Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 221
  • 707
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!

Предстои ми химио и лъчетерапия след РМЖ- мастектомия....Още нямам назначена схема, т.е. тази седмица в петък-27.07.12 - ще ходя на консултация с др. Орешков, за да ми обясни какво и защо ми назначават. Бих искала и второ мнение, особено за схемата на ХТ. Може ли да ми препоръчате добър химиотерапевт, за консулт. Свързах се с доц. Тимчева, но нямаше часове за петък (от провинцията съм, сатова исках да е четвъртък, петък или събота консултацията), пък и прочетох противоречиви мнения за нея....
Благодаря предварително  bouquet

# 466
  • София
Привет мили момичета!
Позамряла ни е темичката, но то е съвсем нормално, предвид на това, че повечето от вас са в отпуск и отдъхват на морето или в планината. А баба Маргич работи! И нищо интересно не мога да ви напиша, затова и не влизам. Както казва моята мила сестричка - обладана съм от душевно равновесие Laughing и се опитвам да си го запазя!!!! Praynig
Vista, и доц. Тимчева и доц. Куртева са много добри специалисти. Колкото до противоречивите мнения, то за всеки по-известен специалист има противоречиви мнения. На някои помогнали - мнението е, че са блестящи, на други не - мнението е, че са бездарни. Така, че направи си консултация , така както си решила и не се съобразявай с това какво се говори и пише в нета. Дори и да ти е назначено лечението и да си направила първата вливка, пак можеш да се консултираш. Изобщо моето мнение е, че трябва да правиш всичко което разума ти подсказва, така ще постигнеш това за което писах по-горе - душевно равновесие. А то за нас е безкрайно необходимо! Повярвай ми.

# 467
Да, точно така е...Аз и друг път съм споделяла-вместо да търся хиляди мнения, предпочитам да започна незабавно лечение, въпреки че точно аз не съм положителния пример. Но второ мнение наистина можеш да потърсиш дори в хода на лечението. Успех!
margi4 , а кога ще почиваш?

# 468
  • София
Аз бях отпуска целия месец юни! И..ииии за съжаление повече не ми се полага! Сега живот и здраве чак за Коледа! Laughing

# 469
Аааааааа, еми не ти е ред Laughing, нищо, само да минат тези жеги!

# 470
  • София
А да, аз не се оплаквам. Изкарах една прекрасна ваканция, те момичетата знаят. Тебе по обясними причини те нямаше в темата. Радвам се, че се завърна в отлично състояние! Peace

# 471
Благодаря за отговорите!   bouquet
Много сте мили и човечни!

Ще потърся варианти, има....
НОООО......, доста четох за фунготерапията.....и май ще опитам. В България са доста скъпо удоволствие тези китайски гъби, но намерих един сайт iHerbs, пак от мамите във форума. Та там има доста неща и са на много прилични цени. Може и да сте го дискутирали, не съм чела....Но ще се радвам, някой ако е пазарувал от там гъби, да сподели.... Peace

# 472
'Драсти на компанията! Минавам само да дам знак,че мърдам Simple Smile

# 473
 Hug-умрях от скука днес, само чакам някой да "мине" и се лепвам Simple Smile

# 474
  • София
Ако ми искате мнението за гъбите.
Пих ги два-три месеца и не съм въодушевена.
Скъпо и безсмислено, като всяка една хратителна добавка.
Виста, на всяка една от тези, които започват лечение казвам и на теб ще кажа - докато трае лечението по стандартния метод не пий други илачи, освен ако лекуващия те терапевт не ти каже.
Лудетино  newsm10
Маргич, стигат ти почивки, нааааааа тръстиката  Joy Joy Joy
За себе си да дам отчет - минах контроли, прегледи, изследвания, ТЕЛК...
Всичко е наред, ще се живее още  newsm47
Дадоха ми 72% за три години, сметнаха, че още съм млада  Joy Joy Joy

# 475
  • Русе
Виста,можеш да не ходиш лично на консулт с химиотерапевт, а ако имаш познат в София да
си изпратиш епикризата и резултата от Хер и рецептори и тои да ги занесе примерно на платен прием при Тимчева или друг.Аз съм от Русе и така направих и между другото мнението и лечението
на софииската лекарка напълно се препокриха с тези от Русе.Избрах да се лекувам в Русе и не
съжелявам, тъи като в София няма места, дават часове за след 2-3 месеца , а при нас е важно
да не се губи време.Иначе за гъбите и всякакви други добавки и аз съм против,особенно по
време на химия.Успех ти желая и вяра в лекарите които си избрала. Peace

# 476
И моето второ мнение за Химиотерапията ми е от София, без да присъствам. Направиха ми го на база стъкалца и епикриза от операцията. Но съвпаднаха изцяло..

Dianjeli, с теб виждали ли сме се??  Rolling Eyes

# 477
  • Русе
Karolke,аз съм те виждала скъпа,влизала си в нашият магазин за препарати/в кооперацията на
улП,Берон/ близо до д-р Дулитъл, ама много бързо излезе а аз имах хора на касата,но като минеш
някои път ми се обади да се запознаем ще ми е приятно.

# 478
ООО, комши, ще намина Simple Smile Ти си ми в квартала .. Аз тогава много бързах като минах  Rolling Eyes

# 479
Здравейте, не пиша често по форумите, но имам нужда да споделя с някой и да помоля за съвет. Майка ми е оперирана от рак на гърдата преди 2 години и сега се появиха метастази на костите. Влива и се "Бондронат" и чакаме за "Фазлодекс", но има ужасни болки в таза (започна да ходи вече и с бастун). Пие аулин, но се страхува от страничните ефекти, защото преди време и бяха открили стеатоза. Искам да и помогна по някакъв начин, винаги обръщам положително негативизма в ежедневието, старая се да изглеждам силна пред нея, давам и кураж, докладвам и почти всичко, което чета по форумите, може да се пребори болестта - здрав дух, здраво тяло са казали хората. Нямам сили да си държа маската пред нея, баща ми, брат ми и малкото приятели, които имам. Не мога да спя, да се концентрирам, дори не мога да проведа един нормален разговор. Единствената ми мисъл е как мога да й помогна, искам майка ми да се излекува, знам, че ще го направи, но тази болка я събаря най-много. Знам че тук ще ме разберете и ви моля да ми споделите с какво овладявате болката. Желая на всички тук много здраве, защото от него няма по - ценно!

Общи условия

Активация на акаунт