... някой по-долу с точност ви цитира общата статистика, така че сте приети на първо желание ... браво на детето! Simple Smile
А относно второто класиране за IEГ-НЕ - миналата година минималният бал от първо класиране е един и същ с този от второ класиране, което значи, че всички приети деца на първо класиране са се записали и няма нито едно прието на второ (освен хипотетично погледнато - последното дете)

a_hamdieva, балът и за V-та-НЕ ще се вдигне, според мен, но и тази година ще е по-нисък от този за IЕГ (звездите ми го говорят  Mr. Green)

# 734
Като нищо. Спомних си как дъщеря ми беше 5 клас като се регистрирах във форума и от тогава до днес  черпя инфо по разни въпроси именно тук. От нейния 5 клас.. Наесен ще бъде 10-ти.  Mr. Green Времето лети и  няма да усетим кога ще ни хване и дванадесетокласната треска. Но тогава порасналите ни деца ще са по-ориентирани, ще имат по-ясна визия за нещата.
Но ние пак ще си треперим и ще пишем във форума...

По повод питането, РИО качва на страницата си списък с максималните  и минималните балове
по паралелки - и за 1-во , и за 2-ро класиране. Peace

Ето  за 2011:
1 класиране:
http://regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2011_mon/Mi … ral_Ikl_pomin.pdf
2 класиране:
http://regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2011_mon/Mi … al_IIkl_pomin.pdf

Русалке, благодаря за всичко. Ти си ми любимата русалка.   Hug

Общи условия

Активация на акаунт