140 Американки анализират 50 еротико-фикционални пози в бук клуба

• 35 307
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Я да разкрася малко темата. Вижте, и ако искате подкрепете Мис България във Фейсбук  Grinning

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=505396586143277&set=a … ype=1&theater

# 676
Терминатор, има табели от 2е за 2ф и обратно. 10-ина мин ходене е. Не мисля, че ще имаш проблем.

# 677
заверката не може да е повече от 10 и тя..

пълномощно    49.20lv    (8 раб. дни)    58.80лв    6 (раб.дни)
по мои спомени за експресна легализация съм плащала над 100лв. преди 2-3 год

и като се прибирам жива-мъртва ще ги питам дали приемат безсрочни пълномощни за децата, че ми писна сериозно и да ме разиграват и да плащам грешни пари...

Атти, добър вариант и бърз си измислила, как не се сетих!

# 678
Агент, случайно да споменаха казуса за деца-двойни граждани (но БЕЗ БГ гражданство) с чужденец баща и майка българска трябва да има апостил? На мен до сега не са ми искали нищо друго, освен пълномощното от бащата, заверено от американски нотариус и написано само на английски. Но за всичко си има първи път де... ooooh!

# 679
в крайна сметка стигаме до там, че било конституционално право на всеки американец, после реват.....

Баш. В университет, в който работих преди пет години, отмениха забраната върху носене на оръжие на територията на кампуса и в сградите. Нарушавало правата на студентите и работещите. Ако гръмнат утре новините, че някой в Мичигън Стейт е претрепал цяла аудитория народ - ей я на причината.

# 680
paк се изказах неподготвена,извинете,значи цялата галимация е 70лв за бавна поръчка на Бг територия..
*
На Атти варианта не работи според младежа в Чикаго макар че аз така оправих една камара докс за продаване на имоти дори(далеч по-важна работа от деца смъглинг Mr. Green).Не можа да обясни защо не става обаче,та си заслужава да се порови още по темата,ако работи, и за нас това би бил най-лесния и евтин вариант.За бесрочното пълномощно го мислих и аз,ако някой проима инфо да издума. Ако има яснота и с правилно планиране нищо от този мес не би трябвало да е проблем,ядосвам се на абсол.неефективния начин да се комуникра елементарна регулация,после защо не сме спазвали закона..ай Twisted Evil
*
безумиците в Бг по случката в Бургас нямат край..били пратили официално лице на погребението,шефът на фирмата за автобуси към която е работил Мустафа #Cussing out  Ако пък зачетете какви ги надипли ББ по темата,чудиш се и се маеш нямат ли съветници тези хора дето да им пишат думичките,особено като цял свят ни гледа..

# 681
безумиците в Бг по случката в Бургас нямат край..били пратили официално лице на погребението,шефът на фирмата за автобуси към която е работил Мустафа #Cussing out  Ако пък зачетете какви ги надипли ББ по темата,чудиш се и се маеш нямат ли съветници тези хора дето да им пишат думичките,особено като цял свят ни гледа..

Имат съветници. И те същите като тях.

Направо не ми се коментира, мъжът ми е на същия акъл, не мога да се занимавам с него, в крайна сметка стигаме до там, че било конституционално право на всеки американец, после реват.....

И аз имам приятели, които обясняваха, че откачалки винаги щяло да има и проблемът не е в оръжията. Но като можеш да си купиш полу-автоматично оръжие по-лесно, отколкото да станеш нейл технишън и да работиш с пила за нокти, проблемът си е точно в оръжията.

# 682
Anet, не разбирам защо да не може с апостил, защото той заменя точно консулската заверка. Но аз споделям само личен опит де, да няма после пак обидени Simple Smile

# 683
Момичета, пътувалите през Париж, да ви попитам-кацам на 2Е и излитам от 2ф, някой беше споменал, че може да се мине по ръкав, някакви подробности?

Има и автобуси. Особенно ако си с малко дете - препоръчвам. На нас същия преход ни отне точно 2 мин ( вкл с возенето с автобус), но после чакахме 15 мин на ренгените за контрола

# 684
Anet, не разбирам защо да не може с апостил, защото той заменя точно консулската заверка. Но аз споделям само личен опит де, да няма после пак обидени Simple Smile

absol няма причина да не може щом това е легитимен начин за имотни сделки,освен ако като касае транспорт на хора нашият закон не казва друго.Аз изрично го питах и той каза "няма да стане",но този отговор ми го даде редица пъти,та утре пак ще звъня да ми обясни защо не може и ще докладвам

# 685
Анет, пускам ти за всяки случай текста на Хагската конвенция:
http://www.hcch.net/upload/conventions/txt12en.pdf

И информацията за апостил:
http://www.hcch.net/index_en.php?act=text.display&tid=37

# 686
Атти, ето това е напомнянето на консулството в Чикаго:

Важно за пътуващите до България наши сънародници

Във връзка с летния сезон и предстоящите пътувания до България, както и поради зачестилите сигнали за проблеми на български граждани, Генералното консулство на Република България в Чикаго напомня:

.....
- ако децата Ви пътуват с единия родител или без родителите си е необходимо да имат нотариално заверена от ГК Чикаго декларация;

Отговор на ГК : Ето защо ГК Чикаго, напомня: ДЕКЛАРАЦИИ ЗА НАПУСКАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ОТ ДЕЦА ДО 18 ГОДИНИ
(ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛ. 76 Т.9 ОТ ЗАКОНА ЗА БЪЛГАРСКИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ)

Дете, пътуващо без придружител

Необходимо е при пътуването да притежава декларация подписана от двамата родители и заверена в консулска служба на Посолството, в която да се упоменава, че те дават своето съгласие детето да пътува без придружител.

Дете, придружавано от един родител

Единият родител, придружаващ детето,трябва да притежава пълномощно/декларация от другия родител, в което той да упоменава, че дава своето съгласие детето да пътува придружено от него.

Дете, придружавано от трето лице

Придружителят трябва да притежава пълномощно/декларация, подписано, от двамата родители, в което упоменават, че дават своето съгласие детето да пътува, придружавано от него. Когато посредством съдебно решение върху детето се упражняват родителски права само от единия от родителите, единствено от него се изисква пълномощно/декларация за съгласие за пътуване на детето без придружител или придружавано от другия родител или от друго лице. В този случай е необходимо да се представи копие на самото съдебно решение. Съдебното решение следва да е преведено
на български и заверено.

Пълномощното/декларацията за даване на съгласие за пътуване на детето се заверява в консулската служба. Подписът на пълномощното/ декларацията се поставя лично от упълномощителя/декларатора пред длъжностното лице в консулската служба.

Копие на пълномощното/ декларацията следва да остане в консулската служба.

Въпрос:  А какво да правят хората които живеят на часове път от ГК Чикаго? Защо не признават нотариално заверено пълномощно от американски нотариус с апостил?

Отговор на ГК: За тези от вас, за които посещаването на Дипломатическо представителство на Р България не е удобно, може да подготвите документ с нотариална заверка на местен нотариус, след което да поставите Апостил (Конвенцията за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични актове, Хага 1961 г.). Документите, произхождащи от държави — страни по Хагската конвенция, и снабдени с апостил, не се легализират от българско дипломатическо или консулско представителство, акредитирано за съответната държава. Тези документи се признават от българските органи, когато върху тях или в приложение към тях има поставен в оригинална форма апостил. Апостилът трябва да бъде заверен от консулски отдел на МВнР в София, след като е преведен от одобрените към МВнР преводачи (Наредба за преводите и легализациите). Едва тогава, той може да бъде използван пред български административни власти като автентичен документ.

Въпросът е от Ирка, не е цитиран изцяло.

Атти, не знам дали си вадила ЕГН на детето си, но процедурата по превод и легализация на Акта за раждане е абсолютно същата. Законът не е променян според мен, а са почнали да го спазват по- стриктно.

# 687
Изпревари ме Ники.Сега говорих с ген.консул през една мома и точно това е опцията алтернативна на пътуване до консулата: написан на англ.док-подписан пред нотариус на място-пратен за апостил по щат=превежда се в бг от заклет преводач и му се слага заверка от Външно.
Инак на момата първия отговор пак беше "няма да стане" докато не се наложи грубо да я прекъсна и да потретя какво питам..

# 688
Изпревари ме Ники.Сега говорих с ген.консул през една мома и точно това е опцията алтернативна на пътуване до консулата: написан на англ.док-подписан пред нотариус на място-пратен за апостил по щат=превежда се в бг от заклет преводач и му се слага заверка от Външно.

ooooh! Дано поне да може пълномощното да е безсрочно/до навършване на пълнолетие на детето/децата, защото ако трябва за всяко пътуване да се прави, то това е пълно безумие.

# 689

ooooh! Дано поне да може пълномощното да е безсрочно/до навършване на пълнолетие на детето/децата, защото ако трябва за всяко пътуване да се прави, то това е пълно безумие.
Мисля че го взимат на летището (поне преди се е случвало,аз затова имах по сто копия,сега тц като са 50 $ всяко..) На консула момата каза че ако се подпише на място едно копие пазят те,едно взимаме ние,та като е с асостил/заверка не знам дали пазят копие във Външно или ти го взимат на летището..

Общи условия

Активация на акаунт