Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 185
  • 707
  •   1
Отговори
# 375
  • София
В никой случай главата ти няма да стане гола. Ще олисее, като на пиленце голишарче !
Грозна гледка, затова най-добре е да се обръснеш, за да не сипеш космарлаци из цялата къща.
Това да ти е най-малкия проблем. Мисли си, че като свърши гадната терапия ще ти поникне гъста и къдрава коса, на която всеки срещнат ще се възхищава, а ти ще се харесваш.
Можеш да ползваш перуки, шалчета, тюрбанчета или каквото ти харесва.
Мисли си за крайния резултат от терапията и ще ти стане по-леко лечението.
Пожелавам ти го  Peace
Маргич, не бъди груба  fight
Пък погледнато от другата страна, нали всички сме смъртни ?
Живея с диагнозата рак от 50 години /имам предвид близките, които съм изпратила/ , рака на белия дроб ми е до болка познат, но никога не съм посмяла да давам съвети точно за него.

# 376
Мушинка,не исках да те захапвам точно в този момент,но...Хайде нека пак аз съм злобната! Mr. Green
Извинявай,ама последното нещо което иска човек,който се бори с рака е това,да чува как някой е починал от рак!
Съжалявам за баба ти,ама все пак това не е тема за съболезнования!
Да,споменаваме починалите си близки,но само тези,които са били в темата! За съжаление вече са две! Дано няма повече,това е нещото на което всички се надяваме!

Мацки,аз тук се търкалям по едни поляни с мащерка и си гледам кефа! Mr. Green
Ай,изчезнах!  bouquet

# 377
  • София
Хули, обещавам да бъда мила, тиха, скромна, кротка.... и........ Thinking не знам още каква!!! Laughing
Абе май не съм много сигурна дали ще мога, дяволчето нещо ме човърка Twisted Evil Какво пък толкова - ще опитам, може и да се получи!!!!! Joy Ама дали после някоя от вас ще ме разпознае? Thinking
Сис   love001 И аз се търкалям, ама в леглото! Joy

# 378
  • София
Не само се търкаляте, ами и се тресете  Joy Joy Joy
Помислих си, че пак ми се вие свят, а то земетресение било  bowuu
Случайно съм в София, та затова го усетих.

# 379
Milano, и аз отначало мислех да си мажа с нещо главата като започна да ми пада косата, но толкова ме болеше скалпа, че просто място не можех да си намеря от болка.  По цели нощи не съм спала от болка, а после и от сърбеж..не знам какво чудо беше,но едвам се траеше. Мисля, че каквото и да слагаш тя косата ако пада ще си пада..

И аз съм загубила близки от тази диагноза, но честно казано като си помисля за фатален  край и ми става едно тежко и влизам в едни емоционални дупки и размисли..

Знам,че някой от вас са с тази диагноза от години, но искам да ви "почерпя: виртуално, защото днес стават 4 месеца от моята операция и мислено се връщам назад в дните в болницата и всичките му екстри.

Желая ви прохладна вечер!!

# 380
Благодаря мила .

# 381
  • София
Каролка  Joy Joy Joy четири месеца...
Ще видиш как неусетно ще се изтърколят 40 години...
Дай боже да ни черпиш честичко и то не само виртуално  bowuu

# 382
Знам,че 4 месеца звучат смешно, но за мен са си доста мъчителни и затова исках да ви "почерпя" за здраве...

# 383
  • София
Никак даже не е смешно, защото първите месеци са най-мъчителни !

# 384
  • пловдив
Каролинка, аз пък обичам почерпките и всеки месец да ни черпеш, ще си поркам... годииини наред от коктейлчетата, които ни сипваш виртуално  Joy  Шегата настрани, но си права, че каквото и да се слага на главата човек си е до ген, до имунна система....освен до вида и на вливките . На майка си и окапа цялата, но имаше жени, на които така и не им беше мръднала. Единственото нещо, което майка е правила е да си полива главата с хладка отвара от коприва. Според нея това и успокояваше кожата на главата, доколко е вярно..... както винаги съм казвала 50% от лечението е желанието и психиката на пациента, 20% е "околната среда" - близки, познати и роднини, които те подкрепят, а не те тормозят с ох и ах ... 30% давам на докторите /гадничка съм- знам, но дори и да са перфектни специалисти и да си свършат неочаквано перфектно работата и още по неочаквано надълго и нашироко обяснят какво следва и какво трябва да се прави... ако пациента се е предал психически.... трудна работа/
Ахааа, значи поклащането ни в Пловдив било от търкалянето ви в София и околия  Mr. Green че и влака Бургас - София се подпалил днес, та го гасили до Ихтиман.... кВи ги вършите, а , .... държите ни в напрежение, да не ни се размекнат мозъците У провинцията от жегата  Laughing

# 385
И на мен много ми помогна точно отвара от лайка.. Само че моята отвара беше от пакетчета с чай..Как се мазах,какво чудо беше не беше истина, ама успокояваше и откарвах 2 часа сън до новата болка.

И аз мисля,че всичко е до психика и околна среда. Забелязала съм,че мои приятели се чувстват длъжни да ме питат "как си". И то с една тъжна физиономия ме питат, всякак очакват всеки момент да им кажа как реално съм.. А аз им казвам,че съм добре и по-добре ще ставам. Само аз и близките ми знаят реално как съм и какво е в дните покрай вливките..когато просто не съм себе си.Днес съм се подула като Шрек и цялото ми тяло ми тежи. Поне хапвам малко от малко и не съм си показала носът навън,че като чета каква жега е...ще изтрая още един ден без да се показвам навън..Пък и утре е обявен червен код за нашият град..

# 386
Цитат
Смъкнаха цените на 268 лекарства
 268 лекарствени продукта са вече с нови, по-ниски цени в резултат на извършената служебна проверка от Комисията по цени и реимбурсиране.

Това е постигнато след като Комисията е сравнила цените на тези лекарства с цените им в референтните страни, с които се сравняваме. До момента са проверени 954 лекарствени продукта, при които последната цена е била утвърдена преди повече от една година.
При 488 от проверените продукти е установена настъпила промяна на цената в референтните държави. При 220 продукти са в ход процедури по обжалване на откритите по-ниски цени.
Значително е намалена цената на редица лекарства. В групата на лекарствата за лечение на онкологични заболявания цената на флакон Trastuzumab е намалена от 1454 лв на 141 лв. като редукцията е с 10 на сто.
При лекарството Lomustine намалението в цената е 300 на сто - от 380 на 130 лв. за опаковка. Значително е намалението при Bortezomib - старата му цена от 2618 лв. е намалена с 317 лв. на флакон, което формира разлика от 1268 лв. за терапията на един пациент за един месец.
При лекарството Pemetrexed цената спада с над 10 на сто - от 2817 лв. тя се намалява с 296 лв. за флакон. Друг изключително скъп медикамент Adalimumab има с 8 на сто по-ниска цена като старата му цена от 2467 лв. е намалена с 180 лв. за 2 флакона.
Намаление от 80 на сто е регистрирано при лекарствения продукт Clopidogrel, използван в областта на кардиологията. Старата му цена от 70,73 лв. на опаковка е намалена на 12 лв. като редукцията е в размер на 6 пъти.
Лекарството срещу хепатит с Международно непатентно наименование Ribavirin е намалено със 141 лв. за флакон като предишната му цена е била 1307 лв. Източник news.bg.
Дали да вярваме на това  newsm78, мен особенно ме вълнува цената на Херцептина , ако наистина струва 150 лв , ще мога да си го купувам , щом Здравната каса неще да ми го прави #2gunfire
Иначе съм супер , чакам да минат последните две вливки  и трескаво се подготвям за гостито в немско Joy
Чета ви , ама така ме мързи да пиша , то в тази жега чак не мога да мисля LaughingКакто каза Кали , днеска пак имаме температурен рекорд , а утре как ще е - с този код ЧЕРВЕН Embarassed/ това е от жегата , а не от срам  Joy/

Ей , това журналистите не са като хората -  порових се за сверка на инфото  - цената на Херцептина е намалена СЪС  141 лв , а не НА 141 лв ........ чак не ми се вярваше  #Cussing out
Гладна кокошка , просо сънува Mr. Green , че и мойта работа  hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: сб, 14 юли 2012, 22:42 от @tani4ka

# 387
Е,явно Золадекса не в теци 268 лекарства,защото,както по-напред ви писах цената му този месец беше с близо 80 лв повече!
През м.май беше 230 лв,м.Юни -118 лв,м юли-192 лв.

# 388
Момичета, пазете се в жегите. Каролка, пий много вода и хапвай диня, както някой по-напред каза, за да чистиш бъбреците по време на химията .

Ще напиша какво съдържаше нашата кампания за осведомяване на населението за рака на белия дроб - с най- добри чувства, само за по- добра информираност :
- Митове - това е заболяване на мъжете - не, отношенето жени: мъже е 3:4, като рискът за жените пушачки е по-висок от на мъжете пушачи. Кашляне на кръв е раннен симптом - не, това е знак за напреднало заболяване.
- Ранното диагностициране предлага много нови начини за лечение.
–Рискови фактори – пушене, също пасивно пушене - то увеличава риска с 25%.
- Ранни симптоми, които да насочат хората към преглед - кашлица, продължаваща повече от три месеца, отслабване без да се пази специална диета, умора, дрезгав глас, болка в гърдите или рамото.

Най- важните послания - 1.  Ранната диагноза  предлага много нови методи за излекуване ( ние имаме няколко пациенти в нашата обикновена квартална аптека, които са оставили тази диагноза зад гърба си години назад, единият е страстен колоездач ).
                                       2. Спиране на пушенето !

Hug

# 389
2. Спиране на пушенето !

Е те това не трябваше да го пишеш! Сега ще те обезкостят! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт