Тийнейджър и компютри -проблем

• 9 410
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
  • София
 Judy, чудесно казано!

# 61
Така е, ние решаваме, ама понякога нашите решения не им харесват. Simple Smile Нашият преносим не е купен конкретно за него, ама човекът си го окупира, и всеки опит да му се вземе среща `откат`. Mr. Green

Вече се чудя каква дипломация да измисля.  Laughing

# 62
Тъй като в началото на темата е спомената конкретна компютърна игра - World of Warcraft ще пиша конкретно за нея.
Blizzard Entertainment е сред най-успешните в бранша. С огромен опит в създаването на стратегически  игри (Diabolo, Warcraft, Starcraft) и си вършат работата така, че милиони да играят на техните сърври денонощно. Играта е и вид социална мрежа в която играчите осъществяват контакти, има чат, както и Voice chat. Нещата в играта са така организирани, че ти предлагат един виртуален живот в древна страна в който присъстват абсолютно всички подробности на един реален живот - от визия / Раса / на героя ти, облекло, умения, професии, начини на изкарване на пари, възможности за обазуване на сдружения - гилдове, начини на издигане в йерархията и т.н. Следващият линк представлява разказа на един Бивш играч на WoW (макар, че в техните среди такова понятие не съществува) Наистина ще е трудно да се предложи алтернатива в реалният живот на това.

# 63
Здравейте, малко съм уплашена от това което се обсъжда и от реалният проблем, които и явно моят син има - на 12 години е, в 7 ми клас - не чете, не се интересува от нищо, слаби оценки, липса на концентрация - обикновените неща ! играе Minecfaft  и други които се избиват в мрежа - първата игра има доста интересни хрумки - в пикселизация се гради цял свят, в които ти използваш ресурси за да минаваш на по високо ниво - образователни са, в смисъл че за да направиш къща ти трябват сечива от различни метали или дървесина и т.н. Затова аз реших да го заведа на конвенцията на тази игра и то в Париж. Събрах пари купих уйзеър билети и входни за играта която е в euro deisney - стискайте палци да се повлияе от други неща от цивилизацията там и ще пиша как сме след като се върнем! Не мога да го извадя от това  мощно влияние, да видим като навлезем в сърцевината му как ще реагираме.

# 64
  • София
Здравейте, малко съм уплашена от това което се обсъжда и от реалният проблем, които и явно моят син има - на 12 години е, в 7 ми клас - не чете, не се интересува от нищо, слаби оценки, липса на концентрация - обикновените неща ! играе Minecfaft  и други които се избиват в мрежа - първата игра има доста интересни хрумки - в пикселизация се гради цял свят, в които ти използваш ресурси за да минаваш на по високо ниво - образователни са, в смисъл че за да направиш къща ти трябват сечива от различни метали или дървесина и т.н. Затова аз реших да го заведа на конвенцията на тази игра и то в Париж. Събрах пари купих уйзеър билети и входни за играта която е в euro deisney - стискайте палци да се повлияе от други неща от цивилизацията там и ще пиша как сме след като се върнем! Не мога да го извадя от това  мощно влияние, да видим като навлезем в сърцевината му как ще реагираме.
Ще разкажеш ли малко повече за това. Нищо не разбирам от поста ти Simple Smile И на мен ми харесва идеята на майнкрафт и развитието на играта до тук. Ама каква е тази конвенция? Euro deisney Дисни ленд  в Париж ли е? Какво има там във връзка с Майнкрафт?

# 65
това е конвенция - събор на играещите тази игра - обмяна на опит и запознанство на живо http://minecon.mojang.com/
и тази година е в Париж Euro disney  там са решили - това е най големият бизнес - с игрите и затова си казах ако ще да е да е! надявам се покрай тази страст да мога да влея и друга информация - изложби , история т.н.

# 66

Ni, наистина ли мислиш, че посещение на годишното събитие на Minecraft ще повлия в посока намаляване на времето пред компютъра и повишаване на концентрацията? От все сърце ти го пожелавам, но едновременно с това и силно се съмнявам в това. Такива събития са наистина грандиозни, създават усещането, че си част от нещо голямо и специално. Целта им е да те впечатлят и зарибят още повече, като ти покажат новите възможности например в следващата версия.

С една дума - избраният от теб подход силно ме озадачи, прилича ми на онзи израз "да плашиш кучето с кокал". Дано да греша и да постигнеш желания ефект.

# 67
Не знам дали ще успея да огранича седенето му пред компютъра но поне се надявам да има по голяма представа от тази индустрия и да си направи сам изводи! Той така и така нищо не иска вече като подарък, само това искаше, това му е интересно. И заедно с това ще имаме време да се видим за повече и поговорим, за неща които харесва, кои как ги разбира и такива неща. Едва ли ефекта ще е да престане да играе, но поне да има по широка представа за самият бизнес и че е нужно много повече от това да седиш пред компютъра за да успееш - езици, математика ....
ще видим - живи и здрави

# 68
  • София
С такова водене само му подклаждаш вманиачаването му по тази игра. Ще стане по-зле.

# 69
Всички са си у дома на компютрите, във фейса и на скайпа и това е. Колко пъти са се уговаряли я за кино, я за шляене по Славейков и накрая всички се отказват, защото не им се става от компа.
Бърди, май повечето момчета са така. Моят е от тия, които рядко искат да излизат с приятели.
Ако се види в приятели пак искат на компютрите да играят (заедно). Имаме лимит на компа и ние, иначе става страшно...

# 70
С такова водене само му подклаждаш вманиачаването му по тази игра. Ще стане по-зле.

И аз така мисля, но дано греша.

# 71
Като майка на пристрастен 12годишен маниак ще му дам да прочете тази тема, за да се види отстрани и пак за пореден път ще обсъждаме какво да правим за да сме доволни и двамата.                     

Общи условия

Активация на акаунт