В крайна сметка за да съм поканена на интервю за дадена позиция значи покривам всички изисквания за нея, изпълнила съм каквото е било нужно по отношение на представяне на нужните документи - нека сега и интервюиращият бъде достатъчно коректен и да ми представи задълженията, които позицията предполага, условията на работа, възнаграждението. В крайна сметка - не само той избира. Мен пък може да не ме устройва нещо друго, а не възнаграждението. Но трябва да се знае всичко в края на първото интервю и да не ме разтакават с дни, да стигна до трето (последно, слава Богу) вече със самия управител/мениджър/директор и да ми се каже: "Ами ние обстойно разгледахме кандидатурата Ви, проучихме каква е била заплатата Ви (моля?!), предлагаме Ви 100 лв отгоре, но ще трябва да си ги заслужите..." Т.е. ще трябва да работя колкото пъти се налага в извънработно време без това да се отразява някъде и без да се заплаща - системно, защото в тази криза спестявали малко откъм щатни позиции, та щяла съм да съвместявам две, когато се налага, щели сме да се редуваме с колежката, така било честно... И става въпрос за регионален офис на голяма и уважавана компания с дейност в почти всеки средно голям и голям град.
Да, някои не са такива, но много са и за да не хабим нерви и време - нека са ясни нещата на първото интервю и ако ни устройва и двамата - чудесно, ако не - приключваме дотук и това е.